|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
29.8.2013 12:09:09   
bea83
Nama je roditeljski bio danas u 10 ujutru (juče u 5 popodne su nas obavestili)user posted image
Srećom pa je moja mama bar uspela da ode danas, ništa značajno nije saznala osim da od cele grupe od 25 dece samo 5toro dece je "staro"(a tu je i Viktor) a ostalih 20 su novi i kreću od ponedeljka u smenama na adaptaciju po pola sata sa sve roditeljima, biće veselo

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 301
29.8.2013 17:39:43   
Didy
Bea, traži da svako dete ostavi otisak vilice.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 302
30.8.2013 11:20:27   
bea83
Hahaha, odlična ideja user posted image

Inače u grupi ih ima 25 od čega su samo 5toro starih adaptiranih a 20toro dolazi od ponedeljka na adaptaciju user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 303
30.8.2013 13:47:42   
Didy
Mi smo danas bili do vrtića. Stefanova vaspitačica iz jaslica će sada biti Sofiji. user posted image I biće u sobi gde je on išao u jaslice.user posted image Što njoj, naravno, ništa ne znači, ali meni znači jer mi je već sve poznato i vaspitačica mi je ok i s njom sam već na "ti", tako da znam kakva je i bez pardona i ustručavanja mogu da je pitam i da joj kažem sve što hoću.
Uglavnom, sve je isto kao i pre 3 godine kad je on kretao, ništa posebno mi nisu rekle, osim da će roditeljski biti ili u utorak ili u sredu.
Novina je to što od ove godine roditelji mogu s decom na adaptaciju, pa sam ja prihvatila, pošto je opciono. Da li je neko išao sa decom na privikavanje? Kakva su iskustva? Kako je deci lakše da se priviknu? Sve nešto mislim da će joj biti lakše ako i ja tamo budem, nego da je samo ostavim i odem.user posted image Ona se u grupi prilično slobodno ponaša, ali samo ako sam ja negde u blizini, makar neko vreme. Recimo, pre neko veče smo bili u igraonici na rođendanu i bila sam neko vreme s njom, pokazivala joj kako se penje na tobogan i sl. i kad sam videla da se skroz opustila, otišla sam u deo za roditelje odakle se ne vide deca. Uopšte me nije tražila ta dva sata, a ja sam dolazila recimo na 20 minuta, čisto da provirim.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 304
30.8.2013 14:45:30   
bea83
Mi smo mogli da biramo, mada smo pitali za savet vaspitačice kao i moju drugaricu koja je vaspitačica i sve su nam rekle da je bolje za dete da ne budemo tamo ali da naravno adaptacija ide postepeno po pola sata pa polako produžavanje tek kad nema suza. Eto mi smo ih poslušali iako sam ja iskreno bila za varijantu da idem sa njim. Ne znam kako bi prošli u tom slučaju, ovako smo prošli sa tri dana plakanja s tim da je samo prvi dan bilo malo duže a ostala dva bukalno minut,dva.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 305
30.8.2013 16:35:17   
Didy
Ne znam, Bea, meni je Stefan pola godine kukao i plakao, ja sam u više navrata htela da odustanem. Vaspitačice kažu da tamo nije plakao, ali da nije ni pričao, ni učestvaovao u aktivnostima, samo je sedeo sa strane. On je takav, on sve u sebi preživljava. Ali pola godine je plakao svako jutro kad treba da krene u vrtić, pa ceo put, pa kad dođe pred vrtić, to je bilo strašno. Ne znam, nisam pametna... Razmisliću još...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 306
30.8.2013 19:13:00   
nela79
Didy kad je Vanja kretao u vrtic prvih par dana sam ja bila u vrticu kad i on ali nikad u sobi gdje se djeca igraju.On je  znao izaci iz sobe da mi pokaze igracku, slucajno, vidi tu sam i vrati se. Par dana tako, a ja sam onda sama pocela da idem do prodavnice jer mi je dosadilo da sjedim tamo ko luda Nasta :)
Brzo je prihvatio vrtic. I kod Matije u vrticu je islo postepeno, samo prvi dan smo bili u sobi a onda bi cekali napolju.Duzina boravka se postepeno povecavavala sa 15 min. do citavog dana. Plakao je dve sedmice i onda sam nicim izazvan, usao sam jedan dan pokucao sa papucama u rukama i od tad su mu Mira i Boca(tako izgovara Goca) zakon. Obozava ih, a i one njega. Znam samo da je Mira rekla da uvijek radije ide postepeno sa tim navikavanjem. Kaze necu da mi se dijete razboli

