|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
31.10.2012 13:47:27   
Anoniman
prihvatam izvinjenje!!!
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 926
31.10.2012 15:00:20   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Ja vam to pišem jer sam mislila da preterujete sa mlekom kao ja user posted image Moja Nina je u jednom periodu rokala po litru mleka pa plus sirevi, pavlake i andraci, onda je dr rekla da neeeee smeeeee toliko, da ograničim sve na oko 700ml. I mislite da sam merila 700ml? Hau jes nou. user posted image Samo joj davala manje mlečnih zavrzlama, da se ne naliva baš i kad joj je dosadno pa ne zna šta bi.

I moja Tara je znala prosle godine po litru da pije dnevno, ali zasto ne valja? Sem sto se zasiti od tolike kolicine pa nece da jede normalno. Ona je zivela na melku.
Sad obavezno ujutru i uvece kako kad, sama je smanjila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 927
31.10.2012 15:05:35   
Anoniman
Anck, ne valja zbog anemije prvenstveno. Sav taj silni kalcijum iz mleka sprecava vezivanje gvozdja iz mesa, povrća.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 928
31.10.2012 22:57:23   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

prihvatam izvinjenje!!!
user posted image

Pokušaj da obratiš pažnju na interpunkcijske znake i veličinu slova, pa ćeš shvatiti da se ne šalim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 929
31.10.2012 23:02:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
IZVINI?????????!!!!!!

vices na mene? user posted image
izvini, ali na forumu je zabranjeno vikanje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 930
31.10.2012 23:13:51   
Anoniman
Kao i vređanje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 931
31.10.2012 23:27:15   
Anoniman
nisam nikoga vredjala. ne razumem zasto si reagovala na ovu recenicu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 932
31.10.2012 23:42:55   
Anoniman
Osećam se prozvanom.

Savesna majka hrani svoje dete, i nije bitno čime. Sigurno ga ne hrani nečime za šta smatra da je nezdravo. A ti tvrdiš da su savesne majke samo one koje doje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 933
31.10.2012 23:56:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
Osećam se prozvanom.

Savesna majka hrani svoje dete, i nije bitno čime. Sigurno ga ne hrani nečime za šta smatra da je nezdravo. A ti tvrdiš da su savesne majke samo one koje doje.

nema razloga da se osecas prozvanom, niko na tebe nije upirao prstom. ti radis onako kako smatras da je najbolje za tvoje dete. svako od nas to radi.

ja ne tvrdim da su savesne samo one koje doje.. tvrdim da je majcino mleko najbolja opcija za svako dete i da to svako dete zasluzuje. smatram da svaka majka treba biti savesna - u smislu da zeli detetu da to pruzi.
ako iz nekog razloga ne moze, to je onda druga stvar. kao sto sam napisala da sazaljevam zene koje izgube npr. mleko pa ne mogu da doje, nije njihova krivica, tako se desilo... ali osudjujem one koje mogu da doje, ali to ne zele, jer im je tako lakse u zivotu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 934
1.11.2012 7:22:14   
Anoniman
Meni ne treba sažaljenje. Ja sam mleko izgubila sa Nevenina 4 meseca. I znam kako je pogubno to propovedanje o dojenju, kakko savesne majke doje i ostalo. Ja sam prošla kroz pakao da očuvam mleko i onda upala u tešku depresiju jer su me "savesne majke" terale da se preispitujem da li sam možda ipak još nešto mogla da uradim da se mleko održi, možda ja ipak nisam dobra majka jer ne mogu detetu da pružim sve što treba. Pri tom su me još radili hormoni posle porođaja, bila ne ispavana kao i sve sveže mame a uši pune tuđe savesti. Zato molim vas nemojte to raditi, mame koje doje nemaju pojma kroz šta prolaze one koje ne mogu pa ne bi bilo loše da malo spuste loptu dok neku kao što sam bila ja ne oteraju na psihoterapiju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 935
1.11.2012 8:22:16   
Anoniman
Gae user posted image sve smo isto prošle, i isto tako niti mi treba sažaljenje a još manje pridika.

