Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.2.2013 21:36:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
E neno ovako, Pa ok jesu uglavnom u redu ali postoji inverzija FSH i LH, odnos 2:1 u korist LH, sto se cesto vidja kod policisticnih jajnika i moze blokirati ovulaciju. Ne kazes ni koje su jedinice za testosteron ali pretpostavljam da su nmol /ml posto bi inace ako su u pitanju ng/ml bio povisen. Pa strpi se malo sa sioforom jos koji mesec, da vidis oce li se ciklus ipak stabilizovati a ukoliko ne, treba videti sta dodatno koci ovulaciju. Mozda bi mogla jednostavno da radis folikulometriju i probas klomifen, naravno uz lekarsku pratnju. On ume da bude vrlo efikasan bas kod anovulatornih zena....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.2.2013 21:47:43
|
|
|
|
nena dj
|
Da,u pitanju je nmol/ml.E bas ti hvala,puno mi znaci.Icicu u martu na kontrolu i videti sta dalje.U svakom slucaju,bas me je zanimalo tvoje misljenje.Strpecu se naravno,bitno mi je da znam da nije toliko strasno Puno te pozdravljam i naarvno kuckamo se
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 19:03:19
|
|
|
|
cicibanns
|
zenice koliki estradiol treba da bude pred ovulaciju? meni dr po ultrazvuku rekla da samo sto nije o, a estradiol mi je samo 93 pg/mL.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 19:06:44
|
|
|
|
Verolina
|
Mislim da treba biti oko 200, ali nisam sigurna, javice se Maslacak.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 19:13:15
|
|
|
|
cicibanns
|
hvala Verolina
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 19:15:36
|
|
|
|
Verolina
|
Nema na cemu draga. Ja sam cula da estradiol skoci za dan pred ovulaciju. Tako , na primer, tebi je do veceras mogao da skoci na dvesta i da ovuliras. Nego, nema te na crticama, dodji da se druzimo i tamo.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:27:31
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke moje, radila sam hormone, 4 dc, skupljam papire za vto, molim misljenje, meni deluje ok u referentnim vrednostima je, ali da cujem vas. Estradiol 225 LH 2,98 FSH 5,24 PROGESTERON 0,7 PROLAKTIN 327,13 TESTOSTERON 2,20 UKUPNI T3 1,47 UKUPNI T4 88,92 TSH 3,57 ( znam da bi trebao da bude do 2, ali pijem Letrox, pa ce do vto valjda da spadne.)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:29:50
|
|
|
|
Verolina
|
Sneki, estradiol ti je jako visok. Toliko je visok kao da si ovulirala taj 4dc
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:39:43
|
|
|
|
Snekile7
|
A ha, a sta bi ja trebala sada po tom pitanju da radim, mislim kakav problem to predstavlja, posebno kada je u pitanju vto, Verolino ako mozes malo da mi pojasnis? Ref. vrednosti su 77-921
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:41:02
|
|
|
|
Verolina
|
Izvini, imas drukcije referentne vrednosti od uobicajenih. Estradiol ti je po ovome skroz ok. Znaci samo TSH, sve ostalo je u savrsenom redu.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:45:08
|
|
|
|
Snekile7
|
A ha, e ok, hvala ti. Gledam folikul fazu , jel da? Ima folikul, sredina luteala i luteal faza.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:47:08
|
|
|
|
Verolina
|
Da da, gleda se folikularna faza.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 21:52:09
|
|
|
|
madre
|
drugari, moram da prekopiram post iz druge teme ovde, mozda cete znati nesto da mi kazete da li znate sta se radi kada je visok LH? meni je LH duplo veci od FSH, 15:8, (ostali hormoni su u redu), nisu mi dali dijagnozu policicsticnih jajnika iako imam strasno neredovne menstruacije (poslednja je bila 23. novembra)user posted image i mikrocisticne jajnike na uz... kako se snizava taj LH? mislim, da li postoji nesto da se ciljano samo on spusti ili mora zaobilaznim putem?
