|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Upis u jaslice-vrtić
6.8.2013 15:02:09   
salle
nisam sigurna, ali ne mogu, jer kada je bio sam upis, oboje su radili.... oni nemaju pravo da ispisu dete, koliko ja znam...

zapravo, i ja sam prestala da radim pre potpisivanja ugovora.... nema sta da brines ;)

kada prodje 6 mes bez primanja, imas pravo ponovo na regresiranje, jer su se prihodi promenili

(odgovor članu blesicakv)
Direktna veza do poruke: 1126
6.8.2013 15:08:04   
Tiziana
Sto se regresiranja tice oboje imaju po 20%. Meni dvoje ide u vrtic i za svakog od njih placam po 20% manje.
Za potpisivanje ugovora mislim da te vise niko nece ni pitati da li radis ili ne. DO sad si vec nosila onaj neki obrazac M3?M4 ili koji vec. E sad kako to kasnije ide za regresiranje na osnovu plate,to ne znam...moras da pitas. Ja imam regresiranje jedino na osnovu oboje dece koja idu. Cak smo i rekreativnu za sina platili 20% manje,iako ona nije isla.

Direktna veza do poruke: 1127
6.8.2013 15:10:13   
salle
znaci na oboje imaju po 20%, jupiiii!!!!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1128
6.8.2013 15:15:02   
blesicakv
Cek cek... Salle ti si prestala znaci pre nego sto si potpisala ugovor??? I jesi predavala za regresiranje? Pa koliko si onda placala, jel samo na osnovu jedne plate?

(odgovor članu salle)
Direktna veza do poruke: 1129
6.8.2013 15:20:20   
blesicakv
e pa super. znaci oboje po 20% user posted image
i plus jedna plata manje, odlicnouser posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1130
6.8.2013 15:51:49   
blesicakv
znam da sam dosadna, al sta cuuser posted image

Direktna veza do poruke: 1131
6.8.2013 15:55:33   
salle
pa prvo na osnovi 2 palate, jer idu 2 regresiranja.... tako nesto vec sam i zaboravila, pa sam ja primala novcanu nadoknadu, i mrzelo me da ponovo predajem, pa sam sacekala sl regresiranje, i onda tek na osnovu jedne plate....

dete mi je upisano u maju, krenulo u vrtic u septembru, ja ugovor potpisala polovinom avgusta, a prestala da radim 1.avgusta

Direktna veza do poruke: 1132
6.8.2013 22:23:09   
Tiziana
Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo.

Direktna veza do poruke: 1133
7.8.2013 0:46:48   
salle

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Mislim da nema veze da li je jedna plata ili dve,ako prelazi i samo ta jedna 50 000din,nemate prava na regresiranje...to je malo glupavo.

stavila sam ja link za regresiranje, kao nesto su pomerili skalu, ali malo... prosto je smesno koliko je malo....

i mi kao podstanari imamo pravo na 10%

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1134
7.8.2013 9:47:02   
Odri Hepbern
Salle i mene su otpustili 15.7. a pre neki dan sam potpisala ugovor u jaslicama i tamo su mi napisali da sam nezaposlena. Muz mi kaze da sam mozda pogresila i da je trebalo da navedem da sam zaposlena. Ja mislim da mi sad ne mogu nista i da nece ispisati dete. Sta vi mislite? Ovih dana cu uplatiti onih prvih 9700din. Sada nameravam i da podnesem zahtev za regresiranje na osnovu plate ( mada nam po tom osnovu jako malo smanjuju cenu ) i zato sto smo podstanari. E sad, da li kao dokaz da sam podstanar moram imati ugovor sa stanodavcem overen ili ne? Kako drugacije mogu dokazati da placamo stan? Inace bebac krece u septembru u jasle.
Zaboravih da napisem da cu primati 3meseca nadoknadu sa biroa posto sam ostala bez posla. Da li i to ulazi u predstavljanje prihoda ili ne? Nisam jos dobila resenje za tu nadoknadu tako da se to valjda jos nigde ne vidi. ZAr ne?