Apropo tema, počela sam da pijem ovo bez laktoze kravica i mnogo bolje podnosim od onog običnog, a sad ima i čokoladno da se kupi isto bez laktoze. Mihajlo će početi sa ovim mlekom definitivno, a možda i ostane na tome, jer svakako nema naviku samo mleko da pije.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 936
1.11.2012 8:26:52   
Anck Su Nmaun
Slazem se sa Gae...
Dojilaa sam ih obe, jednu 4, drugu 8 mes. dok sam imala mleko, ali bez obzira, bzvz mi je da neko sebi daje pravo da osudjuje jer nisi u toj kozi,.
Oba puta sam pala u bedak kad sam izgubila mleko, danima sam se lose osecala.
To je jedna stvar kad zelis a nemozes.

A druga kad neko ima i ne zeli ni da pokusa da pruzi to svojoj bebi, moje dve drugarice nisu dojile jer im je bilo mrsko, tesko i sta ti ja znam, ne podrzavam ali ni ne osudjujem...ko sam ja da nekome kazem da je dobra il losa majka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 937
1.11.2012 8:28:27   
Anck Su Nmaun
A sto se tice kravljeg... nama paket od 9 l traje 5 dana.... mi zivimo na mleku...tako da ne dirajte mi mleko user posted image user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 1.11.2012 8:29:20 >

Direktna veza do poruke: 938
1.11.2012 8:41:20   
Anoniman
Bez namere da nekog branim i trt mrt, ali mislim da niste dobro razumele devojku, nije ona rekla ništa loše, već samo da ne razume majke koje mogu, a NE ŽELE da doje zbog ličnog komoditeta. Tako sam bar ja razumela. user posted image

I meni je, kao i njoj, žao sve mame (među koje spadam i ja) koje nisu bile u mogućnosti da doje svoju bebu zbog nedovoljne količine mleka. Kad kažem "žao" ne mislim na degradirajuće sažaljenje, već na ono "gde ste, sapatnice moje, ista nas muka muči". Njakala sam se mesecima sa pumpicom za izmlazanje i tabletama za povećanje količine mleka ali nije išlo user posted image

Kravlje mleko sam uvela kad sam ja htela i kada sam ja smatrala da treba da se uvede, tako da oni komentari koji vagaju moju majčinsku ljubav na osnovu broja tetrapaka "kravice" koju je moje dete popilo me uopšte ne dotiču. user posted image

Direktna veza do poruke: 939
1.11.2012 8:48:58   
Anck Su Nmaun

Bez namere da nekog branim i trt mrt, ali mislim da niste dobro razumele devojku,

Ja sam moje postove pisala nevezano za bilo koga, nego iz citave rasprave.
ne volim da kad ne ko osudjuje ti si takva majka il nemajka sto si dala il nisi dala mleko user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 940
1.11.2012 8:50:19   
Anoniman

Bez namere da nekog branim i trt mrt, ali mislim da niste dobro razumele devojku, nije ona rekla ništa loše, već samo da ne razume majke koje mogu, a NE ŽELE da doje zbog ličnog komoditeta. Tako sam bar ja razumela. user posted image

I meni je, kao i njoj, žao sve mame (među koje spadam i ja) koje nisu bile u mogućnosti da doje svoju bebu zbog nedovoljne količine mleka. Kad kažem "žao" ne mislim na degradirajuće sažaljenje, već na ono "gde ste, sapatnice moje, ista nas muka muči". Njakala sam se mesecima sa pumpicom za izmlazanje i tabletama za povećanje količine mleka ali nije išlo user posted image

Kravlje mleko sam uvela kad sam ja htela i kada sam ja smatrala da treba da se uvede, tako da oni komentari koji vagaju moju majčinsku ljubav na osnovu broja tetrapaka "kravice" koju je moje dete popilo me uopšte ne dotiču. user posted image

