|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
28.10.2012 12:23:46   
Ana RR
Ja sam  tek pre mesec dana uvela detetu kravlje mleko (ima 15 meseci) ali mu dajem samo kroz "kašice" i hranu, pred spavanje i dalje pije nestle junior ili nan 3 (jutarnje mleko je nedavno sam izbacio). Nisam ljubitelj mleka, ne mislim da je preterano bitno u ishrani ali ne mislim ni da je otrov i da će se moje dete razboleti od nečega jer ga konzumira. Pošto ni mm ni ja ne pijemo čisto mleko (pijemo kafu sa mlekom, kakao, neskvik) sumnjam da će i naše dete imati naviku da ga pije, lud je za jogurtom i mogao bi ga piti po ceo dan.

Neka svako odluči kako će raditi, molim vas da se u ovoj temi ne prepucavate, svako ima svoj stav, to podržavam, ali nametanje istog i ubeđivanje druge strane u ispravnost jednog stava, pre svega nije pristojno.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 901
28.10.2012 13:52:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Sve se slazem, dojenje je zdravo ali ovo je tip zakljucaka koji podsticu osecaj grize savesti kod zena koje ne mogu/ne zele da doje a nije ok. Ja nisam imala dovoljno mleka, jer ga nema svaka zena koliko god lekari i babice tupili da to nije tacno i da svaka ako hoce moze da doji, i bebu sam dohranjivala od pocetka ali sam ga i dojila jer sam kao biolog, svesna zastitnog efekta antitela u prvih nekoliko meseci dok detetov imuni sistem ne sazri. Prestao je da sisa u petom mesecu. Jos uvek se nije razboleo ni dok je sisao a ni posle. I mi pijemo najskuplju formulu ( splet okolnosti na pocetku pa smo ostali pri tome) ali ja mislim da to nema veze. I uveli smo kravlje mleko i mlecne proizvode od sedmog meseca. A sigurna sam da ima i super zdrave dece koja piju dohranu bez dojenja. Ovim ne zelim, da umanjim znacaj dojenja i jasno mi je zasto se preporucuje. Ali stvarno mislim da treba svaka majka donosi odluku sama za sebe i da ne treba stvarati atmosferu tihog mobinga i deliti zene na dobre i lose majke na osnovu toga da li doje ne doje i da li deci daju kravlje mleko.

upravo! to sam i ja zelela da kazem. nije mi se dopao ton kojim su majke koje se trude da doje svoju decu iz najbolje namere, verujuci da rade najbolje za svoje dete okarakterisane na jedan ruzan nacin.
kao danas emancipovane zene daju deci super kvalitetno i super smrdljivo mleko iz kutije, dok jadnice koje nemaju para za to isto smrdljivo mleko se muce i doje svoju decu da ne bi skapala od gladi!
za mene je kao sto sam vec napisala ad mleko nuzno zlo, a nikako najbolji izbor za moje dete.

takodje, nije mi bila namera da stvorim osecaj grize savesti bilo kome. sem toga, zena koja spontano izgubi mleko, pa mora da predje na dohranu nema ni razloga da oseca grizu savest, nije svojom krivicom izgubila mleko, tako se desilo. takav slucaj mogu samo da sazaljevam. ali postoji puno zena koje ne zele da doje izgovarajuci se kojekakvim jeftinim izgovorima, sve da ne bi narusile svoj komfor. pa ako ce njima izazvati osecaj grize savesti onda neka izazove, mada cisto sumnjam da ce se to desiti.
poenta je da je negde ovde u temu o kravljem mleku zalutala tema i o dojenju i to dojenju alergicne dece, a ja kao mama takvog deteta sam morala da se oglasim.

sto se tice imuniteta, ja sam napisala kakvo je nase iskustvo bilo. gorko sam se pokajala sto sam prestala, sto nisam izdrzala bar zima da prodje, jer ne smem ni da zamislim sta nas ceka. mozda neko nije primetio vezu izmedju decijeg razboljevanja i dojenja, ja sam primetila i tek onda postala svesna sta je mojoj bebi znacilo moje mleko.
takodje, nisam napisala ono sto je jako bitno... mom detetu je naglo pao hemoglobin mesec dana nakon sto je pocela da pije ad mleko. otisli smo na redovnu kontrolu kod hematologa, njoj hemoglon naaaglo pao, sa 116, na 108. toliko o tome kako je ad mleko dobro jer je obogaceno gvozdjem i svim i svacim. sad moramo da pijemo sirup da ga podignemo. bila sam ubedjena da ce joj KS cak biti i bolja od kada ga pije, ali eto obrnuto je. bila je puno bolja dok je sisala nego od kada pije ad.

