Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 16.12.2012 21:00:38
|
|
|
|
milenatea
|
Lioness, draga, imas temu, inseminacija, mozes tamo sve procitati
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 17.12.2012 0:25:46
|
|
|
|
Lioness
|
Hvala draga Milenatea, na pocetku sam mislila ne to nama sigurno nece biti potrebno,zato se nisam ni interesovala,sada vec prihvatam tu cinjenicu i idem da citam po netu
< Poruku je uredio Lioness -- 17.12.2012 0:26:16 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 20.12.2012 18:03:23
|
|
|
|
labradorka
|
Novosadjanke,gde raditi spermogram a da nije u Biotestu i Betaniji?Svi favorizuju ove dve lab,dali je moguce da nema vise dobrih biologa u drugim lab?Toliko slicne rezulate dobijamo da sumnjam da prepisuju..:(
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.12.2012 12:43:31
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Pokusaj u medlab-u po meni su korektni,mada mi smo radili u biotestu i takodje su nam dobri rezultati
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 22.12.2012 12:44:38 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.12.2012 23:22:39
|
|
|
|
Cecana
|
Ja sam se isto pitala da li je i Novom Sadu moguce jos negde uraditi analizu spermograma? Ja mogu samo da zakljucim da su nam uvek bili najgori rezultati u biotestu i betaniji.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2012 13:45:35
|
|
|
|
imperial
|
Evo i nasih rezultata,bila bih zahvalna kada bi mi neko pojasnio da li negde postoji problem: volumen 5.5ml pH 10.0 broj sperm.120.0x10 na sesti ml pokretnih 40% nepokretnih60% progresivni motilitet 5% normalni oblici60% patoloski oblici 40% leukociti masa eritrociti / epitelne celije 1-2 fruktoza 1,0 aglutinacija / likvefakcija 180min.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2012 18:33:58
|
|
|
|
Bebana17
|
Snekile7, meni su u narodnom frontu radili tri inseminacije sa spermogramom 8 miliona po mililitru (ukupno je uvek bilo oko 28-29 miliona) pa ti vidi, niko nam nije rekao: jao, imate los rezultat spermograma, treba odmah da idete na vto, nego prvo zezancije sa tri inseminacije (naravno neuspešne), pa onda borba sa bakterijama (pre inseminacije smo i muz i ja bili sterilni), a posle toga smo se lečili od svega i svačega, pa tek onda vantelesna. Sad čekamo kao kreteni da zaista i uradimo tu vantelesnu. Smatram da smo mi lično samo gubili vreme sa inseminacijama (privatno sam se kasnije konsultovala sa lekarkom koja je zaista dobra, i rekla mi je da je upravo to). Po njenom misljenju inseminaciju treba raditi kada neko ima malo lošiji spermogram, a ne sa teškom oligospermijom kakvu moj muž ima. Naravno, uvek postoje slučajevi da se sa izuzetno lošim spermogramom dođe do začeća (čak i prirodnim putem), ali mene se izgleda takva čuda ne dešavaju
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2012 18:35:26
|
|
|
|
Bebana17
|
Pogrešno sam se izrazila, mislila sam, sterilni su nam bili brisevi, a posle inseminacije u postupku prikupljanja potrebne dokumentacije za vantelesnu su nam svašta našli... ja sam ubeđena da smo to pokupili upravo u narodnom frontu.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2012 23:33:21
|
|
|
|
degu
|
Imperial jel imaš one kategorije brzo progresivni, progresivni... pokretljivost treba da bude preko 50% ili da brzo progresivnih bude više od 25 %. U svakom slučaju deluje mi dobar spermogram, samo pronađite neke vitaminčiće za pokretljivost i biće super. Sad gledam da ima i leukocita i da je likvefakcija produžena, verovatno je prisutna neka infekcija. Urolog će tm verovatno prepisati antibiotike i pokretljivost će se popraviti. Mm je zbog upale prostate imao 0% pokretljivost, nakon terapije 50% tako da infekcija mnogo utiče.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2012 23:43:05
