Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 25.1.2013 13:14:50
|
|
|
|
mejvis
|
Znači može biti povezano.... Prilično sam sigurna da je od dojenja a nikada se u životu lošije nisam osećala nego posle ovog drugog porođaja. Iskreno, jedva čekam da prestanem da dojim a sa druge strane ona tako lepo siki pa mi sve žao...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 25.1.2013 16:14:42
|
|
|
|
adulence
|
i ja od kad dojim imam vrtoglavice i skoro sam proveravala krvnu sliku koja mi je super,tako da verovatno ima veze sa dojenjem...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 25.1.2013 16:23:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: adulence i ja od kad dojim imam vrtoglavice i skoro sam proveravala krvnu sliku koja mi je super,tako da verovatno ima veze sa dojenjem... Meni se to redovno dešavalo, pogotovu kad jako vuče.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 25.1.2013 17:19:10
|
|
|
|
mima33
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Bojanice, ovo sto kazes da ti je lakse bilo da se naspavas kao covek - kod mene to podrazumeva neprekinut san u krevetu sa mm, a ne donosenje deteta plus sisanje kad dete zeli. No, postujem, svaka cast. Moji su brzo zaboravili da su nocu sikili. Te dve tri noci nisu nista spram potencijalnih iha haj meseci koliko to moze da potraje. Nink, ako beba ne place jako nego kenjka, ne reagujem. Uglavnom, siku ne dam, nema tu neke mudrosti. Bebac par noci spava sam u sobi, tako da na meskoljenje ne reagujes, i za par noci, opet sve po starom, s tim sto beba spava celu noc. Od 5 je kantina otvorena, to je vec novi dan, mada samo u pocetku traze tako rano. Ovo moje pile oko 7 najcesce siki, nekad oko 6 i onda jos produzi do 9-10 sa spavanjem. A legne u 20h uvece. Pozz Crkla sam od smeha za ovo za kantinu!!! :))))))
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 25.1.2013 22:52:32
|
|
|
|
nink
|
Svaka cast Torbice i hvala na odgovoru..Malo mi je neizvodljivo da ga pustim da place zbog ostalih ukucana ..Razbudice ih sve,pokusacu da pomeram vreme sa dudom pa ako ne upali onda cu videti....Nocas je ok bilo zaspao i sisao oko 21 probudio se u 3 pa u pola sedam pa smo nastavili do pola deset....
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 10:08:03
|
|
|
|
jovicaa
|
nocas je sisao oko 23, opet i onda se probudio oko 3 h, medjutim dala sam mu cuclu i produzio je do 6 i 20 tako da pretpostavljam da on uopste i nije gladan, nego ko zna zasto se probudio.... i celu noc je spavao u svom krevetcu, prenela sam ga samo dok je sisao
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 10:44:23
|
|
|
|
adulence
|
mi smo sikili sinoc oko 15 do 10 posle toga je zaspala i sikila u 6
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 10:47:48
|
|
|
|
Janncica
|
jovice superiska... Jedva cekam da ovaj moj spava bar tri sata u svom krevecu... Spava na meni,spustim ga samo da sisa i ako me u*enja zaspi tako,ako ne opet na mene... Je l normalno da mi sad nisu onako pune mleka?Bojim se da se ne smanjuje. On kad povuce izlazi u mlazu,ali na dodir su mi mekane. Sinoc sam i pivo popila. Pijem i onaj caj za dojilje. Sta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 11:22:07
|
|
|
|
caca81
|
Jancice, uspostavila se potražnja i ponuda, zato grudi nisu više tvrde i nabrekle, ne smanjuje se mleko, bez brige.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 13:06:18
|
|
|
|
Torbica
|
Mima ! Nink, drzim fige! A sta mislis, kod mene mm a dvoje dece u sobi preko puta... I ja sam bila kao struna hoce li podici sve na noge.. Medjutim, zatvarala sam vrata i preziveli smo, sreca pa je trajalo samo prve dve tri noci. Nama sa dudom nije upalilo. Jovice, naravno da nije gladan, bude se iz navike i mazili bi se. A ja se mislim, ceo dan cu ga nosati i maziti ali noc je za spavanjac, tako da se nisam pokolebala ni sa jednim detetom i nisam pogresila. Svi spavaju kao oduzeti, od 20h. San do ponoci je najzdraviji i jako vazan, zbog hormona, cirkadijalnog ritma, da ne davim sad. A i prija im, moji svo troje od prvog dana tako...Cak i leti... Pa mm i ja imamo prostora za nas. Jancice, meni su jedino ujutro grudi nabrekle, jer sisa oko 19 i 30 pa tek ujutro oko 6-7. I onda standardno jos 4 podoja. Preko dana su mi meke, kao sto napisase devojke, uspostavila se ponuda/potraznja. Pozz