da ne duzim vise o dojenju jer nije tama, ali jednostavno nisam mogla da ne reagujem.

kravlje mleko - da ili ne? da, ako ga dete normalno podnosi, ako lepo reaguje na njega i ako ga voli. ali ne cesto i ne u velikoj kolicini. mlecni proizvodi - da, uvek! i uvek bih im dala prednost u odnosu na mleko. kod nas u kuci se jogurt kupuje svakodnevno, a mleko tek ponekad.

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 902
28.10.2012 17:55:51   
Maslacak15

Evo kao sto sam obecala user posted image Da dam par referenci i necu vise da davim na ovu temu. Da kazem za pocetak da bebe dolaze na svet sa nerazvijenim sistemom za varenje i sigurno je najbolja varijanta majcino mleko. To ne treba posebno objasnjavati. S obzirom da je kravlje mleko po mnogo cemu "jace" i drugacije, s vremenom su razvijena adaptirana mleka, sa teznjom da se priblize sastavu majcinog. Za malu decu do pola godine ili devet meseci adaptirano mleko je sigurno bolje nego kravlje.
Zelela bih ipak da kazem da je masa studija koju sam nasla o stetnim efektima kravljeg mleka kod dece objavlejna u casopisima tipa Nestle Nutr. Workshop i slicno, znaci sponzorisana od industrije.

Zasto je mleko dobro za zdravlje mozete naci na sledecm linku

http://www.nationaldairycouncil.org/SiteCollectionDocuments/health_wellness/lactose_intolerance/Unintended%20Consequences%20of%20Dairy%20Avoidance%20-%202011.pdf

Nebih da raspravljam na temu jogurta i mleka, jogurt je jako zdrav samo bih rekla da je svako novo preradjivanje promena namirnice u kvalitetu i sastavu. Jogurt je jogurt a mleko je mlekouser posted image Kad je u pitanju prerada, naprotiv nasla sam nekoliko interesantnih studija na temu sirovoh nepreradjenog kravljeg mleka i termicki neobradjenog. Da direkt iz krave. Ima vise vrlo ozbiljnih epidemioloskih studija koje pokazuju da konzumiranje sirovog kravljeg mleka znatno smanjuje ucestalost astme i alergija, bolesti modernog doba kojima se de facto ne zna zasto su sve ucestalije.

Evo i par primera.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21875744
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23041676

Kao infektivni biolog, ne mogu da precutim da je osnovni rizik od sirovog mleka bakterioloski i zato treba biti jako jako oprezan kod termicki neobradjenih mlecnih proizvoda. Ali ipak treba i ovakve stvari imati u vidu pre nego sto krenemo da vrtimo glavom u neverici sta rade ljudi na selu. user posted image

Toliko o tome. Znam da misljenja nisam promenila, ali mi je bio cilj da malo informisem a za mene licno i dalje ima malo zdravijih obroka od solje mleka ili jogurta i jaja na oko uz neku salaticu. Prijatno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 903
28.10.2012 18:00:16   
Olga75
Maslachak , izvin ali moram da pitam infektivni biolog = mikrobiolog ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 904
28.10.2012 18:16:33   
Maslacak15

