|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
17.7.2013 15:11:00   
milicicak
Jesam user posted image alergija na proteine kravljeg mleka user posted image od sinoc sam u grcu jer znam da nista novo nije jela a lici mi na alergijsku reakciju... odlepicu user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 901
17.7.2013 15:39:52   
Sanchy
Milicicak to je najverovatnije tzv.mala bolest koja se manifestuje kao blazi oblik jedne od tri bolesti protiv koje je dobila vakcinu jer to su ipak zivi virusi,,ako nema temp.,klopa dobro itd.proci ce spontano za par dana ako dobije temp,vodi je kod dr..

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 902
18.7.2013 11:28:21   
Peace*
U principu, meni je dr rekla da može da se desi da dobije tipičan rubeola osip, ako se dobro sećam, to bi bile sitne crvene tačkice, i rekla je da sa tim ništa ne radim, da će proći.
Alergija na PKM ne bi trebala praviti problem kod MMR (al to znaš i ti user posted image ).

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 903
1.10.2013 11:43:31   
Zemunka85
Danas DR menni HOP, ajmo na MMR. Na pamet mi nije palo da ce. I nismo. Zamolila sam za sl put. A sto - nemam pojma. Jeste joj stolica bas jutros bila cudan tj kasasta i smrdljiva, a ne formirana, ali nista sem toga. Mislila sam da necemo dok smo na profilaksi, ali kaze da nema to veze.

Pitanja - da li da joj sama uradim KS pre MMRa. Da li je neozbiljno od DR sto nije pitala da li smo uveli zumance - to nesto ima veze, ne znam ni sta, ni kako, ni zasto, ali jednom negde procitah, pa pitam.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 904
1.10.2013 11:46:05   
adulence
Ima valjda veze sa belancetom

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 905
1.10.2013 11:47:33   
Peace*
Ne žumance, nego belance.

Naša dr ne daje MMR pre nego što se uvede jaje i jede već min mesec dana.

Marko je primio MMR bez uvođenja jaja, ali on je priča za sebe.

Možeš uraditi KS i CRP ako će ti biti lakše, da budeš sigurna da je zdrava, al to onda uradi bukvalno dan pred vakcinu.

Tasha

Direktna veza do poruke: 906
1.10.2013 11:49:10   
Zemunka85
Dada na belance sam i mislila.
Hvala.

Pitala me je da li smo svi zdravi bili - jesmo, da li hoda - hoda, prica - slabo i AJMO NA VAKCINU. Ja se uzentala i zbog profilakse i svega i odlozih za 12.11. Ne znam sto. Jedino eto i ona se slozila zbog te stolice jutros, jer 100% nisu zubi ima ih 16.

Inace jede belance ima mesec dana. Sve OK.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 907
4.10.2013 3:21:06   
World
Da li je neko odbio vakcinu i sta se desava u tom slucaju?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 908
4.10.2013 7:11:03   
serpica

IZVORNA PORUKA: World

Da li je neko odbio vakcinu i sta se desava u tom slucaju?

World nas pedijatar je bio sef vakcinacije 10god to mu je uza specijalnost prva dva deteta mi je vodio evo sad i ovo trece ja ne sumnjam u njega uopste a on kaze sledece:
Prica o MMR vakcini i negativnim posledicama vuce rep odavno. Nije istina da kod zdravog deteta moze da izazove bilo sta lose.Veca je verovatnoca da se dete razboli od tih bolesti od kojih stiti MMR ako je ne primi cak 10% deteta oboli. Postoji mogucnost da vakcina lose deluje na dete ali ako ono inace ima nekih smetnji u razvoju ili neku bolest pa je i samim tim rizicno,ali i tada je vrlo mala verovatnoca.
Moja deca su sve vakcine primile na vreme i to u domu zdravlja,nisam kupovala i hvala bogu sve je bilo ok.
Mozes da odbijes vakcinu ali u tom slucaju si ti odgovorna ako se dete razboli. Imam komsinicu koja ima dete od 5 god i nije joj dala MMR to su joj upisali u karton "Majka odbila da dete primi vakcinu" i ona se dole potpisala.
Razmisli jos jednom,ako ti je dete zdravo i bez ikakvih znakova zaosajanja u razvoju onda nemas razloga da brines. Pozdrav.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 909
4.10.2013 8:54:16   
Peace*
user posted image serpica

