|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo
15.11.2013 10:54:27   
little_one
A vidis ja sam boraniju (mahune) dala jos sa osam mjeseci i obozava ih...a pasulj joj nije prijao..od par kasika samo corbice je imala takve gasove citavu noc i citavu noc stenjala...a s obzirom da ona jako dobro i mirno spava, dalo se zakljuciti od cega je...sad kad sam joj nanovo "uvela" proslo je odlicno...

Mama micki dobro nam dosla! Dodji nam i u druge teme malo...razgovori mama npr user posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 326
15.11.2013 11:00:25   
mama micki
Hvala LOuser posted image
Hoću sigurno, samo da sve "pohvatam"

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 327
15.11.2013 11:22:05   
Misha i Ljisha
za dorucak sam joj pravila ladnjacu ili hladnjacu ili kako bosanci kazu ljevacu hihih...super je prosla naravno s jogurtom. Ja se setila da je moja baka to pravila nama pa rekoh ajd i ja njoj. Za dalje nemam pojma sta cu. Nesto cemo sigurno hihih..iskreno danas sam u fazonu neka sisa samo da ne moram da kuvam jer me ubi stomak al mora dete da jede. Jao samo kad malo poraste pa ce biti "lovacka" sta se ulovi u frizideru hahaha...

Direktna veza do poruke: 328
15.11.2013 11:24:46   
adulence
Misoho sta je ladnjaca?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 329
15.11.2013 11:29:30   
Misha i Ljisha
ma zamesi se testo malo gusce nego za palacinke i dodas ulje u njega, a mozes i da podmazes tepsiju (zavisi kakvu imas i da li se lepi) i to lepo ispeces u rerni. To ti je sirotinjska varijanta. Neke babe su u to dodavale kao i u carsku proju raznorazne povrcke tipa paprike i sta ti ja znam ali ja najvise volem ovu obicnu. Okrajci su mi omiljeni

Seticu se ja jos nekih "sirotinjskih" ili ti starih jela hihihi..samo treba malo da promuckam glavom sta je nama baka sve pravila

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 15.11.2013 11:33:03 >

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 330
15.11.2013 12:45:29   
World
Mi smo juce pojeli cijelo jaje, zumance i bjelance zajedno. Nekoliko puta dosad sam joj dala nesto sa cijelim jajetom tipa pogacice, rezanci i sl. a sada bas jaje. Probacemo opet danas i sutra, mislim da nece biti reakcija. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 331
15.11.2013 15:18:40   
viktori
Svaka cast mamike kako ste napredne a bebani klopaju. Mi smo jedino napredni bili u grasku i boraniji sa 6 meseci! jer smo imali sveze u nasoj basti. Ne voli ih bas, pogotovu grasak.
Kako smuckate kajganu ajd dajte neku ideju...nesto nije hteo...

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 332
15.11.2013 15:39:30   
little_one
Viktori pomijesaj sa kasikom sira ili neceg slicnog pa probaj..moja cura voli sa sirom...

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 333
15.11.2013 16:08:42   
Misha i Ljisha
mi imamo problem evo vec za svaki obrok ona hoce i nesto mlecno ustvari da preciziram nece da jede ako nema jogurt da zaliva sa njimuser posted image . Sta da radim? Mislim ne valja bas da se preteruje s bilo cim. Al ona ga pretera sve se nadam da je faza

Direktna veza do poruke: 334
15.11.2013 17:24:08   
World
viktori, ja pravim kajganu tako sto pomijesam jaje sa pavlakom ili kajmakom, pa stavim u tavicu sa malo maslinovog ulja i stalno mijesam da se slucajno ne napravi korica jer onda nece da pojede... to ti ispadne bas onako mekano.. i da se nadovezem na MiLJ, cesto nece da pojede dok ne ubacim jogurta ili pavlake (dodatno, nakon sto se ispece) pa pomijesam.. ima i ona faza kad slanu kasicu nece ni da primirise ako ne ubacim nesto mlijecno.. trudim se da joj ne mijesam mlijecno i meso, ali kad zapne pa nece onda ubacim, sta da radim.. i sta god jede i pojede, uvijek moze jos koja kasicica jogurta ili kiselog mlijeka, to ne odbija nikad.. to joj dodje nekako kao da zasladi, mislim da ne moze pretjerati, valjda znaju bebe kad im je dosta?

