|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
2.9.2013 11:34:46   
lesica
Hihihihi LJ, mogu da zamislim samo scenu tog šetkanja user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 326
2.9.2013 14:27:31   
Modessty
koliko vidim vrtići Beograd i Niš - razlika veeeeelika!
Danilo nije jutros krenuo i vrtić. Ja čekam na porodjaj i ne trebaju mi stresovi i razni virusi. Išla sam u privatnu školicu koja se otvorila u našem komšiluku i baš mi se svidja. Samo još da ubedim muža da ga tamo prebacimo. Koštaće me ali mi je i to bolje nego da se opet borim sa alergijama, bolestima i bolnicom.
Najveći problem je što svi čekaju mene, da ja odlučm a i sami su u nedoumici - tu pre svega mislim na mog muža i moje roditelje. Danilo u najveće priča da ne želi da ide u vrtić i da mu je tamo grozno. Ne plače kad pričamo o tome, ali vrlo razumno i čvrsto iznosi svoj stav. Prosto neverovatno da dete od 3,5 god može tako jasno i glasno da se buni protiv nečega.

Sad se setih Tash i njenog Luke, kad je sam rekao da "neće u taj vrtić nego u onaj drugi" user posted image

Vidim da ni ovde nikog nema ko bi mogao da me posavetuje. Izgleda da smo jedni od redih koji imaju jaaaako loše iskustvo sa vrtićem, da ne kažem sa vaspitačicama user posted image Muka mi je kad razmišljam o tome i mnogo se nerviram.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 327
2.9.2013 14:41:30   
lesica
Mod, u suštini ne može niko ni da te posavetuje. Iz jednostavnog razloga, nismo ti u koži user posted image Tj. mislim da ako njemu zaista ne paše vrtić u koji sada ide, i ukoliko smatraš da će mu biti bolje u privatnom, onda trebaš da ga prebaciš u privatni. Ipak ti najbolje poznaješ svoje dete i samo ti možeš da proceniš kakva su mu zaista osećanja. Znaš na šta mislim... primer- meni L ponedeljkom ponavlja " ja ne moram u vrtić, ne radi danas vrtić..." I kad je popodne uzmemo vidi se da je uživala, ostalim danima nema kukanja ( dobro možda ponekad user posted image )
Ali recimo, ja svako jutro vidim mališu koji je negde kao tvoj Danilo, dakle malo stariji od L, koji već godinu dana bez odustajanja plače i kuka..i njegova mama priča da uopšte ne jede ne spava u vrtiću- e u tom slučaju ja bih dete ispisala i upisala negde drugde.

E sad što se novca tiče, verujem da je još dodatne dve hiljade dosta, ali ja bar smatram da će to njemu ipak značiti i ići u njegovu korist. (Uteši se time da ovde kod nas u Bg-u vrtić košta skoro 10000 one roditelje koji sabrano dve plate imaju više od 60000 mesečno )

Sedi i porazmisli dobro!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 328
2.9.2013 14:54:30   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: minnica

ASN, mi smo u prethodne dve godine i nosili igračke i skupljali novac. Radosno detinjstvo je u groznoj finansijskoj situaciji, nemaju gotovo ništa. user posted image

Ma razumem sve ali da nemaju igracaka ... al dobro... mi smo jutros odneli par igracaka a vidim i dosta drugih roditelja...pa nakupice se vec.

A H jadnicak nemogu je isterati iz Tacine sobe u vrticu, bas voli, sve joj zanimljivo ...user posted image jos uvek se nadam da ce je primiti, ali sve sam manje optimisticna user posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 329
2.9.2013 14:57:44   
Modessty
Lesice plače mi se majke mi kad razmišljam o tome! On ne plače kad ide u vrtić, samo se buni. Ali ne plače. A ne mogu da kažem da je uživao. Radi sve što mu kažu, igra se sa decom.... jedino što odbija da jede. Ali to je inajveći problem jer zbog toga mu stradalo zdravlje. A najviše me nerviraju ovi moji jer svi čekaju da ja presečem!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 330
2.9.2013 15:01:59   
bea83
Mod, na šta se Danilo konkretno žali? Šta mu tamo smeta?

