|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/13 [chat]
24.11.2013 21:34:02   
jole82

IZVORNA PORUKA: Torbica
Gomila dece vitla roditelje jer neke stvari cas moze cas ne moze.....

E to si lepo rekla...
Kad je roditelj dosledan i principejelan UVEK, za iste stvari i OD PRVOG DANA tu nema ni teoretske šanse da dete bude zbunjeno prvenstveno pa samim tim i diskutabilnog ponašanja...mi smo ti koji im pokazuju svet(u najširem smislu te reči) od prvog dana i onakvim kakvim ga predstaviš detetu, ono to smatra za normalu i tako se i ponaša, jer prosto ne zna za drugo (zato i nismo svi isto vaspitani)...i ako je uvek isto ne za iste stvari, dete nije zbunjeno i to prihvata kao tako...A jednom ne drugi put da..ili jedan roditelj ne a drugi da..proces takvog "lošeg" ponašanja započinje tim zbunjivanjem, jer dete ne zna šta sme a šta ne, a kad malo počne bolje da kapira međuljudske odnose prvenstveno od roditelja(njihova međusobna komunikacija i komunikacija roditelj-dete), e onda kreću i manipulacije razne, histerije, itd...Isključujem faze negativizma, bunta.. koja sva deca manje više prođu...ovo o čemu pričam je stalnog karaktera, dakle neki obrazac ponašanja koje je dete usvojilo kao "normalno"(dakle...normalno za njega)
Ovo je moje mišljenje i razmišljanjeuser posted image

Uhhh opet sam se prejela...vidim vi o dijeti, a ja samo o krkanlukuuser posted image mogla bih i ja malo da se bacim..
Sad će post...ja inače ne postim, al mm posti, pa tako i ja uz njega bar neki obrok..u smislu kad spremam ručak, spremam posno pa to i ja jedem....Nije to dijeta...da ne misli neko da sam ćurka i poredim post sa djetom...nego prosto uvek kad je post, šlepujući se uz mm, ja smršam nekih 3-4 kg

Enyoj the silence!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1376
24.11.2013 22:05:44   
Torbica
Jeste Jole, sve se slazemo oko toga. Pritom, ne mogu da kazem da mi je uvek lako, ponekad mi bude zaooooo, ali samo pomislim da je to magareca usluga i da ce od grudve biti lavina i odmah se oladim.....sto bi rekli. Imam utisak da gomila roditelja zeli da se dete samo "utera" u red, da prestane da protestuje. A to je nemoguce ako nekad moze a nekad ne, jer dete uvek misli - ipak cu ja pobediti na kraju, kao juce, prekjuce... Eto, moji su svi sa lepim redom, ali nisu prestali da nekad pokusaju user posted image I onda bude, a ujutro? Naravno, mozeee! Takvi smo i sa jelom, znaju red. I nema biranja. Ja nikad nisam imala trip - jadno dete, gladno je... Mada opet kaazem - mozda je i do dece, ali eto tri razlicita coveka, na isti princip, prihvatili su rutine bez mnogo buke. Mm nikad nista nije minirao. Naprotiv. Jao, secam se jedne prilike, ulazi on a ja malu sela i objasnjavam joj zustro...On ulazi i dodaje, mamu da si slusala!!! A onda mi sapne - sta je uradila? user posted image Legenda! Cvrc bih rodila troje da nije tako...
Odoh sad da vadim kroj za kaputic. Laka vam noc svima

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1377
24.11.2013 22:12:11   
jole82
Hahahaha...pa tako i trebauser posted image
Ajd laka noć..ja idem na sex kombinacijuuser posted image ...mislim na temu Sex posle braka..a posle do mm u spavaćuuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1378
24.11.2013 22:19:47   
jovicaa
volela bih da vidis torbice kako to izgleda kod nas... ali aleks diktira taj ritam, a sa njim nije bas tako lako izaci na kraj. nije svako dete isto.
evo veceras po prvi put lezi sam u svom krevetu i ne izlazi iz sobe, ja sam tako ponosna na njegauser posted image izgleda da mu je taj nas krevet u njegovoj sobi ulio sigurnost, videcemo kako ce se dalje odvijati situacija, ali ovo je prosto kao neka bajka ne mogu da verujem. a maksim se sam uspavao u svom krevetcu. malo je plakao ali brzo je odustao, ja otisla u sobu da ih proverim, a aleks lezi i cuti u svom krevetu, a maksim onesvescen spava na stomakuuser posted image ljubi ih majka

