Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 20:29:47
|
|
|
|
lesica
|
Nina, kada kuvaš palentu stavi odmah palentu u hladnu vodu, i najbitnije nemoj uključivati na najjače šporet (zamisli graduaciju toplote od 1 do 9-e ti uključi na 3) i onda lagano mešaj, kad krene da ključa možeš da smanjiš još malo ( na 2 ) i mešaj,mešaj,mešaj. Kada miksaš, dodaj po malo mleka,izmiksaj, pa opet dodaj po malo mleka,izmiksaj,opet malo mleka... Ja sam ovako radila (zvuči komplikovano,ali nije) i miksala sam sa štapnim mikserom. A da,da ne zaboravim, još neki trikovi- potopi palentu ranije u vodu (u medjuvremenu će malo nabubriti,i lakše će se kuvati) i moja razmera je bila 2 dl vode i dve ravne supene kašike palente.
< Poruku je uredio lesica RR -- 26.3.2013 20:32:46 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 20:35:29
|
|
|
|
little_one
|
eee svasta ste napisale World znas li ti da i u kukuruzu ima aflatoksina Draga, pumpaj dok jos imas "viska" mlijeka i zamrzavaj...ja sam kontala da pocnem da pumpam kad je ona imala 3 mjeseca al tad se vec uskladila ponuda i potraznja pa viska nisam imala...vjeruj mi da ce ti trebati dosta mlijeka...mlijecni obrok ide od 100ml do 200ml obicno dnevno tako da pumpaj, nemoj se zeznuti ko ja... Jovice, nemoj da se lozis, fermamo mi tebe, samo si se puno uzivjela u sve...ja se potpuno slazem da treba prirodno, ali ti ne mozes da se dogovoris sama sa sobom pa ne zna covjek kako da te shvati ozbiljno...sad bi dojila sad bi dohranjivala, pa opet ne bi pa opet bi....pa bi obican pirinac, pa integralni pa opet ipak kupis industrijski koji bebac popljuje jer si mu dala ipak nakon sto si rekla da ga ne mislis dohranjivati...izvini, ali ja nekako ne mogu da shvatim ozbiljno nekoga ko i sam ne zna sta bi i kako bi sa svojim djetetom pa mi savjeti djeluju pomalo i smjesni iako znam da su donekle na mjestu... Nemoj nista licno da shvatis... NIna, da se ne bi dodatno zbunjivala, ja ti predlazem da pocnes da citas ovu temu od pocetka i da polako...ipak, bez obzira sto ti beba nema punih 6 mjeseci, a ti si pocela dohranu, navikavaj je da u isto vrijeme, svaki dan jede....ne mora pojesti citavu porciju, kasikicu, dvije...ali ce znati da joj to tad i tad sleduje...bebe vole rutinu i red...zamisli ti sebe da jedan dan rucas a drugi dan ne...da li bi ti rekla onda da je to nesto sto tako treba? Dobre navike, po mom misljenju, se grade od malih nogu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 20:45:41
|
|
|
|
nina26
|
Lesice,pravi si palenta ekspert probacu tako sledeci put,hvala LO
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 20:53:14
|
|
|
|
lesica
|
Šta ćeš Nina, moralo je tako- L nije htela ni da lizne pahuljice, pa sam prosto doktorirala pravljenje žitnih kaša u domaćoj radinosti.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 21:53:02
|
|
|
|
vikiii
|
LO U potpunosti se slazem sa tobom!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:08:15
|
|
|
|
Torbica
|