Ne Olga tj ne sasvim.user posted image Mi se bavimo gram negativnim patogenim bakterijama, hlamidijom, neiserijom i helikobakterom ( stomak) ali prvenstveno njihovom interakcijom sa humanom celijom. Zato sam bas usko strucna za problematiku zacepljenih jajovodauser posted image Znaci fokus je kako ove bakterije kolonizuju ljudska tkiva i sta se desava prvenstveno u ljudskoj celiji/ tkivima tokom infekcije. Kako je ona pogodjena, i samim tim molekularne osnove razvoja bolesti. Mikrobiolozi se fokusiraju na same bakterije i njihovu bilogiju. Mada to se ponekad preklapa. Sto se obrazovanja tice studirala sam molekularnu biologiju to studiraju uglavom i mikrobilozi samo mi je eto uza specijalizacija drugacija ( doktoriral sam genetiku razvica kod eukariota, znaci ne bakterije). A sad svi po solju mleka da ne skrecemo sa teme.user posted image Izvinjavam se za off topic.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 905
28.10.2012 18:19:01   
Olga75
hvala , muku mucim vec par dana sta je infektivni biolog user posted image
ja ne pijem mleko , gadno mi je user posted image

Direktna veza do poruke: 906
28.10.2012 20:25:03   
Yula
Macaki, nije se ovo sto sam pisala odnosilo na tebe, vec uopsteno na mnoge mame koje svojim komentarima nabijaju komplekse i osecaj krivice kao da nisu dobre majke jer nisu mogle iz nekog razloga da doje svoje bebe. Ja apsolutno nemam taj osecak krivice jer smatram da je u nasem slucaju najbolje sto sam mogla uraditi je da prestanem da dojim bebu i prebacim ga na specijalno meko, mnogi znaju vec nasu pricu da se ne ponavaljam.

Ali ja imam osecaj krivice jer sam i ja bila jedna od tih majki koja je drugima trucala o vaznosti dojenja i nesvesno sam svojim drugaricama nabijala osecaj krivice sto ne doje svoju decu, zbog toga se osecam kao kreten! user posted image Ubedjivala sam najbolju drugaricu da doji obavezno iako joj beba nije napredovala od njenog mleka. Tvrdila sam kako majcino mleko ne moze da bude lose. Takodje se secam kako smo na jednom drugom formu ubedjivali zenu da treba da doji, ona kaze dete joj puno spava, nekako je mlitavo, kada su otisli na prvu kontrolu dete u manjku sa kilazom od rodjenja. Jaoj, majko, a mi je i dalje ubedjujemo kako treba da doji obavezno iako mu daje dohranu ponekada. Dete propadalo dok nije presla na formulu. user posted image Znaci nije istina da je svako mamino mleko dobro, ne znam od cega to zavisi ali nekim bebama nesto u njemu ne odgovara i to je cinjenica.

I ja sam prestala da pusim pre trudnoce, zdravo se hranila i hvala Bogu rodila zdravu i krupnu bebu. Dojio je nesto preko 4 meseca i nikada mi dojenje nije bilo tesko niti mi je predstavljalo ikakvu zrtvu, kakva bre zrtva, to je tako normalni prirodno, sa flasicama sam se namucila, nisam mogla samo da ih operem. Ovako izvadis siku i teraj. Zato me to nervira kada pricate kako mama treba da bude ponosna jer se ona muci, idi molim te. A o imunitetu zahvaljujuci maminom mleku je izlisno pisati jer sam pisala toliko puta, ali ajde i ovde da kazem, ja sam dojena beba do godinu dana i bila sam najbolesljivija od nas troje dece, a sestra je sisala 6 meseci, brat samo 4,a on je bio najboljeg zdravlja. Sve je to stvar genetike i spleta toliko drugih okolnosti. Pa moja drugarica doji dete evo punih 14 meseci, dete joj je svako malo bolesno, cak i preko leta je bio bolestan preko mesec dana, a sisa po celu noc i nekolo puta dnevno, zena nikada nije ni pusila, ni pila, niti pije lekove, sva je oronula od nespavanja jer se mali budi na svakih pola sata, a ja sam je ranije savetovala da obavezno doji na zahtev, zena to shvatila bukvalno i mali se navukao na siku, normalnu hranu jedva da jede, za veceru pojede 40-ak grama povrcne kasice a kao trut je. Poslednjih 20 godina se strasno forsira dojenje, kao dobro je protiv alergija i gle cuda, poslednjih 20 godina se alergije toliko ucestale da je to strasno. Nisam mogla da ne razmisljam o tome kada je moje dete sisalo i razvilo preko moga mleka alergiju na kojesta a deca nekih mojih drugarica ( imam 5-6 drugarica koje su dobile decu neku godinu pre mene i par njih par meseci posle mene ) koja su dojila mesec-dva ili nisu uopste, nemaju nikakvih problema sa alergijama. Jeste, alergije su nasledne, ali neki ljudi ih uopste ne razviju a neki da. Zasto, kako, ne znam.