< Poruku je uredio jovicaa -- 24.11.2013 22:21:24 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1379
24.11.2013 22:23:53   
vikiveki
E ja sam mog muža sad ošišala,decu sam okupala, najmlađi se već uspavao,a ovi stariji leže ali još nisu zaspali, a kaku ću kombinaciju imati sa mužem videćemouser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1380
24.11.2013 23:47:24   
mtajcica83
Ja svrca istusirala ,legao je oko 22 h nocas razigrao se nesto a i morala sam ga inhalirati pa sam ga duze drzala budnog..Sada idemm sa tebe na temu i onda u krevet bez muza i bez ikakve kombinacije user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1381
25.11.2013 0:35:05   
vikiveki
Jao nigde nikog nema...pustoš a meni se baš nešto nespavauser posted image ali šta ću kada nemam sa im da se igram i pišem...moji svi odavno spavaju,sutra svi idu pre podne...šta ću idem i ja da legnem...valjda će mi dobra vila doneti sanuser posted image Laku noć

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1382
25.11.2013 0:38:46   
Sanchy
Ja sam uvek tu u kasne sate..ne znam ali preko dan non stop negde idemo,svaki dan,dok doruckujemo,igramo se,M.malo odspava,ja po kuci i oko rucka,rucamo,spremimo se i idemoo,on uvece kad legne ja sredjujem kucu,sebi nesto malo udovoljim i nikad ne legnem pre dva ..nema sanse...sto se tice izvolevanja dece,ni M.nikada nije trazio niti sam ga ikada stavila kod nas da spava,slicno kao Torbica,ima svoj krevetac ,voli ga i to je to ,,samo sto me ujutru budi gadjajuci me prvo lazom a onda cim stigne od igracaka u krevecu user posted image ..mnogo je smesan..,inace je miroljubiv,naravno da pokusava nesto sto ne sme ali je ,u ovom trenutku,videcemo kasnije,dovoljno da mu kazem M.,to ne evo mozes ovo i dam mu nesto drugo ili pokazem i on odustane,,i ja sam u startu kupila Pozitivnu disciplinu a trenutno citam Disciplina bez straha od Volfganga Bergmana..punoo treba da se radi jer oni svaki dan pokusavaju da isteraju svoje jer jednostavno istrazuju gde je granica..

< Poruku je uredio Sanchy -- 25.11.2013 0:44:25 >

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1383
25.11.2013 0:52:46   
Sanchy
Ha ha uvek je moj post poslednji u danu tj.prvi jutarnji posto je proslo dvanaestuser posted image ..osim ako me Bebilina ne demantuje user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1384
25.11.2013 1:20:53   
Žapkić
Evo mene, konačno... Ali, izglea da ja dođoh kad svi odoše...user posted image
Ceo dan sam pripremala za Tinin rođendan... pala sam više s nogu...

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1385
25.11.2013 6:33:07   
Misha i Ljisha
iiiiiiiiiiii...opet je bilo budjenjauser posted image . Sta je vise muci???

(odgovor članu Žapkić)
Direktna veza do poruke: 1386
25.11.2013 6:48:41   
serpica
Mozda se preko dana suvise optereti pa nocu sanja ono sto je dozivela u toku dana.Recimo ako se mnogo smejala,ako i je bacala onako uvis kad se igrate ili nesto slicno...deca jako puno sanjaju i to bas ima neki period,oko 6m oko 10m i oko 2 godine koliko se secam tako su meni rekli. Ne brini

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1387
25.11.2013 6:56:26   
adulence
Dobro jutro evo i ja vampirisem...hehe...misho a sta radi kad se probudi jel place,je li nervozna?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1388
25.11.2013 7:22:10   
mama micki
Dobro jutro mame!!!Evo ja uzivam u prvoj jutarnjoj kafiuser posted image a malena još spava, što je baš čudno za nju. A spavala je i celu noć bez buđenja...user posted image
Ljišo da nije zbog zubića, tako je i kod nas uglavnom?

