|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
14.6.2012 8:09:39   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Mala Stasa

Zdravo mame...Imam jedno pitanje,moja devojcica ima tri meseca i do sada je pila bebelac a kada je napunila tri meseca presla sam na kravicu 2,8mm,ali jos uvek joj nisam izbacila bebelac pa me interesuje da li smem i koliko dugo da mesam to...npr-u toku dana dva obroka su kravica a tri bebelac ili obrnuto....ona je lepo prihvatila kravicu.ako neko ima takvo iskustvo molila bih da me posavutuje..

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 826
14.6.2012 9:12:41   
isidora88

IZVORNA PORUKA: tijatija

imam jedno pitanje.Dali je moguce da je neko alergican na mleko a na mlecne proizvode nije user posted image jogurt, kajmak sir i ostalo

ja mleko ne mogu da pijem od samog mirisa mi se povraca,jednom su me naterali u vrticu da popijem dusu sam ispustila posle toga,ostale mlecne proizvode normalno jedemuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 827
14.6.2012 10:17:44   
red3lilu
Domaće kravlje mleko nisam pila jaako dugo, sigurno 15 godina, ali sam ga volela piti i nije mi pravilo smetnje.
Kao beba sam odrasla na dvotrećinskom mleku (kupovnom i domaćem) jer je mama izgubila njeno kad sam bila 1,5 mesec. Dan danas više volim dugotrajno mleko i više mi prija i to ono 3,2% nego ovo obično 2,8%. Isto tako ukusi su različiti sva ostala osim subotičkog mi "smrde", ne mogu ih ni mirisom ni ukusom..
Moje dete je prošlo isto kao i ja sa 2,5 meseci mi otišao kvalitet mleka i primorani smo bili da nađemo zamenu. Nije mi palo na pamet da mu dajem kravlje tj. to je bila poslednja opcija. Bio je na Humani do 10-tog meseca kad sam pokušala sa 2/3 mlekom, koje je povratio u obliku usirene mase. Nastavili smo sa Humanom do 13-14 meseci kad sam probala ponovo sa dugotrajnim 3,2% ali razblaženim.. od tada pije mleko i voli ga u svim postotcima i od svih proizvođača uključujući i pravu kravu user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 828
15.6.2012 23:38:15   
Mala Stasa
Koliko dugo vremena smem da mesam kravicu i bebilak?npr jedan obrok kravica a jedan bebilak,ako uopste smem da mesam?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 829
15.6.2012 23:50:04   
Anoniman
Malo ste poranili sa kravljim mlekom...

Mi da se pohvalimo. Par dana pre prvog rođendana uvedosmo kravlje mleko u ishranu, ali samo za kuvanje. Pravila sam joj poparu. Za piće smo prešli na Nestle Junior i njega ćemo piti još godinu dana, za drugi rođendan uvodimo kravicu...

(odgovor članu Mala Stasa)
  Direktna veza do poruke: 830
15.6.2012 23:52:38   
Mala Stasa
OK ali nisam pitala da li sam poranila ili ne vec je moje pitanje nadam se jasno...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 831
15.6.2012 23:56:24   
Anoniman
Nasmejao me je tvoj odgovor Mala Stasa! user posted image

Ne znam da ti odgovorim. Ja sam prvom detetu sa 9 meseci (ako se dobro sećam) jednostavno ukinula Bebelac i dala kravlje.
Mlađe dete mi je alergično na kravlje mleko pa ga ne pije i dalje.
A zašto daješ i dalje Bebelac ako si odlučila da pređete na kravlje? Mislim, zašto želiš da kombinuješ?

Direktna veza do poruke: 832
16.6.2012 0:02:45   
Mala Stasa
e tako hvala na odgovoru a i na pitanju...user posted image user posted image user posted image user posted image .pa tek smo uveli kravlje pre par dana pa sam mislila da ne prekidam odmah sa bebilakom dok se ne navikne a ona je lepo prihvatila kravlje i beba ima tri ipo meseca a sedam ipo kg.sto znaci da je i napredna pa sam mislila da ubacim i kravlje mleko.da li vi smatrate da treba da bebilak izbacim nacisto?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 833
16.6.2012 0:04:08   
Anoniman
A iz čega će dobijati gvožđe?

