Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 15:52:44
|
|
|
|
Olga75
|
Sanjice , pa neko mozda samo trazi odobravanje , ljudi su cudni a ako neko ide na svadbu i preskocice dva podoja , nece se nista spektakularno desiti ni sa kolicinom mleka ni sa navikavanjem sa flasicom i tu stvarno nema mesta sablaznjavanju tipa : ti ces da ostavis maaaalu beeeebuuu glaaaadnu ijuuuu , pa kaaaakava si ti maaaajka
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 15:56:40
|
|
|
|
Sanja90
|
Pa jeste tu si u pravu, sto jeste-jeste
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 17:03:41
|
|
|
|
Rosita
|
Ja danas nisam otisla na svadbu. Mm je... Ko ce da podoji dete :)? Salim se, ali mi nemamo kome da ostavimo bebu, a kud cu ja sa njim tako malim... Tako da je otishao mm sa drugom, momachki. Sa jedne strane tako sam htela, a sa druge, pomisljam samo koliko je tatama lakse...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 18:02:29
|
|
|
|
mati
|
Procitala sam nesto komentara. To oko odlaska na svadbu, moja drugarica je resila ovako: podojila bebu pre nego da krene, izasla sa svadbe za sledeci podoj i opet se vratila, tako je bilo i ne devojackoj veceri... Niko nikoga nece osuditi ako se na veselju ne pojavi a pri tom ima malo dete. Uostalom svi smo mi razliciti, meni se recimo za jedanaest meseci koliko sam dojila Matu nije pogodilo nijedno veselje, ali je bilo milion situacija kada je jadnicko po dva-tri sata provodio sa mm u kolima, jer sam ja imala obaveze, lekarske preglede, produzavanje bolovanja, itd. Flasicu i vestacko mleko nije hteo, ni danas ne pije mleko, pa je sedenje u kolima i cekanje mame bilo najizvodljivija varijanta.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 20:08:40
|
|
|
|
Moiraina
|
I ja sam u istoj grupi i slažem se da ima mnogo komentara i saveta koji su prilično ekstremni, ali čini mi se da su saveti dati direktno od savetnice sasvim na mestu. One koje ne žele da doje (ne one koje ne mogu) neće tamo ni tražiti savet. Meni se više diže kosa na glavi od komentara u jednoj drugoj stranici na fb (istoj onoj koja organizuje konkurse za naj fotografije dečice), ne mogu da verujem koliko tu ima primitivizma. Npr žena traži da joj neko pošalje polovnu odeću za dete, oni je napljuju najstrašnije, kako neće da radi a prosi, kako ima za internet a nema da kupi odeću za dete, onda počne vređanje... Ima još gomila primera, uvek se završi uvredama i prepucavanjem... Strašno kakvih ljudi ima, uvek se iznerviram kad pročitam tako nešto i definitivno sam rešila da tu stranicu više ne otvaram.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 26.5.2013 20:14:49
|
|
|
|
Sanja90
|
Moiraina potpuno se slazem sa tobom. Citala sam to isto,ono je bilo za plakanje majke mi. Ja nemam pojma ni zasto sam lajkovala tu stranicu. Zao mi zene kako je napljuvase uzas!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 8:37:47
|
|
|
|
bea83
|
E baš mi je više muka od tudjih (pa i svojih) sisa, priče o dojenju,izmlazavanju,i ostalim stvarima, aman više. Ko može i hoće da doji nek doji i neka o tome piše svaki dan u dnevnim novinama jer je to zaista vredno naslovne strane i stalnog tapšanja po ramenu i divljenja, a ko ne može nek ga lepo razapnu na trgu i objasne mu da nije tačno da nema dovoljno mleka ili da postoji neki problem nego je bezobrazna,lenja i nikakva majka pa će onda valjda svi biti zadovoljni. Dokle više????? Da li će majke koje su uspešno dojile svoje dete/decu ikada ostaviti na miru one koje to nažalost nisu mogle? Vrlo je mali procenat onih koje nisu htele.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 9:01:45