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 15:54:32
|
|
|
|
jovicaa
|
torbice ja samo ne kontam kako da ga naucim da zaspi oko 21 h recimo? on uvek uvece vileni, tako je bilo i dok je bio u stomaku... a bas bi mi znacilo, da ih obojicu barem do 22 h sredim, ovako skoro pa nema pauze.. adulence super vama ide, samo da se tako i nastavi jancice i nama je bilo tako ceo taj period na pocetku, spavao je na nama, izmedju nas, ma do pre par dana, tek sada ga ucim da spava u krevetcu i veruj mi da se nije navikao, tako da ne plasi se, slobodno ga ostavi sa vama.. mene su svi plasili da ce se navici ali sad bez problema spava u krevetcu.. valjda su ga popustili grcevi ili zato sto je malo porastao, uglavnom ne pravi problem.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 16:19:26
|
|
|
|
adulence
|
stvarno je super ali zato od jutros izgleda da prolazimo kroz skok u razvoju jede na sat i po ,dva,a rucica stalno u ustima...a mleka ima...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 20:34:42
|
|
|
|
moja ciklama
|
Devojke, KLIK Molim Vas
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 21:14:06
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, vidi, prvo je vazno da bebac zna sam da zaspi. I tako, ja kad ih sredim, spustim ih u krevet, ostane samo ono nocno svetlo ispod kreveta, tek tek da nije skroz mrak. Vrte se u krevetu, verovala ili ne, 5-15 minuta i to je to. Zaspu, jer znaju da im nema alternative, ali opet, tako ih od prvog dana stavljam, i to im je zakon, naucili su tako. Cak ovi veliki i sami nekad pitaju, jeli vreme. A beba ko beba, s njim je najlakse. Jako brzo skontaju, posle sike i mazenja, budnog ga spustim, pomazim, ponudim dudu i igracku i izlazim iz sobe. To je sve. Pozz
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 26.1.2013 21:18:08
|
|
|
|
Torbica
|
Ciklama, uradila. Pozz
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 9:58:55
|
|
|
|
jovicaa
|
u principu on zna sam da zaspi... ukiflicimo ga, damo mu cuclu i spava.. uglavnom. nocas je sisao oko 22 h i spavao do pola 9 jutros! budio se dosta puta nocas, medjutim svaki put bi odmah zaspao kada bi mu dala dudu, s tim sto sam mu oko pet ipak dala da sisa, meni je nekako vec bilo dugo.... e sad sumnjiv mi je, ima malo sline mozda je i prehladjen pa zato dobro spava... posto je jaaaako slabo jutros sisao, jako. videcu kako ce biti nocas. e sad ja ne znam kako da mu preokrenem spavanje, da zaspi ranije, ne znam kako bebu da drzim budnom, uvek ga pustamo da spava kada on hoce.. a videcemo nadam se da je sad sam krenuo da preokrece videcemo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 10:56:11
|
|
|
|
bojanica7
|
e torbice, bas to sto pricas je kljucna stvar... to spustanje kad su budni i da nauce sami da se uspavljuju. ja cu to definitivno da probam sa martom. s galom nismo nikad ni probali. mm je obozavao da je nosa dok ne zaspi... s martom cemo malo da se opametimo jovice, pa sto bre budis dete da sisa kad nece ej, a meni se gala uvek budila kad je bila prehladjena, nikad nije kao bolje spavala
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 11:59:20
|
|
|
|
jovicaa
|
pa ne on se probudio i opet bio zadovoljan sto sam mu vratila dudu, ali ja sam ipak resila da sisa izgleda da slabije sisa danas, a mozda se i ja samo tripujem zato sto sam hipohondar....
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 15:50:02
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, dobar osnov za kvalitetan san nocu je kvalitetan san danju. Nikad ne diram bebu, spava kad hoce i koliko hoce, desavalo se i da kasnije popodne zaspi ali to ga ne spasava od nocnog spavanja tj leganja na vreme. Najveca je glupost ne dati detetu da spava preko dana kako bi spavalo nocu, to nema veze sa pamecu..No, ovo je tema o dojenju.... Ovo moje pile siku voliiii, sporije mi prihvata hranu...Jos uvek smo na pet podoja, nismo nijedan zamenili, dosisavamo i posle voca i posle povrca. Pojede skoro celu bananu ali dosisa posteno...ne znam. Da mu ne ponudim, verovatno bi za sat-dva trazio opet..
