|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad!
6.2.2014 10:38:21   
Verolina
IZVORNA PORUKA: serpica

moja deca svake godine idu na more nije neka ekskluziva ali meni je to prioritet jer deci mnogo znaci,ne kupujem cizme od 7000 din i maskaru od 2000 ali zato tih 90e daz za ranu rezervaciju i onda odvedem decu na more.

Dakle, to je poenta price. Ti mozes deci da kupis cokoladu i voce. I sve sto je gore navedeno u postu oslikava zenu koja zna veoma lepo da planira vodjenje domacinstva. Ja sam vec gore navela da me za odrasle ne zanima ni koje cizme nose ni sta ce jesti, ali za dete mora da bude.
I da napomenem da ja nisam za to da se deci sve stvori. Najpotrebnije im je da imaju lepo i udobno detinjstvo i da se iskoluju ukoliko to zele. Ja svom detetu sigurno necu kupovati stan ili zidati kucu. Ne pada mi na pamet da mu dam sve na dlanu, pa da on posle od nerada i dosade pravi gluposti. Neka se malo muci. Tako se formira licnost, ali odrasla licnost (dakle posle dvadeset_e godine).

< Poruku je uredio Verolina -- 6.2.2014 10:41:55 >

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 276
6.2.2014 10:41:46   
serpica
Verka user posted image razumem sta si htela da kazes,verovatno sam i ja u malo boljoj sitauciji jer imam pomoc majke i svekrve po malo a i to malo znaci ponekad dosta.Trudim se da se organizujem i sve dovedem u red,ja sem majke nemam nikog u svojoj familiji ( igra sudbine ili sta vec) te zato zelim veliku porodicu ali to je vec druga tema...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 277
6.2.2014 10:44:18   
jovicaa
za mene normalno znaci: da ne moras da stedis na hrani, ne mislim na neko bahato ponasanje, nego onako normalno. da moze da se kupi dovoljno garderobe i obuce za sve clanove porodice, nekih srednjih cena(bez stiskanja). da moze ponekad i da se naruci neka hrana, ili ode u restoran(barem ponekad), da za svakog bude dovoljno para da ima i neke licne prohteve(sta je vec kome bitno, neko ide na jogu, neko pusi, neko kupuje gomilu knjiga, nije bitno sta je u pitanju), da moze svake godine da se ode barem na jedan ljudski zajednicki odmor, da moze da se iznese odrzavanje i koriscenje jednog automobila osrednje klase, naravno uz to dolazi normalno sredjen stan/kuca.
eto to ja ze mene normalno, a to nema pa da ne preteram 85 posto stanovnika nase zemlje, a bojim se i vise.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 278
6.2.2014 10:46:59   
jovicaa
i ne mislim da je bitno da samo deca imaju, naravno oni su na prvom mestu, ali volela bih da imam dovoljno i za sebe, ne neki ludacki prohtevi, ali neka sitnica ponekad... i to mi je jako bitno(isto i za mm vazi naravno), kada razmisljam o finansijskom momentu.

samo da dodam mislim da sada vojvodina i drzava daju 2 godine sve zajedno oko 22 000 din(mesecno) pomoc porodicama sa trecim detetom.

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.2.2014 10:49:01 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 279
6.2.2014 10:50:14   
Ana RR
Ako budem mogla ja ću svom detetu sigurno ostaviti stan ili kuću, ne smatram da će ga to razmaziti i da će ga to učiniti neradnikom. Meni su moji omogućili da živim sama onda kada sam to želela, ostavili su mi stan a oni se preselili (na žalost taj stan iako je mamin neće pripasti nikome od nas ali to je već druga priča) i radila sam i plaćala račune i živela nekoliko godina zaista fantastično.

Ali hoću da kažem da bih bila neopisivo srećna ako bih svoje dete stambeno obezbedila i sačuvala ga od ovih muka koje imamo mm i ja. Poznajem dosta ljudi koji su od svojih roditelja dobili stanove i niko od njih nije neradnik, naprotiv. Svima je život mnogo lakši jer ne moraju da razmišljaju o krovu nad glavom već su svoju energiju usmerili na drugu stranu, rade i stvaraju za svoju decu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 280
6.2.2014 10:54:40   
jovicaa
ana slazem se sa tobom, naravno da ce svako ostaviti svom detetu nekretninu ako je ima.
ali razumem i sta verolino hoce da kaze i sa tim se potpuno slazem, ne treba im sve dati servirano na dlanu.
treba ih uciti od malena da cene i cuvaju sve sto imaju. i da za neke stvari u zivotu moraju malo i da se pomuce i na kraju i sami izbore, barem delom.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 281
6.2.2014 10:59:54   
Torbica

