dunja RR
|
Ja sam na sve izlete išla sa Kontikijem. Nude Egipćani svoje jeftinije, ali nisam se usudila, ipak znam u koju sam zemlju došla, i nije mi bilo do eksperimenata. Dok u Grčkoj uglavnom u svojoj režiji, ali to se ne može porediti. Ja sam išla u Dolinu kraljeva, Luxor i Karnak sama (muž nije hteo) - tada je koštalo 45 eura. To ti nikako ne preporučujem da ideš bez svoje agencije, daleko je, a i nećeš imati vodiča na srpskom jeziku. Ma koliko dobro znali engleski, nije to-to. Naporan izlet, kreće oko 6 ujutru, vraća u 23. Meni je najveći utisak tu ostavio Nil, u tom donjem delu je potuno drugačiji nego u Kairu, kao i ljudi koji žive od Nila (uglavnom ih gledamo iz autobusa). Ne sećam se da li ide prvo Luxor ili Karnak, ali većina je popadala od vrućine i umora na drugom, tako da je samo nas troje išlo sa vodičem. Dali su znači 45 eura da bi njih 90% spavalo u busu, nisu ni izlazili. meni je bilo lepo, kada sam već tu, želela sam sve da vidim. Lepi su mi tu bili prizori grada na gradu. znači vidite staru pravoslavnu crkvu napravljenu na nekom još starijem gradu (jer je u međuvremenu taj grad zatrpao pesak, pa graditelji crkve i tog drugog grada, nisu znali da prave crkvu na već postojećem gradu). Išli oboje na izlet pustinju, po 20 eura; išli smo na vožnju džipovima, koja je bila ludo luda ( ko voli, meni se dopalo). Zatim obilazak beduinskog sela, fatamorgana, večera u beduinskom selu, zalazak sunca u pustinji. Meni je taj izlet bio super, možda i najbolji. Rajsko ostrvo prelepo, ono je ja mislim bilo 15 eura, isto smo išli oboje. More fantastično, mm je video tonu ribica na drugom sprudu, ja nisam ronila tu jer su me iznapadale životinje na prvom sprudu prilikom ronjenja, pa me kapetan lečio na brodu. Ali opet bi išla tamo, odličan izlet (ja sam neko ko na moru ne izlazi iz vode, uživam satima da plivam). Na izlet u Kairo nismo išli jer nam je Kairo bio u sklopu aranžmana i bili smo tamo 4 dana. Piramide smo obišli sa agencijom a sve ostalo sami, taksi je neverovatno jeftin. Mi smo bili ceo dan u Koptskoj četvrti, a koliko znam agencije tu samo projure. Ali dobro, ko šta voli, mene je to najviše zanimalo jer sam upoznala puno Kopta na letovanju (u Hurgadi drže dosta radnji. Ispred svake koptske radnje je ikona Svetog Đorđa iznad vrata), i dirnule su me njihove sudbine. Sada su čini mi se svi izleti skuplji, ali ja sam bila pre skoro 10 godina, otud ove cene.
< Poruku je uredio dunja RR -- 8.6.2013 12:49:42 >