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1389
25.11.2013 7:39:44   
vikiveki
Dobro jutro mame,evo i mi da se pridružimo...ja ispratila sve u školu, vrtič i na posao mm.Sada polako uživam u prvoj kafi koju sam počela da pijem sa mužem ali nikad ne uspem da je završim dok je mm tu,pošto spremam decu.
I meni se noćas budio Stefan,onako uz vrisku, sve imam utisak da nešto ružno sanja...onda je prešao kod nas u krevet,ja ga pozvala,i onda je nastavio da spava jedva sam ga probudila za vrtić. Misho možda se i tvoja malecka zbog toga noću budi.
A ja noćas umesto da spavam,ja čitam knjigu,nisam mogla da zaspim i tako pročitala sam celu i još popsle dugo mi je trebalo da zaspim,neznam šta mi jeuser posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1390
25.11.2013 7:53:40   
Anck Su Nmaun
Cao zenske! Od jutros svi nesto naostreni..valjda zbog ove kise user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1391
25.11.2013 8:13:55   
serpica
Mame ja imam jedan problemcic a mozda i nije evo o cemu se radi:
dok sam mazala bebca u predelu guze tacnije oko analnog otvora napipala sam jednu grudvicu,ne vidi se golim okom ali kad pipnem osetim da je ima.Nalazi se vise na unutrasnjem delu guza blizu cmara a opet i ne tako blizu.Ne znam koliko sam uspela da objasnim,ali sta bi to moglo da bude. 6.decembra idemo kod pedijatra ali do tad ima da mi prodju sto stvari kroz glavu.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1392
25.11.2013 8:25:06   
vikiveki
Šerpice neznam da li imamo sličan problem,ali i ja sam slično kao ti posle jedno dva meseca primetila kod moje tada bebe,odmah iznad analnog otvora još jedan otvor nije to bila grudvica kao kod tebe.Ja sam se prestravila, nije mi bilo jasno šta je to i kako to niko od silnih dr i pedijatara koji su ga pregledali, nije video.Na internetu sam našla da je to spina bifida,ali najblaži oblik pošto se njemu taj otvor jedva primećivao.Na sledećem pregledu kod dr ja sam skrenula pažnju dr, i pitala je šta je to i ona mi je potvrdila ono što sam pročitala.E sad pošto je kod tebe grudvica neznam da li je to nešto slično ili je nešto drugo u pitanjuuser posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1393
25.11.2013 8:32:53   
Rosita
Jutro mame.
Serpice, ne znam, ali verujem da nije nista strasno, narocito ako ga ne boli na dodir.
I D se budi po 2-3puta bar i place bas razdrazeno. Mm nema sanse da ga smiri. Samo ja. Mozda je i tu deo odgovora. Ako nisu zubi, onda je ta obrada dnevnih utisaka, svest pri kratkim budjenjima da ja nisam tu i sl. Ili nesto trece. Znam puno o radu sa decom i opet kazem D nije dete za ignorisanje i pustanje da place. Isto tako, neke stvari nisu bas u nasim rukama. Ako imate dete koje pet i po meseci ima najgore grceve i prestenje celu noc, nema tu ucenja da prespava noc nego gledate kako da mu olaksate, nunate i radite sve da bi manje patio. Da li se dete navikne da ga mi uspavljujemo? Da, ali kao nus pojavu. Svaka majka moze da prepozna kad dete samo kenjka i moze samo da nastavi da spava- imamo i te situacije, a kad mora da se tesi. Puno toga je do roditelja, ali nezanemarljiv je udeo deteta i naravno, okolnosti.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1394
25.11.2013 8:52:46   
serpica
Ne boli ga na dodir ali se plasim da je neko masno tkivo ili tako nesto..nema otvora cak se i ne vidi golim okom samo na dodiruser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1395
25.11.2013 9:41:59   
vikiveki
Nerazumem se baš najbolje ali verovatno i sama znaš da se u razvoju ploda u stomaku taj lumbalni deo razvija i kad je sve uredu onda normalno taj deo zaraste a nekada se desi da nezaraste kao kod mog malog,a nekada na tom mestu poraste i još jedan pršljen viška...to nam je ostatak od primata tj. rep ...opet kažem nerazumem se toliko u to i ne bih želela da te plašim.Kod tvog malog možda nije u pitanju ništa slično,ja znam kako je meni bilo kada sam kod svoje bebe to videla,užas.A koliko on ima meseci i da li su mu to i pre primetila

