|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
11.1.2013 15:16:39   
vojvodjanka87
Sneki i ja sam dobila taj lek,il mi se cini ,ja sam u apoteci rekla eutrox,jel to isto?Ja mislim da mi je tako rekao bar sam ja tako upisalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1326
11.1.2013 16:14:43   
Verolina

IZVORNA PORUKA: bebi13

Zdravo devojke,evo i ja da vam se pridruzim user posted image
Ispisacu svoje rezultate,pa ako neko moze da mi rastumaci sta i kako...kod ginekologa idem u ponedeljak,ali do tada...user posted image
FSH 5,7 (ref.vr. 2-15)
LH 6,4 (1-10)
Estradiol 8,0 (25-100)
Testosteron 0,62 (0,2-1,0)
Prolaktin 200,o (60-620)
vrednosti stitne i nadbubrezne su u granicama normale
Endometrijum mi je 12dc bio 5mm, 16dc 7mm,a 29dc 1,16cm
ciklus mi traje 30 dana i po bazalnoj temp.ovulacija mi je bila 18 dc i lutealna faza je znaci 12 dana
eto,napisala sam sve sto znam,pa ako se neko razume da mi bar okvirno kaze kakva je situacija. Poludecu do ponedeljka user posted image

draga, imas blagu inverziju FSH i LH hormona, sto moze upucivati na PCOS i nedostatak ili nekvalitetnu ovulaciju. To sto ti lutealna faza traje 12 dana govori o njenom skracenju, koje se vezuje za slabiju funkciju zutog tela, sto je opet posledica nekvalitetne ovulacije. E sad, devojke koje imaju inverziju FSH i LH cesto pate od jedne vrste poremecaja u radu pankreasa, odnosno lucenju insulina koji se naziva insulinska rezistencija. IR ometa kvalitetnu folikulogenezu i kvalitetno oslobadjanje jajne celije iz folikula. Ono sto ce ti dr verovatno i sam traziti, a ako ne, ti zatrazi sama od njega, jeste profil glikemije i insulinemija iz krvi da se vidi imas li IR. Ako je to problem, vrlo lako se resava lekicem iz grupe metformina (glukofaz, siofor). Oni posle mesec-dva dovode do stabilizacije rada pankreasa i kvalitetnih ovulacija. Isti efekat moze da ima i skidanje kilograma, ukuliko imas problem sa viskom kilograma.
Eto, ako te jos nesto zanima, pitaj.
Ostali hormoni su ti ok. Doduse, estradiol ti je malo nizi, ali uvek mozes da jedes vise ananasa da endometrijum lepo zadeblja. A i pivo dolazi u obzir.
Koliki su ti folikuli/folikul bili kad si radila folikulometriju?
P.S. dobro nam dosla na forum.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1327
11.1.2013 16:49:42   
Anoniman
Hvala na odgovoru user posted image
Dr mi je rekla da nemam ni jednu cistu. To je bilo pre nego sto su mi stigli rezultati hormona. Velicinu folikula ne mogu da procitam,ali mi je dr rekla da su manji nego sto treba da budu. Mene sad buni ova bazalna temp. Imam li ja ovulaciju ili ne? Po FF imam,ali...user posted image
Ovo za ananas nisam znala...Kupujem ga veceras user posted image
Jos jednom hvala,malo si me smirila. Bitno mi je da nije nesto strasno.
Zaboravih da kazem da imam 15kg viska,ali sam vec krenula u borbu sa njima i dobro mi ide user posted image

< Poruku je uredio bebi13 -- 11.1.2013 16:51:16 >

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 1328
11.1.2013 16:52:50   
Verolina
Ako ti je dr rekla da su ti folikuli manji, onda nemas ovulaciju. Folikul mora da dosegne najmanje 18mm da bi u sebi sadrzao zrelu jc. Nedozreli folikuli su karakteristicni za pcos, kao i cinjenica da ih ima vise. Ali to stvarno nije nista strasno i da se brzo resiti.
Na FF nemoj bas puno da se oslanjas, jer cesto gresi.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1329
11.1.2013 17:01:44   
Anoniman
ok,puuuno hvala user posted image
videcu malo po forumu sta sve ima o tome,da se malo informisem. Da ne budem najgora od sve dece user posted image Sad mi je lakse kad znam sta treba da trazim

