vukosava
|
IZVORNA PORUKA: vanesicak Evo jos jedna zanimljiva situacija, udala sam se prije 15 godina. Tad uzela mm prezime, iskreno nisam puno razmisljala o tome, to mi je bilo prirodno, a i bolje mi se slagalo uz ime :))). Rodila sam dvije kcerkice slatke... ali brak izdrza 6 godina. Moje cure ostase sa mnom sa prezimenom oca, a i ja se nisam bunila, vec sam se navikla, jer i ime i prezime zbog posla postalo je moj pravi identitet. E sad, zivim nevjencana sa drugim muzem vec dvije godine, planirali smo jednog bebaca posto on nema svoje djecice, a moju je prihvatio i zivimo slozno, medjutim desi nam se dupla sreca pa sam ja sada trudna sa blizancima :). Nismo se opterecavali sa vjencanjem jer je i on prosao kroz jedan neuspjeli brak, medjutim sjetim se ja da kada se porodim u bolnici ce nasa djeca imati prezime mog prvog muza oko rukice kao identifikaciju :) hocu da umrem od smijeha, a mom sadasnjem tek sada nije svejedno :) Kaze kako da cuvamo uspomenu hihihihi :) Medjutim to je bio samo neki nalet muskog ega. Ne treba se previse opterecavati takvim stvarima. Naravno djecica ce se upisati na ocevo prezime, a poslije kada i oni odrastu napravicemo zurku pa ce se mama i tata vjencati, a glavni gosti ce biti nasa i moja djeca :) Uostalom, kada se tako lako mijenja, zar je uopste toliko bitno u zivotu jednog covjeka, ljudi ce te vise pamtiti po onome kakav si, a ne kako se zoves i prezivas. Imam drugaricu koja ne nosi prezime svog bioloskog oca nego ocuha, drugog supruga svoje majke koga smatra pravim ocem jer je on odgajio. To uopste ne vidi kao problem jer vise voli ocuha. IZVORNA PORUKA: jole82 Nama je vencanje za 15 dana... I mm (tj buduci m ) nema nista protiv da uzmem njegovo prezime (sto i ja zelim), ali vise zeli da zadrzim svoje, jer mu se mnogo svidelo kad ga je prvi put cuo..(a i necu morati da menjam dokumenta ) Kad smo se muvali, posto smo inace i kolege, zvao me je po prezimenu i upisao me je u telefon po prezimenu i evo posle skoro 4 godine i dalje tako pise kad ja zovem... Kaze da mu je totalno sexy kad mi vidi prezime na displey-u, uvek se seti tih leptirica u stomaku od pre 4 godine Imamo jos 15 dana do konacne odluke I moj isto je naginjao da zadrzim svoje prezime. Kaze ceo zivot si to sto si, taku sam te upoznao, zasto da ocekujem od tebe da menjas identitet zbog mene. I nema nikakvih problema. Imam izvod iz njige vencanih uvek spreman ako treba da negde dokazem da sam u braku (sto ovde svakako traze sve i da se isto prezivate za zdravstvo i sl). Moj muz i cerka imaju moje zdravstveno osiguranje, karticu sa mojom imenom i prezimenom. Nikakav problem, svi koriste kompjutere tako da u njima to pise.
|