|
|
|
|
zece
|
bebana i jas sum isto takov slucaj kako tvojot mene komisijata sto ni e za ivf preku fondot za zdrastvo ne tera da praveme inseminacii pred da ni odobre ivf a mojot soprug ima astenozzoospermija i koncentracija od 1 milion samo a pod 5 milioni se smetat za neplodni sto znaci ovie inseminacii sto ni gi baraat nema sansi da bidat uspesni takvite slucai se pustatt odam na icsi
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 26.12.2012 14:00:26
|
|
|
|
imperial
|
Degu,hvala ti puno jedino si mi ti malo pojasnila situaciju,stigla nam je i spermokultura i sve je ok,kao i svi brisevi koji su sterilni,tako da sve rezultate nosimo urologu da vidimo sta ce da nam kaze,hvala jos jednom
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.12.2012 16:47:51
|
|
|
|
Bebana17
|
Zece, tebe će odmah uputiti na vantelesnu, neće gubiti vreme, sigurna sam, ovde u Srbiji je drugačije, čim imaš barem oko 5 miliona spermića po mililitru treba da pokušaš sa inseminacijom, takav im je protokol, pa ga se drže ko pijan plota, bez obzira što znaju da neće uspeti inseminacije. Moj muz nema problema sa pokretljivošču, ima samo sa brojem, pa su smatrali da treba da pokusaju (iako su nam mnogi drugi lekari rekli da je to totalno bezveze), odnosno takav im je protokol i tako sve redom maltretiraju. U slučaju da je u pitanju astenospermija, tu ne rade inseminaciju, tu je jedina opcija vantelesna.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 28.12.2012 9:58:33
|
|
|
|
vesnam
|
Da li je neka od vas imala iskustva sa klinikom Polimedic u BGu, konkretno, yakayali smo pregled kod doktora Milosevica, pa me yanima neko iskustvo sa njim.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 3.1.2013 11:26:17
|
|
|
|
bubica_mala
|
Devojke kako vam se čini nalaz spermograma mm Zapremina 2,8ml PH 7,6 Likvefakcija 30min Spermatozoidi ml 32X10na šesti/ml Spermatozoidi V 90_x_10 na šesti/cel.ej. Aglutinacije pozitivna Brzo progresivni 30 Sporo progresivni 25 Neprogresivni 10 Neporetni 35 Normalnih formi 48 Patoloških formi 52 Glave 36 Vrata 16 Repa 0 Prisutne manje grupe aglutinata Radio je u JUGOLABU (u okviru poliklinike MC) u Novom Sadu...
< Poruku je uredio bubica_mala -- 3.1.2013 11:27:29 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 4.1.2013 14:57:08
|
|
|
|
Snekile7
|
Imam pitanjce, iz spermokulture se vidi da li ima nekih bakterija, ukoliko je nalaz u redu, znaci li to da nema ni hlamidije, uree ni mokoplazme? I za zene isto, pitanje za vaginalni i cervikalni bris.... Znam da se posebno radi hlamidija, urea i miko
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 4.1.2013 15:09:50
|
|
|
|
mine
|
Snekile, mora posebno. Mico i urea-jedan bris tj iz istog uzorka a hlamidija drugi. Nema veze sa cervikalnim. Takodje i kod muskaraca, isto. Moraju odvojeni brisevi. bez obzira sto je spremokultura uredna. IZVORNA PORUKA: Snekile7 Imam pitanjce, iz spermokulture se vidi da li ima nekih bakterija, ukoliko je nalaz u redu, znaci li to da nema ni hlamidije, uree ni mokoplazme? I za zene isto, pitanje za vaginalni i cervikalni bris.... Znam da se posebno radi hlamidija, urea i miko
< Poruku je uredio mine -- 4.1.2013 15:10:57 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 4.1.2013 15:23:13