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 7.8.2013 9:49:05 >

(odgovor članu salle)
Direktna veza do poruke: 1135
7.8.2013 17:15:44   
salle
sada dete ne mogu da ti ispisu

ne treba ti ugovor, samo vlasnik na parcetu papira treba da napise da vi tu zivite, ti i ti i maticni broj zive u mom stanu na toj i toj adresi, bla, bla, i na kraju potpis vlasnika stana i jedan isfotokopiran racun da ime vlasnika stana

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1136
7.8.2013 17:18:49   
salle
nama je prvo regresiranje islo za drugu polovinu predhodne godine i za prvu polovinu tekuce godine, sto znaci da ti ta primanja ulaze za sada u regresiranje, tek kada prodje 6 meseci od kada si nezaposlena imas pravo na vandredno regresiranje, novcana nadoknada ulazi u regresiranje, ali to uzimas na birou, i tu tacno pise od kada do kada imas pravo na nadoknadu.... stavila sam negde gore link za regresiranje, ne znam sta tamo sve pise....

(odgovor članu salle)
Direktna veza do poruke: 1137
7.8.2013 17:33:15   
Ana RR
Odri, ja sam 10.06. dobila otkaz, isto kao teh. višak pa primam nov. nak. sa biroa.. uglavnom uz svu papirologiju koju prilažem treba da imam i potvrdu sa biroa da sam nezaposlena i da primam tu naknadu, potvrdu od poslodavca da mi je isplaćena otpremnina i prosek plate. Ja ne znam kako će mi obračunati koliko plaćam jer više ne radim ali ako gledaju za taj period od prvih 6 meseci u godini, kada sam radila, onda plaćam punu cenu na osnovu plate. A još kad vide kolika mi je otpremnina ima i duplo da mi naplate user posted image Nije mi sve to najjasnije, sutra idemo da predamo papire, videćemo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1138
8.8.2013 8:02:36   
blesicakv
a ako ostanes bez posla nosis im potvrdu sa biroa da si ne zaposlena ili iz pio fonda? ja cak i necu primati tu nadoknadu posto imam samo 6meseci radnog stazauser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1139
8.8.2013 8:11:43   
blesicakv
danas idem do vrtica da uzmem te priznanice i da cujem sta ce mi vec reci..ne znam dal bilo sta da spominjem oko nezaposlenosti ili ne?

Direktna veza do poruke: 1140
8.8.2013 11:45:22   
Ana RR
Nosiš potvrdu sa biroa.

Ja sam jutros predala papire, fina teta kaže da nećemo priložiti potvrdu o zaradi i o otpremnini, eventualno ako iz sekretarijata budu tražili neku dopunu, jer bi mi onda na osnovu toga obračunali cenu a pošto sam na birou stvarno je mnogo da plaćam punu cenu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 1141
8.8.2013 13:07:33   
blesicakv
auu kako je vruce... sad sam stigla iz vrtica..dala mi vrlo ne-ljubazna teta papire, i na brzinu mi objasnila sta treba, tako da je nisam najbolje razumela sta treba u vezi moje plate..oni traze iz firme prosek primanja od 01.01. do 30.06 2013, i ja joj kazem da sam pocela od 01 februara da radim, i ona mi tu nesto zbrzi te pio, te prosek plus julska plata..nista mi nije jasno...user posted image
Al zvacu ih pa da pitam preko tel..
Al najvaznije da sad ne placam po 9700, nego oboje odmah imaju po 20% umanjenje tako da na priznanici pise 7765 po detetu.user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1142
8.8.2013 15:57:20   
Odri Hepbern
Meni nije jasno kakve veze ima prosek od 01.01.do 30.06. ako moje dete ide u jasle od septembra a ja sam ostala bez posla 15.07. Ako tako gledaju ja placam punu cenu a vise nemam toliko prihoda. Svasta.
Sa biroa je znaci dovoljna samo potvrda? Posto na onom papiru pise i listing iz PIO. Do kada mogu da predam sve papire? Ja cekam resenje o nadoknadi pa ce mi tek tada overiti knjizicu, a ovde pise da treba predati i kopije overenih knjizica. Ili da predam zahtev pre nego stigne resenje?