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ana slazem se sa tobom, naravno da ce svako ostaviti svom detetu nekretninu ako je ima.
ali razumem i sta verolino hoce da kaze i sa tim se potpuno slazem, ne treba im sve dati servirano na dlanu.
treba ih uciti od malena da cene i cuvaju sve sto imaju. i da za neke stvari u zivotu moraju malo i da se pomuce i na kraju i sami izbore, barem delom.

user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 282
6.2.2014 11:02:27   
bea83
Vidim diskusija se sa drugog preselila na treće deteuser posted image ne znam šta ja ovde radim al zanimljivo mi da pratim user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 283
6.2.2014 11:04:25   
lesica
Kažem vam ja, kao što tamo rekoh.. teme koliko je para dovoljno, problemi u srbiji, koliko dece planirate imati... idealna mesta za dalje piskaranje.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 284
6.2.2014 11:05:40   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ako budem mogla ja ću svom detetu sigurno ostaviti stan ili kuću, ne smatram da će ga to razmaziti i da će ga to učiniti neradnikom. Meni su moji omogućili da živim sama onda kada sam to želela, ostavili su mi stan a oni se preselili (na žalost taj stan iako je mamin neće pripasti nikome od nas ali to je već druga priča) i radila sam i plaćala račune i živela nekoliko godina zaista fantastično.

Ali hoću da kažem da bih bila neopisivo srećna ako bih svoje dete stambeno obezbedila i sačuvala ga od ovih muka koje imamo mm i ja. Poznajem dosta ljudi koji su od svojih roditelja dobili stanove i niko od njih nije neradnik, naprotiv. Svima je život mnogo lakši jer ne moraju da razmišljaju o krovu nad glavom već su svoju energiju usmerili na drugu stranu, rade i stvaraju za svoju decu.

Ja sam imala drukcije primere. Ujak mi je ostao bez roditelja jako mald i stambeno obezbedjen u svojoj 18-oj. Mucno mi je da pricam kako je zavrsio.
Naravno da ce sve moje pripasti mom detetu, ali to mu nece biti dato u ruke dok sam ne pocne da stvara-porodicu, posao....Smatram da svako od nas treba da bude svojevrstan graditelj. Prvo gradimo svoju srecu, zivot i buducnost, pa onda i nesto drugo. Ja imam svoje principe. Detetu sam davala visu ocenu samo zbog truda. Ja trud cenim, ali moram da ga vidim. I moracu da ga vidim i kod sopstvenog deteta/dece.
Uostalom i ja se mucim da stvorim i ne raskucim. Mozda me neki smatraju ludom sto ne prodam samo jedan plac od nekoliko, uzmem 100000 evra i ne mucim se. Ali ja upravo i mislim na buducu generaciju, samo sto mu/joj/njima to nece biti dato na uvid dok ne bude zreo covek/zena/ljudi.Prosto, sad mozemo do nedogled diskutovati, ovo je stvarno stvar licnog misljenja.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 285
6.2.2014 11:06:22   
serpica

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Kažem vam ja, kao što tamo rekoh.. teme koliko je para dovoljno, problemi u srbiji, koliko dece planirate imati... idealna mesta za dalje piskaranje.

Les izvini ja necu vise...user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 286
6.2.2014 11:12:28   
Verolina

IZVORNA PORUKA: bea83

Vidim diskusija se sa drugog preselila na treće deteuser posted image ne znam šta ja ovde radim al zanimljivo mi da pratim user posted image

Ti kanda si po profesiji novinar-uvek na licu mesta.user posted image
Inace, da ne masim temu, ima i obrnutih slucajeva, ja imam para za troje, i volje, i zivaca, ali nemam nijedno. Jbga.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 287
6.2.2014 11:17:16   
Ana RR
Verka, slažem se a primer u porodici imam, gori biti ne može veruj mi.

