|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: rođendanske torte
9.12.2013 10:03:19   
Peace*
Imam i ja oooodličan recept za posne mafine. user posted image

Posni mafini

Sastav:
- 3 šoljice brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- malo soli
- 6 kašičica kakao praha
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice vode
- 3/4 šoljice ulja
- 2 kašičice sirćeta

Originalni recept kaže da se u kalupe naspe malo smese, pa se stave maline i onda naspe ostatak smese, a zatim peče 15 min na 180 stepeni.

Ja sam stavljala višnje jer Marko još ne jede maline.

user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1601
9.12.2013 10:06:55   
Torbica
Tasho, probacemo i ovaj receptic, zvuci dobro. Ja mislim da mu to sirce da mekocu, i u onaj recept po kom sam ja pravila ne ide prasak za pecivo nego soda bikarbona ali i med, ma predivni su stvarno. Ja ih pretvorih u koru za tortu! user posted image Na odusevljenje svih nas!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1602
9.12.2013 10:12:39   
Peace*
I ja to često pravim kao koru za tortu. user posted image

e, kako se od pudinga napravi fil za tortu? Naime, ja pudinge pravim sa vodom zbog Marka, i onda bude pihtijasto. Dodam margarin? ili kako?

Tasha

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1603
9.12.2013 10:21:40   
pocahontas
zene svaka vam cast na ovim tortama!!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1604
9.12.2013 10:24:30   
Didy
Tašo, ja imam neki recept za posnu tortu gde se fil pravi s pudingom koji se zakuva u sok i kad se ohladi, pomeša se s margarinom ili maslacem umućenim penasto s prah šećerom. Ne bude loše.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1605
9.12.2013 10:29:26   
Torbica
Ja sama pravim sojino mleko, kupim bio soju, imas je svuda po zdravim hranama. Pravim uvek 2 litre, svaki drugi dan jer mi ne koristimo kravlje mleko godinama. Pored ovog pravim i od lesnika, badema, kokosa, ali za ovakve torte gde se kuva fil, stavljam sojino. 250 gr soje potopis uvece, ujutro operes, ubacis u blender i dodas vode toliko da moze kasa da se napravi a da blender prezivi. Doooobro sameljes, sto bolje tim je mleko ukusnije. Posebno zakuvas 2 litre vode, kad prokuva dodas samlevenu soju i kad prokuva prokrckas par minuta, par puta da se podigne u loncu. Procedis kroz gazu i posolis, na litar mleka ide pola kasicice soli. E mi ga vise ne sladimo a ranije smo ga po ukusu znali zaseceriti, oko 1 kasicica fruktoze (ili secera) na litar mleka. Dakle na dve litre - jedna kasicica soli i 2 kasicice fruktoze. Zacinis po ukusu.
Uzmem litar tog mleka, zasladim po ukusu, kod nas je to 2 kasike fruktoze, odvadim onoliko mleka da razmutim dva pudinga, u mleko dodam cokoladu da se otopi (ovo ne moras) i zakuvam puding kad prokuva mleko. Ja ne mutim posebno maslac pa kad se ohladi puding....Vec odmah u vruce dodam 125 gr sojinog maslaca (ne koristimo ni margarin uopste) i to kad se prohladi bas bude fino za filovanje torte. user posted image
Didy, probala sam i tako, a ovako ima onaj lep kremasti ukus, tesko moze da se skonta da nije sa kravljim mlekom, ukusnije je.

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 10:31:30 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1606
9.12.2013 10:36:40   
Didy
Ma, znam, Torbice, ja pravim sa sojinim kupovnim mlekom kad pravim posno, ali kontam da Taša pita zbog alergije zbog Marka kako se pravi s vodom, pa sam joj samo dala savet da je ukusnije kad se puding zakuva u sok. Jedino što idu 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1607
9.12.2013 10:40:31   
Torbica
Didy, znam da je u pitanju alergija. Mada mislim da kod alergicne dece sme sojino mleko user posted image Javice se ona vec pa ce reci. user posted image
A to kupovno sojino je fino, jedno vreme smo i to koristili. Ja izbegavam one u prahu sa sto onih E-ova...

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 10:41:32 >

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1608
9.12.2013 10:40:40   
Peace*
Da, ja ne bih da forsiram soju jer je u vezi sa alergijom na kazein, pa bih radije u vodi (soku).

Dakle, u 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

Koliko je pola margarina? Ja ne koristim te za kuvanje već neki njegov specijalni. Koliko je gr?

I onda margarin umutim sa šećerom? Mikserom? Topim margarin?

