Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.6.2013 13:57:00
|
|
|
|
mala_82
|
Mi smo juce bili na uz kucka jedno srce i sad smo 6+5. Svima koji su u postupku i koji ce tek biti zelim od srca puno uspeha.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.6.2013 13:59:56
|
|
|
|
alex88
|
mala.hajde u prvo tromesecje da se druzimo
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 22.6.2013 9:32:09
|
|
|
|
natanik
|
devojke ja sam se bas zaboravila tako mi bilo lakse da vas pratim iz prikrajka ali imam lepe vesti za vas TRUDNOCUUUUU JUCE SAM RADILA BETU I REZULTAT POZITIVAN.svakoj od vas zelim puno uspeha i srece ljubim vas
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 22.6.2013 10:31:06
|
|
|
|
jela 76
|
Natanik, čestitam!!! Mala 82, uživaj sada! I, dolazite u prvo tromesečje, sad vam je mesto tamo!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 22.6.2013 10:31:26
|
|
|
|
alex88
|
Cestitam natalik i zelim ti skolsku trudnocu. Sta li je sa lalom?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 25.6.2013 15:29:50
|
|
|
|
mine
|
IZVORNA PORUKA: alex88 Cestitam natalik i zelim ti skolsku trudnocu. Sta li je sa lalom? Stvarno, zna li neko nesto?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 26.6.2013 13:36:34
|
|
|
|
nata11
|
Cestitam natalik I ja zvirkam svaki cas zbog Lale
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 26.6.2013 17:53:34
|
|
|
|
ivanicasale
|
Natanik,cestitam na uspesnoj vto i zelim ti puno uspeha.Lalo gde si?Javljaj lepe vesti,drzim ti palceve...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.6.2013 16:40:34
|
|
|
|
Brbljivica
|
zdravo cure ! ja sam nova na forumu i zelim da vas pozdravim... naime ,pre neki dan mi je bila druga beta ---nazalost negativna <0,1. radila sama 2 vto o trosku rzzo i sada je tome kraj ..prva vto mi je radjena 2010 god u kc nis---spontani oba ploda u 2 mesecu. druga vto .....jun 2013 ,---kc nis(protiv moje volje !)..... beta <0,1 .... nas problem je oligospermija 2 ,iako moj mm ima vec dvoje dece nepunoletne . prva vto -14 j celija ...oplodjena 3 embriona ,od toga 2 kompaktne morule i 1 -osmocelijski.---beta pravilno rasla ,,,spontani 2 meseca ! druga vto -9 j.celija ...oplodjena 3 embriona ,od toga 2 osmocelijska i 1 -desetocelijski...beta nije ni makla ...<0,1...!!! sta reci ..i kuda krenuti ?! odlucujem se za SPEBO jer mi je donekle to najblize --nekih 180 km...udaljenosti...brine me malo cena ,imam neku ustedjevinu... juna je odradjen poslednji proces o trosku rzzo ,pa me zanima kolika je guzva i ako zakazem konsultacije sl nedelje kod prof stojkovica---kada mislite da cu stici na red za vto ?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.6.2013 22:07:15
|
|
|
|
imperial
|
Dobrodošla brbljivice,ja sve čekam da mi javiš lepe vesti,pa zar ovde da ih čujem,i to nimalo lepe,mnogo mi je žao što ti nije uspela druga vto,šta reći,moramo dalje,na našem forumu ćeš pročitati mnogo korisnih saveta,pa gde god da radiš sledeću vto,nadamo se uspehu
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 27.6.2013 23:40:50
|
|
|
|
dunja RR
|
Zdravo Brbljivice, znamo se sa drugog foruma :) Žao mi je vršnjakinjo što nam nije uspela VTO, ali najvijam za uspeh u trećoj, i tebi kao i sebi
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 28.6.2013 11:54:56
|
|
|
|
ivanicasale
|