< Poruku je uredio madre -- 19.2.2013 21:53:33 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:14:00
|
|
|
|
Verolina
|
Madre, tu pomazu samo kontraceptivi koliko ja znam. Ako zelis trudnocu, mislim da ce na taj odnos morati stimulacija.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:24:21
|
|
|
|
madre
|
aha, a kad kazes stimulacija mislis na te iste kontraceptive ili na nesto drugo? i mislis da ih pijem neko vreme, da se to stanje malo sredi pa tek onda da planiram bebu?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:28:04
|
|
|
|
Verolina
|
Ne, stimulacija se radi klomifenom ili femarom, da ti podigne FSH dovoljno da bi mogla da se desi ovulacija. Mada, pre toga, mozda ne bi bilo lose da u dogovoru sa ginekologom uzmes neke kontraceptive na tri meseca da odmoris malo jajnike i da ih koliko toliko ocistis od sitnih cistica, pa posle toga u akciju.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:29:25
|
|
|
|
Verolina
|
I treba ti dobar ultrazvucni pregled definitivno.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:34:02
|
|
|
|
madre
|
aha, on mi je i predlagao neke kontraceptive na 3 meseca, jer tada i planiram da pocnem sa nezasticenim odnosima jer sada mi ne bi bilo pametno da ostanem u drugom stanju... ali ja na te kontraceptive reagujem katastrofa, ne mogu jednostavno sa njima nikako da funkcionisem! pocela sam kao da pijem virak i peruviam maku da ja to sve kao sredim prirodno krkam sve i svasta sto je dobro za endometrium... bas sam se uzivela ali izgleda da necu mocu da izbegnem te pilule za lilule
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:37:24
|
|
|
|
madre
|
bila sam na uz prosle nedelje, sve sto je mogao da mi kaze da mi je endometrijum 5mm i da je vidi tecnost u daglasovom spagu, da je do ovulacije doslo i to ne tako davno ... ali ja sam poslednju menstruaciju imala 23. novembra tako da su ove stavke skroz bezvredne...
< Poruku je uredio madre -- 19.2.2013 22:40:01 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:39:53
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: madre bila sam na uz prosle nedelje, sve sto je mogao da mi kaze da mi je endometrijum 5mm i da je vidi tecnost u daglasovom spagu, pa bi cak mogao da keze da je ovulacija bila ne tako davno... ali ja sam poslednju menstruaciju imala 23. novembra tako da su ove stavke skroz bezvredne... Ako je bilo tecnosti bilo je i ovulacije, a ako je bilo ovulacije doci ce i ciklus. mada, endometrijum ti je tanak, sto znaci da do trudnoce 90% nece doci. Ne znam, ja sam za pilulice. Da ti dobijes lepa tri ciklusa, pa onda da ti dete dobije drustvo
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.2.2013 22:44:11
|
|
|
|
madre
|
znaci, pilule 3 meseca pa onda neka stimulacija, je l tako? mada pre prve trudnoce niti sam se stimulisala niti bilo sta , ali zato se on i zove bogdan tada mi je poslednja mentruacija bila 1. avgusta, a taj cuveni odnos 26. septembra...
< Poruku je uredio madre -- 19.2.2013 22:46:13 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2013 15:53:34
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Stigli mi rezultati TSH 0,731 mIU/l (0,270-4,20) Maslačkić,u čudnim merama mi izraženo pa ne mogu da procenim,da mi nije prenizak? Šta misliš da li je ona visoka vrednost od decembra bila greška ili je moguće da u ovakvom rasponu skače i pada? Da li da ga opet proverim sad kad stigne veštica,pošto krećem sa klomifenom,pa bih da sve bude idealno...proverila bih i estradiol. I šta još? Da ne preteram
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2013 19:38:04
|
|
|
|
njanja52
|
Drage, bila sam juce kod doktorke i rekla mi je da, bez obzira na policisticne jajnike, ona ne bi dala nista za stimulaciju, jer se na osnovu estradiola (2.dc 86,57 pg/ml) vidi da je bila ovulacija. Sta mislite o tome? Poslala me je i na OGT test, pa cemo videti...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2013 19:51:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
njanja52, Nebih da vredjam zenu koju ne znam ali definitivno nema sanse da zna da li si ovulatorna ili ne na osnovu estradiola 2. dana ciklusa. Ovulaciju endokrinoloski potvrdjuje samo lutealni progesteron u drugoj fazi ciklusa. Ne znam odakle joj ta teorija. Ne kazem da je skroz nemoguce da ovuliras upkos izrazenoj inverziji samo da ona ne moze da izvuce taj zaljucak na osnovu ovog rezultata. Neka radi bar folikulometriju ako nece odmah da te sitmulise pa nek vidi da li je u pravu... Pozdravljam te.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.2.2013 19:59:30
|
|
|
|
njanja52
|
Hvala Maslacak! I meni je to bilo cudno, posto nisam tako nesto procitala ovde, ali aj da proverim... A koji dan ciklusa se radi progesteron da se proveri da li je bila O?
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?