Majka koja ima muku sa mlekom neće da sedne da mozga šta je pisac mislio. I ne mislim tu samo na Macaki, pun je internet sličnih "savesnih" mama. Veruj mi da ni jedna mama u poziciji u kojoj sam ja bila neće da sedne trezveno da razmišlja jer ne može, tad oseća samo stravičan pritisak da treba da doji, da mora sve da učini da očiva mleko da mora da se potrudi da mora da istraje, da mora da se žrtvuje... A niko ne kaže dokle, i niko ne kaže kako i nikad ne znaš da li si mogao još nešto, osećaš samo pritisak okoline, a beba plače jer je gladna, ti si neispavana i iscrpljena jer te tuđa savest proganja pa umesto da spavaš prebiraš po glavi da li si ipak loša majka i nesposobna da brineš o svom detetu. Uzgred pumpaš i prepumpavaš za mililitar više dok se kao ja ne raspadneš u ordinaciji svoje dr opšte prakse i počneš da ridaš na sred doma zdravlja a pritisak skoro 200. I ni tad nisam shvatila u čemu je problem, ali je mojoj dr bilo jasno pa me naterala da potražim pomoć psihoterapeuta...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 941
1.11.2012 8:54:26   
Anoniman
Gae, kao što rekoh, ja te razumem. Ti si svoje dete dojila 4 meseca, a ja moje samo 2. Sve znam kako ti je bilo, jer smo prošle kroz istu muku. Tvoje, kao i moje dete je sad zdravo i lepo, a taj ružni, teški period je sada prošao i nemojmo ga pamtiti jer nas samo rastužuje. Negativne komentare nemoj uzimati k'' srcu, ako si već tako stresno reagovala na njih. Pusti... Ti najbolje znaš da si dobra mama i nema šta ko tu da ti priča i polemiše o tome.

Da ne idemo u off, dakle, kravlje mleko, ko voli nek izvoli... user posted image

< Poruku je uredio Trt Milojka -- 1.11.2012 8:55:29 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 942
1.11.2012 8:59:27   
Verolina
Oko cega se vi prepirete, Boze Bozeuser posted image
Macaki, ako ti nesto znaci, znam sta si htela da kazes, samo sto to nisi dobro upakovala. Imam sitnih neslaganja tu, ali posto nemam dete i nisam dojila i ne znam da li cu, necu zalaziti u tu temu.
Mene su jednom napali na temi o abortusu. Jedna osoba nije razumela sta sam rekla, a onda je citava motociklisticka banda navrla na mene. Napisana rec ima veliku jacinu za ljude koji su zeljni prepirke, nekvalitetne prepirke. Nekome, doduse, zaista i zasmeta (kao sto je Tash zasmetalo, na primer), ali se to sa izvinjenjem i lepim obrazlozenjem brzo resi. Diskusija oko tema koje jednostavno po prirodi imaju dve strane i dva misljenja mora da se vodi izmedju stalozenih ljudi. Ovde se uvek otme kontroli.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 943
1.11.2012 9:01:20   
Anoniman
Ja ovo pišem jer ima još mama kao što sam ja bila, koje će taj pritisak okoline da gurne preko ivice pa apelujem na savesne mame da malo olade zarad mentalnog zdravlja nas ostalih. Ja sam pri tom 6 i po meseci trudnoće provela u bolnici i već sam bila izmrcvarena kad su me priče o dojenju dotukle.

Elem, modovi izvinite na off-u ali sam smatrala da moram da odgovorim na ovo pisanije zarad budućih mama koje će ovo čitati.