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 307
30.8.2013 21:47:56   
Didy
I ja razmišljam da vidim kako ona reaguje, pa da onda odlučim. Posavetovaću se još i sa vaspitačicama.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 308
30.8.2013 22:55:53   
Modessty
Blago vama kad imate tako fine vaspitačice. Ja uveliko razmišljam da ispišem Danila iz vrtića. Kad pomislim na njegov odlazak u vrtić mene muka hvata! Razmišljala sam da idem kod njihovog psihologa jer sa vaspitačicama više nema koristi od razgovora. Nikad nije ni bilo moguće nešto se dogovoriti. Drugarica mi savetuje da promenimo vrtić. Ja bi ga dala u privatnu školicu engleskog i to na 4 sata. Tamoimaju rad sa klasičnim vaspitačem plus engleski. Samoje cena problem. Nije mnogo skuplje od državnog vrtića - oko 2000 razlika u ceni, ali meni to u ovom trnutku nije malo. Verujte mi da mi je lakše da odem na porodjaj nego da rešim problem vrtića!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 309
31.8.2013 15:16:03   
jovicaa
mi krecemo u mladju vrticku grupu, da li se i onda prvih par dana dete odvodi na po par sati?
i sta spakovati? patofne, vlazne maramice, vodu, presvlaku?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 310
31.8.2013 15:30:23   
Olga75
Jovice , pa verovatno ce biti adaptacije ali to ces videti prekosutra ako ih do sada nisi zvala da se raspitas
a sta poneti , hmm , pa ako nosi pele onde ce one reci koliko pelena i kako se donose , da li krema za goozu , vlazne maramice
mi smo nosili : patofne - to ostaje , pizamuci - to se vikendima nosi , za prvo vreme igracka koju voli ( nosili smo Gilberta ) i gacice , majicicu i carapice
e sad sve to zavisi od vrtica i vaspitaca kako oni rade , kod nas se trose papirni ubrusi i salvete i mi platimo sumu onako po polugodistima za te stvari : sapun , kremica , maramice ( vlazna i papirne ) , ubrusi , wc papir , salvete - to se ne donosi
sve u svemu videces sta ce da ti kazu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 311
31.8.2013 15:31:22   
minnica
Ako ste već išli u vrtić, tj. u jaslice, nema privikavanja ponovo. Nama su rekli presvlaka i patofne, ostalo po potrebi (vlađne maramice i sl).

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 312
31.8.2013 15:32:02   
Olga75
a za vodu ne znam sta da ti kazem , kod nas ima onaj aparat za vodu i pored case , to prvo nauce da koriste user posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 313
31.8.2013 20:54:12   
tanjicak79
Petra kreće 9. septembra na privikavanje u jaslice. Sad smo na letovanju, pa kad se vratimo kući na sistematski kod pedijatra, pa onda pravac jaslice. Renovirali su objekat, i kao nov je.
A što se tiče nje, znam da će biti žestoko. jer baš polako prihvata nove osobe. I 100% će burno reagovati. Ali što pre krenemo, pre će da se navikne na vaspitačice, prostor i drugare. Sa decom je o.k. a i nije jedinica, pa joj dečje društvo prija.

Javljam kako će proći prvi dan!

< Poruku je uredio tanjicak79 -- 31.8.2013 20:55:18 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 314
1.9.2013 1:10:15   
madre
i mi krecemo u vrtic u ponedeljak. nasa vaspitacica praktikuje da se vec prvi dan ostane na spavanjuuser posted image da li biste pristale na to?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 315
1.9.2013 8:00:43   
Anck Su Nmaun
T krece u mladju uzrastnu grupu - vrtic, znaci gotovo je sa jaslicama.
I dalje su rekli da nosimo jednu presvlaku, za svaki slucaj, ali od sad i po jednu pidzamicu.

Ja neznam da li je to tako svuda, ali.... kod nas u vrticu uvek nesto fali i uvek bi za nesto mogle da se skupljaju pare!

Sad su menjali sobicu i imaju jaaako malo igracaka, pa su nas zamolili ako imamo nesto igracaka da donesemo user posted image

Mislim baas mi je bzvz .. nemaju igracke user posted image u vrticu?

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 1.9.2013 8:03:16 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 316
1.9.2013 9:29:24   
minnica
ASN, mi smo u prethodne dve godine i nosili igračke i skupljali novac. Radosno detinjstvo je u groznoj finansijskoj situaciji, nemaju gotovo ništa. user posted image

