Coka011
|
IZVORNA PORUKA: mihi Misha je u pravu, ako se ne zakažeš dok planiraš trudnoću izvisila si. A i meni je bilo smaranje da 3 do 4 dana ležim u IMD u kome je higijena užas, hrana manje više. AC sam radila u specijalnoj bolnici Jevromova, radio mi je dr Saša Ljubić, ma ništa nisam osetila i nalaz je stigao za 3 dana jer ja ne bih mogla da cekam tri nedelje. Pila sam samo Eritromicin i stavljala Utrageston vag. IZVORNA PORUKA: misha Joj Coka, to nije tačno, ja sam imala 39 godina, i glat su me odbili, a imala sam i uput i sve, i to baš na institutu, dok u Palmotićevoj nisu ni hteli da pričaju, rekli mi,jer ste vi normalni, pa to se zakazuje dok planiraš trudnoću, kao da ja znam kad ću da zatrudnim. To je živa istina, a sve drugo su veze. Jer sam ja nakon toga čak i našla vezu za Institut za majku i dete, ali i moju vezu su odbili, kao puno je za naredna 4 meseca. Ja sam probala da zakažem u 13 nedelji. Pa nisam valjda luda da dajem 300 eur privatno iz ćefa. To je drage moje na žalost tako bilo u mom slučaju, a nakon toga još par žena koje poznajem prošle su na isti način. Ja inače nisam iz Beograda, pa moja dr. nije ni znala da treba toliko ranije da me uputi. Uputila je ona mene u genetsko savetovalište odmah u 1. mesecu trudnoće, ali tamo me je samo neka doktroka primila, pogledala moj uput i rekla, trebalo bi da uradite amniocintezu u 22 nedelji, obzirom na godine, i to je sve. Prosto neverovatno! Ja sam bez ikakvih veza oko 25.7 zakazala kod genetičara, odmah mi žena telefonom izračunala da treba da se javim 20.8 radi konsultacije sa komisijom koja odlučuje ima li potrebe ili ne raditi amnio, tada sam tamo i bila kada su videli dabl odmah bez ikakvih daljih pitanja i nećkanja predložili mi amnio. Imam 26god.Takođe je žena koju sam upoznala preko neta na isti način bez problema dobila da radi amnio sa tim što je ona radila vto a i dabl joj nije bio dobar, a javila se dve nedelje posle mene a takođe nije iz bgd-a i ima 25god. Nemam pojma šta se tad desilo. Smeštaj na institutu nije loš, daleko i od toga da je dobar, sve je staro ali svakako čisto i uredno, kupatilo i wc takođe. Ja sam imala vezu za front i palmotićevu (ZA IMD NISAM) ali sam se ipak odlučila da budem pod njihovim nadzorom kritična 48h. Ipak je meni bilo bolje tako jer sam paničar po prirodi. Od 6 žena koje su 1.9 trebale da rade amnio pojavile smo se samo nas tri, a to je baš loše jer je mogao upasti na njihovo mesto neko drugi kome bi to značilo, ali se nisu uostojile da se jave da su odustale. Dr koji rade amnio na institutu, malo je dr tamo koji rade amnio, a oni koji rade bave se time preko 15god. Prva amnio kod nas urađena je na IMD. Oni vodu ispituju u sopstvenoj lab. tj ne šalju je dalje. Retko gde sam naletela na takvu ljubaznost i takvo razumevanje, kao i spremnost da se odgovori na svako pitanje. Znam da je palmotićevu jako teško zakazati ako se to ne uradi do 7.nedelje ali cimanje nošenje plodove vode sat-dva posle bockanja mi je bilo bezveze. Mihi Saša Ljubić mogao da ti izvadi vodu u Višegradskoj pa da je ti odneseš u priv.lab. i da platiš 10-15hiljada max misha kada si od prilike zvala, tj kada je to bilo, pošto ti ne vidim ticker?
|