|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
5.1.2013 16:56:14   
bojanica7
adriana, idem da otvorim temu. pa cu tamo potanko objasniti user posted image

Panta rei

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 901
5.1.2013 17:01:08   
nina26

IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa mislim da je sa dva i po meseca jos mala da se uobroci
koliko imate podoja ? Mislim da ako sisa na dva - tri sata je lepo " uobrocena " za njene mesece ali i ja sam dojila na zahtev a to je znalo nekada biti i na sat a u skokovima imam osecaj da je bila prikopcana stalno
Uobrocice se kad krenete sa ozbiljnom klopom user posted image

e pa upravo takouser posted image

ne znam koliko imam podoja, jer nekad zna i biti cesto pa prestanem da brojimuser posted image uglavnom dohranjujem je 2-3 puta dnevno, ne vise.

sinoc sam joj dala flasicu oko 9.30, pa sam je posle dojila 2 puta da bi zaspala, i konacno je zaspala oko 1h i spavala do 8ujutru, prvi put od kako se rodila, inace se nocu budi cesce.

sad me buni samo ta stolica, uglavnom je zuta, ali nekad zna biti zelenauser posted image procitala sam negde da se to desava kod beba, koje kratko sisaju (kao moja) jer mleko na pocetku zna biti valjda masnije tako nesto, pa ne stignu to da svare i zato bude nekad stolica zelena....
gladna nije sigurno, ima 6kg sa 2,5meseca.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 902
5.1.2013 18:50:55   
jovicaa
mi se polako vracamo u kolosek, hvala boguuser posted image
sisa kratko po pet minuta i zaspi.. ja ga onda podrignem pa mu ponudim opet, nekad sisa jos, nekad ne. ne znam da li mu je dovoljno pet minutauser posted image malo sam opterecena i zelim da puno napreduje zato sto je dosta izgubio zbog bronhitisa....
ja mu dajem kada trazi, nemamo nikakav red.. i ne opterecujem se redom, sa aleksandrom sam se opterecivala i mislim da sam time samo gore napravila.
uglavnom sisa na 2 sata, nekad i na 4,5 ali retko. sve zavisi kako je raspolozen, nekad i na pola sata, sat... ne ogranicavam ga, svakako sam ceo dan u kuci, tako da mi je svejedno... jedino sto bih volela da nocu redje sisa, ali o tom potom.. kada jos malo poraste valjda ce se uobrociti.
inace meni se mleko skroz povratilouser posted image vise ni ne pomisljamo na dohranu... tako da mleko moze da se vrati definitivno, jeste da cu se ja ugojiti 10 kila, zato sto zderem kao poplava, ali mleko se i i vise nego vratilo, sto mi je jedino i bitno.
bokice mi smo bili pet dana.. i to sam peti dan potpisala da izadjem, inace bi nas drzali sedam dana. ali ja nisam videla smisao daljem lezanju, posto je ostao samo na inhalacijama i antibiotiku sto sam i sama mogla da mu dajem. i pulmolog je rekao da on vise nema nalaz na plucima, sto je meni bilo dovoljno da potpisem i izadjem...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 903
5.1.2013 18:57:41   
jovicaa
i ja sam imala skroz ravne bradavice i svi su mi u porodilistu govorili kako ce to biti problem i bla bla.. imala sam uske kanale, aleksandar nije mogao da sisa prve dve nedelje zato sto je imao jaku zuticu, tako da sam sama razradjivala te gadne uske kanale, cedila sam kap po kap i plakala. bradavice su mi premale za pumpicu, tako da se vecito rucno izmlazam, i pored toga sam dojila aleksandra cetiri meseca, a maksima cu nadam se duze. i zbog prevelike kolicine mleka sa prvim detetom sam dva meseca morala da se izmlazam posle svakog podoja, znaci agonija...a sa drugim samo mesec dana, sto mi je bilo mnogo lakse.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 904
5.1.2013 20:31:18   
bojanica7
jovice, super!!! i strava sto ne koristis dohrnau uopste.user posted image a maksim ce sisati maksimalno, videces... user posted image

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 905
7.1.2013 17:03:51   
jovicaa
maksim sisa cesto samo po pet minuta i nece vise... ne znam da li se jos nekome ovo desavalo?
sisa cesto, ali kratko...

Direktna veza do poruke: 906
7.1.2013 17:07:01   
Zemunka85
Meni. I dan danas je tako :-) .

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 907
7.1.2013 17:08:54   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: jovicaa

maksim sisa cesto samo po pet minuta i nece vise... ne znam da li se jos nekome ovo desavalo?
sisa cesto, ali kratko...

Tako je i Iva od samog početka, 5min, ne više. I pored toga odlično je napredovala.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 908
7.1.2013 18:00:13   
jovicaa
maksim evo od kako samo izasli iz bolnice tako.. nadam se da ce i on dobro napredovatiuser posted image
i to sisa jednu sisu po podoju 5-10 minuta.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 909
8.1.2013 14:25:11   
adulence
jovicer tako i meni iva sisa do 10 min retko,ali bas retko duze i to samo jednu siku...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 910
8.1.2013 14:34:12   
bojanica7
alapljivci mali user posted image user posted image samo uzivajte!