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 8.8.2013 15:58:51 >

Direktna veza do poruke: 1143
8.8.2013 16:10:16   
Ana RR
Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas.

Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila:

fotokopiju Markovog izvoda
fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene
fotokopija prijave boravka za Marka
isčitane lk za mm i mene
fotokopije zdravstvenih knjižica
rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene
potvrda sa biroa

Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem.

Valjda nisam ništa zaboravila..

Direktna veza do poruke: 1144
8.8.2013 17:17:40   
Odri Hepbern
Hvala ti. A jel za poresko mogu samo licno da predam zahtev ili to moze muz u moje ime? Hoces li ti dobijati neku nadoknadu sa biroa zbog otkaza? Nisi morala da nosis resenje? Mi nismo imali roditeljski,sve sam ih sama zivkala i isla do jasli da se raspitam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1145
8.8.2013 17:38:16   
Ana RR
Ne znam, išli smo mm i ja zajedno kada smo predavali, za preuzimanje je rekla da može doći bilo ko. Ja sam već počela da primam naknadu sa biroa, rešenje o otkazu nisam nosila u vrtić, ako si na to mislila. Na potvrdi sa biroa piše da primam naknadu. Trebalo bi da imate neki roditeljski, kako to?

< Poruku je uredio Ana RR -- 8.8.2013 17:45:50 >

Direktna veza do poruke: 1146
8.8.2013 17:51:22   
Odri Hepbern
Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. user posted image
A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini?
Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1147
8.8.2013 18:00:57   
Didy
.

< Poruku je uredio Didy -- 8.8.2013 18:02:55 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1148
8.8.2013 18:01:34   
Didy
IZVORNA PORUKA: Didy

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Odri, mi smo imali roditeljski negde u junu i dobili smo papirić sa datumom i vremenom kada nosimo dokumentaciju, a to je bilo danas.

Napisaću ti šta sam ja sve nosila, po onom spisku koji sam dobila:

fotokopiju Markovog izvoda
fotokopije uverenja o državljanstvu za mm i mene
fotokopija prijave boravka za Marka
isčitane lk za mm i mene
fotokopije zdravstvenih knjižica
rešenje iz poreske uprave o primanjima po svim osnovima (čeka se par dana) za mm i mene
potvrda sa biroa

Ponela sam i potvrdu o zaradi za period od 01.01. do 10.06. (do tada sam radila) i potvrdu da mi je isplaćena otpremnina ali to nisam predala tj. rekla mi je službenica da to ne prikazujem.

Valjda nisam ništa zaboravila..

Auuuuu, Ana...user posted image Da crkneš od papira!
Kod nas se ništa dodatno ne nosi osim onoga što smo predali kad smo konkurisali, a to je potvrda o zaposlenju za mm i mene, kopija izvoda iz MKR za dete i potvrda od lekara da dete može u kolektiv. Verovatno je to zato što sva deca plaćaju istu cenu mesećno za vrtić.

< Poruku je uredio Didy -- 8.8.2013 18:02:18 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1149
9.8.2013 9:10:07   
nela79

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

Pitala sam za roditeljski ali su rekli da ce nas blagovremeno obavestiti. Niko nas nije ni zvao da potpisemo ugovor vec sam ja sama otisla. user posted image
A sad glupo pitanje- gde predajem zahtev za poresko? Jel u opstini?
Mislila sam na resenje o nadoknadi, ali upravu si, i meni na potvrdi sa biroa pise da sam predala zahtev za nadoknadu, ali ne pise kolika ce biti. Ma predacu sve sledece nedelje a ako im treba jos nesto donecu naknadno.

Kod nas na Cukarici to se radi u poreskoj upravi. Zgrada do SUP-a.

Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Svako treće dete ima anomaliju lica i vilice
Deformiteti lica i vilica sve češća su pojava kod dece, a svako treće ili četvrto dete ima neku od anomalija.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here