Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 5.4.2013 10:00:34
|
|
|
|
zmajče
|
Sunce kreni sa aspirinom 100 mnoge devojke su u ciklusu kada su ga pile ostale trudne, srećno draga meni je hematolog sa VMA rekao da se javim Dr.Elezoviću na KCS on je baš stručan za ove naše probleme
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 5.4.2013 12:17:12
|
|
|
|
*Maki*
|
Zmajce javi sta su ti rekli odnosno preporučili,pls
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 10:30:33
|
|
|
|
plačljiva
|
DRAGE MOJE krenula sam da se bavim detaljno mojim sterilitetom i prvom neuspešnom VTO...Danas sam bila kod hematologa i on mi je dao da uradim sledeće analize:PT,Ptt,KCT,LA,PCG,Ps,Pc,APCR,AT i imunološke ANA,AclA,anti TPO,anti TG At i privatno da uradim F V Leiden,F MTFHR.Treba li još nešto???O gospode Bože šta sve neću još da ispitujem...
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 10:54:20
|
|
|
|
dunja RR
|
Draga, i ja sam sve to isto radila. Kod kog hematologa si išla?
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 11:10:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Cure da li je koja od vas bila pod terapijom Clexan i imala spontani..Da li znate kolika vrijednost APTT treba biti uvećana pod terapijom?
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 11:38:22
|
|
|
|
plačljiva
|
Išla sam kod dr Predraga Miljića na KCS...Imam kontrolu 27 maja opet na KCS da vidi rezultate... Dunja kako si mi ti?Kod kog si hematologa ti išla i uzimaš li neku terapiju?
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 11:48:43
|
|
|
|
dunja RR
|
Nisam išla kod hematologa, ali moraću verovatno. Otkrili su mi tri mutacije, između ostalih i MTHFR. Tu mi je dr. Jelena - internista kod Ivanovića prepisala heparin dva puta dnevno. Aspirin je rekla da ne smem uzimati. Ali planiram da odem kod hematologa. Kako se zakazuje kod Miljića, i da li se dugo čeka? Da li ti je posvetio pažnju iako si išla državno? Znam da privatno radi u Jevremovoj, naplaćuje čini mi se 6.000 pregled.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.4.2013 11:51:02 >
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 11:51:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Dunja izvini nisam u toku,ti si trudna kada si na hrparinu dva puta dnevno!
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 11:58:21
|
|
|
|
mine
|
Cee zasto mislis ovo? Ima neko pravilo- 2x dnevno =trudnoca ili?..ne kontam IZVORNA PORUKA: Cece1 Dunja izvini nisam u toku,ti si trudna kada si na hrparinu dva puta dnevno!
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:18:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ja mislim da clexan ili već šta trebamo primati od početka ciklusa,a ne kada se trudnoća potvrdi.Ja sam ga počela primati od 23 dana ciklusa (prirodni) i opet imala spontani..Mislim da se krv mora razrijediti već prije začeća..Ovo je da pametan čovjek poludi
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:31:05
|
|
|
|
nina26
|
Cece, i ja sam primala Clexan pre ET i celu trudnocu.... da li si radila trombofilije i imunologiju,bas je retkost spontani pod terapijom zao mi je
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:36:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam clexan počela primati od pozitivne bete (prirodni pokušaj)mislim da sam zakasnila. Da li si ti vadila vrijednosti APTT? Trombofilije jesam,a imuno.tek sada.Jesam neke Anti tpo i tpg i uredni su.
< Poruku je uredio Cece1 -- 22.4.2013 12:37:28 >
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:38:10
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Cece1 Pa ja mislim da clexan ili već šta trebamo primati od početka ciklusa,a ne kada se trudnoća potvrdi.Ja sam ga počela primati od 23 dana ciklusa (prirodni) i opet imala spontani..Mislim da se krv mora razrijediti već prije začeća..Ovo je da pametan čovjek poludi svakako pre trudnoće početi
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:40:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Dunja hvala.To znači da se ja već sada moram bockati
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:44:17
|
|
|
|
mine
|
Jesi radila dimer? IZVORNA PORUKA: Cece1 Dunja hvala.To znači da se ja već sada moram bockati
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:46:59
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Cece1 Dunja hvala.To znači da se ja već sada moram bockati Nemoj napamet. Moraš kod hematologa da ti prepiše terapiju, tj. možda si već i bila.
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:47:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne nisam,ovdje kod mene više forsiraju APTT. Ja sva sretna prije ove trudnoće znam da moram biti na clexanu i to je to.Međutim opet spon.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:50:50
|
|
|
|
mine
|
Ja bi isla kod hematologa...aptt mi i nije neka analiza..dokaz ili kako hoces da nazoves IZVORNA PORUKA: Cece1 Ne nisam,ovdje kod mene više forsiraju APTT. Ja sva sretna prije ove trudnoće znam da moram biti na clexanu i to je to.Međutim opet spon.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 12:59:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa hematolog mi je i uveo clexan i vodio ovu trudnoću...
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 13:08:34
|
|
|
|
mine
|
Ako je to uradio samo na osnovu aptt ja bih ga menjala. Povecan ili smanjen aptt je trenutno stanje i da das krv na analizu 3 puta tokom meseca imaces 3 razliite vrednosti, ne bas drasticne...on upucuje na moguci problem ali ne i na to koji je problem Pogledaj sta devojke rade pre VTO pa bar taj dimer odradi...on je cak i neka osnovna analiza pre vto...nije ni skupa analiza puno... Kod nas ako nemas 10 spontanih niko se ne posvecuje dovoljno...priroda... cece....bice to ok...bar napravite zajedno plan...popricaj opet sa hematologom , mozda je i ok ja sam lupila sad kao menjala bih ga...pitaj ga za neke dodatne analize...iako sam misljenja da pored aptt koji nije ok trebalo uraditi odmah druge analize... IZVORNA PORUKA: Cece1 Pa hematolog mi je i uveo clexan i vodio ovu trudnoću...
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 13:24:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala draga. Ja sam do sada odradila sa hematologom dosta tih analiza,u petak idem sa njom da popričam šta dalje.. Meni je prof.Elezović savjetovao samo clexan u slučaju trudn.nikako prije.I isto da pratim ApTT jednom mjesečno.. Ako ima još koja od vas da je primala clexan neka piše za sve cure.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 21:25:44
|
|
|
|
daca77
|
Uzela rezultate ponovljenog testa na trombofiliju, sve je ok, sem LAC koji je na gornjoj granici. Hematolog kaze da to nista ne znaci, da se menja i rekla da isti ponovim tek jula meseca. Po njoj potrebno je uraditi one genetske analize i tek onda dati zakljucak.
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 22.4.2013 22:15:45
|
|
|
|
nina26
|
Daci, je l' si radila i stecene i urodjene trombofilije?
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 23.4.2013 8:25:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Daco genetiku odradi prije Vto,da ti kasnije nebude problem...
|
|
|
|
RE: Imunoloski faktori i VTO 23.4.2013 16:55:48
|
|
|
|
daca77
|
Nina, Cece treba da uradim urodjene trombofilije.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?