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1396
25.11.2013 10:06:58   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: adulence

Dobro jutro evo i ja vampirisem...hehe...misho a sta radi kad se probudi jel place,je li nervozna?

e ovako ja sam skapirala kad se probudi i ne place, nego ona cavrlja i tapse ili sta vec radi da je onda gladna i to se recimo desi oko 4 pogotovo ako mi je brljavila sa vecerom (a veceru sve nesto zaobilazi), ali se budila eto nocas vise puta u placu. Prvo ju je mucio nos (cujem da ne dise ok) a posle toga prosto ne znam. Mislim jeste igramo se i smejemo se ali opet racunam kuci smo nas dve pa moram sa njom da se igram. Eto juce me je trazila po kuci, ona u set_alici a ja se sakrivam i onda ona mene nadje pa se smejemo, pa ja se zavucem ispod stola i td. Znaci igramo se stvarno svaki dan se mi igramo, ali meni prosto bezveze da se ne igram sa njom i ja se zabrinem ako mi se ceo dan nije bar malo cerekala.user posted image

IZVORNA PORUKA: mama micki

Ljišo da nije zbog zubića, tako je i kod nas uglavnom?

pa ja kapiram da kad je muce zubi onda bi visila na sisi. Tako da nije ni to. Mada su krenule trojke ali evo imali smo dva dana normalan san bez budjenja

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 25.11.2013 10:08:46 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1397
25.11.2013 10:11:03   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Rosita

Jutro mame.
Serpice, ne znam, ali verujem da nije nista strasno, narocito ako ga ne boli na dodir.
I D se budi po 2-3puta bar i place bas razdrazeno. Mm nema sanse da ga smiri. Samo ja. Mozda je i tu deo odgovora. Ako nisu zubi, onda je ta obrada dnevnih utisaka, svest pri kratkim budjenjima da ja nisam tu i sl. Ili nesto trece. Znam puno o radu sa decom i opet kazem D nije dete za ignorisanje i pustanje da place. Isto tako, neke stvari nisu bas u nasim rukama. Ako imate dete koje pet i po meseci ima najgore grceve i prestenje celu noc, nema tu ucenja da prespava noc nego gledate kako da mu olaksate, nunate i radite sve da bi manje patio. Da li se dete navikne da ga mi uspavljujemo? Da, ali kao nus pojavu. Svaka majka moze da prepozna kad dete samo kenjka i moze samo da nastavi da spava- imamo i te situacije, a kad mora da se tesi. Puno toga je do roditelja, ali nezanemarljiv je udeo deteta i naravno, okolnosti.

user posted image ja se u potpunosti slazem sa tobom Rosita a nasi D i D ko da su rodjeni jedno za drugo hehehe

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1398
25.11.2013 10:13:31   
milicicak
Jutro mame user posted image
da se i ja pridruzim klubiu neispavanih... mini buba se pola noci budila i plakala i spavala na meni user posted image
mislim da joj raste cetvorka a mozda je i samo nesto sanjala, ko ce ga znati...
ja cekam seficu da me zove da nesto zajedno odradimo, izgleda da cu se nacekati... jos nije stigla a ja ne mogu nista drugo da pocnem da radim dok ne vidim njene planove...
eto meni vremena da se druzim sa vama na user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1399
25.11.2013 11:20:45   
jole82
Dobar dan mamite
Ja onda neću da stajem na muku sa spavanjem...
Samo ću da pohvalim T..ustala uz trosed tu vršljala malo sva ushićena, pa se ispomerala bočno neka 2 koraka, al se ne mogu računati u korake... i iza nje je tabure...okret, drži se jednom rukom za trosed, malo klac klac u mestu i bup samo se prebacila na tabureuser posted image koji je od sreće propisno olizalauser posted image

Danas smo trebali do vrtića...al nema šanse da izlazim danas..baš mi je brrrr i ova kiša, šta li je..

< Poruku je uredio jole82 RR -- 25.11.2013 11:36:23 >

Enyoj the silence!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here