Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:45:24
|
|
|
|
maslackic
|
Moze li neko da mi kaze koji sam mesec ? 21+6
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:46:24
|
|
|
|
bea83
|
Prema mojoj knjizi si poslednja nedelja petog meseca
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:47:58
|
|
|
|
Anoniman
|
ti si draga u punom petom mesecu, ali ako se uzme u obzir lunarno računanje vremena, u šestom si mesecu Nemoj to da brkaš!!!
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:49:55
|
|
|
|
bea83
|
N i n a, ne zbunjuj sa tim lunarnim vidiš da ne možemo da savladamo ni ove obične A tek kad sam juče mami objašnjavala da sam ja u 4 mesecu, to je trebalo videti, teška diskusija
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:53:38
|
|
|
|
maslackic
|
Bea,kao ja kad sam mojoj sveki objasnajvala da trudnoca traje 40 nedelja,ona me pita zasto i od kad to? Mislim se baba ovako ne mogu da povatam... Pogledacu Zivka,te linkove,a po mom dosadasnjem proracunu sam vec dva meseca peti mesec....pa reko da pitam kad li cu u sesti? sad sam 22 a od sutra 23 nedelja? Jeeelll daa????
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:53:51
|
|
|
|
Brana
|
nina usla si u 6-ti mesec! tj.na pocetku si 6-tog meseca
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:57:12
|
|
|
|
bea83
|
Maslackic, jeste od sutra si 23 nedelja i zvanično ulaziš u 6 mesec, bar tako kaže knjiga "Šta da očekujete dok čekate bebu?" a vidim da se i Živkin link slaže sa tim
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 12:58:58
|
|
|
|
Brana
|
Valjda sutra ulazi u 22nedelju,jer je sada 21+6,i nacinje 23-cu?
< Poruku je uredio Brana -- 30.8.2011 12:59:42 >
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:00:56
|
|
|
|
bea83
|
Ne, ne Brano zaboravila si Čim je bila 21+1 već je bila 22 nedelja, tako i kad bude 22+1 biće 23 nedelja, teška filozofija
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:01:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Moze li neko da mi kaze koji sam mesec ? 21+6 ulazis u 6. mesec i tu ostajes narednih pet nedelja (po knjizi peti i sesti mesec se racunaju po 5 nedelja)
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:03:52
|
|
|
|
Brana
|
Shvatam,ali se racuna da je 22+1,a ne jos 23 nedelja,na to sam mislila. A da je bilo daleko,jeste ma najbolje je racunati kao nase bake,po obicnim mesecima,ova matematika je komplikovana
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:05:04
|
|
|
|
maslackic
|
Teska filozofija bas Hvala vam devojke. Zivka,link je super,svasta ima treba ga staviti u neku temu za tumacenje uz nalaza Nina,to lunarno nikako ne kapiram mozda kad se porodim pa mi se vrati koncentracija...
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:05:18
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: ksena IZVORNA PORUKA: maslackic Moze li neko da mi kaze koji sam mesec ? 21+6 ulazis u 6. mesec to i ja rekoh
|
|
RE: Nedeje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:08:11
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* Lunarni mesec ima 4 nedelje, odnosno 28 dana. Trudnoća se računa kao period od 40 nedelja, odnosno punih 9 meseci i u 10-om mesecu je porođaj. Evo pravog objasnjenja!
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:08:23
|
|
|
|
bea83
|
Vala baš komplikovano Al moramo da se držimo nedelja kad doktori tako računaju zbog uz i svih drugih testova, ja sam na primer radila double test u 11+6 i oni su to računali kao 12 nedelju, tako da moramo mi da se prilgadimo njima,oni nama sigurno neće a moja mama navrzla da sam u trećem mesecu pa to ti je, ja pokušavam da joj objasnim, da sam ušla u četrvti još pre 10 dana, ma jok, to je zid kaže ja ću da pričam ljudima da si ti trudna punih 3 meseca
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:10:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Nina,to lunarno nikako ne kapiram mozda kad se porodim pa mi se vrati koncentracija... To ti je viša matematika -mesec ustvari traje 28 dana, pa tako i trudnoća traje 10 meseci Ja sam dobila po nosu što to ne znam od jedne sestrice, tako da sam i trudna i dekoncentrisana i senilna zapamtila da mesec menja položaj u 28 dana
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:10:42
|
|
|
|
Brana
|
mama ti je carica ...
< Poruku je uredio Brana -- 30.8.2011 13:13:26 >
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:17:08
|
|
|
|
bea83
|
Još je pokušala da mi objasni da je mog brata ranije rodila (7 dana pre termina) u 8 i po meseci potpuni hit
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:17:53
|
|
|
|
maslackic
|
Aaaa,Znam da se meseceve mene menjaju na 28 dana,sada malo kad razmislim ima smisla...
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:18:09
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 30.8.2011 13:19:22
|
|
|
|
Brana
|
ijaooj i moja mama je imala problem sa racunanjem nedelja,e onda sam je samo obavestavala kada ulazim u koji mesec,e tu se lepo snasla!
< Poruku je uredio Brana -- 30.8.2011 13:20:26 >
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 28.11.2011 18:05:03
|
|
|
|
soni
|
ja sam ovo nasla na netu... jel tacno 1 mesec: 1-5 nedelja 2 mesec: 6-9 nedelja 3 mesec: 10-13 nedelja 4 mesec: 14-17 nedelja 5 mesec: 18-21 nedelja 6 mesec: 22-26 nedelja 7 mesec: 27-31 nedelja 8 mesec: 32-36 nedelja 9 mesec: 37-40 nedelja
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 28.11.2011 18:07:49
|
|
|
|
soni
|
ja pokusavam ovo da skontam... danas sam 8 nedelja...sutra 8 + 1..jel to znaci da sam u 8. ili u 9. nedelji... jel sam ja tupava ili mi se cini ???
< Poruku je uredio soni -- 28.11.2011 18:09:36 >
|
|
RE: Nedelje i meseci u trudnoći 28.11.2011 22:55:43
|
|
|
|
crazymama
|
ja to gledam kao punih 8 nedelja i 1 dan usla u 9. nedelju :) najbolje je da vidis koji je dan bio kad ti je bio prvi dan poslednje menstruacije i svake nedelje tog dana ulazis u novu nedelju...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?