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 1330
11.1.2013 17:03:18   
Verolina
Pridruzi nam se i na Crtama. Cisto malo osmeha uz cekanje nije na odmetuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1331
11.1.2013 17:05:13   
Anoniman
tema se tako zove ili...? Cekaj dok pohvatam kako funkcionise ovaj forum. Danas mi je prvi dan user posted image

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 1332
11.1.2013 17:10:41   
vojvodjanka87
Hehe bebi,ja sam na forum dosla glupa ko cuskija,ove devojke ovde su mi mnogo pomogleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1333
11.1.2013 17:15:26   
Verolina

IZVORNA PORUKA: bebi13

tema se tako zove ili...? Cekaj dok pohvatam kako funkcionise ovaj forum. Danas mi je prvi dan user posted image

Ha ha...Polako. Evo ti link ka crticama, tamo sve devojke ocekuju svoje trudnoce, prve , druge, trece....http://www.ringeraja.rs/forum/cekamo-dve-crtice---0113-chat/m_1233991/mpage_25/tm.htm#1238114

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1334
11.1.2013 17:21:28   
Anoniman
ha,nasla sam-cekamo dve crtice.
Iskreno nisam ocekivala neki odgovor na moju prvu poruku ili bar ne takav kakav sam dobila. I vrlo sam zahvalna na tome. Jos malo da prosvrljam po forumu,da vidim gde je sta i kako funkcionise,pa cemo da se kuckamo. Drago mi je sto sam vas nasla user posted image

(odgovor članu vojvodjanka87)
  Direktna veza do poruke: 1335
11.1.2013 18:58:52   
Maslacak15
bebi13,
Nebi bilo lose proveriti vrednost SHBGa. Tvoj testosteron jeste u granicama normale ali sve iznad 0,5 ng/ml endokrinolozi smatraju blagim viskom. SHBG je sa jedne strane snizen kod zena koje imaju insulinsku rezistenciju, s druge strane njegova osnovna uloga je da vezuje steroidne hormone u prvom redu androgene. Uz SHBG i testosteron moze se odrediti FAI (free androgen index) koji je vrlo bitan pokazatelj. Relativni visak testosterona moze itekako da utice na velicinu folikula i zrelost jajne celije.Pozdravljam te.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1336
12.1.2013 0:11:10   
Anoniman
ok. Jel se i taj hormon radi 2-3.dc? Zadnji put sam dobila 6.jan. Znaci da moram da cekam sledecu user posted image a taaako sam nestrpljiva da vidim sta ne stima. Pomenucu sve to mojoj dr. Nadam se da nece da me izbaci iz ordinacije...Doktori ne vole kad se pravis mnogo pametan user posted image
P.S. Kad citam sve sto pisete,postidim se moje neupucenosti user posted image Svaka cast user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1337
12.1.2013 0:20:44   
Verolina
Bebi, ja ti zelim da ostanes trudna i neupucena. Mnogo je gore biti netrudan, a upucen, kao ja.user posted image za tri i po godine se nauci mnogo. Tebi se nadam to nece biti potrebno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1338
12.1.2013 0:36:25   
Anoniman
Hvala! Nadam se da cemo se svi druziti na onim trudnickim temama uskoro. Malo me hvata panika kad vidim kako i kod onih koji nemaju nikakvih problema, beba ne dolazi user posted image Jos jednom moram da kazem da mi je drago sto sam vas nasla user posted image

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 1339
12.1.2013 0:43:32   
Verolina
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1340
12.1.2013 12:11:47   
17 joka
e Verka i Maslacak pomagajte drage moje

