Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 14:51:46
|
|
|
|
World
|
Ma ok, mozda sam malo to grubo rekla, izvini, ali nekako sam puno citala o stetnosti soje, pa mi zao kad cujem da je iko uopste koristi.. inace, ja sam poznati ljubitelj teorija zavjera, izmedju ostalog i onih o hrani :D sto rekla moja dr, najbolje je za dijete ono sto majka smatra da je dobro.. :D
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:12:38
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: adulence lo i sve ostale mamike kako pripremate ribu? Adulence, mi skušu najčešće jedemo pečenu na roštilju, mm je odlično spremi. A kad je ja spremam, zamotam je u alu-foliju i ispečem u rerni, bude odlična. Dobra strana tog pečenja u foliji je što oko ribe možeš da poslažeš svašta - krompir sitno seckan, šargarepu, šampinjone, luk sečeni, čak sam stavljala i grašak i kukuruz i sve bude odlično. Jednom smo imali prijatelje na večeri, pa sam tako pravila "porcije". Svakome po jednu veću skušu i oko skuše sam poslagala: luk, krompir, šargarepu, šampinjone i grašak. Posle samo istreseš iz folije u tanjir i svako ima svoju porciju. A prilog bude odličnog ukusa jer upije sokove ribe. Mljac, mljac. Nisam još nijednom kuvala skušu, mi najčešće kuvamo šarana.
< Poruku je uredio Didy -- 19.8.2013 15:14:36 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:17:24
|
|
|
|
adulence
|
diddy to sjajno zvuci....mljac,mljac,iskreno nikada nisam kuvala ribu i ne znam kako bih to uradila u smislu sto ne znam kako treba da izgleda uvek sam spremala u rerni ,ali ovo za foliju je super...hvala vam drage moje zenice,probacu sve vase savete,pa cu videti sta vise odgova i meni i devojcici...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:17:26
|
|
|
|
Didy
|
Da, a i šarana najčešće pečem u rerni ali tako što poslažem u dublju tepsiju ili krompir ili pirinač (koji često pomešam s udinstanim lukom, šragarepom, šampinjonima i graškom), nalijem vodom i odgore stavim potkovice šarana. Pečem u rerni nekih sat vremena i bude prste da poližeš.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:19:32
|
|
|
|
Didy
|
Mm voli prženu ribu, ali ja uvek izbegnem kad mogu, pogotovo kad su deca bila mala, nije dolazilo u obzir. Ali ipak je za mene glavna asocijacija kad čujem reč "skuša", skuša sa roštilja.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:20:39
|
|
|
|
adulence
|
uhhhhhh....sve bolje od boljeg,ja inace sarana obozavam,bas,bas....nego da ne budemo of nadam se da ce se i bEBi dopasti ribica...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:28:46
|
|
|
|
Didy
|
Zato i pišem što sam ja ovako spremljenu ribu davala deci baš u tom nekom uzrastu 8-9 meseci.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:30:49
|
|
|
|
adulence
|
strava....jos lepse...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:30:58
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: Didy Adulence, mi skušu najčešće jedemo pečenu na roštilju, mm je odlično spremi. A kad je ja spremam, zamotam je u alu-foliju i ispečem u rerni, bude odlična. Dobra strana tog pečenja u foliji je što oko ribe možeš da poslažeš svašta - krompir sitno seckan, šargarepu, šampinjone, luk sečeni, čak sam stavljala i grašak i kukuruz i sve bude odlično. Ovako i mi identicno spremamo....u foliji mi je preukusna, jos pritom ja cesto napunim unutrasnjost ribe sa mjesavinom bijelog luka, maslinovog ulja i persuna i to kasnije izvadim...da neki poseban ukus mesu ribe....a mm najbolje sprema skusu, tj skusu na gradele
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:36:09
|
|
|
|
Didy
|
Lo, mi prelijemo ribu tom marinadom maslinovo ulje, beli luk i peršun. Pa da, mm ima dalmatinske krvi s mamine strane, pa je kod njih pokupio neke fore.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 15:59:21
|
|
|
|
little_one
|