Direktna veza do poruke: 335
15.11.2013 19:13:23   
viktori
Hvala zene na savetu. On zaista veliku kolicinu pojede. Ne bismo mi to ni primetili da nije zena oko nas koje imaju decu. On bi svuda al svuda pavlaku, al mislim da je World bas to sto si rekla ta "korica" koja se napravi. Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 336
15.11.2013 19:37:17   
Moiraina
Mi više ne pripadamo ovde, ali još uvek nismo dosta namirnica uveli, jer mi prosto ne padnu na pamet pa onda ovde kupim ideje. Npr. nisam mu još uvela pasulj, ali i za nas ga baš retko kuvam u poslednje vreme pa se ni ne setim. Grašak sam uvela sa, hmmm... 9 meseci valjda, i obožava ga. Boraniju isto tad otprilike. Kupus sam uvela sa 10 meseci i baš ga voli (obično mu spremim sa junetinom, šargarepom i u to sipam malo tomatina, obožava). Belance sam prvi put dala sa 11,5 meseci kroz proju, pa onda po malo kroz kašice sa povrćem dok nismo stigli do celog, neko veče je već jeo običnu kajganu, sa sirom. Ribu je probao jednom kad smo mi jeli i od tada nisam dala, a trebalo bi već da je normalno jede. Ni citruse još nisam dala i verovatno neću skoro, opet je po malo počeo da mu se vraća ekcem, a pošto mm ima ekcem koji mu se uvek pogorša od citrusa, neću da rizikujem. Sada dodajem i po malo soli, od začina ubacujem peršun, bosiljak, mirođiju, vlašac, cimet, zavisi šta spremam...
Tek skoro sam mu uvela i četvrti čvrst obrok, večeru, i primetila sam da sada mnogo bolje spava i kasnije se budi (ipak popije još malo mleka pred spavanje). Žvaće odavno sasvim dobro, dam mu parče pite u ruku i on to sve lepo smaže k'o veliki user posted image . Počela sam da ga navikavam na običnu čašu/šolju i dobro mu ide (mislim da ćemo preskočiti fazu sa trening čašom sa piskom, što bi bilo super). Sada ujutru sisa, posle toga doručkuje, pa spavanje, onda ide ručak, tada ja dođem po njega sa posla, onda kao nešto malo sisa, obično tad kratko odspava, pola sata max, pa večera, kupanje, malo sisa i popije još oko 120ml Humane junior, i spavanjac.
Inače, imam problem sa mojom mamom, ona ima ogroman strah da mu da bilo šta što nije izmiksano do neprepoznavanja, a kod nje jede doručak i ručak. Ne znam kako da je ubedim da on sasvim lepo žvaće, ona se plaši da će da se udavi user posted image Vikendom kad je kući, dajem mu da jede sve što i mi jedemo, naravno manje začinjeno, i sasvim malo izgnječeno, a meso iseckano, i nema nikakvih problema.

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 337
15.11.2013 20:50:10   
World
Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

i ja pravim na ekstra djevicanskom, nije to neko silno przenje na jakoj vatri tako da lijepo ispadne.. samo ga na laganoj vatri izmijesas dok se ne zgusne u kajganu...

