Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 3.10.2013 11:56:00
|
|
|
|
cockic
|
sto se tice dojenja do max dve godine je ok.mada mi i to deluje puno.svaka mama ce to odluciti,koliko ce dojiti.ja sam sina 14meseci,ceru 8m.meni oko prvog rodjendana deluje sasvim ok prestati.ali kazem ko kako hoce tako ce raditi.jer posle krece skidanje majce na svakom cosku.tako je barem meni sin svlacio majcu samo sto bi negde sela. a sto se tice kravljeg mleka moja ga deca jedino unose kad im pravim plazmu i mleko.ovako kravlje nece da piju.nisam ni terala.lena je popila jedno 20ml do sad.a pekisa je popio nekoliko onih manjih kravica na slamcicu.to je pio jedno 20 dana od kad je prestao da sisa i posle ga izbacio.lena je izbacila i AD sa 15 meseci.posle toga je krenula jogurt u vecim kolicinama.da bi pre jedno deseta dana i to smanjila.sad zbog stomacnog virusa ga nepije.videcemo posle.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 3.10.2013 12:00:45
|
|
|
|
jovicaa
|
nista onda jedino da zena odmah nastavi da ga doji, kada se ozeni, ili da vodi mamu sa sobom
< Poruku je uredio jovicaa -- 3.10.2013 12:01:08 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 3.10.2013 12:01:07
|
|
|
|
lesica
|
Dakle, da se vratimo na temu- Dojenje!!! O kravljem mleku, dohrani, hranjenju postoje adekvatne teme pa nastavite tamo! I da, meni je lično sumanuto dojiti dete od 5 godina
< Poruku je uredio lesica RR -- 3.10.2013 12:02:18 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 3.10.2013 12:23:34
|
|
|
|
Rosita
|
Ma bezi, to je tako bespotrebno iz ugla ishrane, a u psiholoskom smislu smatram da je i stetno jer onemogucava adekvatnu separaciju majke i deteta koja je potrebna i jednom i drugom!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 3.10.2013 18:56:59
|
|
|
|
jovicaa
|
moj bebac je danas 2 puta sisao presrecna sam iako sam 90 posto sigurna da skoro nista ne isisa, zato sto mleka verovatno vise i nema zbog njegovog retkog sisanja, ali valjda izvuce koji gutljaj, nadam se
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 11:39:07
|
|
|
|
Rosita
|
Mame, je l ste vi imale nocne podoje u nasem uzrastu? Mi imamo, jedan, dva, zavisi da l se moze drugacije smiriti kad se probudi. Posto on cesto zeza sa sisanjem, ne usudjujem se da ukinem, nosim se mislju da makar nocu jede kako treba, ali da li gresim? Nas pedijatar ima stav da beba u ovom uzrastu treba da jede danju i to 3 mlecna i 2 nemlecna obroka.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 13:38:37
|
|
|
|
little_one
|
Nama je Andrea izbacila nocne podoje sa 3 puna mjeseca i od tad spava citavu noc bez budjenja....ne znam da se u medjuvremenu 3-4 puta ukupno probudila nocu i svaki put je odbila siku a preksinoc nam se probudila placuci, da li je zub ili je nesto sanjala uglavnom jedva smo je smirili i ja ugrijem pola flasice mlijeka nije htjela ni da lizne....tako da dijete je skontalo da se nocu ne jede i ne pije... Nismo je odvikavali od podoja, sama ih je izbacila, samo bi prespavljivala uobicajene termine za podoj a moje sike su sve to doobro osjecale
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 13:52:44
|
|
|
|
Meisje
|
Imam jedno pitanje. Ja dojim od pocetka jedna dojka jedan obrok,da li cu moci tako uvek ili cu morati da predjem na obe dojke?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 14:04:12
|
|
|
|
Torbica
|