Da se vratim temi, slazem se sa zenama koje kazu da se ne treba previse povoditi za najnovijim istrazivanjima, jer su mnoga radjena namenski i dosta su kontradiktorna, kada ih procitas mislis jbt sutra cu da umrem jer sam jeo ili pio ovo ili ono, a to su gluposti. Nasa deca SZO sluze kao zamorcici jer svakih nekoliko godina izbacuju neke savete koji totalno pobijaju one prethodne koje su isto oni dali. Moje dete sa 16 i kusur meseci pije adaptirano meko jer smo imali problema sa krvarenjem creva i pice ga mozda do drugog rodjendana, ali lepo neko rece, ako ga dete jede kroz kasice ne vidim sto ga ne bi moglo i piti, pa cu tako videti da nesto pre drugog rodjusa predjemo na obicno kravlje, ali BIO, ima ga ovde i u mogucnosti sam da ga placam, pa sto da ne. Da sam u SRB radije bih kupovala mleko od nekoga sa sela ko je provereno pedantan i vodi racuna o svojoj kravi, a tako sam savetovala i mom bratu, samo sto ce oni ranije preci na kravlje, vec sa nekih 8-9 meseci bebinog zivota, jer malom ne smeta mlecno.

Poenta je raspitati se oko svega vezano za decu svuda okolo, kod doktora, iz najblize okoline, ukljuciti malo i zdravu logiku i raditi onako kako mislis da treba, ako vidis da ne ide, menjas nesto i tako.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 907
28.10.2012 20:51:07   
Yula
Samo jos da kazem da je moje dete inace izuzetno dobrog zdravlja, od svih beba iz okoline je najmanje bio bolestan, svega 2 puta i to kada smo svi u kuci bili bolesni, znaci virusno i jednom kada je imao proliv sa 40 dana, a proliv je dobio od necega sto sam ja pojela. Upale usiju ni ne znamo sta su a nadam se da necemo nikada ni saznati, curenje nosa isto, vakcine podnosi odlicno, cesto je u kontaktu sa decom koja su bolesljiva, ali on se za sada dobro drzi. Zato sam u uverenju da za sada dobro radimo sto se tice njegove ishrane.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 908
28.10.2012 21:26:52   
World
ma bitno je da se kupuje nestle i ostali 'vodeci' industrijski proizvodi... nece me niko ubijediti da je otrovna i potkupljena indistrija zdravija od prirodnih stvari... ako nam je priroda dala mlijeko, tu je zato da ga pijemo, a ne da izmisljamo....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 909
28.10.2012 22:03:07   
Maslacak15
U Nemackoj na trzistu, verujem da je i u Srbiji tako prodaju se cetiri kategorije adaptiranih mleka: pocetno, 1, 2, 3. Prva dva su za bebe do 9 meseci, a 2 ka i 3 ka su kao za kasnije tj zamena za kravlje mleko zbog tih prica o kojima sve vreme diskutujemo. Elem stvar je dogurala dotle, sa besomucnim marketingom i propagandom, da su na kraju reagovali savezni institut za procenu rizika zivotnih namirnica i nadlezno ministarstvo i objavljeno je dokumentovano da proizvodjaci neistinito informisu kupce, tj zavlace ih i da na osnovu njihovih analiza ta adaptirana mleka za stariju decu NISU bolja od kravljeg mleka- naprotiv. Sadrze manjak proteina, manjak kalcijuma a visak ugljenik hidrata i secera favorizujuci gojaznost. Od tada je usvojena preporuka, koju postuju i pedijatri. Majcino mleko i adaptirano ( pocetno ili 1 ica) se preporucuju do 6 meseci, potom se savetuje umereno uvodjenje kravljeg ( do 300 ml dnevno zbog opterecenja za organizam). Od navrsene prve godine, sve restrikcije prestaju i dete moze i treba da jede zajedno sa svim ukucanima i da pije mleka koliko hoce. Tako je u Nemackoj...

