Yula
|
Imaj u vidu i to da sve sto ti pojedes prelazi u tvoje mleko pa kod bebe, tako da mislim da i u maminom mleku ima gomila aditiva, konzervanasa, pesticida i ostale hemije, a o lekovima koje smo popile da i ne pricam. NIje to vise vreme nasih prabaka kada se zivelo zdravo. Meni je toliko postala odvratna ta propaganda oko dojenja jer se to pretvorilo u takvo pomodarstvo da vidim i ovde na forumu kada neko nema sta pametno da kaze odmah uskace sa parolom- ja dojim svoje dete! Ona se sada kao nesto zrtvuje. Mislim, da me pogresno ne shvatite, i ja sam dojila svoje dete i prestala sam jer nisam mogla pouzdano da ustanovim od cega mu krvare creva, bila je sumnja na proteine kravljeg mleka, ali i posle rigorozne dijete bez mnogo alergena nisam uspela da otkrijem sta mu jos smeta. I od tada sam se mnogo raspitivala i svemu tome, o kravljem mleku, formulama, dojenju i shvatila da tu zaista ima MNOGO propagande a sve nesto u korist, kako neko rece, uticaja na majke treceg sveta da bi dojile sto duze, jer njihova deca, nazalost, cesto osim tog mleka nemaju sta ni da jedu a ni da piju. Sto je najgore, mnogi misle kao ja ali niko ne sme javno da kaze jer odmah ti zalepe etiketu neemancipovane zene. Nije bas tema, malo sam odlutala, ali moracu jednog dana da upadnem na odgovarajucu temu i da kazem sta imam jer mi se vise to smucilo da gde god negde nesto beknes odmah se mase, da izvinete, sisama. Nekada je dojenje bilo stvar koja se podrazumevala, to niko nije niti spominjao, jos manje o tome razglabalo, naravno ako je mama imala mleko, a sada mi se cini da zene doje bebe da bi imale cime da se hvale pred drugim mamama i da ne budu neemancipovane. Jos da dodam, specijalno adaptirano mleko je spasilo moje dete, njemu hvala.
< Poruku je uredio Yula -- 28.10.2012 0:25:08 >