Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:33:41
|
|
|
|
adulence
|
Ona obozava mlecne proizvode bas bas sve u jogurtu se davi,kiselom mleku,pavlaci,siru kajmaku ma sve obozava... A sto se tice menjanja polozaja ona stalno sisa u lezecem polozaju probala sam i To ,medjutim ona drugacije nece ni to malo da sisa...videcemo cekam,pa cemo da vidimo sta ce se desiti...
< Poruku je uredio adulence -- 19.11.2013 20:36:48 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:36:24
|
|
|
|
Tiziana
|
Pa ni kod nas nije kravlje mleko proslo tako glatko.lakse se navikla na adaptirano nego na kravlje.mesala sam joj i razblazivala u pocetku..Ona je sad velika i ne bi ni morala da pije mleko,ali voli i ja je pustam.KAd god nadjem kupim bello jer je stvarno ukusno,ali dajem joj i ostala mleka.. Ono sto hocu da kazem ne ide to tako odmah...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:41:59
|
|
|
|
pocahontas
|
ja mojoj dajem kravicu 3,2 ili onu zutu ad kravicu i prokuvavam mleko. kada smo pocinjali, sa 11,5m, napisala sam ti zasto, ja sam pocela da joj nudim kravicu umesto sisanja, dakle, okupam je, obucem, ceo ritual, stavim na krevet i umesto sike pokusavala sam da joj uvalim flasicu, a ona ni da lizne. e onda sam ukapirala da kada sve ide svojim redom, kupanje i to, ona ocekuje siku i ne pristaje na drugo, onda sam pocela da joj nudim kravicu pre kupanja i polako je pocela da prihvata, na samom pocetku sam joj posle kupanja nudila i siku, a posle nekih nedelju ili deset dana, kada je pocela da pije oko 150-200ml kravice, prestala sam da joj nudim siku i par dana je pila kravicu pre kupanja, a onda smo se samo vratili na staro, prvo kupanje i onda kravica, s tim sto kravicu ne pije lezeci na krevetu nego je drzim u krilu. eto to je moje iskustvo. ocekivala sam da ce jjako brzo izbaciti i jutarnji podoj, medjutim to se nije desilo evo ni 3 meseca kasnije, a ja sam vec uveliko usla u cetvrti mesec trudnoce, jos malo pa cu i u peti.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:42:50
|
|
|
|
Tiziana
|
A mozda su zene u pravu,mzoda samo malo strajkuje. Jeste da ce ona uskoro godinu dana,ali mozda i tad mogu bebe da strajkuju...Daj joj fore.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:43:24
|
|
|
|
pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: adulence ona stalno sisa u lezecem polozaju tako je i kod nas bilo, od samog pocetka je sisala samo u lezecem polozaju, tj. ja sam je dojila samo u lezecem polozaju, i dalje ujutru tako sisa.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:45:36
|
|
|
|
World
|
Poc, dojis u trudnoci?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:50:08
|
|
|
|
Torbica
|
Adulence, nece joj nista nedostajati, pomeri veceru da bude tik pre kupanja, pa neces imati problem. Dobice ona sve sto treba iz ostale hrane. Siku nudi dok god hoce da povuce i taj minut-dva. Ja sam tako, tek kad su okretali glavu, znala sam da je kraj blizu. Poc, znas i sama sta nas doca kaze, taj jedan podoj za trudnocu nista ne smeta, slobodno. Jedino ako ti zelis da lagano privodis kraju, to je drugo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:51:45
|
|
|
|
adulence
|
Da da u svakom slucaju nisam ni mislila da ce to tako odjednom...mene je samo zbunila reakcija gadjenja,jer joj je to prvi put...nudim je da sisa pa cemo videti....
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 20:55:35
|
|
|
|
adulence
|
Hvala vam zenice puno,sad sam mnogo mirnija...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:00:28
|
|
|
|
pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: World Poc, dojis u trudnoci? da, rekao mi moj doca da smem. Torbi, doca je zakon, sve moze, sme i treba ne planiram jos da prestajemo, sem ako sama izbaci, ali tamo posle nove godine cemo lagano da se razilazimo, vec sad nam pomalo smeta stomak, dosta je velik, a ona ume da mlatara nogicama dok siki i malo mi je vec frka da me ne sutne jako, vec me je jednom slucajno zakacila, nije bilo strasno, al ne bih da rizikujem...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:09:39
|
|
|
|
jovicaa
|
samo opusteno adulence, ja ne bih uopste nudila alternativu, samo sika, nuditi i nuditi i nuditi.. pa ako pocne bas skroz da odbija, i ne bude sisala tipa dve nedelje uopste onda je tek kraj. kao sto kaze alexx to je strajk. mi smo ih imali hiljadu, jednom cak nije sisao ni kap 10 dana, znaci ne minut dva, nego ni sekund, pa je ponovo prosisao i sisao jos 2 meseca! a i kazem ti nekad im jednostavno treba manje mleka.. pa manje i sisaju, tako meni rece doc..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:11:32
|
|
|
|
World
|
Da, evo sad vidim da postoji i tema dojenje u trudnoci i da su to zene uspjesno prolazile.. Mi se vec neko vrijeme spremamo da prekinemo, ali tako mi zao da sam sve odgadjala.. Veceras sam joj dala kravlje mlijeko umjesto podoja, pa cemo vidjeti kako ce ici. Mislila sam da pozurim sa prekidom, ali ako nije problem dojenje, pa nije onda tako ni strasno, sad mi nesto lakse.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:12:38