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1609
9.12.2013 10:44:06   
Torbica
Ja sam ranije mutila kao Didy, a sad vec jedno vreme dodam u vruce taj maslac 125 gr, to ti dodje pola pakovanja i izmesam, ono se otopi i bas bude ukusno. Ne dodajem secer u prahu jer mi je vec slatko mleko od fruktoze, ili sok/voda sta god. A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1610
9.12.2013 10:46:22   
Didy
Pola margarina je 125g. Ja ga izvadim bar jedno sat vremena pre mućenja iz frižidera, isečem na kocke nožem i ostavim da se opusti. Umutim ga mikserom, dodam šećer u prahu i kad se puding dobro ohladi, pomešam obe smese. E, sad, Torbica kaže da odmah naseče margarin u vruć fil, ja tako nikad nisam probala, ali verujem joj na reč.user posted image
U receptu piše 3 pudinga u 1l sojinog mleka ili u pola vitre vode zakuvati, a ja sam jednom zakuvala i u litri soka, kontam da je gustina soka kao i gustina mleka, veća od gustine vode.
A, da, ako zakuvavaš u sok, stavi možda 50g šećera u prahu ili 100 g ako volite slađe jer je sok već sladak.

< Poruku je uredio Didy -- 9.12.2013 10:49:00 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1611
9.12.2013 10:54:24   
New Mom
Vau, kakvi majstori! Torbice, jovice, svaka cast na umecu al i na strpljenju!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1612
9.12.2013 11:17:26   
Peace*
A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim.

Pa kupovala sam ono kokosovo brašno, nedavno pravila one kuglice plazma, kokos, banane.

Kako ga praviš?

Tasha

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1613
9.12.2013 11:24:06   
Anoniman
Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?

(odgovor članu Peace*)
  Direktna veza do poruke: 1614
9.12.2013 11:27:25   
Didy
Kseno, ja ih imam i ekstra sam zadovoljna. Samo ih staviš na žicu, ne idu u tepsiju. Jedino je fora što ih ne možeš stavljati u rernu kad ih već napuniš, to sam prvi put shvatila da sam u problemu.user posted image Rerna se ugrejala, kalupi puni, a ne znam kako da ih prebacim.user posted image
Znači: izvadiš žicu, uključiš rernu, staviš kalupe na žicu, napuniš ih i onda ubacuješ u rernu. Tako ih i vadiš, zajedno sa žicom.user posted image
Ja u njima pečem i projice, ništa se ne lepi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1615
9.12.2013 11:28:24   
Torbica
http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!
Didy user posted image A ti kalupici su zakon, ja ih koristim i za mikrotalasnu!
Sad kad dobijemo packe, sve redom!
NM hvala!

< Poruku je uredio Torbica -- 9.12.2013 11:31:58 >

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1616
9.12.2013 11:35:49   
Didy
Jao, ja tek sad vidim na koje kalupčiće mislite.user posted image Nemam takve, imam one izjedna, kao spojene.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1617
9.12.2013 11:42:32   
Didy

IZVORNA PORUKA: Torbica
Sad kad dobijemo packe, sve redom!

Zatrpani su paketićima i organizacijom, nemaju vremena za packe.user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1618
9.12.2013 11:45:50   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Torbica

http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!

Torbice, ziva bila user posted image

sve torte su prelepe, bravo za kreativne mame user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1619
9.12.2013 11:48:37   
Torbica
user posted image user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1620
9.12.2013 11:59:41   
Anoniman
evo nase
user posted image

(odgovor članu Torbica)
  Direktna veza do poruke: 1621
9.12.2013 12:03:13   
Peace*

IZVORNA PORUKA: ksena

Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?

Da. user posted image

Didy, jel nije onda lakše staviti ih u plitku tepsiju? user posted image

Odoh da čitam za kokosovo mleko.

Tasha

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1622
9.12.2013 12:10:09   
Torbica
Peace, ja sam pojednostavila, 200gr kokosovog brasna na 1 litar vode. Kad se lepo zacini, predivno je! So i secer. Isto - pola kasicice soli i jedna kasicica secera.
Mislim da ce ti biti predobro za tortu. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1623
9.12.2013 12:18:10   
Peace*
Probaću. Hvala user posted image

Tasha

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1624
9.12.2013 13:50:52   
Torbica
Ma nista!
Ksena, preslatka je Kitty!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR

Anketa

Koliko stranih jezika govorite?

1 (46%)

2 (31%)

3 (17%)

4 (3%)

vise od 4 (2%)

Ukupan broj glasova: 210

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here