|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
22.9.2013 9:22:36   
Olga75
pre neki dan sretnem poznanicu , ima sina dve godine starijeg od zvercice i krenu mamateme i dodjemo da tog da je mislim kako treba M da ide na aikido kad ona meni : Aikidooo???????? aaaaa , moj L ide na karate i vec ima zeleni pojas user posted image
ja : odlicno
ja stvarno nemam pojma kako ti pojasevi idu i tako to al pa tacno da je Brus Li nema sanse da za mesec dana ima zeleni pojas i tako

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 251
22.9.2013 11:54:02   
Torbica
Evo ovako ide, sad cu ja da ti pojasnim, u zemlji Srbijii bar. Krece se ili u septembru ili u januaru. Ako krene u septembru polaganje je na zimu i prvi pojas je ZUTI. Sledece sezone trenira za NARANDZASTI, a trece sezone za ZELENI. E sad, ako je talenat trebace samo jos jedna sezona za PLAVI a onda bar godinu dana za braon i jos godinu za crni. Ovo u idealnim uslovima. Dakle, zeleni moze da dobije nakon godinu ipo treniranja, osim ako joj tata nije trener. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 252
22.9.2013 14:47:25   
big mum
O ovome bih mogla da vam pišem stranicama i stranicama.

Moja djeca su pravi fenomeni.Mali Wunderkindoviuser posted image

Sa 2 mjeseca su se okretali,sa 6 uveliko išli na tutu.Na prvi rođendan su već uveliko pričali 2 strana jezika.Sa 18 mj vozili bicikl bez točkića a sa dvije godine bzrajali i oduzimali do 100user posted image

Uvidjevši veeeeeelike sposobnosti svojih malih pametnica poslala sam aplikaciju na Cambridge i Oxford.I možete misliti primljeni suuser posted image
Samo čekam da im bude gotov pasoš pa ih same šaljem u UK.
Vjerujem da ničija djeca nisu pametna kao mojauser posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 22.9.2013 15:26:43 >

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 253
22.9.2013 15:03:25   
Sanchy
Big mumuser posted image ...toga ima svuda pa i na ovom forumu,kad procitam pojedine postove pomislim ne samo da je moje dete sporo nego i ja izgledauser posted image .ali dobro,neko voli da se hvali pa neka mu,mozda je to na nekoj ravni i dobro..licno nisam iz te price ,niti moji prijatelji ,hvala Bogu

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 254
22.9.2013 15:14:47   
Rosita
Big mum, objasnila si! Ironijo, tebi hvala. Ne volim kod ljudi preterano samoisticanje i hvalisanje bilo koje vrste, pa ni ove. Najbolje takmicenje je ono sa samim sobom.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 255
22.9.2013 15:16:24   
big mum
Ima svakakvih likovauser posted image

Želim im svako dobrouser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 256
22.9.2013 15:32:51   
Torbica
Big mum, kraljiceeeee!
Moji klinci su - klinci! Nekad bolji od vrsnjaka a nekad i gori, pa sta! A zbog cerkinog temperamenta se savetujem sa psihologom. I znate sta, ja sam zadovoljna, samo nek su oni nama zivi i zdravi! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 257
22.9.2013 15:37:47   
Ivanka 75
Moje dete počelo samostalno počelo da se okreće sa 9 meseci user posted image
Čik neka neko bude bolji od nje user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 258
22.9.2013 15:58:21   
srnad
E nasmejaste me prvi put od jutros!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 259
23.9.2013 5:37:34   
Misha i Ljisha
evo ja malo da se foliramuser posted image Moja zna znakovni jezik za bebe hehehe...Ali to samo zato sto je ja ucimuser posted image A sto se tice fizickih sposobnosti je sad prosecno dete. U startu je bas bila cvrsta beba i pocela rano da se odize, prvi put mi se sa dva i po meseca okrenula sama na stomak, trajalo to neko vreme a sad nece na stomak uopste da se okrece.

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 260
24.9.2013 8:19:45   
Anck Su Nmaun
user posted image Big mum super post user posted image

Nemam nekih opsednutih roditelja u mojoj okolini, sem jedne drugarice ali s njom se retko vidjam, ona je isto u tom fazonu i ne pitam ona s neba pa u rebra e moja malena zna ovo il ono ... , "da, da, bas lepo" kazem i preselim se na drugu temu...
Nemam ja zivaca za tudja bauljanja, idi pricaj nekome koga to zanima!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 261
25.11.2013 12:18:27   
vikiveki
Ja ne spadam u tu grupu roditelja koji ističu svoju decu, jer svako dete je priča za sebe i trba ga podsticati tamo tj. na poljima razvoja u kojima kasni a tamo gde napreduje ne treba ga sputavati nego mu pružati bolje uslove.

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 262
25.11.2013 13:41:38   
Ivanka 75
Bili svekar i svekrva na slavi prošle nedelje i pita me sveki "Kako moze dete da nauci da cita sa 9 meseci?" Kaze, jedna zena se hvalila kako njena unuka naucila da cita sa 9 meseci user posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 263
25.11.2013 13:45:51   
Olga75
hahaha , jeste cita etikete kad sedi na wc solji user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 264
25.11.2013 13:49:02   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Olga RR

hahaha , jeste cita etikete kad sedi na wc solji user posted image

user posted image
A moja sveki se ozbiljno potresla da sa njenom unukom nesto nije u redu pa kaze "A da mi pocnemo Ivu da ucimo da cita?" Majko mila koliko sam se ismejala user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 265
25.11.2013 13:50:18   
vikiveki

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Bili svekar i svekrva na slavi prošle nedelje i pita me sveki "Kako moze dete da nauci da cita sa 9 meseci?" Kaze, jedna zena se hvalila kako njena unuka naucila da cita sa 9 meseci user posted image

E ovo je zaista preterano...možda je još u stomaku znala da čitauser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

Direktna veza do poruke: 266
25.11.2013 14:01:33   
Anoniman
ljudi generalno vole da usporedjuju, a ne samo decu. evo jedna komsinica je stalno uporedjivala svoju snaju i mene, pa onda svog unuka i M, cudila se sto M nije rano prohodala (prohodala je sa 15 meseci), a sad se bas ne cudi toliko sto njen unuk sa preko dve godine zna da kaze samo mama, tata, baba i deda (sve je ok sa detetom, ali mislim da njegovi roditelji ne rade sa njim, a zive daleko).
i svako za svoje dete/unuce ili sta vec tvrdi da je "prepametno".