Anck, kako bre nemaju igračke???
Kod nas u vrtiću ima više igračaka nego što će kući ikad videti, i to kakvih....Bezbroj vrsta kocki(gumene,krupne,sitne, šupljikave), chiccove guralice (par komada), onih muzičkih zezancija, kamiona,aviona,autića, kuhinjica za devojčice, stvarno svašta, ja sam baš bila iznenadjena

< Poruku je uredio bea83 -- 2.9.2013 15:04:36 >

Direktna veza do poruke: 331
2.9.2013 15:17:36   
lesica
Mod, verujem da ti je teško, ali na kraju moraš preseći. Pazi, ima dece koja će odbijati bilo gde da idu, ali sa druge strane ima dece kojoj tačno nešto konkretno ne odgovara- vaspitačice, sam medjusobni odnos izmedju dece.. zato ti i kažem da samo ti najbolje možeš da sagledaš situaciju i doneseš odluku. Moja L je pola godine odbijala da obavlja bilo kakvu nuždu u vrtiću, ali mi smo imali sreću te su jaslene vaspitačice bile divne i zajedno sa njima smo sve to prebrodili. Sada se setih da su njemu iste vaspitačice kao prošle godine, je l' da? A taman krenuh da pišem kako će možda sad sa promenom vaspitačica i okruženja možda biti bolje...

Bea, nabavke igračaka idu preko uprava vrtića, ipreko grada, samim tim postoje velike oscilacije u snabdevenosti vrtića i igračkama i hranom koju dobijaju i koječime... kako na opštinama u Beogradu, a da ne pričamo i ne uporedjujemo gradove.
Na Zvezedari je recimo januar i prva polovina februara kritična po pitanju hrane, jer im pola tendera za nabavku propadne, pa dok se ponove... deca uglavnom jedu jedno te isto, i nema baš mlečnih proizvoda, raznovrsnog voća...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 332
2.9.2013 15:21:27   
bea83
Ooo bože šta još neću čuti user posted image
Eto kod nas imaju divne igračke (i stalno nabavljaju nove, vidim da stižu kutije neraspakovane) i klopa im je uvek super, a ipak se grizu medjusobnouser posted image user posted image  tragi-komčinouser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 333
2.9.2013 15:30:55   
lesica
Bea, polakce! Čekaj da Viki progovori, pa kad drekne.. L je počela da urla na drugara koji ih redom grize, i pored sve dobre volje i truda vaspitačica,mali gricka čim mu se ukaže prilika.

I kod nas u vrtiću ima igračaka poprilično i u odličnom stanju. Jedino eto ti mali problemi sa klopom u tom zimskom periodu ( računaju valjda da nije toliki problem jer nema mnogo dece- praznici, zimovanja...)

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 334
3.9.2013 14:49:15   
Anck Su Nmaun
Mnogo sam mnooogoooo srecna user posted image H su zvali primljena jeeeeeeeeee! user posted image

Sutra krecemo na adaptaciju user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 335
3.9.2013 15:05:36   
lesica
Anck, pa to je sjajno!!! I da Hanica super prodje adaptaciju user posted image

Direktna veza do poruke: 336
3.9.2013 15:18:41   
minnica

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Mnogo sam mnooogoooo srecna user posted image H su zvali primljena jeeeeeeeeee! user posted image

Sutra krecemo na adaptaciju user posted image

Super! user posted image

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

Direktna veza do poruke: 337
3.9.2013 15:21:50   
jovicaa
mod a mozda mu tako bude i u privatnom vrticuuser posted image mozda bi svejedno tesko prihvatio... ja sam jako tesko prihvatala, i moji su me prebacili u drugi drzavni vrtic i tamo nisam mogla da se prilagodim, najodvratnije mi je secanje na vrtic... uf, kad smo prvi put vodili aleksa u jasle, povracalo mi se kada sam samo osetila taj miris tamo.

mi smo suuuuper prosli! kod nas nema privikavanja... ja sam juce insistirala da dodjemo u 11 po njega. ali on je bio super lepo je jeo, sve super, dobio je peticu i srceuser posted image
tako da je vaspitacica rekla danas ostaje i na spavanju. mm ga pokupio u 2 posle posla, vaspitacica je bas zadovoljna, sve je bilo super. cak je i spavao bez cucle, a kod kuce koristi cuclu. tako da kod nas nema privikavanja u vrtickoj grupi.
jedino sto se upiskio dok je spavao... ali pretpostavljam da je to normalno da se desi...
ja sam presrecna, moj veliki decko... samo mamu i tatu zeza, a kad je u vrticu ili kod babe, divno deteuser posted image
nosimo samo 2 presvlake i patofnice su tamo ostale. cudi me da ne treba pidzamica...
olga odvikao se od pelena.
zene svima vam zelim da vam se dete ovako prilagodi kao aleks... stvarno milina.. e sad virusa i nekih problema ce uvek biti, najvise mrzim kad kazu tako deca rastu, ali tako je nazalost..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 338
3.9.2013 15:31:22   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Modessty