Ja sam se samo nadovezala, svakako mi nije mesto u ovoj temi user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 288
6.2.2014 11:20:33   
Olga75
moje dete ce dobiti sve kad ja umrem
a do tada ce morati da se strpi
jer i deca znaju da se okrenu pa im roditelji ovakvi - onakvi
jos ako ne do bog budem morala pelene da nosim jujuju
nego vise dece je ok i sve stoji
a ja sam malo pesimisticna
naravno sto ih je vise nacice se jedno drugom u problemima i veseljima
ali mogu se i deca posvadjati
a primera ima gde se okrenes
sve u svemu neka se deca radjaju a roditelji neka brinu o njima

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 289
6.2.2014 11:28:19   
Brand new mama
Taman sam pomislila da niste vas dve resile odjedared dvojke :) Ja pitala velikog batu da li bi hteo da bue ponovo veliki brat. Ajme meni dreke!!!! tako da mislim da sacekamo jos koji dan ;) Para i dijece nikad dosta...nego sam ja cula da su najopusteniji roditelji sa cetvoro...Ja sa ovom dvojicom nikako da se opustimuser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 290
6.2.2014 11:38:00   
Torbica
Moram samo ovo da kazem - prvo mi moramo da budemo dobar primer! Ali jako dobar, ako zelimo da nam deca budu dobra. Dzaba price, pokazi se na delu. I jos jedan razlog zasto sam izradjala troje - sjajan brak, ali sjajan! Debelo verujem da ce nasa deca biti dobri ljudi jer uprkos svemu, poremecenom drustvu, sistemu vrednosti, oni ponesu iz kuce najvise. Ako ih mi obogatimo iznutra, tu losemu nema mesta. No, kod nas se poklopilo sve, mogli bismo finansijski jos, ali ja sam i ovako full angazovana i u stalnoj borbi da niko ne bude zapostavljen ni u kom smislu, a verujte da to na dnevnom nivou zna da bude pravi izazov. I onda sam uvela pravilo kad svako pruza rukice da bi se pomazilo - legnem na pod pa kao grupnjak, jer je tehnicki neizvodljivo drugacije. A hvala Bogu, svi su maze! I pride se savetujem sa psihologom jer mi je cerkica zahtevna pa stvarno ne prepustam nista slucaju da ne napravim neko sr...e. Hocu da kazem - predivno je imati troje, ali svako ko se odluci na ovaj korak treba da ima na umu da mora jako dobro da balansira. Ne zelim da me ijedno dete ostane zeljno jer nisam uspela da mu se posvetim, to mi je najveci strah....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 291
6.2.2014 11:40:20   
Janncica

IZVORNA PORUKA: Brand new mama
.nego sam ja cula da su najopusteniji roditelji sa cetvoro...Ja sa ovom dvojicom nikako da se opustimuser posted image

user posted image user posted image
Ulepsa mi dan

Ja vise necu da navracam u ovu temu. Sad ste me bacile u razmisljanje da l' hocu jos jedno. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 292
6.2.2014 11:49:29   
Torbica

IZVORNA PORUKA: Janncica

.nego sam ja cula da su najopusteniji roditelji sa cetvoro...Ja sa ovom dvojicom nikako da se opustimuser posted image

user posted image user posted image
Ulepsa mi dan

Ja vise necu da navracam u ovu temu. Sad ste me bacile u razmisljanje da l' hocu jos jedno. user posted image

Jancice user posted image user posted image
Vidi, ne znam kakva kometa bi trebala da me strefi pa da pomislim na jos jedno. Ne zbog finansija, nego se tom decom treba baviti! Jedino da mi dan traje 30 sati!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 293
6.2.2014 11:53:47   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Torbica

Ne zelim da me ijedno dete ostane zeljno jer nisam uspela da mu se posvetim, to mi je najveci strah....

O ovome bas vodim racuna!
Skoro mi Tara kaze:" Mama mi hocemo jednu bebu da nam rodis" , a ja da onda necu imati vremena da ih vodim u parkic i da se igram s njima. Sto bi i bilo tacno, jer ja ovde nemam pomoc niciju.
Vise uvek mislim na tu stranu nego na finansijsku kad pricamo o tome da prosirimo porodicu.