(odgovor članu vikiveki)
  Direktna veza do poruke: 267
25.11.2013 15:02:14   
madre

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

izjava koja ubedljivo vodi na ovoj temiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 268
25.11.2013 16:43:12   
Misha i Ljisha
mozda dete drzi knjigicu i lista (to radi vecina beba) mislim i moja radi cak i prstom kao vuce (posto joj ja tako uvek citam vucem prst i prstom sve pokazuje) pa baba htela malo da se folira hihii..

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 269
25.11.2013 19:28:33   
Torbica
user posted image svakakvih ljudi ima, ja uvek kazem da su moji normalna deca, ziva i zainteresovana, svako nesto voli vise, nesto manje. Cerka crta fenomenalno, ali to ne znaci da njena generacija ne zna da crta. Kao, samo ona zna, svi ostali su fals, bezveze..

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 270
25.11.2013 20:24:28   
nina26
Imam jednu prijateljicu, upoznale se u bolnici, cerke nam rodjene isti dan, i jako je volim, ali sto zna da me izvede iz takta pa to nije normalnouser posted image

Njena cerka je u odnosu na Z, od samog starta bila zivahnija, zilavija, dok je moja bila krupnija, i mirnija beba. I naravno, kako su meseci odmicali, tako me zove, svakiiiiiiiiiii daaaaaaaaan, i prica, moja se okrenula, moja prdnula sad ovako, moja sedi, kaki, blbalbalbalbalab....joj, ja sve pa super, vi ste bas napredni, itd...mislim,znam da ne radi ona to svesno, ali voli bas da se pohvali.

A moja Z, je uvek kasnila za njom i to sve po mesec dana.

Izasao njenoj naravno zubic,i brze bolje da mi javi. Tek posle par dana, ja kao primetim izasao i mojojuser posted image Rekoh, aj da javim prijateljici.Kad posle uvece pogledam, nema zubica??Rekoh, sta sad,majku mu, a ono ladno joj bilo mleko koje je izgledalo kao zubicuser posted image I naravno, morala sam da je nazovem i da kazem da je bila lazna uzbunauser posted image

Salu na stranu, ne znam, ima ljudi kojima je to stvarno dusevna hrana, zele mozda da se ostvare preko dece, jer mozda vuku neke svoje komplekse itd...sta zna, ja stvarno nisam u tom fazonu.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 271
25.11.2013 20:47:43   
vikiveki
Nina svašta ima na svetu,da čovek samo stane i da se čudi...ja se iz petnih žila trudim da se nikad nikome ne hvalim sa svojom decom,a kada oni nešto urade a određene osobe to čuju onda se čude ,,pa kako nam to nisi reklauser posted image , pa nisam i nikad neću,ono što moja deca rade i mogu, to rade zbog sebe a ne da bi celo selo to znalo.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 272
25.11.2013 21:34:26   
Misha i Ljisha
Eh viki nije ni to ok. Mozes zamisliti kako je bilo meni i mom bratu kad dodju komsije i krenu da hvale svoju decu a moji roditelji nas nisu nikad. a pogotovo moj tata. Nikad nas nije hvalio a ni pohvalio. Ja dodjem iz skole i kazem dobila sam 5minus,jeina petica iz matematike a on mi kaze,a sto minus? Ako sam nesto naucila u inostranstvu to je da se hvalim. Mi budale Srbi sramota nas,boze mili skromnost je bitna. E pa tamo negde a i ovde pocinje polako te nece ni zaposliti ako ti sam sebe ne pohvalis. U pocetku me bilo sramota kad me hvale drugi a sad ja jos i dodajemuser posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 273
25.11.2013 21:47:33   
milicicak
Iskrena pohvala i iskrena kritika su retke dragocenosti u zivotu, treba ih znati prihvatiti i primiti.
Ja T ne hvalima ali je uvek pohvalim kad je uradila nesto dobro, mislim da joj tako izgradjujem samopouzdanje...
Mozda drugim mamama to izgleda cudno ali ja uvek otvoreno pitam kada je neko dete uradilo to i to, cisto da mogu da uporedim sa zivim primerom jer knjige su jedno a praksa drugo... i iskreno se zabrinem svaki put kada T u poredjenju sa nekim nesto radi ili mnogo ranije ili mnogo kasnije (po nekoj mojoj proceni tog mnogo) i onda moze da izgleda kao da se takmicim kad kazem T je to radila sa x meseci...

Direktna veza do poruke: 274
26.11.2013 21:11:31   
Misha i Ljisha
E kad se danas nisam upisala od smehauser posted image . Dunja se igra i uzela svoju knjigicu da lista kad ce sveki"vidi kako ona čita svoju knjigu"user posted image . Garan ce kad ode kuci reci svima kako Dunja zna da čita hahaha

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 [11] 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lista najlepših ženskih imena GRČKOG porekla
Niste još odlučili kako ćete nazvati vašu devojčicu? Potražite inspiraciju među imenima grčkog porekla, jer svako od nji...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here