Direktna veza do poruke: 834
16.6.2012 0:10:21   
Mala Stasa
pa i zbog toga pitam da joj naprimer dajem tri obroka kravlje a tri bebikak...pa je moje pitanje da li smem to da kombinujem i koliko dugo vremena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 835
16.6.2012 0:12:06   
Anoniman
Ne, lično smatram da nije vreme za kravlje mleko u tom obliku, ne jer mislim da je ono nešto strašno, moj brat je odrastao na njemu jer je dohrane odbijao, nego zato što je adaptirano mleko obogaćeno vitaminima i mineralima. Ako već želiš (nadam se da je ono tvoje pitanje gore bilo u množini a ne persiranje user posted image ) da jede i kravlje mleko, ja bih rađe uvela neke pirinčane cerealije pa ih spremala sa kravljim mlekom, nego bebelac menjala kravljim mlekom.

Direktna veza do poruke: 836
16.6.2012 0:14:34   
Anoniman
Koliko znam može da se kombinuje, ali se kravlje mleko ne preporučije iz još mnogo razloga osim nedostatka gvožđa. Proteini kravljeg mleka su teško svarljivi za bebu a minerali kojima je bogato mogu oštetiti bubrege.

Direktna veza do poruke: 837
16.6.2012 0:14:46   
mala_koala
Sad se osecam kao s Marsa pala. Procitala sam par stranica u nazad, ali ne kapiram bas najbolje. Zasto ne sme da se koristi kravlje mleko??

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 838
16.6.2012 0:14:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mala Stasa

pa i zbog toga pitam da joj naprimer dajem tri obroka kravlje a tri bebikak...pa je moje pitanje da li smem to da kombinujem i koliko dugo vremena

Naglas ću da razmišljam... adaptirana mleka su na bazi kravljeg mleka.
S druge strane, ako mogu da se mešaju majčino i adaptirano, zašto ne bi mogli kravlje i adaptirano?
Na tvom mestu, posavetovala bih se sa pedijatrom, ali ja mislim da nije problem da ih kombinuješ.

Direktna veza do poruke: 839
16.6.2012 0:16:04   
mala_koala
Odgovorili ste dok sam pisalauser posted image

(odgovor članu mala_koala)
Direktna veza do poruke: 840
27.10.2012 18:55:52   
bojanica7
sad sam se shokirala.
eo me kod keve, i dolazi komsinica koja je dobila unuku pre nedelju dana, i nesto prica i potpuno usput kaze kako mama nema dovoljno mleka i poceli su da daju dve trecine kravljeg mleka (domaceg, oni imaju kravu) a trecinu vode. ja u shoku. moja keva pita, pa jel sme vec kravlje, sta kaze dr, a ona kaze serstrica je rekla da kupe humanu, ali oni nece. ko zna sta oni stavljaju u to mleko, vestacko i bla bla, a njihova krava zdrava, mleko sveze, naravno da je zdravije. i tek da otvrorim usta i kazem da to nema veze sa svezinom mleka i s tim sto je zdrava, vec sa tim sta to zdravo kravlje mleko sadzri, a one ce: tako je i starija i nista joj eno ne fali. i onda skontam, prosto ne vreid da joj bilo sta kazem... i ona i keva su neiformisani i ne zele da cuju nesto protiv tog stava. ali ne mogu da se nacudim user posted image