I bas me nervira kad pocnete o fakultetima i stanovima.
Pa nek se bore sami , majku mu! Ne mora im biti sve na dlanu. Naravno da cu im pomoci , ali bzvz mi je reci necu da imam dete jer nemam da mu dam za fakultet user posted image

MM je sam isfinansirao fax, sam se borio za stan! Jeste da smo pod kreditom ... ali i to ce se resiti. Nikad nece biti sve idealno u zivotu!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 6.2.2014 11:55:13 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 294
6.2.2014 11:53:55   
Brand new mama
Torbice,u pravu si, mada je to osnova i za jedno...samo treba mnogo uciti i odgajati, prije svega sebe;) Djeca su divna,ali nije ih dovoljno samo roditi,napojiti i obuci.Da je samo to,radjala bih ih svakih 12 mjeseci.Najlakse mi je bilo roditi,sad su krenuli izazovi.Biti strog,a pravedan,dati dovoljno,a ne razmaziti....a obojica su dijametralno suprotni...mada sam pocela da se raznjezujem na roze mrvice koje promaknu pored mene u kolicima ili na teturavim nogicama.A licno mislim da zena mora da bude posebno samosvjesna kada ima djevojcicu, da bi i njena kcerka bila samostalna i vedra zena sutra. Mame maze djecake, ali oni postaju svoji ocevi :) Malo sam sklepala ali to je manje vise to

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 295
6.2.2014 12:07:08   
Tiziana
Upravo. A ako radis i dolazis kuci svaki dan u pola 6(u najboljem slucaju) i imas u toku nedelje samo ta neka 3,5h da kvalitetno provedes vreme sa decom,smireno, da ne razmislja o problemima koji su te strefili na poslu i sutra te cekaju,i bla bla bla, onda je to stvarno izazov.

Ali opet kazem i slazem se sa Torbicom,ako vam je brak dobar i u kuci ima ljubavi,sve drugo se moze prevazici. Bitno je da ste srecne zivotom koji ste odabrale i to je sustina svega. Ne treba vam nicija potvrda ovde da ste dobro uradile sto niste ili jeste rodile trece.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 296
6.2.2014 12:09:53   
World
Moram samo ovo da kazem - prvo mi moramo da budemo dobar primer! Ali jako dobar, ako zelimo da nam deca budu dobra. Dzaba price, pokazi se na delu.

user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 297
6.2.2014 12:13:56   
jovicaa
ancka kako bre neces moci u parkic sa troje dece, mocicesuser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 298
6.2.2014 12:15:50   
tijatija

Taman sam pomislila da niste vas dve resile odjedared dvojke :) Ja pitala velikog batu da li bi hteo da bue ponovo veliki brat. Ajme meni dreke!!!! tako da mislim da sacekamo jos koji dan ;) Para i dijece nikad dosta...nego sam ja cula da su najopusteniji roditelji sa cetvoro...Ja sa ovom dvojicom nikako da se opustimuser posted image

ja sam majka cetvoro dece i mogu reci da sam opustenija nego kad sma ih imala dvoje user posted image nekako mi ovo cetvrto nalakse pada da podizem a da se ne lazem ni trece nesto nisam osetila previse. Ali zato prvo dooobro pamtim user posted image a sto se finansija tice imamo za sad dovoljno , sta ce biti kasnije stvarno ne znam moze biti gore a moze biti i bolje... Zivot je cudna prica nikad neznas sta te ceka sutra a ne dok dete krene na FAX i ostalo...I niko mi nemoze garantovati , pa cak i oni koji imaju milione i jedno dete da ce za 10 ili 20-30 godna imati za dete sve sto su pozeleli... Ja nisam radjala i razmisljala o tome...pomocu im koliko budemo mogli, moji roditelji nisu imali ni za mene ni brata za visu skolu i sta sad nisu nas trebali radjati??? Ili onaj ko nema skoro nista nikad ne treba da se ostvari kao roditelj??? nerazumem???

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 299
6.2.2014 12:21:42   
Janncica
Meni nisu finansije toliko bitne,koliko ovo sto ste sad rekle,kvalitetno provedeno vreme sa svakim od njih. Ovaj mali je napast ziva.Nakacen je na mene po ceo dan. On tako mali ljubomorise kad J sedne kod mene da se mazi. user posted image
A J je opet od kako se on rodio skroz drugo dete. Ljubomorise,ljuti se,tera mi inat,pocela je da laze za gluposti.I onda bukvalno zongliram ceo dan sa njima da se ni jedno ne oseca zapostavljeno.Na kraju dana se samo srucim u krevet i zaspim.Pogotovo sad kad je ovaj mali bolestan.
A kad pomislim na sve to jos da sam i trudna i da imam kontrakcije i moram da mirujem ili bilo sta tako...uh ne smem ni da mislim. Volela bih jos jedno(nemojte reci mm user posted image ),ali eto za sad ne smem. Ako se desi,desi se.

Ma...odoh sa teme. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here