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 338
16.11.2013 11:44:47   
Sandra_n
Kada ste pocele bebama da dajet przenu ili pecenu hranu? I hranu sto sadrzi zacine ulje so itd? Moj bebac ima 9 meseci ali mu i dalje samo kuvam i ne ubacujem nista pd zacina.Par puta sam mu dala malo bureka,proje ali vrlo malo dala sam mu i domaci kajmak koji u sebi ima soli

Direktna veza do poruke: 339
16.11.2013 11:52:50   
mama micki
Sandra ako mene pitaš, možeš bebi dati skoro sve ali umereno i postepeno. Ja sam od devetog meseca počela maleckoj da dajem hranu koju spremam za nas samo joj odvojim dok ne začinim...začini kao što su biber, aleva i slično...soli po malo, a ulje isto tako, mada mi koristimo više maslinovo ulje nego suncokretovo.
Probaš...daš malo pa ako je sve ok što da ne.

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 340
16.11.2013 22:08:38   
World
Ja jos ne zacinjavam hranu nicim, sve ide neslano i bez zacina.. Przeno jedino jede jaje, mada ni ono nije bas skroz przeno, vise je dinstano.. Peceno je jela neke pogacice, od prije mjesecak dana, ali ih je vise grickala nego sto je pojela konkretno...

Direktna veza do poruke: 341
17.11.2013 8:14:54   
mama micki
World tako sam i ja sa prvim detetom, a sada sam dosta opuštenija, ne dajem masno, zaprženo i jako začinjeno, od začina malo soli, peršun, mirođija...ne stavljam vegetu, alevu, biber...onako da bude blago, ali ukusno.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 342
17.11.2013 8:17:03   
adulence
I ja istto ne dajem jako masno,zaprzeno i prezacinjeno,jer ni mi tako ne jedemo,sve ostalo joj dajem vec je velika...jede isto sto i mi...

Direktna veza do poruke: 343
17.11.2013 10:38:42   
jole82
Moje prase juče jelo bolonjeze s parmezanom a stavila sam i malo bosiljka i origana..i toliko se oduševila da mi je na kraju otela činiju i počela da je liže user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 344
17.11.2013 10:40:38   
adulence
He he i iva voli bolonjeze...danas ima potaz corbu...i uz to ima i pilav...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 345
17.11.2013 14:07:39   
nina26

IZVORNA PORUKA: viktori

Hvala zene na savetu. On zaista veliku kolicinu pojede. Ne bismo mi to ni primetili da nije zena oko nas koje imaju decu. On bi svuda al svuda pavlaku, al mislim da je World bas to sto si rekla ta "korica" koja se napravi. Probacu tvoj recept i mogu to na obicnom ulju jel da? Imam samo ono devicansko sto ide u salate.

Vik, najmeksa kajgana koju sam ja jela je jako jednostavna, na malo margarina, ubacis umuceno jaje sa malo mleka, to ga omeska, i ne przis kajganu do besvesti da se uhvati ta kora, nego dovoljno je oko 5 min, mesas je stalno, i boja treba da joj bude lepa zlatnauser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 346
17.11.2013 14:37:34   
adulence
Moje dete danas pojelo potaz corbu i umeato pilava pojela je moju sarmu...heheh...
Ninauser posted image

< Poruku je uredio adulence -- 17.11.2013 14:38:08 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 347
17.11.2013 14:39:57   
Sanchy
Ninauser posted image ..ja danas spremam bolonjeze i M:voliiuser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 348
17.11.2013 14:46:15   
2002m
user posted image bravo za Ivu,ona bas voli da klopa.
danas joj nisam posebno kuvala rucak,ruckala je isto sto i miuser posted image pilecu supicu,pire,belo meso a paradajz sos bas i nije nestouser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 349
17.11.2013 14:49:25   
adulence
Jao jeate voli sve ali ju je jako tesko nahraniti sada...sve joj je prece od jela...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Najpopularnije muško ime u Srbiji i njegov...
Ime je nešto što nas prati kroz ceo život, a iako je jasno da nas ne definiše, ono jeste nešto što izdvaja od drugih i s...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here