|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
14.1.2013 12:17:14   
17 joka
Maraj moze uz konsultacije sa Dr. ali na svoju ruku ja ne bih
naravno vitamine moze da koristi ne moze da steti ali za Klomifen ipak vidite sa DR.
puno srece vam zelimuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1126
16.1.2013 11:25:13   
bubica_mala
Degu hvala na odgovoru, u suštini sve je u okviru referentnih vrednosti... A šta je ASA, nisam baš upućena u sve to? A za aglutinaciju samo piše pozitnivna, nema nikakvih +...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1127
16.1.2013 11:31:59   
mine
Bubice, imas ispod temu "test na antispermat. antitela"....nema puno strana pa iscitaj, verujem da ce ti pomoci.
Aglitunacija zna da varira iz meseca u mesec, nije nesto za brigu i ne mora nuzno biti povezana sa +asa mada nije iskljuceno.
srecno...
IZVORNA PORUKA: bubica_mala

Degu hvala na odgovoru, u suštini sve je u okviru referentnih vrednosti... A šta je ASA, nisam baš upućena u sve to? A za aglutinaciju samo piše pozitnivna, nema nikakvih +...

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1128
16.1.2013 11:40:39   
bubica_mala
Hvala na odgovoru mine user posted image

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1129
18.1.2013 12:11:49   
GagaT
[b]Spermokultura: uzorak : Sperma-bakterioloski + kvasnice .
NALAZ :
- Nakon inkubacije od 48h, patogene bakterije i gljivice iz roda kvasnica NISU iskultivisane.
- Iskultivisana normalna uretralna flora,
Spermogram
Zapremina: 4,1 Ocekivana vrednost 1.5 (1.4-1.7)
Ph vrednost: 8.0 Ocekivana vred. Veca ili jednaka 7.2
Broj Spematozoida: 40.25 mil Ocek. vred. 15 (12-16)
broj spem. u ukupnom ejakulatu 165mil Ocek. vred. 39 (33-46)
Ukupna pokretljivost (progresivni + neprogresivni) 39% Ocek. Vred. 40 (38-42)
Progresivno pokretni 24% Ocekiv. vrednost 32 (31-34)
Vitalnost spermatozoida 33% Ocek. vred. 58 (55- 63)
Ostale celije:
leukociti: 8.75 mil Ocek. Vred. manje od 1.0
MORFOLOSKI NALAZ:
Normalne forme : 5% Ocek. Vred. 4 (3-4)
DODATNA ISPITIVANJA:
Fruktoza: POZITIVNA Ocekivan nalaz: Pozitivna , Patoloski nalaz: slabo pozitivan negativan.
Ovo je nalaz od 29.10.2012.
30.10.2012. Sa spermogramom bio je kod urologa, koji je utvrdio UZ da postoji varikocela
Dijagnoza : Asthenospermia, varicocole testis I, sin gr III

Molim nekoga ko se razume da pogleda ovo i da mi malo pojasni vise o tome.
Verujte da sam dane i sate provela proucavajuci i uporedjivajuci vrednosti normalne, i iz iskustva. I nikako ne mogu da nadejm pravi odgovor.
jedni govore mora da operise varicoclelu, drugi kazu ne treba, napravili dete i sa tim.
Ne znam vise sta da mislim. Molim vas ako je neko imao slicnu situaciju da mi isprica svoje iskustvo.
Hvala vam unapred.

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1130
18.1.2013 12:24:58   
Lenka2
da li je dobio antibiotike neke da pije? ima povećane lukocite i to dosta a to je znak neke upale, i to smeta u zatrudnjivanju.
svi ostali parametri su ja mislim solidni.

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 1131
18.1.2013 21:01:38   
GagaT
Da, pio je antibiotike 15 dana dva puta dnevno i vitamine i probiotik.
Ovih ana treba a radi novi spermogram. Jer je proslo tri meseca od poslednjeg.
Da vidimo da li se nesto promenilo.
Hvala na odgovoru , mnogo mi znaci.
Veliki user posted image

(odgovor članu Lenka2)
Direktna veza do poruke: 1132
25.1.2013 12:41:31   
Gagicaaa
Mi smo uradili kontrolni spermogram posle 3 meseca terapije Profertilom,nalaz se znatno poboljsao,broj se povecao za 15 miliona a pokretljivost se povecala za 10 %, i svi ostali parametri su se poboljsali,mada su oni i bili ok.Nastavljena je terapija Profertilom i uz to smo dobili set vitamina koji se pije ujutro na gladan stomak.A to su :vitamin C,selen,kalcijum,magnezijum,cink,vitamin A,vitamin D,kompleks vitamina B. Uz sve ovo stroga disciplina sto se tica alkohola i cigareta,dokle god se to sve pije nikako ne piti i ne pusiti.
Ukoliko nekome bude trebalo tacno koliko se kog vitamina uzima,ja cu to rado podeliti sa vama.