Da se vratim na temu, kravlje mleko samo u formi kiselog mleka, kajmaka, putera i sireva... Ostalo samo ponekad... Mleko koristim za poparu, kolače i slično. Kad malo poraste daću joj i ponekad da popije čokoladno mleko ili ću joj zaliti koh mlekom ali ga nikad neće piti svakodnevno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 944
1.11.2012 9:01:40   
Anoniman

Ali ja nemam problem ni sa majkama koje ne žele da doje decu, i ne mislim da su manje savesne od onih koje ne mogu, niti od onih koje doje.

Jednostavno, i dalje tvrdim da majčino mleko nije "injekcija imuniteta" nakon 3eg meseca bebinog života.
Drugarica je dojila preko dve godine, i mali je imao bronhitise, a ja dojila 3,5 m (Luku) i bio je zdraviji od tog dečaka koji je dojen preko 2 god.
Dakle, genetika, a ne majčino mleko (moje mišljenje).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 945
1.11.2012 9:02:03   
lesica
A ako nastavi tema da se otima kontroli,ode pod ključ!

Dakle,vratite se poenti teme-kada ste dale kravlje mleko deci,koliko dete pije,kako podnosi...

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 946
1.11.2012 9:07:08   
Anoniman
Dobro.

Sad mi kažite, koliko masno mleko dajete? Mi smo na 2,8% i dalje. Ne buni se i kad joj dam 1,6, ne konta razliku, a sve kontam da joj u buduće dajem to manje masno, da i ona bude manje masna.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 947
1.11.2012 9:08:04   
Modessty
kravlje mleko je hit i tačka! user posted image Moje dete ne bi kakilo danima da ne pije kravlje mleko i to ono razblaženo od 2,8%mm. SSlobodno me upucajte ako želite, ali moje zapažanje i zapažanje mog supruga dok je D bio beba je bilo da su sva deca koja su bila naduvena (ne mogu reći bucmasta jer nije pravi izraz) i izgledala ko baloni bila su na veštačkom mleku i to pojena nekim nenormalnim dozama, ili još gore i na majčinom i na veštačkom za ne daj bože (znate ono - dodje baba i kaže kako detetu nije dovoljno majčino mleko nego da mu ćero daš još ono iz kutije...)! Davala sam Danilu Humanu samo koliko sam morala - da ne bude gladan. Kravicu smo uveli sa 6 meseci i to da bi jeo razne kašice koje se prave sa mlekom. Moje drugarice koje su dojile bebe maksimalno mesec ili dva uvodile su kravlje mleko sa 4 meseca, jer im se nije dopadalo da daju deci ono veštačko.
Ja sam imala ludu sreću da sam imala dovoljno mleka i da sam pregurala krizu sa nedostatkom mleka u roku od mesec dana. Tako da sam sina dojila do prvog rodjendana.
I napominjem ovo je sve moje lično vidjenje i mišljenje, koje ću možda i da promenim ako mi majka priroda podari još jedno dete.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 948
1.11.2012 9:09:32   
Lilla

Trt mrt user posted image  

Inace, sto se ove iznad teme tice, kad bi me postovi po forumima tako pogadjali ja bih se do sad objesila jer nisam mogla da dojim uopste. Probala sam sve moguce varijante, na mene su naskakale kako babice tako i moja mama, sva sam bila u modricama i ranama, ali nista. I na kraju sam odlucila da ne patim ni sebe ni svoje malo koje je histericno plakalo svaki put kada bih probala da mu utrpam sisu, nego da mu dam dohranu. Hvala Bogu, nista mu ne fali. Zao mi jeste ali ne osjecam grizu savijesti uopste i zato me apsolutno bas briga sta ce ko da kaze. A to ko je savjesna mama a ko ne ne bi trebalo uopste da se komentarise, jer mozda su bas one mame koje se smatraju maksimalno savjesnim samo zato jer doje upravo suprotno zbog drugih stvari. Ko ce znati?

Sa kravljim mlijekom cemo da sacekamo jos, makar jos pola godine a mozda i vise, vidjet cemo.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 949
1.11.2012 9:10:23   
lesica
Ja dajem 3,2% ili 2,8% zavisi šta kupim.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here