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 317
1.9.2013 10:29:21   
isidora88
nas nisu zvali ni da nam kazu kada je roditeljski, ni od koliko sati pocinje, nikakvo obavestenjeuser posted image
ja sam zvala vrtic pre 3 dana i rekli mi da poludnevni boravak traje od 15-19h, nemaju nista da jedu i u grupi je sa svim uzrastima dece.
sutra idem u vrtic ihaos cu da napravim jer mi je receno da ce ga ubaciti u celodnevni kada bude prosirenje liste koje je zavrseno pre neki dan, besna sam kao risuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 318
2.9.2013 9:47:09   
Klarita
I mi od danas napaokon u vrtic! Nije isla od 15.juna, tad dobila virusnu ospu, kasnije otisli na more, onda i ja na raspustu, pa kao velim neka je i ona. Taman da se odvikne od vaspitacica jaslene grupe, od danas je u mladjoj grupi-vrtic. Kuci bilo plakanja, pekmezenja, cak je i dobila manju sljusku user posted image za naplakivanje, a naspavana je, sama se probudila, sve po protokolu, pricala sam joj danima i danima, jedan dan je i vodila kad sam isla da obnovim ugovor, jedva sam je odvukla kuci posle...elem, kad smo krenule, u kolima stalo pekmezenje, u vrticu se gurala s decom da prva ode na trijazni pregled, a onda u patikama otrcala u novu sobicu user posted image Znaci, rodila majka prvoklasnu glumicu i napravila razmazotinu...Tamo je docekali drugari iz jaslica, skakali od srece svi, grlili se, bas je bilo lepo gledati ih.
Kod nas svaka majka nosi za dete ono sto ona misli da ce mu trebati: patofnice obavezno, a, za presvlacenje koliko ti mislis cega da treba (ja pun ranac, jer mala se znoji bas, a ove nase vaspitacice vode racuna i presvlace ih redovno) Ranije sam stavljala pidzamu ali nikad im ne oblace, samo raskomote decu i ubace u krevete, videla svojim ocima a, i primetila da nasa pidzama ni taknuta nije. Tako da...sve zavisi od vrtica do vrtica. Ranije recimo, kad je kretala sa godinu dana, jos je bila na adaptiranom mleku, pa sam joj nosila vodu u termosu i odmeren prah, pa one izmuckaju i naprave...sad ni flasicu hvala Bogu, ni vodu, samo eto stvari i vlazne maramice.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 319
2.9.2013 9:57:56   
bea83
Kod nas ispred svake sobe stoji spisak šta treba da se ponese, kod nas u jaslicama treba : ranac (obeležen), patofne, dve komplet presvlake, jastučnica (obeležena), 4 pelene (opet obeležene), flašica ili već iz čega piju vodu (naravno obeležena) i sad za adaptaciju dozvoljavaju i dude.
Inače, moje dete je jutros bilo jedino u dežurnoj sobi a izgleda biće i popodne user posted image  Uglavnom tako mali ne ostaju u dežurnoj al šta da radimo kad nemamo drugu varijantu. Pokušavam da gledam sa vedrije strane, bar tamo nema ko da ga ujede user posted image

A da, jednom mesečno vlažne maramice,a pidzame se nose tek u vrtiću,u jaslicama ne.

< Poruku je uredio bea83 -- 2.9.2013 9:59:04 >

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 320
2.9.2013 9:58:16   
Olga75
Klarita pa vi ste imali onda jutros akciju user posted image
i kod nas u vrticu bila guzva od jutros , kad smo stigli guzva , dolaze "nova "deca placu , kace se roditeljima , ono adaptacije
mi smo odneli patofnice , od ove godine nema spavanja nego Montesori aktivnosti i posle rucka
cekam da cujem kad ce biti roditeljski , treba da se dogovorimo oko nekih knjiga i sta ja znam
i tako , pocela nova skolska user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 321
2.9.2013 10:05:44   
lesica
Kod nas je počela nova školska godina još u julu user posted image Jutros uobičajeno, čak ima i manje dece nego obično.

I da, što se tiče potrebnih stvari za vrtić - jastučnica i pidžama, patofne, i jedna presvlaka. U jaslicama nisu trebale pidžama i jastučnica, ali su trebale bar dve presvlake, vlažne maramice...

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 322
2.9.2013 10:05:50   
Klarita
Pocela, pocela...samo da nam decica ostanu zdravauser posted image ...i neizujedanauser posted image Ne ljutite se nadam se, samo sam se nasalila malo!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 323
2.9.2013 10:13:12   
Olga75
e to zdrava , neizujedana i vesela user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 324
2.9.2013 11:31:02   
lanajelena
I mi smo krenuli jutros,sa mojim predskolcem nije bilo frke ali zeto smo malca jedva otkacili na vratima user posted image ,ove nedelje su do 11 tako da sam ga sad pokupila i sve je bilo u redu,svidja mu se i hoce da ide sutra(tako je bar danas),olaksavajuca okolnost je sto mu je Lana u grupi preko puta,njenim vaspitacicama bas i nije jer njih 5-ro imaju mladje u Ducinoj grupi pa su ceo dan setali tamo,vamo user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here