Sad se setih Tash i njenog Luke, kad je sam rekao da "neće u taj vrtić nego u onaj drugi" user posted image

Dve godine je plakao dok ga nisam prebacila u vrtić za koji je rekao da tu hoće da ide, tad je imao 2 godinice! E, od tada nije više hteo kući.
Sad imamo nov problem "Mama, kad u ponedeljak odem u vrtić, pitaću vaspitačicu..."... "Sine, ti više ne ideš u vrtić, ideš u školu!"... "Nikada više?" Srce mi je puklo na pola. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 339
3.9.2013 22:49:46   
Didy
Evo naše iskustvo - Juče i danas sam bila sa Sofijom na adptaciji. Nije htela da ide kući, ostala je do 11h, iako su vaspitačice posavetovale da se ostane 2-3 sata, posle su rekle - Neka ostane dokle ona želi. Ono što mi se dopalo je što su i roditelji koji dolaze sa decom uključeni u sve aktivnosti, vode decu u toalet, na pranje ruku, igraju se s decom... Tako da sam ja shvatila da sam ja ova dva dana tešila decu čiji roditelji ne dolaze s njima na adaptaciju, a Sofija me ne zarezuje ni 5%.user posted image
Sutra je vaspitačica predložila da budem do 9h s njom, a od 9 do 10h da odem, naravno da joj se javim i da joj objasnim da moram nešto da uradim, pa da ću doći kad završim. Videćemo kako će to izgledati. Vaspitačice kažu da misle da ona neće uopšte ili da će vrlo malo plakati, deluje im prilično otvoreno i samouvereno i samostalno. Videćemo sutra.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 340
3.9.2013 23:10:19   
Modessty

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Moja L je pola godine odbijala da obavlja bilo kakvu nuždu u vrtiću, ali mi smo imali sreću te su jaslene vaspitačice bile divne i zajedno sa njima smo sve to prebrodili. Sada se setih da su njemu iste vaspitačice kao prošle godine, je l' da? A taman krenuh da pišem kako će možda sad sa promenom vaspitačica i okruženja možda biti bolje...

E ovo mi je upalo u oči! Mislim da je kod nas to najveći problem - saradnja je skoro pa nikakva!!
Večeras se recimo povela priča o vrtiću. Moja bratanica je do juče bila u jaslama i volela je da ide u vrgtić. Sada je kod vaspitačica i oduševljena je i dalje! I priča kako je super u vrtiću. Moj sin je sluša a onda kaže da on ne voli uopšte da ide u vrtić jer su tamo deca bezobrazna i neće lepo da se igraju, a vaspitačice se stalno nešto ljute! To sam sada prvi put čula od njega! Mislim, konkretan razlog zašto je njemu tamo bljak. Moja snaja ga pita da liima nekog drugara sakojim voli da se igra, i on kaže ima jedan Bogdan ali vaspitačica ih stalno stavlja u različite grupe. user posted image Ja sam bila u šoku, a i moja mama! Nikada do sada nam nije na taj način objasnio zašto neće u vrtić!