(odgovor članu GagaT)
Direktna veza do poruke: 1133
5.2.2013 11:10:49   
Snekile7
Imam jedno pitanjce, ovo je spermogram drugaricinog mm, zanima me misljenje, u vezi pokretljivosti i morfologije. Ova pogretljivost 25%, jel to od ovog br. 59 ili od ovih 209.
Znaci:
Broj spermatozoida/ml 59         20-250 x10^6/ml
Broj spermatozoida/Vol 206,5     >50- x10^6/Vol
Progresivno pokretnih 25           >25- %
Pokretnih u mestu 5                    >10- %

Nepokretnih      
70 - %

Spermocitogram #
Normalne forme 33      >60- %
Abnormalne forme 67    <40- %
Glava 20       <30- %
Vrat 0         <20- %

Rep
47        <20- %
Ovaj spermocitogram, vidim da nije dobar, kako se to resava, oni inace pokusavaju 3 g i nista, verujem da je zbog pokretljivosti i spermocitograma?

(odgovor članu Gagicaaa)
Direktna veza do poruke: 1134
5.2.2013 13:03:50   
mine
25 % je u procentima svejedno od kog broja

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1135
5.2.2013 13:16:49   
Snekile7
ali 25% od 209 i 25% od 59 nije isto, zato mi nije bas najjasnije kako se gleda.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1136
5.2.2013 13:23:41   
mine
jedan broj je ukupan broj spermatozoida a drugi je broj po mililitru.

ako ih ima 100 po 1ml- onda je progresivno 25% tj 25 po mililitru
posto je bilo npr 3 ml-ukupan broj je 300 miliona (3x100), 25% od toga je 75 miliona sto je 3x25=75
IZVORNA PORUKA: Snekile7

ali 25% od 209 i 25% od 59 nije isto, zato mi nije bas najjasnije kako se gleda.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1137
5.2.2013 13:38:05   
Snekile7
Aha, hvala mine...

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1138
6.2.2013 15:50:34   
Minja23
Devojke drage,treba mi vas savet i vasa pomoc.
Naime,muzu je otkrivena jako slaba pokretljivost spermatozoida 20% pokretnih,20%slabo pokretnih i 60% nepokretnih.
Prepisan mu je profertil i andriol .pio je samo 2 meseca i ako je trebao 3,ali i sa ovim sam se jedva izborila.Sada bi trebao da ode na kontrolu,ali ne mogu da ga nateram.on je ubedjen da je sada sve ok posle tolikih lekova,odbija kontrole,odbija razgovore na tu temu i kaze,pusti...bice...ili mi kaze samo se ti opusti bice kad se najmanje nadas...a ja se samo nerviram jer ne mogu da mu dokazem da nista ne moze da padne sa neba ,ako je njemu losa pokretljivost mogu da cekam jos 20god.i nista.inace to je prvo sto je ustanovljeno,a inace je imao kao mali operaciju testisa jednog(otisao je negde 'gore") kako on to kaze,a ja ne razumem sta to znaci i da li i to moze biti neki problem za njegove spermatozoide.
Sta biste vi radile da ste na mom mestu...?inace nisam napomenula da sam ja jurila kod urologa sa uzorkom sperme i ja ga nagovorila da to odradi i da proverimo,na jedvite jade...on urologa i ne zna,a mene je urolog pitao sto ne dodje na kontrolu,ja kazem da ne zeli i on me covek pita,sto gubis vreme sa tim covekom user posted image ,ja u soku stvarno... :( mislim se u sebi zato sto ga volim,ne zato sto volim da me zajebava... uh...izvinjavam se na postu,ali bi mi vase misljenje puno pomoglo...oni koji znaju za situaciju kazu da nisam normalna sto to trpim i sto se samo ja borim :( ,a on pak kaze da me mnogo voli i da se opustim...user posted image

(odgovor članu bakili)
Direktna veza do poruke: 1139
6.2.2013 22:20:09   
mine
A koliko se borite sa neplodnoscu, vremenski?