|
|
|
|
adulence
|
E pa onda cemo da nastavimo po malo po malo bolje i to nego nista...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:21:11
|
|
|
|
pocahontas
|
ja sam je prebacila uvece na kravicu najvise iz straha da jedno vece nece hteti da sisa uopste a ja necu znati sta da radim i sta da joj dam da popije ili pojede jer ona vecera oko pola sestt, sest, a ide na spavanje oko pola osam, tada je isla oko pola devet. i jos nesto, ne manje vazno, ona se meni uspavljivala sisajuci, ne skroz, ali se onako osamuti pa je ja kao budnu stavim u krevet i ona odmah zaspi, pa sam se plasila da je vec velika i da ce navici da zaspi uvece sisajuci, inace preko dana sam je samo spustala u krevetic i nismo imali problema, ali mi je ovaj vecernji ritual delovao da ce biti tezak za odvikavanje pa sam htela da je naviknem da pije mleko na flasicu (tako nikad ne zaspi) i da posle toga sama zaspi.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:23:15
|
|
|
|
World
|
Koju kolicinu mlijeka popije?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:28:25
|
|
|
|
pocahontas
|
uf, kako kad, bas varira, izmedju 80 i 260ml...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:28:50
|
|
|
|
Torbica
|
World, ako vec imas mleka, ta dva podoja ujutro/uvece ce beba sama izbaciti.. meni je to uvek zao, kad nema nekog specijalnog razloga. Sorry, morala sam...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:28:52
|
|
|
|
pocahontas
|
evo veceras je popila 100ml
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 21:49:45
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja prekidam sa dojenjem, dosta je bilo. Već neko vreme vučem ranicu na desnoj (.), taman se to malo zalečilo, juče mi je napravio ogromnu i na drugoj Krenu mi suze, ali bukvalno, kad krene da sisa (još i krvari ), i to bar da sisa, nego se zeza i posle popije punu flašicu. Jutros ga nisam nudila, nije tražio, ali je bio malo nervozniji danas, večeras opet kao krene pa počne da se igra... Gotovo je definitivno. Nadam se da ćemo tokom ove nedelje završiti tu priču, 13 meseci puna kapa.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 19.11.2013 23:04:30
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Torbica World, ako vec imas mleka, ta dva podoja ujutro/uvece ce beba sama izbaciti.. meni je to uvek zao, kad nema nekog specijalnog razloga. Sorry, morala sam... I meni je zao, ja bih je dojila dok sama ne izbaci, ali moracu ranije. Prvo sam mislila da cu morati prekinuti zbog siofora, ali, evo, uspjela sam regulisati insulin ishranom, tako da smo opet produzile malo. Sad planiram drugu bebu, pa ne znam hoce li moci uopste prirodno, i ako uspije bojala sam se dojenja i trudnoce u isto vrijeme. Eto sad vidim da nije ni to problem, pa mi je malo lakse, necu bas toliko forsirati prekid. Pokusacu postepeno da zamjenjujem kravljim mlijekom, pa cemo vidjeti kako ide. Dnevne smo dosad sve izbacili. Sve me neka tuga hvata, ali sta da radim...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.11.2013 8:57:32
|
|
|
|
adulence
|
Evo da vam napisem kakvo je kod nas stanje...sinoc uopste nije htela da sisa,jutros jeste dva tri minuta,ali eto sinoc ni kap...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.11.2013 9:49:30
|
|
|
|
jovicaa
|
i to je super, makar jednom dnevno... daj joj jos malo sanse, mozda prosisa opet lepo, a mozda skroz i prestane.. videces kako ce se odvijati situacija...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.11.2013 10:17:05
|
|
|
|
adulence
|
Ma dajem joj.ja sansu...nudim,nudim,ali eto za sad je ovako ...pa videcemo...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.11.2013 12:47:24
|
|
|
|
jovicaa
|
pazi i ako odbija ovako je najbolje za tebe, da izbacuje malo po malo, tako je i maksim, i ja uopste nisam imala problema sa zaustavljanjem mleka, ne znam da li sam se jednom malo izmuzla ili izmasirala, samo je stalo..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 23.11.2013 13:07:17
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sad čitam postove na ovoj temi i izgleda da sam ja rekorder što se tiče dojenja,možda sam malo i preterala i možda će me mnoge mame osuđivati, ali ja sam svoje troje dece dojila do 2 godine, imala sam i posle mleka ali znate kako je to kada vam svi pričaju prekidaj veliki su...a što se tiče dojenja i trudnoće u isto vreme ,meni je to bio problem...Još sam dojila najstariju devojčicu kada sam ostala trudna sa dečakom tj. nisam ni znala da sam trudna nego sam primetila da su grudi počele da bole svaki put kad Viki sisa,i baš sam se zabrinula zbog čega me bole jer nemoguće da mi posle 2 godine nadolazi mleko,ja odem u apot i kupim test a on pozitivan...onda sam shvatila zašto su me bolele grudi i prestala sam da dojim i grudi me više nisu bolele
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Majke će imati pravo na poseban staž i uve...Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?