Mariolka
|
Drage moje Jeste da sam upala kao sa neba i pocela da postavljam pitanja,a nista ne rekoh o mom slucaju.Pa evo i moje ne tako lepe price. U braku sam 9 godina.Prvih 2-3 godine nisam nista radila sem rutinske provere kod ginekologa. Sve je bilo ok, uredni ciklusi, pracenje folikula uredno itd. Suprugov nalaz ok (niti los niti odlica) kao sto su nam rekli moze i prirodnim putem. Kako nije bilo nista nastavila sam da radim jos neke analize,ali uzalud. Da ne pricam koliko lekova,vaginaleta,travkica,podvezivanja,melema,uz itd. i opet nista. Kod nas na jednoj privatnoj klinici dolazi dr.ginekolog iz BG sa klinike u Jevremovoj (zaboravila sam ime neko ga je spominjao na ovoj temi) otisla sam kod njega na razgovor i dao mi je da uradim jos hrpu nalaza.Kada sam videla sta sve treba da uradim pitala sam se da li sam ja nesto uopse i radila prethodnih godina ! Posle odradjenih analiza stigli su i rezultati,Sve je ok i kod supruga i kod mene sem sto su mi kanali tj.jedan zapusen 70%,a drugi 100%. Dr.odgovor je bio ili operacija (produvavanje-ciscenje kanala) ili VTO. Naravno pristala sam na operaciju nadajuci se da ce biti uspeha posle nje,ali i posle 2 insemenacije u Nisu (i gomile para) nista. Ostala mi je jedino VTO od koje sam bezala "kao djavo od tamijana". Ja sam i tada znala sta to znaci tj.i drugi su mi pricali da to nije nista strasno,ali sama pomisao hormoni,injekcije,lezanje itd.,ali ipak mi je to jedino ostalo kao nada. U klinici Spebo sam se javila decembra 2011.godine.Odradili smo i suprug i ja analize i sve je bilo ok,ali smo morali da cekamo odgovor od Leskovacke opstine (posto idemo preko opstine) da li smo upali u program ili ne.Odgovor smo cekali od danas za sutra,do sledece nedelje do sledece i odgovor dobili tek nakon 2 meseca. Uradili smo jos par analiza,ali ja sam u medjuvremenu dobila eserihiju,tako da nije bilo moguce raditi.Kada sam izlecila pomenutu bakteriju,zakazali su mi za novembar 2012.godine,nemoze ranije,da im se javim u septembru kad dobijem da pocnem sa stimulacijom. Tako je i bilo.Dobila sam microginon tablete 1,5 kutiju,nakon ispijanja cu da dobijem (bar su mi tako rekli) i u medjuvremenu krenem i sa diferelinom.Popila sam odredjeni broj tableta isprimala 17 injekcija,a mog ciklusa nemaaa!!!!! Prekinuli su mi sve i cekala sam da dobijem!!!! Kazu hormonski poremecaj (gde bas sad),te nervoza ....,ali ja 2,5 meseca nemam ciklus (koji mi je od kako sam prvi put dobila uvek bio uredan),bice danas,sutra,ali nista. Dr.Nebojsa mi je dao neke lekove (nemogu da se setim naziva) koji izazivaju ciklus,ali idalje nista,uz ok.U medjuvremenu sve toliko prehladim da od mog ciklusa tek sad nema nista kao sto je i dr.rekao. Nakon 2,5 meseca ja dobijem prvi put u zivotu sam se obradovala kad sam dobila.Krenem da odradim opet briseve da bi radili VTO kad opet eserihija (ocigledno da mi se neda),posle silnih lekova (koji nisu uopse jeftini),vaginaleta itd. idalje je ima,ali su mi rekli da cemo bez obzira na to raditi sad u martu. Od ponedeljka sam krenula sa injekcija samo sto su mi rekli da ce kod mene ici drugaciji putem,ne kao kod ostalih zena, tj.nema kontacepcije,diferelina itd.Uz pokazuje 4 folikula bez stimulacije,dr.kaze da je to za moje godine malo,ali videcemo na kraju sta ce biti.Sutra idem na UZ da vidimo da li se nesto promenilo posle injekcija,pa cemo videti sta dalje!!!!!
|