Didy, opet isti slucaj...mi tom marinadom prelijemo tu sa gradela...al meni se toliko svidja da je ja stavim kao punjenje u ribu u foliji...a naravno i poslije opet svjeze da se prelije....i opet isti slucaj mm mama je Dalmatinka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 16:17:24
|
|
|
|
Sandra_n
|
Ja cu sljive skuvati na pari pa cu ih izmiksati nadam se da ce bebac vise kakiti
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 16:32:18
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: little_one Didy, opet isti slucaj...mi tom marinadom prelijemo tu sa gradela...al meni se toliko svidja da je ja stavim kao punjenje u ribu u foliji...a naravno i poslije opet svjeze da se prelije....i opet isti slucaj mm mama je Dalmatinka
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 21:04:56
|
|
|
|
srnad
|
MiLJ probaj Dunjici da das bananu,ali skroz zrelu,prezrelu, po mogucnosti da ima one sto vise onih crnih tackica po kori.To je prirodni probiotik i regulise stolicu kod beba.Nama to pomaze.MM uvek pita jesi li to opet kupovala banane na akciji!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 21:27:30
|
|
|
|
Torbica
|
Njam njam, riba sa rostilja! Volimo naravno. Ja ribu ako ne spremam samo za bebca spremam u halogenoj/konvekcijskoj pecnici, onoj FlaworWave Turbo oven. Bez dodavanja ulja, bude hrskava spolja a meka iznutra, jako ukusna. A skusa je lepa i iz marinade, nekih sat vremena se ostavi u zacinima, pomesa se vegeta, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, imam zapisano...Joj kako je to ukusno, toliko uvuce skusa te mirise i ukuse, jako dobro. World
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 21:38:09
|
|
|
|
srnad
|
Aman zene prestanite! Em ogladnih em dobih komplekse kakva sam domacica!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 21:48:44
|
|
|
|
Torbica
|
Nasmeja me! Moji bebci/klinci su svi sladokusci, bukvalno. Ma milina ih je hraniti. A i ja uzivam u kuhinji, pa valjda i to ima neke veze. Raznovrsno, to je najvaznije. Ovaj maleni je danas pojeo skoro dve porcije skuse sa povrcem. Doduse to je laganiji obrok ali opet, ne pojede bas cesto tako, mozda dva puta nedeljno bas navali, inace standardno za njegov uzrast, oko 250-300gr. Kad je sve bilo gotovo, dodala sam malo maslinovog ulja i belog luka.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:19:49
|
|
|
|
adulence
|
ne da sam ogladnela nego mi je krenula voda na usta(da ne kazem balica)....vidim ja sta cemo nas dve ruckati...
< Poruku je uredio adulence -- 19.8.2013 22:34:00 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:23:33
|
|
|
|
jole82
|
Torbice stvarno nema smisla pa sad sam jela lubenicu..i citam sta ste pisale...aaa tek sam sad gladna
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:25:03
|
|
|
|
srnad
|
e pa Torbice sledeci put me zovi da gledam kako se to pravi jer sam ja od onih domacica kojoj moras da kazes dodaj so!!! inace se jede neslano! Zene svaka vam cast!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:27:34
|
|
|
|
Jole84
|
Vidim ja da ovde možemo i mi matori da se najedemo,a ne samo bebe
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:28:25
|
|
|
|
srnad
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:38:35
|
|
|
|
jole82
|
Hahaha...cuti Jole... kad spremam ove bebece kasice moram da krijem od mm...on bi to sve "samo da proba" A ove silne ribe u foliji i kljukane dinastije, cu krisom da spremam dok je poslu, pa nek mirise posle rernu
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.8.2013 22:42:10
|
|
|
|
Jole84
|
Nemoj da si skrdža,daj ribu mužu A malena ručka ko kraljica,vidim ja
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 20.8.2013 1:20:24
|
|
|
|
Sandra_n
|
Pomogle sljive bebac se iskakio:)) ali sam ga jedva naterala da pojede kiselo pa mu se nije svidelo a nisam mogla da ih pomesam sa necim drugim jer je od voca probao samo bananu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?