Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 28.11.2011 22:57:56
|
|
|
|
Ana RR
|
Soni, ti si U devetoj nedelji. Napunila si 8 i ušla u devetu.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 29.11.2011 12:31:46
|
|
|
|
soni
|
hvala... ali malo me zbunjuje to sto sam prosle nedelje bila kod ginekologa 7. nedelja i 3 dana on mi kaze ti si u 7. nedelji , a po vama drugacije... ja cu da racunam da sam 9.
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 10.12.2011 20:43:41
|
|
|
|
soni
|
danas sam 9 + 5..jel ulazim u treci mesec sledece nedelje????
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 8.1.2012 18:28:37
|
|
|
|
Sanchy
|
Ima li koga na ovoj temi?Ovo je stvarno zbunjujuce...Gak KCS radi amnio do 19 nedelje zakazana mi je za 18+1 dan koja je to nedelja onda?Toliko me nervira ovo racunanje da sam pop...
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 8.1.2012 19:49:49
|
|
|
|
Ana RR
|
Kada si 18+1 ti si ušla u 19. nedelju, nemaš još uvek punih 19.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 8.1.2012 22:58:31
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ima li koga na ovoj temi?Ovo je stvarno zbunjujuce...Gak KCS radi amnio do 19 nedelje zakazana mi je za 18+1 dan koja je to nedelja onda?Toliko me nervira ovo racunanje da sam pop... Kao što Ana kaže, to je ulazak u 19.nedelju i nisi zakasnila jer se RAC radi do kraja 19.nedelje (ja sam u prvoj radila sa 18+5).
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 9.1.2012 14:49:31
|
|
|
|
crazymama
|
ja sam sada 6 i po meseci trudna, ali kad me neko pita ja kazem usla sam u 7. :) to mu je isto!
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 10.1.2012 0:14:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Pomerili su mi amnio za nedelju dana ranije kaze sestra ako sam 18 +1 bolje da odradim u 17+1..to je onda 18 nedelja..
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 10.1.2012 12:30:34
|
|
|
|
crazymama
|
pa super, ja sam redila u 17+2...
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 31.1.2012 10:44:53
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
AaAaAaaaa kod mene nema opcija dodatni unos ili tako nesto i ne mogu da ubacim tiker
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 31.1.2012 10:45:46
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
I jos sam pogresila sobu, izvinte :(
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 31.1.2012 21:36:02
|
|
|
|
zivka
|
Mislim da cete naci ovde odgovore
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.2.2013 8:13:13
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: bojanica7 posle nekoliko slatkih rasprava sa snelletom (i samom sobom) resih da otvorim temu kako bismo mogle da resimo vise taj problem sa racunanjem trudnoce po nedeljama naime, problem nastaje kada razgovaramo o tome ko je u kojoj nedelji i mesecu. recimo, ja sam sada u 35. nedelji, jer sam 34 +5, ali neko bi rekao da sam u 34. nedelji. ja mislim da nisam i da sam trudna 34 nedelje, ali sam u 35. da li se oko ovog slazemo? dalje, da potvridm: kada smo trudne sedam i po meseci, odnosno sedam meseci i nedelju dana, onda smo osmi mesec. dalje: najvsie zbunjuje kada gledamo kalendare trudnoce i pise osmi mesec: 32-36 nedelja. dakle, da li se ulaskom u osmi mesec smatra 31+1, dakle, od 32. nedelji ili se s pune 32 ulazi u osmi. ja sam do juce mislila da je sa 31+1, a sad vise ne znam. ako moze da se javi neko ko je upuceniji ili ko ide kod dr sutra, moze pitati
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.2.2013 9:16:01
|
|
|
|
Cindarella
|
Bojanice,slazem se sa tobom. Po mom privatniku,a i mom drzavnom gin,u 8 mesec ulazim sa 31+1.