Brbljivice,dobrodosla na forum.Zao mi je sto ti nije uspela druga vto,ali zasto si napisala protiv tvoje volje?!Zasto nisi isla Bgd ili bilo gde drugde? Moja drugarica je radela isto u kc Nis i nije joj uspela!Da li imas i ti neki problem ili samo suprug?Ja sam radela u Spebu u Aprilu vto,nazalost nije uspela ali sam prezadovoljna njima kao lekarima.Imala sam 5 embriona vracena su mi tri (dva cetvorocelijska i jedna blastocista) a imamo i zamrznutu jednu Blastocistu kod njih.Tako da eto ako ti bude ostalo nakon oplodnje neki embrion mozes i zamrznuti za neki drugi put.Doktori su ekstra kao i sestre.Mozda je malo veca guzva zato sto rade i o trosku fonda ali pozovi ih recice ti sve.Samo napred bicemo i mi ,ali moramo da se borimo.Pozdrav
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 29.6.2013 16:11:11
|
|
|
|
Brbljivica
|
cure ,evo me opet ...dakle zakazana mi je konsultacija kod dr stojkovica za 2 nedelje ...kaze za vto ima slobodan termin u oktorbru i novembru....ako budem mogla da biram ,uzecu novembar.cisto da mi se telo malo odmori od svega ,uradicu jedno ciscenje organizma surutkom i jos jedni biljnim kapsulama ,zbog jetre najvise. hocu da vas pitam nesto. s obzirom da sam imala dobre embrione i ovaj i prosli put,zanima me dali ce mi doktor predloziti sam histeroskopiju (jer mi to niko nije ni trazio ,ni radio ) .ili su morati ja da ga pitam dali je to potrebno? takodje mislim da mi nisu sve trombofilije uradjene ,,,pa neznam dali ja da postavim potpitanje ili ce doca sam reci dali sve to treba ?
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 1.7.2013 20:44:48
|
|
|
|
jela 76
|
B, obavezno pitaj!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 1.7.2013 22:05:17
|
|
|
|
Brbljivica
|
devojke ,vidim da ima raznih misljenja o sestrama na klinici ...vidim da dr stojkovica hvalite ! svaka cast ako je tako ...mene samo zanima strucnost i kolika je njihova uspesnost ,ako neko zna ?! mnogi ih hvale ,i zaista ne mogu a da ne spomenem moje 2 drugarice koje su trudne sa po jednim embrionom (4 celijs..a druga je imala sestocelijsk...) ! i sve je ispalo ok . u mom slucaju su embrioni oba puta bili ekstra ,ali eto ...nesto ne dozvoljava implatanciji unutra u materici . dali mozda imate neki predlog i savet o kojim testovima da pitam doktora ,i sta bi mogla jos da prekontrolisem ? doduse moj tsh je vrlo malo iznad 2 ,mislim da je 2 ,14... a cula sam da i to moze stvoriti smetnje .ako imate neki savet za koje sve pretrage docu pitam ,..uvazicu. konsultacije su mi zakazane za 15 jul ~
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 1.7.2013 22:06:22
|
|
|
|
lalojedac
|
evo me zene,sad sam stigla kuci,nisam imala internet...radili smo vtood 10 folikula samo 1 j.celija,i oplodola se,bio je to sestocelijski embrion A klase,najbolje ocene su mu dali,i uradili hecing ali dzabe,danas sam radila betu i 0 je... nemam nikakve zamerke jer su oni odradili svoj posao maksimalno,ja sam ispostovala sve,cak smo do bete bili dole,jer smo bili kod rodjaka,ali nista nije urodilo plodom,moja bebica je uginula... hvala vam devojke sto ste mislile na mene...nece me biti neko vreme dok se ne oporavim i pronadjem volju da krenem dalje,a i pare da sve ponovim jer je nas sve kostalo 310.000 plus sve ono sto ide preko...no comment...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 1.7.2013 22:15:32
|
|
|
|
Brbljivica
|
bas mi je zao ! znam kako ti je ....strasno .! moras dalje .... reci mi sta je to bilo jos preko 310 000 ? na sta si mislila i ako mi mozes reci koji je vas problem bio pa ste krenuli na vto ? kazem da je ocigledno alo i sreca u pitanju ....i sestocelijski embrion je mogao da opstane ...ali eto ...sta reci ...zna kako ti je ..moras dalje !