|
|
|
|
Trcosava
|
Meni bre nikako nije jasno što se toliko potresate? Prva ja nisam imala mleka (celih mesec i po dojila) i lepo sam se pomirila sa činjenicom da ga nemam i kraj. Stoji da konstantno siljenje o dojenju malo bode oči, ali ako ste od onih koje stvarno nisu imale mleka, zašto vas to dotačinje? Da bi izbegle nerviranja, ako ve nešto i pročitaite, jednostavno ugasite tab/pređite na drugu temu i mirna Bačka. There, I've said it!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 9:02:02
|
|
|
|
Sanja90
|
Bea tu temu smo sinoc zatvorili,ono sto je prirodno i za sta nas je Bog stvorio treba iskoristiti,sise nam ne sluze za seks, vec da prehranimo svoju decu. U ostalom ko hoce neka doji ko nece ne mora njegova stvar i tu je ova tema zavrsena.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 9:03:38
|
|
|
|
Sanja90
|
Trco ti si moj idol
< Poruku je uredio Sanja90 -- 27.5.2013 9:04:56 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 11:27:53
|
|
|
|
jance
|
Bea KLIK ja dosla samo kratko da se pozalim, deca su mi od jutros NEVIDJENO neurozna, tek sam pre pola sata stigla da doruckujem. Ogi nije ni hteo da doruckuje a Kika nije htela da zaspi ( a spava joj se, oi joj se sklapaju)
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:04:16
|
|
|
|
bea83
|
Potresam se jer dobro znam šta takav "militaristički" stav prema dojenju radi majkama koje se iz sve snage trude al i dalje ne mogu da uspešno doje. Ulaze u krug pakla koji čini vanstandardni,hronični umor, stres, pumpica, plačljiva i nervozna beba, griža savesti i osećaj da nisi dovoljno dobra majka. Zato poludim kad mi neko priča o tome kako se majke dovoljno ne trude. Pored svega što sam i sama prošla na kraju mi je preporučeno da ne dajem svoje mleko detetu jer je izgubilo svu hranljivu vrednost (baš čudno od tolikog stresa). Muka mi je više od tog prikrivenog osuđivačkog tona i filozofiranja o dojenju. Volela bih da je meni neko (osim moje majke) rekao da treba da se opustim i uživam u svom detetu a ne da sate,dane,nedelje i mesece provodim sa pumpom i suzama.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:08:07
|
|
|
|
Sanja90
|
Bea majke koje su se zaista trudile nece se pronaci u tome i nece ih to pogoditi,jer znaju da su dale sve od sebe,a i ovde nije rec o njima. Tako da se samo bezveze nerviras. Opusti se i uzivaj
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:11:52
|
|
|
|
Trcosava
|
Bea, da li se i za sve drugo potresaš toliko? Ili sam samo ja 'ladovina za sve? Mislim, da se razumemo - i meni palo teško prvih sat-dva, otplakala svoje pa nastavila dalje. Za tih sat dva sam i ja mislila da sam loša majka jer nemam mleka, ali brzo sam to odagnala. Hvala Bogu pa mm je super po tom pitanju, kao što su bili i moji roditelji.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:15:18
|
|
|
|
bea83
|
Ne, ne potresam se za sve. Samo za ono što mi je oduzelo par meseci zdravog razuma koje sam trebala da provedem sa svojom novorođenom bebom i uživam u svakom momentu a ne da se stalno vrtim začaranom krugu. Nisam imala problem u porodici već sam čitajući sve te sajtove o dojenju, pa i ovde na RR stekla utisak da ukoliko ne budem dojila neću biti dobra majka svom detetu pa sam se ko nezdrava trudila da održim neodrživo.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:16:47
|
|
|
|
Sanja90
|
devojke, zene,majke,dosta je bilo sa ovom temom,ajmo malo nesto vedrije. Uzivajte i nema sekiracije trco ladovino moja Bea i tebi zagrljaj da se opustis malo