Tasha

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 910
4.10.2013 16:41:16   
World
Ne sumnjam ja u doktore jer su oni skolovani da vjeruju u to sto pricaju. Samo imam neki los predosjecaj u vezi sa ovom vakcinom, a i vrlo sam skepticna po pitanju svih ostalih, ali ajde, o njima se nije toliko pricalo. Sta je sa djecom koja su alergicna na bjelance, oni nikad ne prime vakcinu ili?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 911
4.10.2013 18:04:23   
serpica
To vec ne znam,ali mora da i za njih ima nesto,ko i za sve ostalouser posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 912
9.10.2013 10:53:20   
srnad
Ova vakcina ne bi trebalo da se daje deci koja imaju reakciju na zumance. Sadrzi veliki procenat zive u svom sastavu i deca slabijeg organizma mogu da dobiju autizam. Ovo nikada nije priznato od strane doktora ali znam mnoge roditelje koji tvrde da je posle ove vakcine dete promenilo ponasanje da bi posle bio potvrdjen autizam. U Italiji je zabelezen prvi slucaj da su roditelji dobili na sudu i da im je potvrdjena povezanost vakcine sa autizmom.
Ja cu odgoditi ovu vakcinu do 5 godine,tada je organizam jaci pa mu ta kolicina zive nece predstavljati problem.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 913
9.10.2013 11:37:49   
Tiziana
MMR ne primaju deca koja su imala reakciju na belance.

(odgovor članu srnad)
Direktna veza do poruke: 914
7.11.2013 9:25:07   
Zemunka85
Nas ova vakcina ceka za 5dana. Bas mi nije svejdeno. Prosli put sam odlozila. Bolje da je tada primila, sada su svi nesto bolesni. I ona je imala temperaturu 31og 39,3. Koliko bi trebalo da prodje od poslednje temperature?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 915
7.11.2013 9:48:46   
anajid
Srnad pisala sam u temi vakcine i autizam.A sta ako ti dete do 5. godine dobije jedan od ovih virusa?

Zemunka uradi nalaze krvii urina ako ces tako biti mirnija.

< Poruku je uredio anajid -- 7.11.2013 9:50:38 >

Direktna veza do poruke: 916
7.11.2013 9:54:19   
isidora88
zemunka nama dr uvek kaze da mora minimum 2 nedelje da bude zdrav pre vakcinisanja. pod tim se podrazumeva da dete ne kaslje, ne curi mu nos, nema temp...

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 917
7.11.2013 10:21:20   
vikiveki
Zemunka dete mora biti zdravo da bi primilo bilo koju vakcinu

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 918
7.11.2013 10:50:02   
minnica
Moja ćerka je uredno vakcinisana. MMR je dobila negde posle 1. rođendana i prošlo je bez reakcije. Sina ću takođe vakcinisati.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 919
7.11.2013 10:56:31   
Olga75
moja je MMR dobila sa 13 meseci

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 920
7.11.2013 14:52:33   
serpica
IZVORNA PORUKA: Olga RR

moja je MMR dobila sa 13 meseci

I moje obe devojcice sa 13 meseci, i maleckog cu takodje onda kad dodje vreme.

< Poruku je uredio serpica -- 7.11.2013 14:53:01 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 921
7.11.2013 16:51:08   
Zemunka85
Mene ubedjuju da nema veze to sto je ona na profilaksi. A meni se to bas ne svidja ....

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 922
7.11.2013 23:18:05   
2002m
nama je pedijatar u malom kartonu vakcinacije zabelezio datum za MMR, jun 2014 Iva ce tada imati 18 meseci.

Direktna veza do poruke: 923
7.11.2013 23:30:08   
vikiveki
I moji su koliko se sećam MMR dobila sa oko 13 meseci

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 924
7.11.2013 23:35:15   
Azra_
Koja god da je vakcina ne treba žuriti. Mi smo MMR primili pre 14 dana. Dete u januaru puni dve godine. Trebalo je kao da primi posle 1.rođendana, dr reče, kao da sačekamo, pošto već ne ide u vrtić, onda leto...pa smo odložili. Dr mi je rekla da se ne plašimo MMR vakcine. Rekla sam joj da sam već naplašena i pitala je da li je ok da kupimo Priorix. Nije imala ništa protiv. Odradili smo kks, leukociti bili ok, dr dala dozvolu i primili smo vakcinu istog dana kada smo radili i krvnu sliku.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here