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.2.2013 10:14:13
|
|
|
|
Rosita
|
Moje mišljenje se već zna, ali evo i ovde: 1. 34+ 1 je 35.nedelja. Potvrđeno od strane lekara. 2. Punih sedam meseci i makar jedan jedini dan preko toga (da ne govorim o nedeljama) je osmi mesec. 3. U skladu sa tačkom jedan, 31+1 je 32.nedelja, prema tome tad se i ušlo u osmi mesec. To se može naći na netu na ozbiljnijim sajtovima, a i dr računaju tako. Doviđenja PS Ah da, ja sam danas ušla u 36. nedelju jer sam 35+1
< Poruku je uredio Rosita -- 16.2.2013 10:17:11 >
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.2.2013 12:09:12
|
|
|
|
bojanica7
|
pa ja sam stvarnod ebil stos e tcie otvarnja tema... svaku otvorim duplo de si, snelle? rosita. a sta cemo sa 35+0. ja bih rekla da je to 36.
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.2.2013 13:26:54
|
|
|
|
Rosita
|
Bo, ja tu situaciju zovem @35 punih@. Ali, ako cemo do u tancine, ja razmisljam ovako- potrebno je znati i tacan sat (minut, sekund ) prvog dana poslednje menstruacije. Kad dodje do situacije 35+0 do tog trenutka smo trideset peta, a od tog trideset šesta. Tipa, prvi dan poslednje m. je 1.10, ista je primecena u 13h25mini6sec. U situaciji 35+0 do 13h25min6sec je 35., a već u 7oj sekundi 36-ta nedelja. Eto, ako ćemo baš da cepamo dlaku na delove . Ovo je samo moje razmišljanje, ne znači da je tačno .
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 11.3.2013 16:09:09
|
|
|
|
jelenazvezda
|
evo ovako ja sam poslednju men dobila 14.1. danas je 11.3. i tano sam trudna 8 nedelja :) brojite na kalendaru i nema greska,mada mislim da se ne treba previse zamarati sa tim,kad dodje vreme da bebac izadje pokucace :)
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 15:24:54
|
|
|
|
seeka
|
POZDRAV SVIMA....jedno pitanje 24.10.2012 sam imala menstruaciju...termin mi je 30.7.2013 tako kazu doktori...danas sam usla u 32 sedmicu znaci to je ulazak u 8 mjesec trudnoce ili to nije tako..ili ja vise nista neznam...pa mi molim vas jel ovo tacno ili nije jedva sam i ovo pohvatala..
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 15:57:57
|
|
|
|
anci kv
|
meni je termin 30.08. tako da svaki 30. u mesecu racunam kao ulazak u novi mesec.po tome ti si 30.maja usla u 8.ja bar tako racunam,ne mesam sa nedeljama jer onda se pogubim
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 16:27:44
|
|
|
|
minnica
|
IZVORNA PORUKA: seeka POZDRAV SVIMA....jedno pitanje 24.10.2012 sam imala menstruaciju...termin mi je 30.7.2013 tako kazu doktori...danas sam usla u 32 sedmicu znaci to je ulazak u 8 mjesec trudnoce ili to nije tako..ili ja vise nista neznam...pa mi molim vas jel ovo tacno ili nije jedva sam i ovo pohvatala.. 8. mesec je od 31. do 35. nedelje, tako da si ve' nedelju dana u njemu
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 20:34:48
|
|
|
|
jelenazvezda
|
jao meni nije nista jasno ja sam u 20n + 2 dana i kad ja ulazim u 6-i mesec,u kojoj nedelji,dal u 22 kad udjem il u 23
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 20:48:35
|
|
|
|
minnica
|
Kad uđeš u 22. (21+1) i traje do 26. nedelje.
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 4.6.2013 21:00:38
|
|
|
|
jelenazvezda
|
joj pa to je sledece nedelje onda :) jupiii
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 16.6.2013 21:11:19
|
|
|
|
viking
|
Aj da pitam i ovde, da mi neko potvrdi koja sam nedelja. Prvi dan poslednjeg ciklusa bio je ponedeljak 13. maj, da li to znači da sutra (u ponedeljak 17. juna) ulazim u 6. nedelju? Probala sam da izračunam na raznim sajtovima, ali daju mi različite rezultate....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?