Al ste se raspisale! Ja sam i kuvala i spremala instant, kako kad, ali je zgodno te instant zitarice imati za prvu pomoc, ili kad se skita. Sto se tice mleka za zitarice, uredno sam svoje zalihe izmlazanog mleka trosila u tu svrhu, po preporuci pedijatra, iako su stajale smrznute i malo vise od 6 meseci, bas kao sto kaze ovaj link sto je Jovica postavila sa Mayo klinike. Kao i u svemu, podeljena su misljenja. Mojoj deci ama bas nikad nista nije falilo i po tom pitanju smo super prosli. Svakako su imali dva podoja ujutro/uvece pa su dobili ono sto im treba od mleka svezeg. Ja mislim da to sto navode da je mleko dobro 3 meseca, da se odnosi na zamenu podoja, tj da je nutritivni momenat. A ovo sto ide u zitarice, pogotovo kod bebe koja je jos uvek na podojima, nije toliko strogo. U svakom slucaju, postujem argumenta i za i protiv, davacu i ovom malom kao i prethodnoj deci.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:08:57
|
|
|
|
jovicaa
|
lo, primetila sam vec da si ti ta koja se malo zanela... no, tvoja stvar, ne bih se udubljivala nina ni ja nisam uspesno skuvala palentu prvih par puta ni kada sam pravila sa kukuruznim brasnom, ni sa grizom. treba vremena da se ustosis. samo opusteno. dobro je ovo sto lesica kaze. treba staviti malo brasna i dosta vise vode. i da me neko ne shvati pogresno, kada krenem za ozbiljno da uvodim hranu, za par nedelja, krenucu sa integralnim pirincem, prosom. necu davati pahuljice. pahuljice sam uzela samo za pocetak, cisto da mu ponudim da vidim da li bi jeo, ali ja ni sa aleksandrom nisam potrosila vise od jedne kese pahuljica, tako da necu ni sa maksimom one su dobre kada odes negde, ili kada krenes da uvodis, pa za tu prvu kasikicu i sl... svakako sam za prirodne stvari, ali sve u granicama normale i mogucnosti naravno nina raspitaj se malo, cudno mi je da nemate tamo neki bio spajz ili nesto slicno.
< Poruku je uredio jovicaa -- 26.3.2013 22:09:49 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:37:37
|
|
|
|
pocahontas
|
e evo mene opet da dosadjujem. sad sam procitala u temi "kasice" kako ne treba bebama davati srgarepu i bundevu svaki dan jer im pozuti ten...jel zna neko nesto o tome? ja mojoj bebi svaki dan pravim sargarepu, mislila sam da je ona bas zdrava, a imajuci u vidu da sutra uvodimo bundevu, racunala sam da cu naizmenicno davati sargarepu i bundevu u kombinaciji sa ostalim povrcem koje smo uveli...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:42:33
|
|
|
|
jovicaa
|
joj, znam za tu pricu... secam se da sam ipak gledala da ne dajem bas svaki dan sargarepu, ili barem ne u nekoj vecoj kolicini. a za bundevu nikad to nisam cula...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:43:06
|
|
|
|
pocahontas
|
Lesice, koliko mleka dodas na tu kolicinu palente?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:47:22
|
|
|
|
Torbica
|
Pocahontas, ja sam isto poprilicno davala sargarepu (bundevu manje), i zbog zdravlja i zbog ukusa. Nijedno dete mi nije pozutelo! Mislim da je za takvu reakciju ipak potrebna veca kolicina, od one koju mi koristimo. Ne znam nijednu mamu kojoj se to desilo a druzim se sa mamama na tri fronta, zbog troje dece. Ne znam, z oprez jesam uvek, ali sargarepa mi nije bila u toj grupi za oprez. Moj bebac isto dobija skoro svaki dan sargarepu u nekoj kombinaciji, da li sa tikvicom, nekad karfiol, krompir, crni luk, brokoli.... Nista nisam primetila, kao i sa ostalom decom. Sve regularno!