Estradiol 30,5
FSH 5,6
LH 6,3
PROGESTERON 2,18
TESTOSTERON 1,42
PROLAKTIN 528
e sad

TSH 5,1
T3 2,2
T4 145

nikada nisam imala problem sa TSH a evo sad
cudo mi je samo za FSH i LH posto imam PCOS LH mi je bio tri puta veci od FSH a sad ovo i ja sam skroz zbunjena i tuzna

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1341
12.1.2013 15:09:31   
vojvodjanka87
Draga u ostalo se ne razumem ali vidim da ti je TSH ko i meniuser posted image Ja sam mislila da ce biti sve ok.ma bila sam ubedjena.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1342
12.1.2013 15:35:25   
17 joka
Nekako se i ne cudim hormone nisam radila od avgusta tj. posle VTO
zaista se nisam oporavila od neuspeha,praznici su mi jako tesko pali,i jos pored toga sto nekih problema ,a ja sam jako emotivna i sve me to jako potreslouser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu vojvodjanka87)
Direktna veza do poruke: 1343
12.1.2013 15:44:30   
Štetica
Joko postoji disbalans hormona ali to je resivo,dobar dr to moze da ti regulise odgovarajucom terapijom. Razumem te da si neraspolozena i da imas razlog da mrzis i sebe i ceo svet ali pokusaj da radis nesto sto volis i sto te cini srecnom,da ti brze prodje vreme.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1344
12.1.2013 15:47:06   
17 joka
Stetice mojauser posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1345
12.1.2013 15:47:46   
vojvodjanka87
Dragauser posted image Brzo ces to srediti pa zajedno u pobede,cekaju nas nase posebne user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1346
12.1.2013 15:52:37   
Verolina

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Estradiol 30,5
FSH 5,6
LH 6,3
PROGESTERON 2,18
TESTOSTERON 1,42
PROLAKTIN 528
e sad

TSH 5,1
T3 2,2
T4 145

cudo mi je samo za FSH i LH posto imam PCOS LH mi je bio tri puta veci od FSH a sad ovo i ja sam skroz zbunjena i tuzna

Joko, draga, moras da mi napises referentne vrednosti. Ovako samo vidim da imas jako blagu inverziju i da ti je TSH povisen, a prolaktin blizu gornje granice.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1347
12.1.2013 16:00:40   
17 joka

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Estradiol 30,5 0-160
FSH 5,6 2,8-11,3
LH 6,3 1,1-11,6
PROGESTERON 2,18 1,0-6,3
TESTOSTERON 1,42 0-2,53
PROLAKTIN 528 40-530
e sad

TSH 5,1 0,4-4,0
T3 2,2 1,2-2,6
T4 145 58-161

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1348
12.1.2013 16:02:05   
17 joka
evo Verka samo mi spojilo ovako nadam se da ces se snaciuser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1349
12.1.2013 16:12:37   
Maslacak15
Joko draga pa sto si zbunjena i tuzna??? Pa nisu ovo losi rezultati uopste. Pa znaci stanje se znacajno popravilo ako je LH bio 3 puta veci a sad je odnos prakticno 1:1. Idealno je kad su jednaki ili FSH za nijansu visi. FSH, kao najozbiljniji marker funkcije jajnika je ispod 6 znaci bolji ne moze bitiuser posted image Prakticno jedini problem koji ja vidim je TSH i on mora da se spusti ali to se najlakse resava. Prolaktin jeste granican ali on je u vezi sa funkcijom stitne i vrlo verovatno kad se sredi TSH da ce i prolaktin da padne.
Iskreno draga znam da vas je svasta snaslo, i da imate muku sa azospermijom ali da nije toga ja bi na osnovu tvojih rezultata tipovala na brze dve crtice.. Stvarno mi ne delujuu lose. Samo sredi stitnuuser posted image Pozdravlajm te punooo punoo

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here