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: bubica_mala Devojke kako vam se čini nalaz spermograma mm Zapremina 2,8ml PH 7,6 Likvefakcija 30min Spermatozoidi ml 32X10na šesti/ml Spermatozoidi V 90_x_10 na šesti/cel.ej. Aglutinacije pozitivna Brzo progresivni 30 Sporo progresivni 25 Neprogresivni 10 Neporetni 35 Normalnih formi 48 Patoloških formi 52 Glave 36 Vrata 16 Repa 0 Prisutne manje grupe aglutinata Radio je u JUGOLABU (u okviru poliklinike MC) u Novom Sadu... Bubice broj je dobar i pokretljivost je dobra, e sad nisi napisala referentne vrednosti za normalne i patološke forme, ako je ona strožija skala po Krugeru ili kako već (možda sam lupila) onda je ok. Mene brine ovde samo aglutinacija. Jel samo jedan + ili više njih? Ako je jedan onda mislim da ne treba da brineš, ako je više njih trebalo bi da uradite ASA. Valjalo bi možda da tm uradi ASA svakako da se isključi ta mogućnost. Za morfologiju samo dosta vitamina C, E i drugih antioksidanasa.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 4.1.2013 16:39:43
|
|
|
|
nata11
|
Snekile mora posebno da se radi. Degu meni se cini da je OK mada se ja u ove njihove brojke slabo razumem. MM ponovio test posle godinu dana i hvala bogu rezultati su dobri bas sam se cimala s'obzirom da on mnogo pusi.
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 17:28:05
|
|
|
|
Štetica
|
Devojke pisala sam da je mm spermogram se mnogo pogorsao sa 33mil pao na 11,svi dr su rekli da je stres uzrok i da tu nema bitnijeg poboljsanja,milion-dva najvise. Nasla sam onaj vas recept sa semenkama i medom i odlucili da pokusamo jer nije imao sta da izgubi a 3dr su rekla da bi tu terapija lekovima bila uzaludna. 2 meseca kasnije,posle samo jedne ture semenki rezultat je sledeci: volumen4,6ml(2-5) koncentracija 81milion(>20) brzi linearni 59miliona ili 73%(>40%) nepokretni 18miliona ili 22%(<50) u zagradi su referentne vrednosti. Jos jednom hvala RR sto postoji,jer sam mnogo naucila ovde.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 17:47:07
|
|
|
|
imperial
|
Štetice pa to je super,i ja sam to ovih dana spremila mom mužiću,mada nam nisu loši rezultati možda malo pokretljivost,pisala sam već,samo može da pomogne a i lepog je ukusa....a vama su se rezultati baš popravili
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 17:55:43
|
|
|
|
17 joka
|
Stetice Bravo za rezultat i poboljsanje Imperijal, nista nije suvisno sto moze da popravi stanje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 18:00:53
|
|
|
|
imperial
|
Baš tako joko,da li ste vi to probali,da li bi vam pomoglo bar malo?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 18:44:13
|
|
|
|
Štetica
|
Imperijal nama se pokretljivost popravila za nekih 30%,nekosta ga nista da proba,moze samo da pomogne.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 12.1.2013 19:56:30
|
|
|
|
17 joka
|
Imperijal,jok nema pomoci kod nas sta sve nismo probali, i biopsiju ma sve ali uspece valjda nekako.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 14.1.2013 12:08:24
|
|
|
|
Maraj
|
Da li je neko od vasih m uzimao klomifen za poboljsanje spermograma? mm ima ispod 20 mil. probali smo sa proksidom ali sa samo 2 kutije, pri tom mm ima i varikokelu. Elem nas prijatelj ima isto ispod 20 mil. lekar mu je propisao vitamin E-400, cink i selen , klomifen 50mg i proksid , sve to da pije 3 meseca. On je pio sve po 1 tabletu dnevno, klomifen po pola tablete, i proksid po uputstvu, za 2,5 meseca, ostali su trudni! mm je naravno odma sebi prepisao istu terapiju. Mene sad samo brine taj klomifen, da li je nesto stetan, da se pije 3 meseca...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?