bea83
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Uf, svakoj majci bih poželela zdravo dete, a onda da to isto dete i spava. Iskreno, da moju priču meni neko drugi priča, mislila bih da roditelji negde greše... Istina, moguće je da grešim, samo ne uviđam gde jer sam sve kombinacije probala. Da se uspavljuje sam, u isto vreme, pa u drugo vreme, da ga ne nosam, da ga stavim sa mnom da spava, da mu dam mleko, da mu ne dam. Dete kao da ima teoriju ˝radite šta hoćete, ja neću da spavam, a navićiču se na sve vaše eksperimente.˝. Razgovarala sam sa dečijim psihologom, pa i pedijatrom...kad su čule priču, slegle ramenima i rekle ˝takvo je dete˝. MM je prvu noć prespavao sa 2,5 godine. Zato je njegova mama, tj.moja svekrva između njega i sledećeg deteta parvila pauzu od 8 godina, da se oporavi jadna. Ne radiš ništa pogrešno. Ništa,ništa,ništa Znam da si sve probala,kao i ja, i vodila ga po pedijatrima, i šta sve nisam, i isti odgovor sam dobila - Izdržite, takvo je dete. I konačno sam se sa tim pomirila, a spavanje sam ostavila za neke bolje dane. Jedino što smo promenili od kad sam se pomirila sa tom činjenicom, jeste da se mm i ja menjamo, on spava sa njim u sobi par noći pa onda ja i tako u krug. To je jedini način da funkcionišem, s obzirom da sam počela da radim pre dva meseca
|