Baby boom
|
Nanice, ja sam pre 4 dana radila amnio u Betaniji, imam 27 god. i bio mi je povišen Beta HCG iz double testa, u porodici svi zdravi, ali mi je moj doktor predložio i ja sam odmah pristala da vadim plodovu vodu, nekako hoću da budem sigurna iako ja OSEĆAM da je sve u redu, ali dok ne stignu rezultati naravno da ne baksuziram. I ja sam RH negativna, pa su i mene slali u Betaniju, mada bih ja i sama tražila da mi tamo vade, imam mnogo više poverenja u doktore u Betaniji (mada sam čula i za pohvale doktora u Dečijoj, ipak to ne može da radi bilo koji doktor). U svakom slučaju sam došla tamo oko pola 8 i čekala dr. do pola 12, pripremi se na to bez obzira na gužvu jer dr. valjda prvo mora da obavi vizite koliko sam skontala. Sestre su jako ljubazne, a amniocentezu mi je radio dr. Bjelopavlović, odličan odličan doktor. Zahvat je malko neprijatan, ja sam se više uplašila nego što treba, mislila sam da će srce da mi iskoči, probaj da se opustiš koliko možeš jer stvarno nije ništa strašno, oseti se naravno ubod igle i neprijatno je kad krene da vadi, ali bude jako brzo gotovo, dok trepneš. Posle toga su me stavili da ležim sat vremena (u međuvremenu je mm odneo plodovu vodu u Dečiju) i onda je došla sestra, dala mi Rogam i to ti je to, posle toga mirovanje što više, ali ništa mi nisu dali od lekova, vidim da nekima daju Ginipral i sl, meni su samo rekli miruj par dana. U svakom slučaju, ja bih to ponovila sa svakom narednom trudnoćom bez obzira na rizik, prosto volim da budem mirna. E sad sledi ono najgore, 3 nedelje čekanja, grrrrr. Srećno i javi kako si prošla, držim ti palčeve!
|