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 910
28.10.2012 22:07:19   
Verolina
IZVORNA PORUKA: World

ma bitno je da se kupuje nestle i ostali ''''vodeci'''' industrijski proizvodi... nece me niko ubijediti da je otrovna i potkupljena indistrija zdravija od prirodnih stvari... ako nam je priroda dala mlijeko, tu je zato da ga pijemo, a ne da izmisljamo....

Bravo.user posted image
No, sad bi se uvek ovde mogla poteci polemika da li nas kvarni seljak daje kravi da pojede lopatu, plasticnu kesu ili izmet od zmije, ili joj , pak, do besvesti tuce antibiotike i bensedine, cisto da bude mirna dok tu lopatu vari, a antibiotik ce da joj sredi isparani buraguser posted image . Kvarnih li ljudi ovde i loseg li mleka. majka priroda, no no...To nikako nije dobro!user posted image

< Poruku je uredio Verolina -- 28.10.2012 22:19:56 >

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 911
28.10.2012 22:31:33   
milenatea
za vreme raspusta, naravno dok sam isla u osnovnu skolu, ceo raspust sam provodila kod bake i deke na selu. imali su sve domace zivotinje. obozavala sam tada, obozavam i sada sve zivotinje i ni jedna muza krava i koza nije mogla da prodje bez mene. baka pomuze prvo kozice i ja popijem jos uvek mlako, neprocedjeno mleko, zatim predje kod krava i ja isto popijem ono mleko u kom ima i poneki trun od slame ili cega vec. nista mi nije falilo nikada, nikada nisam imala ni bronhitis, ni upalu uveta nikakvu bolest. Sve dok nisam dobila hpv virus i cin1, i sada saznala za pcos. moje misljenje je da je priroda najbolja. prvenstveno setite se filma ptice koje nikad ne polete, jeste da ona mala pije kozje mleko, ali i kravlje mleko od krava koje sigurno jedu samo ono sta je prirodno (seno) i koje ne kljukaju nicim vestackim ne moze biti gore od npr "kravice"

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 912
28.10.2012 23:36:19   
bojanica7
al ste se rasplinule user posted image

prestala sam da budem shokirana i naravno setila sam se da svako ima pravo da svom detetu da ono sto je najbolje za njega. ako je iole normalan user posted image

kod nas je situacija sledeca: gala je pocela kravlje da uzima s grizom, s nekih osam-devet meseci, kad li se uvodi gluten... a nudila sam joj flasicu kravljeg posle rodjendana, ni da lizne. onda joj je svaki put kad odemo kod mojih (jednom mesecno) keva nutkala pred spavanje domace, uzme koji gutljaj i nista. medjutim, evo pre mesec dana je odjednom prihvatila i eksirala flasicu i pocela da pije posle kupanja oko 150 ml. kozjeg uvek popije svih 240 ml, kojiko joj sipam. da li zbog ukusa ili joj vise prija stomaku... pojma nemam. ali eto, pocela je da pije kravlje sa 21 mesec (a i dalje sisa)

Panta rei

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 913
29.10.2012 19:28:19   
Olga75
sad sam sve procitala i mogu samo reci :
evo ja sam jadnica koja nije imala kinte da detetu daje nista drugo sem mleka iz svoje sise ( 14 meseci ) koje i nije nista posebno , sad da li je bolje da sam davala fabricki adaptirano kravlje ili dvotrecinsko kravlje ili onako klot kravlje ne znam to se jos nisam prosvetlila user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 29.10.2012 19:29:46 >

