Anoniman
|
ja ne znam da li govorim na turskom pa me ne razumete ili se pravite da ne razumete. IZVORNA PORUKA: Macaki takodje, nije mi bila namera da stvorim osecaj grize savesti bilo kome. sem toga, zena koja spontano izgubi mleko, pa mora da predje na dohranu nema ni razloga da oseca grizu savest, nije svojom krivicom izgubila mleko, tako se desilo. takav slucaj mogu samo da sazaljevam. ali postoji puno zena koje ne zele da doje izgovarajuci se kojekakvim jeftinim izgovorima, sve da ne bi narusile svoj komfor. pa ako ce njima izazvati osecaj grize savesti onda neka izazove, mada cisto sumnjam da ce se to desiti. poenta je da je negde ovde u temu o kravljem mleku zalutala tema i o dojenju i to dojenju alergicne dece, a ja kao mama takvog deteta sam morala da se oglasim. GG je imala problem sa nedostatkom mleka, ja sam imala probleme druge vrste, ali ne i manje znacajne. posle dva mastitisa i ragada.. kada sam konacno pocela da uzivam u dojenju, dosla je jako rigorozna i iscrpljujuca dijeta koja je trajala 9 MESECI, u toku koje sam smrsala 15 kg, dobila modrice svuda po telu i dijagnozu predijabetes. o psihickom stanju necu da pricam mnogo, jer ne volim da kukam. tako da naravno da nije lako, nikome nije lako, ali samo treba postaviti sebi prioritete, staviti svaku stvar na svoje mesto i to je to. ako neko moze drugacije da umiri svoju savest on onda neka radi kako misli da treba. ja sam za svoje dete radila ono sto sam mislila da je najbolje. IZVORNA PORUKA: Trt Milojka Bez namere da nekog branim i trt mrt, ali mislim da niste dobro razumele devojku, nije ona rekla ništa loše, već samo da ne razume majke koje mogu, a NE ŽELE da doje zbog ličnog komoditeta. Tako sam bar ja razumela. I meni je, kao i njoj, žao sve mame (među koje spadam i ja) koje nisu bile u mogućnosti da doje svoju bebu zbog nedovoljne količine mleka. Kad kažem "žao" ne mislim na degradirajuće sažaljenje, već na ono "gde ste, sapatnice moje, ista nas muka muči". Njakala sam se mesecima sa pumpicom za izmlazanje i tabletama za povećanje količine mleka ali nije išlo
|