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 16:05:10
|
|
|
|
Zemunka85
|
Hahaha bojanice, isti slucaj. I mi obozavamo da je nosamo dok ne zaspi :-) , sto kazes nikada nismo ni probali drugacije, niti sada ume. A bas sam htela da te pitam da li si se pokajala zbog toga i da li ces sada menjati, ili ti odgovara. Moje dete ne ume samo da se uspava. Ja je uspavam, pa tek tad ustanem da radim sta treba Torbice, svaka cas_t na istrajnosti, redu i celicnoj disciplini. Ok sa drugim i trecim, ali kako ti je uspelo sa prvim? Moje dete bi se mozda i uobrocilo samo i spavalo samo, da je ja ne remetim i samo nutkam i nosam :-) . Inace, ona jaaaaaaaako nemirno spava. Samo na stomaku i non stop vrti glavu. I tada postoji mogucnost umiriti je uz dudu tj to i radimo, ali kada se oko 3-4 javi tj probudi me, digne se na laktove..,to je to..,prebacim je kod mene i posto mi dusa spava zaspemo obe tako. Rekla sam da cu probati da je vratim kada zaspe u krevetac, ali uvek i ja zaspim. Nego, meni ovako skroz odgovara. Nista ne bih menjala. Videcu hoce li mi se i kad obiti o glavu. Bojanice, sta ces ti sada menjati?
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 27.1.2013 16:08:13 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 16:57:37
|
|
|
|
bojanica7
|
zemunko, nisam se ni oko cega pokajala jer sam sve vreme radila kako mi najvsie odgovara. ja sam do godinu i po dana spavala s njom preko dana jer, ako ne spavam s njom, ona se probudi posle pola sata, a ako spava sa mnom, spava tri sata. i onda ja legnem pored nje i citam, surfujem, gledam film... dakle, pratila sam njen ritam i prilagodjavala joj se i gledala da sebi udesim. stos etice noci, definitivno cu kao s galom, spavanje zajednicko, sisanje i ostalo. nosacu je difinitvno kad god pozeli (to mi je divno), ali cu recimo za to dnevno spavanje i ono prvo spavanje uvece pokusati da je naucim da sama zaspi. naravno,m ne uz plakanje, vec ako uspemo bez. kad place, ja je uzmem. eto to je nesto sto cu ja probati, a s galom nisam ni probala. i zalutale smo, tema je dojenje. mozemo da otvorimo neku novu, tipa: sta cemo menjati s drugim detetom no, nemam sad vremena. dovece
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 17:19:51
|
|
|
|
2002m
|
mi od prvog dana prvo sikimo pa dobije dohranu i jos uvek nisam odustala od dojenja .Moram da joj dajem i dohranu posto imam malo mleka,svega 40 ml iz obe. Znam da su slabe sanse da cu uspeti da povecam kolicinu mleka ali se tesim da je bolje i to malo nego nista.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 17:36:41
|
|
|
|
Torbica
|
Zemunka, sa prvom bebom nisam bila tako vesta, ali je nisam nosala, ljuljala, spavala je u svom kreveticu od starta i jedino je volela da budem duze pored nje, nekad i po pola sata, dok zaspi.. Ne mogu da kazem da je to bilo strasno, daleko od toga, ali eto, moze i jednostavnije. Pogotovo sto sa vecim brojem dece imam vise zanimacije pa je zgodno kad sam slobodna..Iskustvo mojih drugarica koje spavaju sa decom je uglavnom takvo, da sto je vece dete, teze ga je vratiti na svoje mesto, uglavnom do skole nista od tog odvajanja... Moji su jedino kao skroz male bebice nakon podoja znali ostati kod mene u krevetu, zaspimo zajedno... A i sad, probudio se, npr jutros u pola 7, sikio i mazili smo se i do 9 odspavali zajedno. Ne kazem da sam neka kruta, bezosecajna i ne znam kakva, nego da period do 6-7 ujutro svako spava na svom mestu. E onda sikimo i opet zadzonjamo zajedno.. A kad prestane da siki, i ovo prestane. E onda, kad ustanu, dolaze ujutro kod nas pa se igramo, pidzama zurka!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 18:46:30
|
|
|
|
pocahontas
|
uf ja se, sto se spavanja tice, u potpunosti slazem sa torbicom. moja bebana spava u svom kreveticu do ujutru, a nakon prvog jutarnjeg podoja ostaje u velikom krevetu na mazenju. ona ima 4.5 meseca i od pocetka tempiramo da poslednji podoj bude izmedju osam i devet, pre toga je kupanje i onda krevetic i spavanje. ne uspavljujem je i nisam to radila ni na pocetku. a sto se dojenja tice...ipak smo se vratili na sest podoja dnevno, sto znaci sikenje na 2 sata jer se bojim da se ne smanji mleko ako bude na 5 podoja.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 27.1.2013 18:55:41
|
|
|
|
jovicaa
|
mi smo aleksandra ucili da spava u krevetcu, a maksim nekako sam to prihvata, sto je skroz cool, a da mi pravi neki problem verovatno bih ga prebacila kod nas, posto mi malo sad nedostaje a jako mi je zao sto aleksandra nisam pustala da spava sa nama i vise nosala.. tada sam onako bila u fazonu da ce se tako razmaziti, a sad kontam da dete treba sto vise nosati i grliti.. ja maksimu dajem danju kada god trazi, a nocu gledam da izbacujemo podoje.
< Poruku je uredio jovicaa -- 27.1.2013 18:57:07 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?