Mali_miš
|
IZVORNA PORUKA: Mali_miš IZVORNA PORUKA: Mali_miš Mi danas bili na boci i merenju (i sin i ćera). L ima 2 meseca i 17 dana, za mesec i 15 dana je dobila 1070gr i sada ima 5950gr, a porasla je 5cm, pa je sada 59,5cm. Obzirom na to da je dve nedelje jako slabo jela kada je bila bolesna, ja sam prezadovoljna! Sin ima 22 meseca i 11 dana, nismo bili na merenju jako dugo tako da pojma nemam koje su mu poslednje mere =) ali sada ima 11,8kg i 87cm visok. =) Mamin maneken mršavi. =) Inače, i on je bio buca kao i seka kada je bio tako mali (6450gr, a 60,5cm), ali posle kada je prohoda(va)o, sve se istopilo. Verujem da će tako biti i kod nje iako ona samo siki, a on je dobijao i dohranu. =) Sve u svemu zadovoljna sam oboma. =) Danas smo opet bili zajedno na merenju i boci. Merila nas je neka mlada devojka, pa se mučila da ih izmeri. =) Vrištala sam od smeha kada je merila Lenu pošto nije htela da jede pre nego što smo krenuli, pa je tada već bila poprilično gladna i nije sarađivala. =)))) Baš joj je šacometrijski izmerila dužinu, jer mala guzica nije htela da ispravi noge, a stalno je izdzala kukove, pa nam je rekla da je dugačka "otprilike" 64cm, a ima 6,9kg. Težinu je uspela preciznije da izmeri (iako se L vrtela kao na ringišpilu), jer je bila zatvorena u onom kantaru, pa nije mogla da pobegne, ali se drmala kao pri najgorem zemljotresu =)))). Nisam najzadovoljnija koliko je napredovala, ali kakve probleme imamo sa sikenjem dobro je i to (950gr za nepuna dva meseca i "OKO" 4,5cm ). S joj isto nije olakšao očigledno prve dane na poslu, ali je uspela da ga izmeri mnogo lakše nego L. =) On je 89cm visok i 12,2kg težak. Pre nedelju dana smo bili na kontroli. Dakle, sa 5 meseci i 20 dana - 7570gr i 67cm. Nešto mi malo tih 670gr za mesec i po dana, ali ona je vesela, pa se ne živciram puno. =) Inače, mala čigra se pokazala u najboljem svetlu - čim sam je stavila na sto kod dr ISTOG MOMENTA se okrenula na stomak (što i inače uvek radi - radije je na stomaku nego na leđima) i rekla mi je dr da li je stavljam slobodno u sedeći položaj pošto joj je skroz prava kičma tj. leđni mišići su joj dovoljno jaki za sedenje. Poslednjih 5 dana je stavljam češće da sedi i već može da sedi sama po 5-10 sekundi. =)
|