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:51:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo ja da se konstruktivno umesam - upamti za te grizaste (struktura) stvari - 1:1. Jedan dl mleka/vode na 1 kasiku. Ako volis redje onda jednu ravnu kasiku, ako volis gusce neka bude u vrh puna. To se odnosi i na palentu i na psenicni griz i na speltu, a isti princip koristim i za pahuljice, mada njih uglavnom stavljam 1 ravnu. Za sargarepu i bundevu je istina, nama su rekli da ogranicimo na 2-3 puta nedeljno te narandzaste stvari.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:53:34
|
|
|
|
Anoniman
|
ja znam dve mame sa narandzastom decom ok, BILA su narandzasta, mesec dana bez bundeve i sargarepe je regulisalo stvari
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 22:59:23
|
|
|
|
Torbica
|
hihi! Ne znam, mozda je neka beba osetljivija na to?! Ovi moji nisu a pedijatar mi nije dao takvu napomenu nikad, a prodjosmo tri puta tuda.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 23:03:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Moguce je da neko jace reaguje na beta-karoten, za to sam prvi put cula kod ishrane pasa (za neverovati, strasno je slicna ishrani beba, od uvodjenja do druge godine zivota) a zatim i u skolici za mame, ali iako jede sargarepu 4-5 puta nedeljno i ima beo ten ipak mu se to nije desilo (ne iskljucujem mogucnost da se desi, cak je i piljarica primetila da trosimo mnogo sargarepe)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 23:06:25
|
|
|
|
Sanchy
|
I ja zbog tog upozorenja izbegavam svaki dan sargarepu ili bundevu.,a jedno vreme mi se stvarno cinilo,dok nisam vodila racuna,da mu je zuckast nosic ,mozda sam i umisljala,sve je moguce..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 26.3.2013 23:15:12
|
|
|
|
jovicaa
|
ja valjda imam fobiju od produzene zutice, posto su mi oba deteta bila narandzasta i zuta po 2 meseca, pa nisam htela jos i sa sargarepom da se igram
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 11:08:25
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice , nasmeja me! Mada i ja bih verovatno tako, nismo imali takvih problema, nijedno dete mi nije imalo zuticu ni u porodilistu ni od sargarepe! Nekako volim bar parcence da stavim, neverovatno popravi ukus hrane, dodje mi kao zacin! Mi smo uveli i zumance, evo drugi dan danas i naravno, sve ok, ni sa tim nismo imali problema. Ma ja sam jedna srecna mama!
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 11:23:47
|
|
|
|
little_one
|
Ma nista ti nisi srecnija mama od bilo koje od nas...samo znas red, drzis se svojih stavova i doslijedna si pa je normalno da nemas problema sa djecom...a vjerovatno je sa svakim narednim djetetom postajalo sve lakse! Tako da torbice za tebe!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 13:24:39
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Jovice , nasmeja me! Mada i ja bih verovatno tako, nismo imali takvih problema, nijedno dete mi nije imalo zuticu ni u porodilistu ni od sargarepe! Nekako volim bar parcence da stavim, neverovatno popravi ukus hrane, dodje mi kao zacin! Mi smo uveli i zumance, evo drugi dan danas i naravno, sve ok, ni sa tim nismo imali problema. Ma ja sam jedna srecna mama! joj da znas da su bili obojica kao pomorandze, bas smo imali probleme zbog zutice, tako da se ne usudjujem i nama je bas lepo isla klopica sa aleksandrom, sve je lepo prihvatao, nikad nikakvih reakcija nije bilo, ma bila je uzivancija. nadam se da ce tako biti i sa maksimom
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 13:30:30
|
|
|
|
cockic
|
meni je peki bio zut od sargarepice,pa sam samo smanjila davanje i boja se povukla.inace ima bas beo ten,za razliku od lena.koja ima ten vise na tatu.pekisa na mene ja kod duh,a ks super
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 14:10:11
|
|
|
|
pocahontas
|
mi danas jeli kuvanu bundevu i dopalo joj se, pojela je priblizno jednu i po hippovu malu teglicu, to je oko 180gr. da li preterujem sa kolicinom? i na ovoj kolicini sam je ja zaustavila, nije sama okrenula glavu, imam utisak da bi ona jela koliko god da joj dam...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 14:17:54
|
|
|
|
Torbica
|
LO praksa je cudo, zaista! Pocahontas, nije puno, nama je vocni obrok uvek oko 180 gr, bez zitarica, samo voce. mislim, bundevu sad posmatram kao voce jel... u ovoj varijanti za bebca. Bez mesa. Neko bundevu kombinuje i u povrcu, to nisam radila.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 14:30:57
|
|
|
|
pocahontas
|
pa dala sam joj u vreme kad jede povrce, u 13h, mi jos nismo poceli sa vocem, ali povrca pojede koliko hoces pa ne znam sta da radim..uveli smo sargarepu, krompir, tikvice, karfiol (bezuspesno jer je boli stomsk od njega) i evo danas bundevu, planirala sam jos brokoli pa krecemo na voce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 27.3.2013 14:44:29
|
|
|
|
milicicak
|
Pocachontas, karfiol ume da bude tezak za stomak. Probaj da ga pustis da provri pa onda bacis tu prvu vodu i posle normalno skuvas. Ja tako od pocetka... pozz
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.