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 7:50:41
|
|
|
|
daca77
|
Lalo, bas mi je zao...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 8:16:44
|
|
|
|
lalojedac
|
kod nas je problem suprug koji ima azzo,pa su isle silne terapije godinu dana i naravno svaka inekcija je kostala po 4000 dinara,pa onda moja ispitivanja,a nisam imala knjizicu pa sam sve radila privatno,e onda je krenula moja terapija,i u cenu vto ne spadaju kontracepcija,koju pijes 2 meseca,zatim sva ispitivanja i kontrole koje radis,svaki hormon koji ti rade dole je dodatnoh 750 dinara,jedino sto ti posle ne naplacuju uz,znaci u senu ti ulaze samo tvoje inekcije i sam postupak vto,aspiracija,i embriotransfer,sve ostalo placas dodatno,plus smestaj i hrana... ne znam,jako mi je tesko i znam da je puno ljudi proslo kroz to i nisam ja nista posebno,samo sam se nadala i sve mi je palo u vodu a da ne pricam o parama! ne znam da li neko zna da mi objasni kako ide za drzavni program,uslovi,sve,jer ne znam nista o tome a mozda bi tako uspeli da izvucemo jos jedan postupak... sve vas grlim i cestitam trudnjacama
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 11:06:36
|
|
|
|
MamaJaca
|
Lalo, bas mi je zao Danima vec dolazim na ovu temu nebi li videla da se javljas sa lepim vestima! Nesto moram da pitam, malo sam se valjda iznervirala, a i juce sam saznala da nekome, nama bliskim, nije uspela VTO iz treceg pokusaja. Nisu radili u Spebu al nema veze.. Kako to da su ti izvadili 10 folikula a bila samo 1 jajna celija? Zar tu nisu onda nesto zeznuli u postupku stimulacije, ili trenutku kad su im zaustavili rast, pa je samo jedan bio sposoban za oplodnju? Ja se stvarno izvinjavam sto ovako upadam i napadam, i moram da priznam da sam daleko od svega toga kroz sta sve vi prolazite, ali to nisu male pare za nikoga, a jos je manje zanemarljiv stres i tuga posle neuspeha, da bi moglo sve to tako lako da se "proguta".. Bolesna sam zadnjih par dana, pa mi "kocnice" slabo rade, izvinjavam se ako lupam bez osnove
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 12:22:26
|
|
|
|
alex88
|
Lalo ,zelim ti da se brzo oporavis.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 12:30:24
|
|
|
|
lalojedac
|
alexx hvala ti...trenutno ne znam kako da krenem dalje... mamajaco ne zameram nista,iskreno i meni to nije jasno i volela bih da mi neko objasni,dr Nebojsa se iznervirao posle aspiracije i cudi se kako mi je 9 folikula prazno,ali tad sam bila opustena i pozitivna pa me nije zanimalo,htela sam da ne mislim o vto,medjutim sad mi je zao zbog toga i volela bih da sam tad trazila neko objasnjenje ili nesto...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 12:40:52
|
|
|
|
MamaJaca
|
Lalo, bolje je sto si tad bila pozitivna, sad bi sebi prebacivala sto nisi bila i da mozda zbog toga nije uspelo.. Ovako, moras samo pozitivno da gledas napred, mlada si i zdrava, skupice se i pare ponovo i bices ti nama lepa debela ! Ali ces pre toga da se informises zasto je to ispalo tako, moras da bi znali za sledeci put, da se ne ponovi.. Drzim ti palceve da ti se sto pre vrati na lice i da brzo pocnes da pravis nove planove za sledeci uspesan pokusaj
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 12:44:14
|
|
|
|
Maraj
|
lalo draga, cim sam videla da si on line, uletela sam da vidim vesti od tebe... zao mi je draga, izdrzi, bice i nasih bebica...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 2.7.2013 13:13:24
|
|
|
|
imperial
|
Lalo draga,zao mi je sto vam nije uspelo , sto se tice drzavnog programa,osnovne stvari su da suprug ima vise od 5 miliona spermatozoida,znaci sa dijagnozom koju on ima,to moze biti problem,i morate da imate zdravstvene knjizice,ti si koliko sam razumela zdrava,namas nekih problema,tako da ako muz popravi stanje mogli biste da pokusate. Ja vam zelim svu srecu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
Anketa
RR DRUŽENJEKoji datum vam najviše odgovara za RR druženje? (Molim glasati samo jednom, pa da ovo zaista uspe)subota 2.5. (
43%)
subota 9.5. (
10%)
subota 16.5. (
17%)
subota 23.5. (
23%)
subota 30.5. (
3%)
drugo (navesti datum u napomeni) (
3%)
Ukupan broj glasova: 30Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!