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1140
6.2.2013 22:43:30   
Štetica
Minja ja sam imala slican problem,oko odlazenja kod dr,i dok mu nisam nabila osecaj krivice,nije hteo kod dr. Moj je koristio semenke i med,i pokretljivost je sa 31% se povecala na 79%. Ukusno je a mozda i pomogne. Ako ti smatras da je ok da se sama cimas po doktorima,uzmi uzorak kao i prvi put i odnesi na kontrolu,pa ako nebude bolje nadji nacin da ga ubedis da ode kod dr.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1141
6.2.2013 23:22:26   
Minja23
stetice hvala :) i cestitam na popravljenom spermogramu :)))
poceli smo od prosle godine da radimo analize,naravno prvo sam sve ja uradila,pa on na kraju uz moje moljakanje tek u novembru.inace smo 3 godine u braku...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1142
7.2.2013 8:54:20   
Snekile7
Sta mislite o ovovm spermogramu, drugaricinog mm?
Broj spermatozoida/ml  59     20-250 x10^6/ml
Broj spermatozoida/Vol   206,5       >50- x10^6/Vol
Progresivno pokretnih    25        >25- %
Pokretnih u mestu       5       >10- %

Nepokretnih 70 - %

Spermocitogram #
Normalne forme 33      >60- %
Abnormalne forme 67    <40- %
Glava 20        <30- %
Vrat 0       < 20- %

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1143
7.2.2013 10:10:12   
Snekile7
Devojke, pomagajte. Mm je radio sada spermogram, i rezultati su mu mnogo gori, ima 2.3 miliona progresivnih, a 8 miliona ukupno, to je jako malo, prosli put je imao 11 progresivnih, Mislili smo da idemo na iui, medjutim sa ovim rezultatima nema sanse, ne znam ni na vto da li ce nas primiti????

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1144
7.2.2013 12:17:10   
Snekile7
I jos nesto. Posto vidim da se urolozi ne bave pitanjem uzroka losih spermograma, vec samo vrte 2, 3 terapije, kako za koga. Znate li sta bi mm trebali da ispitaju, da se mozda ustanovi uzrok, dal bi oni trebali hormone i koje i antispermatozoidna antitela, sta sve bi trebali ispitati oni, da bi se mozda ustanovio uzrok, pa onda kada se nadje uzrok, lakse se moze i resiti problem, a ne da napamet daju kojekakve lekove i vitamine????

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1145
7.2.2013 15:03:25   
jess021
mm je juce dobio nalaz, do sad je uvek bio ok, ali progresivno pokretnih nema uopste, a pise da je normospermia?!
Nije mi jasno, prosli put je imao 30% progresivnih.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1146
11.2.2013 10:48:17   
Snekile7
I bila sam u pravu, tek sada posle 2 godine lecenja na pamet, poceo urolog da se bavi uzrokom. Molim vas treba mi hitno informacija, mm dobio od urologa da uradi hrmone ( tek treba da mi kaze koje ), znate li koje hormone rade muskarci, i gde moze na uput u Begradu da se uradi, bez placanja, treba ovo sto pre?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1147
11.2.2013 12:51:52   
Snekile7
Treba da uradi fsh, testosteron, prolaktin i inhibin b.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1148
11.2.2013 21:47:29   
Cecana
Mom muzu je urolog odmah dao da radi hormone i uradio mu je ultra zvuk i briseve i sve je bilo ok,tako da mu nije prepisao lekove vec kao pomocna sredstva tipa Profertil koji mm pomaze.Prosle godine mu je vise pomogao,ove manje,ali ipak dodjemo do normospermije.
Snnekile steta je sto je malo pravih lekara i sto se izgubi vreme trazeci onog pravog,ali opet dobro je da je i sad dobio da uradi hormone,mozda nadju uzrok loseg spermograma-to bi bio bingo,najgore je kad ne nadju uzrok a onda prodju godine u prirodnom popravljanju.
Pozdrav i zelim svu srecu i mnogo strpljenja,to nam svima treba

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1149
12.2.2013 9:26:40   
Snekile7
Ma strasno, a kazi mi Cecana, ultrazvukom sta se kod njih ustanovljava, mm je urolog samo pregledala da vidi da nema nekih indicija za varikokelu.? 

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here