Rešismo tako večeras da ostavimo konačnu odluku za kraj meseca. Ali mislim da će rešenje biti privatna školica. Imamo sreće da je jedna nova otvorena u našem komšilku i da je tamo počela Ivanka da radi! Bila sam da vidim kao to sve izglda i oduševljena sam. A svidja m se što imaju i engleski svakog dana.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 341
3.9.2013 23:31:00   
jovicaa
ako imate finansijske mogucnosti, i toliko problema sad u vrticu, svakao vredi pokusati, ja bih sigurno pokusala sa privatnim.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 342
3.9.2013 23:34:38   
Didy
Mod, ne kažem da Danilo izmišlja, ali ja svaku dečju priču proverim ako nekako mogu. Npr. meni Stefan često prča kako je nešto bilo u vrtiću i ja pitam vaspitačice nakom nekog vremena, one kažu - Ne, nije se to desilo! Npr. jednom nam je pričao kako su imali neku predstavu i kako neku decu vaspitačice nisu pustile da gledaju. Pitam ja nakon nekoliko dana kakvu su predstavu gledali, kažu one - Nisu nikakvu predstavu gledali već duže vreme. Posle smo se smejali zajedno kad sam im ispričala njegovu verziju priče.
Konkretno, ja sam baš zadovoljna (skoro) svim njegovim vaspitačicama. Bila je jedna koja ga je kažnjavala kad se upiški u krevet, svoj deci da keks kad ustanu, a njemu ne, a on počeo da piški ponovo kad mu se rodila sestra i onda počeo i da kuka kako neće u vrtić, kako mu nije lepo i onda mi jednom ispriča zašto neče da ide. I ja otvoreno kažem starijoj vaspitačici, koja mu je bila od početka, i kažem joj da kao prvo nije u redu da ga kažnjavaju kad se upiški u snu jer je on to uradio nesvesno, a pogotovo nije u redu da ga uslovljavaju i kažnjavaju hranom. Osim što nije u redu, one to ni ne smeju da rade. Ona je najnormalnije rekla da će popričati s mlađom koleginicom i da stvarno nije u redu, ali ova je mlada i nova i nema još iskustva. Odnos sa obe od njih mi je i posle ostao normalan, ja kažem svoje, one urade ono što mogu, meni je to fer. Ok, mlada je, desi se, niko nije savršen.
Htedoh pitati da li si otvoreno razgovarala s vaspitačicama? Da li si im predočila da Danilo nerado ide u vrtić razloge koje ti on navodi, da li si pitala kako se on ponaša tamo, da li pati, da li učestvuje u aktivnostima? Možda da pokušate da nađete zajednički neko rešenje?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 343
3.9.2013 23:51:08   
jovicaa
da, a moguce je da on dozivljava nesto drugacije nego sto jeste, ili da preuvelicava... ne znam zasto ali kazem meni je bilo jezivo u vrticu i promena vrtica, je mozda malo ublazila taj problem, ali ga definitivno nije resila.
e sad ne znam mod kakve su te vase vaspitacice... a da ga prebacis u neku drugu grupu?
privatni vrtici su jako skupi... mada da imamo para, mouda bi ih upisivala u privatne, barem u periodu jaslica

uf didy ja bih definitivno bila jako besna da cujem to za keks.... stvarno ne razumem kako takvi ljudi mogu da budu pedagozi

< Poruku je uredio jovicaa -- 3.9.2013 23:52:33 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 344
3.9.2013 23:52:04   
Modessty
Prvo da ti kažem da u vrtić ne ide jer je bio bolestan, jer tamo ne jede uopšte i sklopilo se sa raspustom. Drugo, nije to mesec dana, pa kao ajde promeniće se! To traje čitave godine. Sve vreme problem - hrana i kao posledica pad imuniteta i to toliku da na kraju završi u bolnici. Nakon bolnice ponadam se da će njih dve shvatiti da treba ipak malo da obrate pažnju na moje dete. Uzalud. Jedna se i kao po malo trudi, drugu baš briga. Ma maltene neće ni da razgovara. Nijednom se nisam svadjala ilii ih nešto napadala i slično. Sve sam se nadala da će one s obzirom na iskustvo naći rešenje i naterati ga da jede. Čak sam im rekla da mj je imunitet jako loš, da mora da makar doručkuje tamo, da me zovu ako odbija da jede i da zajedno nekako nadjemo rešenje. Ostalo je bez komentara, a jedna od njih je čak samo prokomentarisala "morate da ga učite da bude samostalan". RFekoh da ja nemam problem kod kuće već u vrtiću. Kod kuće sve jede. Nekad se natežemo da li će sam ili uz moju pomoć, ali jede super. Kažu ne mogu one da teraju decu na silu da jedu i to je tačka! e pa muka mi je do toga da ne mogu sa njima da nadjem neki zajednički jezik i da se sve svodi na to da JA treba da ga naučim svemu! Ja mogu da ga naučim kako da se ponaša kod kuće ali nikkakav uticaj nemam kad je reč o vremenu koje prvodi sa njima. Nemam tamo nikakvu kontrolu niti od vaspitčica dobijam neku informaciju! Moj brat nema takve probleme sa njihovim vaspitačicama. Zgranem se kad čujem koliko je obavešten o svemu!
Privatni vrtić mi je ekstra skupa varijanta, jer živimo privatno, sad dolazi i beba, ali je bolje išta nego ništa.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 345
3.9.2013 23:55:24   
jovicaa
mi smo uzeli neki imunno sirup za imunitet. i cini mi se da aleks bolje jede od kad ga pije, pa probaj sa tim..
cudi me da tako nece da jede, bas se mucite.. cudno je i da nece da jede i da nema dobar odnos sa decom, tu definitivno nesto ne stima..
a da ga prebacis u drugu grupu?
jesi pricala sa decjim psihologom?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 346
4.9.2013 0:01:09   
lesica
Ufff Mod, sve pokušavam da sročim šta bih ti rekla, ali se na kraju svede na to što sam ti i prvi put rekla. Odluka je isključivo na tebi, ipak ti svoje dete najbolje poznaješ.