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 914
29.10.2012 19:37:15   
mihi
Ovi svi komentari gube svaki smisao. Ne pišem više ni za jedno mleo ni kravlje ni kozije.user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 915
29.10.2012 19:38:38   
Olga75
izgubilo je smisao vec jako davno user posted image
kravlje , kozije , jos svinjsko nije poseceno ali ima vremena user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 916
29.10.2012 20:16:04   
Anoniman
Íma jedna stara izreka "kad bi se sve pameti iznele na vašar, svak bi se svoje mašio." user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 917
29.10.2012 22:12:59   
jance
ja pokusavam da nadjem gde se pisalo na ovoj temi ( a znam da jeste, citala sam) koliko mleka dajete ako dajete kravlje uvece? isto koliko ste davali najvise AD pre, ili manje? vise? majstor pije uvece kravlje, popije 260ml i vristi da hoce jos, meni nekako puno. opet on je izbacio mleko ujutru... izbacio u bukvalnom smislu te reci, i sa 10 meseci je bljuckao i izbljuckao sve sto je popio, pa smo se sa dr dogovorili da jednostavno nema vajde od tog jutarnjeg mleka, da bolje ujutru dobije mlecni obrok...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 918
29.10.2012 22:22:09   
tijatija
Jance, ako ti vecera, cinimi se da ti je mnogo to mleka. Moja deca su u proseku oko 210 pila, na iskap su popile iz boce, znam da sam sipala 250ili 270 i to bi polila u to sam ubedjena, ali ja licno mislim pogotovo ako vecera lepo da neptreba sa preterivanjem

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 919
29.10.2012 22:27:22   
Anoniman
Jance, lekari kažu da u tom uzrastu dete treba da unosi maksimum 700 ml mleka dnevno sa sve mlečnim proizvodima uklučenim u tu računicu. Dakle, mleko, sirevi, pavlake - sve to kad se sabere za 24h ne bi trebalo da bude višeod 700ml. Tako meni moja dr rekla, a i još neki, da im je to maximum zbog anemije i još mnogo čega, da ne nabrajam.
Btw, i moja N je pila toliko mleka uveče kad je imala godinu. Volela je i tražila je još, ja sam joj i ostavljala veče za ritualno ispijanje mlekca. Nije ga puno pila tokom dana, ali zato uvečeeee... pila je sigurno 260, možda i više sa godinu i nešto dana.

< Poruku je uredio Trt Milojka -- 29.10.2012 22:29:53 >

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 920
29.10.2012 22:57:05   
jance
pa da... ja sve gledam da on unosi dovoljno mlecnih preradjevina preko dana, ujutru da ide jogurt sa vocem i zitaricama, pa da bude pavlake u rucku ili mladog sira, ali vecera (cvrsti deo) mu obicno nije mlecna...
kupila sam ja inace flasicu zapremine 330ml, ali nije hteo iz nje da pije... pije punu Aventovu od 260ml uvece i to mu je to sto se samog mleka tice, ostalo kazem, tako nadomestim....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 921
30.10.2012 9:09:30   
jovicaa
ma opusteno jance ne mora to u mililitar da bude po ps-u.
ako popije ujutro solju jogurta i uvece solju mleka i usput malo pavlake, sira i sl... to mu je sasvim dovoljno, ni puno ni malo..
nama je aleks sad skroz spontano smanjio mlecne proizvode. ne znam sta pije ujutro u vrticu.
ali kod kuce popije nekad celu casu jogurta, nekad ni toliko, ponekad jos i celo kiselo mleko... kako kad, uopste ne pazimo vise da to bude neka odredjena kolicina.
ali mislim da bas nije preporucljivo da bas svaki dan kombinujes mlecne proizvode sa ruckom, zato sto gvozdje iz mesa onda ne moze da se resorbuje...

< Poruku je uredio jovicaa -- 30.10.2012 9:11:14 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 922
30.10.2012 9:13:23   
Anoniman
Ja vam to pišem jer sam mislila da preterujete sa mkekom kao ja user posted image Moja Nina je u jednom periodu rokala po litru mleka pa plus sirevi, pavlake i andraci, onda je dr rekla da neeeee smeeeee toliko, da ograničim sve na oko 700ml. I mislite da sam merila 700ml? Hau jes nou. user posted image Samo joj davala manje mlečnih zavrzlama, da se ne naliva baš i kad joj je dosadno pa ne zna šta bi.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 923
30.10.2012 9:17:04   
jovicaa
ma da koliko se secam i aleks je unosio mozda oko litru sa godinu dana, pa su nam rekli da malo iskuliramo, mislim da je bilo tako... ne mogu da se setim. ali on je uvek svega unosio puno... user posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 924
31.10.2012 13:33:35   
Anoniman
zna se sta je najbolja opcija i sta svako dete koje ima savesnu majku zasluzuje.

IZVINI?????????!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here