Lo, curica ti je andjeo, u svakom smislu. Moji su gladnice svi, dan danas, i sad imaju 6 obroka, tri u vrticu i jos tri kuci. Vole da klopaju, nista nisu izbacili bez moje pomoci, mislim na nocne podoje. Mei, ja sam sa sinovima tako, Djole mi je sa 5 punih meseci poceo po dve da siki, a David sa punih 6. Tu je i onaj momenat uvodjenja hrane pa ce se prirodno mleko polaaaako smanjivati. Ja sam u stvari primetila da vuce pa pusti, vuce pa pusti nakon nekog vremena i kad pritisnem, onako, islo je ali dva mlazica, sto je spram onih 7-8 malo. Meni se cinilo. Tad bih kretala sa nudjenjem druge dojke i to je na opstu radost sa njihove strane prihvaceno. Meni je zao sto sam mleka imala i kad su ostavili, ali sta je tu je, nisam mogla tu nista.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 14:08:02
|
|
|
|
jovicaa
|
rosita, ja nisam ukidala nocne podoje. u par navrata sam pokusala, ali bezuspesno. na kraju sam se pomirila da je tako i sisao je do skoro dok nije prestao i nocu. meisje zavisi kako vam bude bilo, neke zene doje do kraja iz jedne po podoju, a neke posle par meseci pocnu da doje iz obe. ali najbolje je iz jedne po podoju, samo nastavi.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 14:24:40
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Ma bezi, to je tako bespotrebno iz ugla ishrane, a u psiholoskom smislu smatram da je i stetno jer onemogucava adekvatnu separaciju majke i deteta koja je potrebna i jednom i drugom! ima jedna fina grupa na fb 'moja podrska dojenju',kad bi Rosita iznela svoj stav, mislim da bi te javno lincovali
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 15:56:45
|
|
|
|
Rosita
|
Nina, znam za grupu. Clan sam, ali retko se tamo oglasim, cesto me iznerviraju ekstremni stavovi pojedinih clanica, ali ima i korisnih informacija. Pitanja u vezi dojenja postavljam OVDE . Stava se drzim cvrsto.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 16:47:36
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Nina, znam za grupu. Clan sam, ali retko se tamo oglasim, cesto me iznerviraju ekstremni stavovi pojedinih clanica, ali ima i korisnih informacija. Pitanja u vezi dojenja postavljam OVDE . Stava se drzim cvrsto. ja sam izasla iz grupe
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 17:57:00
|
|
|
|
jovicaa
|
samo da kazem, posto vidim da ovde svi pljuju po terezinoj grupi na fejsbuku "moja podrska dojenju", da je grupa sasvim ok, i da uopste nije tacno da imaju tako ekstremisticke stavove po pitanju dojenja. tereza je stvarno divna, uvek otvorena da odgovori na svacije pitanje, iako joj se postavljaju identicna pitanja po milioniti put. meni je stvarno pomogla u nekim momentima da ne pokleknem i zahvalna sam i njoj i zenama u grupi.... mislim jedna zena dve sise, 100 zena 200 sisa i 200 razlicitih stavova naravno.. uvek ce se pojaviti ovakav ili onakav komentar, svuda, ali grupa kao grupa je skroz na mestu. ovo je samo moje misljenje i ne zelim da izazivam nikakve dalje komentare, kao ni rasprave, samo mi je zao sto se u ovoj temi stalno potencira kako je grupa losa...
< Poruku je uredio jovicaa -- 4.10.2013 18:01:11 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 19:37:48
|
|
|
|
Meisje
|
Hvala zene na.odgovorima to mi je bila dilema u glavi,kako ce.posle da bude. Cula sam i ja za tu grupu nikako da se prikljucim,mnogo znaci kad podelis iskustva..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:14:31
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: nina26 IZVORNA PORUKA: Rosita Ma bezi, to je tako bespotrebno iz ugla ishrane, a u psiholoskom smislu smatram da je i stetno jer onemogucava adekvatnu separaciju majke i deteta koja je potrebna i jednom i drugom! ima jedna fina grupa na fb 'moja podrska dojenju',kad bi Rosita iznela svoj stav, mislim da bi te javno lincovali Aaaaaaaaaaa, to su one majke Tereze sto nose sisu na veliki odmor Pitam se sta bi moj profesor psihologije rekao na to...Ili Frojd...Ili Jung...