Mada, ja bih pokušala još jednom a izmedju ostalog bih insistirala na razgovoru sa obe vaspitačice, pa bih nakon toga pritisla upravnika vrtića. Opet, to je moje mišljenje, i verovatno je zasnovano na toj dobroj saradnji sa vaspitačima i upravom našeg vrtića.

Joooj nisam pametna...

< Poruku je uredio lesica RR -- 4.9.2013 0:06:56 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 347
4.9.2013 0:09:06   
Didy
Stefan apsolutno ništa nije jeo tamo prvih meseci, to je bio način njegove pobune. Posle je počeo da bira, jeo je samo ono što baš voli. Evo, sad će pune 4 godine kako ide i dan danas se desi da uopšte ne proba doručak npr. I šta ja sad da kažem ženama, ne mogu mu one ugurati na silu. On ima neke svoje bubice, nr. neće da pije mleko u vrtiću jer kod kuće pije iz čaše na slamku, a tamo iz šolje. Kad mu naspem kod kuće u šolju, onda kaže da su u vrtiću šolje drugačije. On će uvek smisliti neko svoje opravdanje. Dođe kući i kaže - I u vrtiću je bila boranija, ali nisam jeo. Pitam ga zašto kad voli, kaže nije bila ukusna. Pitam ga kako zna, da li je probao. Kaže da nije. Ja sam shvatila da to nije propust vaspitačica, on je prosto tako komplikovano dete. Kad je bio mali, nije hteo da jede hleb kad je nešto namazano da ne isprlja ruke.user posted image Počne da povraća ako ih je isprljao i neko mu ne obriše istog trena. Onda sam im rekla da mu daju makar koricu da jede. Mislim, ja nekad šiznem od svih njegovih bubica, naravno da ne očekujem da mu one titraju. Nećeš da jedeš, ne moraš, budi gladan. Nekad kaže - Mrzelo me je da jedem sam. Sad sam se pomirila s tim. Ili ću ga ispisati iz vrtića pa mu praviti idealne i specijalne uslove kod kuće i baviti se samo njime dok se ne oženi ili neću padati na njegove fazone.
Mod, ako i kod kuće vodite borbu da li će samostalno jesti ili ćeš ga ti hraniti, onda ne možeš da očekuješ da tamo samostalno jede. Niti da ga one hrane. Ili se pomiriš s tim ili ga ispišeš, prebaciš.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 348
4.9.2013 9:52:42   
Peace*
Mod, jel imate u tom privatnom vrtiću 7 dana gratis perioda da se vidi dal detetu prija taj novi vrtić?

Recimo, ja kada sam došla u privatni i ispričala priču vaspitačici, ona je rekla "Pa hajde, 7 dana gratis, da vidimo... možda mu ni ovde ne bude odgovaralo".

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 349
4.9.2013 10:10:06   
cockic
lena je posla danasuser posted image na pola sata smo bile.i ok je proslo.kenkala na rastanku,tamo nije tek kad me je videla kad sam dosala po nju, se zaplakala.kaze vaspitacica da je gledala malo nju,malo drugare.bila je u cudu.ali bitno da nije bilo vristanja.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dušica Eli - priča o dobroćudnom duhu žens...
U mts Dvorani u nedelju 3. novembra u 15h održaće se specijalna projekcija animirane priče "Dušica Eli", na kojoj će p...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here