Panta rei

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 911
8.1.2013 14:43:57   
Cindarella
Jooooooj,jedva cekam,jedva cekam!user posted image

Direktna veza do poruke: 912
8.1.2013 15:20:30   
adulence
najlepsi osecaj,nekako tada smo samo nas dve jedna drugoj bitne i uzivamo dok se hranimo...jos kad me pogleda dok siki ,pa mi i uputi osmeh,uhhhh nema nista lepse...

IZVORNA PORUKA: Cindarella

Jooooooj,jedva cekam,jedva cekam!user posted image

< Poruku je uredio adulence -- 8.1.2013 15:24:24 >

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 913
8.1.2013 16:49:33   
jovicaa
adulence jako prirodno, lepo i zdravo prihvatas sve u vezi bebe, a dosta si mlada, svaka castuser posted image
meni je iskreno kod prvog dojenja sve bilo mucenje..

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 914
8.1.2013 17:04:36   
Cindarella
Definitivno najlepsi osecaj.Ti je hranis,a ona te pravo u oci gleda...user posted image Jos onako stenjucka,umara se,ma stvarno jedva cekam!
Jovice,i kod mene je bilo bolno,ogromne grudi,prepuna cvorova,ragade,mleko krene pa stane,pa se kanali zapuse,ali sve to prodje,i evo vidis da igram kao mace oko vruce kase koliko sam nestrpljiva da ponovo dojim.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 915
8.1.2013 18:30:32   
adulence
pa iskreno da ti kazem u pocetku mi je bilo frka kada citam da necije beke sike po pola sata,ali sam onda resila da se neopterecujem,jer da je gladna sigurna sam da bi plakala,kao sto place kad je vreme za klopu,iskljhucila sam sve babe koje mi govore kako ona malo jede mislim se pip pip pip,da ne psujem,meni je bitno da ona lepo spava i smeje se...

IZVORNA PORUKA: jovicaa

adulence jako prirodno, lepo i zdravo prihvatas sve u vezi bebe, a dosta si mlada, svaka castuser posted image
meni je iskreno kod prvog dojenja sve bilo mucenje..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 916
12.1.2013 20:04:33   
mica0
meni nastasija nekad sisa i po sat vremena user posted image a nocu ima dva podoja pa izmuzem po 100 ml da bih znala koliko popije i uspava se

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 917
12.1.2013 21:03:38   
adulence
vec sam pisala da podoji moje bebe traju od 5 do 10 min i za mesec dana ugojila se 1400g,prestala sam da se opterecujem,inace nocu mi ima jedan podoj..

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 918
12.1.2013 21:07:00   
lesica
Divno Adulence,bekana je sebi našla meru i sad vam preostaje da uživate jedna sa drugom user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 919
12.1.2013 21:40:49   
bojanica7
mico, i moja beba je umela da sisa po sat vremena. pa sam joj onda vremenom ogranicila na 40 minuta i kasnije je uvek toliko sisala. nikad nije sama pustala sisu, vec sam je ja prekidala i davala drugu. znaci svaku po 20 minuta.

Panta rei

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 920
12.1.2013 21:55:03   
mica0
Kod nas je sve to individualno, uspava se uvek posle kupanja, negde oko pola 9 / 9 i spava do 12, pa se posle budi oko 4, pa oko 8 / pola 9. Divim se bebcima koja spavaju po celu noc :)

Direktna veza do poruke: 921
12.1.2013 23:06:55   
jovicaa
pa to je super za tako malu bebu!
meni se maksim jos uvek budi oko 2,3,4 neodredjeno, pa u 5,6. kako kad...... retko kad napravi pauzu vise od tri sata, cetiri sata nocu

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 922
13.1.2013 10:13:51   
bojanica7
mico, tvoja beba ima dve nedelje. bebe od dve nedelje ne spavaju celui noc. i dalje moraju sisati nocu. tako da polako... ima vremena, a sudeci po ritmu (sto kaze jovica, to je super spavanje za tako malu bebu) uskoro ce poceti da spava i duze.

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 923
13.1.2013 10:21:07   
mica0
nahvalih ja nastasiju, kad ono ocas zurka, dojila sam je u pola 1 kad se upsaval i spavala je do 4, ponovo je podojih, spustih da spava i kad je krenula pesma, uspavala sam je pre pola sata tek, da li je normalno da toliko place, zacrveni se u licu, a nije ni gladna ni mokra, a znam da ima problema sa grcevima?

Direktna veza do poruke: 924
13.1.2013 11:57:52   
Olga75
vi ste sad treca nedelja i to je vreme za skok u razvoju
to je to ako je do sada dojenje bilo kako treba , sad cu naci temu i linkovati
skokovi se javljaju simptomaticno sa onim " nemam mleka " , znaci : tri nedelje , sest nedelja , devet nedelje , tri meseca, sest meseci , devet meseci
i dodacu negde u cetvrtom mesecu i nazvacu ga krizom jer nisam sigurna da li je i to skok user posted image
evo ga KLIK
molim vas da me shvatite ozbiljo : imate mleka samo sto bebi tada treba vise i ona ce samo stimulacijom dojke i mlecnih zlezdi uspeti da ih natera da prave dovoljno za sledeci period kad ce beba biti veca i kad ce njene potrebe biti znatnije
samo stavljajte bebe na dojku ako zelite da dojite i dalje jer one ce tako sebi napraviti dovoljno mleka do sledeceg skoka
a bebe se skokovito razvijaju

< Poruku je uredio Olga RR -- 13.1.2013 12:01:20 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here