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:43:56
|
|
|
|
Janncica
|
Jovice slazem se da je grupa od pomoci i ima svasta pametno tamo da se procita...Ali da su ekstremni,jesu. Za pojedine tamo,nemam reci uopste...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:46:18
|
|
|
|
Rosita
|
Jovice, ja kao sto rekoh mislim da ima korisnih informacija u toj grupi i zato sam i dalje u njoj. Vidim da se zena trudi i pomaze, to ne sporim uopste. Za ekstremne stavove kazem da ih imaju POJEDINE clanice. Pod tim mislim da se zene napadaju ako krenu sa cvrstóm hranom, cajem, vodom, pre punih 6, ako upotrebe flasicu, a podrzavaju ako doje decu od 4,5g. ód strane POJEDINIH clanica.Slazem se, sto zena, dvesta...misljenja :). I ja necu vise o grupi.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:46:55
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: Janncica Jovice slazem se da je grupa od pomoci i ima svasta pametno tamo da se procita...Ali da su ekstremni,jesu. Za pojedine tamo,nemam reci uopste... lepo neko rece,kao sekta su..... Verka Nego,da se vratimo na temu,moja je konacno zaspala, popila ad i sisala, i evo tacno posle 30min se probudila....pa ja vise ne znam sta da radim
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:49:30
|
|
|
|
Janncica
|
Ona tebe malo zeza... Nije gladna posle ad sigurno... Rekla sam vec negde da S poludi od srece kad vidi (.)(.) Pravo musko... Sad je posisao obe i zaspao. Vec znam da nam je sledeci sastanak oko ponoci...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 20:59:24
|
|
|
|
nina26
|
pa i ja sam racunala da ce tu negde oko ponoci, kad ono vec posle pola sata, i naravno nije htela ni cuclu ni flasicu, nego (.)(.) moracu da je preduhitrim veceras, i da joj dam pre nego li se probudi
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 21:48:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Znam da ima tema ukidanje nocnog hranjenja pa necu ovde duziti. Ja sam se odlucila da joj nista ne ukidam jer vidim da ona cesto prespava celu noc, a racunam i ja nekad ustajem da pijem vode nocu pa zasto bih joj to uskratila. Nekako sam se dala u razmisljanje oko svea toga i pusticu je da sisa ako hoce i nocu. A s obrzirom na to da joj je sisa zakon ja nemam pojma kako cemo prestati da sisamo bicu ko ova zena iz novina do 10te godine Sine dodji na rucak da sikis malo hahaah... Inace je meni rr mnogo bolje od bilo koje grupe na fb tamo su svi ekstremisti i u onoj grupi kasice za bebe. Ovde i se svidja jer niko nikog ne optuzuje sto neko doji a neko ne i sto je neko dao hranu pre 6tog meseca ili uveo celo jaje pre godine
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 22:20:30
|
|
|
|
jovicaa
|
ne znam ja stvarno nisam primetila te ekstremiste, valjda zavisi sta trazis u stvarima ja sam u toj grupi nasla pomoc i korisne savete. a nisam se mnogo udubljivala u komentare na drugim postovima, tako da stvarno nisam primetila da neko podrzava dojenje do 10 godine i nista slicno tome. inace maksim je danas sisao cak tri puta.. onako povuce pa pusti, tacno se vidi da ne sisa bas neku kolicinu, ali nema veze i 100 ml mog mleka sve ukupno i ja sam srecna
< Poruku je uredio jovicaa -- 4.10.2013 22:24:00 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 4.10.2013 22:35:29
|
|
|
|
Torbica
|
Misho, nema tu nekog pravila, neke bebe sve to same izregulisu, a neke ne, sa tim nocnim podojima.... Ja ne pijem nocu a evo ni moja deca, nikad me niko ne budi da bi nesto pio. Ali ako se naviknu, to je druga prica. Noc je za spavanje. Mislim, sve to krene sa onim "ponekad je u redu" Medjutim, mudrice su oni, cim skontaju, to ponekad predje u pravilo... Beba kako raste, ako nocu pije tecnosti, ujutro ce verovatno biti mokra, tj tesko da ce pelena odraditi posao. No, samo ti radi po svom osecaju, daj joj ako mislis da treba, kao i sve mame naravno. Ja sam zelela nocni mir i dobila sam ga, i klinci lepo spavaju ne trazeci da piju. Djole mi se sad ponekad budi da bi trazio nosu jer smo nedavno skinuli nocnu pelenu. Ja ne znam kako bih funkcionisala da imamo "nocni program", koji uglavnom zapocne sa tim nocnim podojima koji ponegde prerastu u budjenje po vise puta nocu...Ponegde ne, ali nema pravila i nema garancije.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 5.10.2013 6:42:21
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ona je meni vec sa dva meseca pocela da spava celu noc i onda je u petom pocela da se budi (jun mesec) a sad se nekad probudi nekad ne, najvise se budila kad su je mucili gasovi. Znaci sama ona odredi dal joj treba sika ili ne. A ja ustajem nekad i po dva tri puta nocu. Takodje leti jer se uvece najedem lubenice pa moram da piskim, da pijem vode i slicno. I moja mama se budi nocu cesto. Valjda to tako kod nas dve pa necu da insistiram da uvek spava celu noc. Ona odradi svojih 10 sati hvala Bogu, nekad s prekidom a nekad ne. Budi se uglavnom ako je nesto muci i tad uglavnom hoce i da sisa jer joj je to uteha i sigurnost. Tako da sikanje je superiska. Ja inace sanjala da sam prestala da dojim, ju al sam plakala dojenje je nesto najlepse na svetu. I hvala ovde svim mamama na podrsci . Najbolje savete sam ovde upravo dobila a namucili smo se posteno oko sikanja u pocetku.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?