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:23:44
|
|
|
|
bea83
|
Ja sam vrlo opuštena ali me ova tema podiže na plafon. Završila sam sa njom do daljnjeg
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:29:35
|
|
|
|
Dani.kv
|
Otkud znas da ne pametuje neka koja nikad nije radjala il neka koje je prestala da doji izgovorom da ima temp a u stvari prestala da joj ne bi pale grudi a ovamo udri po drugima?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:31:58
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Ne, ne potresam se za sve. Samo za ono što mi je oduzelo par meseci zdravog razuma koje sam trebala da provedem sa svojom novorođenom bebom i uživam u svakom momentu a ne da se stalno vrtim začaranom krugu. Nisam imala problem u porodici već sam čitajući sve te sajtove o dojenju, pa i ovde na RR stekla utisak da ukoliko ne budem dojila neću biti dobra majka svom detetu pa sam se ko nezdrava trudila da održim neodrživo. Bea i mene nije majka dojila (nije imala mleka) pa sam evo dozivela svoju 27 godinu. Ne brigaj toliko i menjaj temu. I meni nije jasno tolika panika oko dojenja ako verujes. Ja cak zivim i sa mislju da kada ostanem u drugom stanju trazim po porodjaju onu inekciju za prekid mleka. Jednostavno dojenje ne smatram neophodnim da bi imala kvalitetan odnos sa svojom bebom i to je. Neka kaze ko hoce da nemam nista majcinsko u sebi, da sam losa osoba ali ja jednostavno smatram da je tako najbolje i to je samo moja stvar.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:36:16
|
|
|
|
Sanja90
|
aaaaaaaaaaaaa ova moja deca ima u grob jednog dana da me oteraju. 100x im kazem vodite racuna da se ne udarite i na kraju se to i desi 10god.zivota mi skratise. Sad me boli stomak od vikanja na njih. Uopste ne vode racuna,samo srljaju kao muve bez glave.Ja ako se ne porodim ranije zbog njih dve evo gde sam Ne znam sta ih spopade danas...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:38:19
|
|
|
|
nata11
|
Nego vest koja me udarila ujtros u glavu link Ovi novinari nemaju granice.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:38:40
|
|
|
|
Olga75
|
pa nemoj da vam dojenje bude mnegativa danas je l vidite koja je jesen napolju , zima a samo sto nije jun i sto je najgore ja moram napolje i ako budem nosila kisobran nece da pada pa cu ga samo vuci okola a ako ga ne ponesem ima do gaca da budem mokra
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:40:07
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa nemoj da vam dojenje bude mnegativa danas je l vidite koja je jesen napolju , zima a samo sto nije jun i sto je najgore ja moram napolje i ako budem nosila kisobran nece da pada pa cu ga samo vuci okola a ako ga ne ponesem ima do gaca da budem mokra To je uvek tako Olga :)
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:42:43
|
|
|
|
Sanja90
|
Olga i sto je najgore ovakvo vreme su najavili do sredine nedelje,pa malo sunca pa opet hladno,ja se iskreno nadam da ovi meteorolozi grese
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 27.5.2013 12:43:19
|
|
|
|
Olga75
|
s vec sam se sva promrzla , zvercica imala danas javni nastup i posle se rasplakala ko kisa , nikako da je smirimo i onda sam je vodila do vrtica a bila je samo u dzempericu pa sam joj dala svoju jaknu a nosila sam i onaj neki aparat , ko oni sa plocom i stalkom majku mu ( neki Fujii pa ima svasta ) i kisobran i torbu i nju jer je plakala i tako jedno 3 km od grada do vrtica , em sam se smrzla em umorila i sad treba na drugu turu obaveza a vreme nikakvo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?