Panta rei

(odgovor članu mala_koala)
Direktna veza do poruke: 841
27.10.2012 19:23:42   
Janncica
I u mojoj okolini ima bisera koji su to radili... Jos se brecaju na mene kad im skrenem paznju. Uzas. Na svu srecu sa decom je sve ok. user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 842
27.10.2012 19:46:49   
jovicaa
nemojte tako slepo da verujete propagandi protiv kravljeg mleka. ja ga licno nisam davala tako rano, ali smatram da je cela prica prenapumpana. prvo i osnovno to sto na dohrani pise svasta sto nama deluje super i mi smo ubedjeni da nase dete sve te vitamine i iskoristi iz njega je zabluda. vrlo je diskutabilno sta i koliko dete moze da uzme od tih vitamina. tako su mi farmaceuti rekli, to vazi za sve vitaminske preparate.
a drugo svetska zdravstvena organizacija svako malo demantuje nesto. kao sto je bilo i sa uvodjenjem cvrste hrane. cas od sestog meseca, cas od cetvrtog, pa dajte ljudi odlucite se, nije kao da je bas mala stvar u pitanju...
trece nekom se sigurno mnogo vise isplati da ti kupis preskupu dohranu, nego mnogo jeftinije kravlje mleko..
danas sotonizuju kravlje mleko, a sutra ce nesto drugo... zivele korporacije, kako ih voliiiim user posted image
ja ne uzdizem kravlje mleko, ali sigurna sam da je prica zesce iskrivljena zato sto neko ima debelu korist od toga.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 843
27.10.2012 19:53:13   
Anoniman
Moj sin je slučaj deteta koje jako loše vari enzime iz životinjskog mleka i mi ćemo tek nakon njegove 3. godine pokušati ponovo... Naravno i mi smo probali oko prvog rođendana, pa nas koštalo zdravlja user posted image

Ja nisam mogla da dojim, tako da je nama AD mleko bila jedina solucija dugo vreme-i jeste ono hemijski smućkano, ali hvala bogu što postoji, jer ima toliko vrsta koje se prilagođavaju različitim malim bebećim metabolizmima. Nakon 1,5 godine smo prešli na biljno mleko i sad čekamo još par meseci pa da ponovo probamo kravlje.

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 844
27.10.2012 19:53:46   
MarijaBg
Ja sam se vec izjasnila o ovome, vrlo slicno misljenje imam kao Jovica, posebno posle razgovora sa nekim doktorima...
Prva moja dr-ginekolog se sokirala kad sam joj rekla da nameravam da dojim godinu dana. Ja je pitam zasto-kako, kaze ona: sta ti mislis zasto propagiraju dojenje do 2 godine??? Zbog siromasnih, da im deca bar tako unose nesto hranljivo i zdravo. Cim dete pocne fino da klopa, dojenje mu vise ne treba. Ionako mu za imunitet vredi samo prvih meseci... A ad mleko, cista propaganda zbog love. I uopste nije dobro da unose vestacke vitamine, jer se organizam navikava da ih tako dobija, pa ih slabije koristi iz hrane, sto je dugorocno katastrofa za organizam... Cim je dete spremno da unosi kravlje kroz kasice, moze i da ga pije...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 845
27.10.2012 19:56:45   
MarijaBg
Nina, to je skroz druga prica, sta ces, vi nemate izbor user posted image
Mada inace ne treba preterivati sa mlekom. Posle 1 rodjendana, treba im ukupno 500-600 ml mlecnih proizvoda (100 gr sira je kao 200 ml mleka) Npr. uvece im tad vise uopste ne treba mleko pre spavanja, nije ni dobro zbog zubica... Mnogo je bolje da piju jogurt, jedu kiselo mleko, mladi sir...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 846
27.10.2012 19:58:01   
MarijaBg
I molim vas, nemojte da me napadate sad, vec smo pisali o ovome 100 puta. Svako ima svoje misljenje, neodlucne mame mogu da iscitaju temu i donesu svoj sud.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 847
27.10.2012 19:59:17   
Anoniman
Mihajlo samo jogurt sada pije i to je to... A kad je pio biljno, kuvala sam mu 2dcl pred spavanje, ali to je potpuno drugačiji sastav od životinjskog, tako da sam mu kalcijum gurala kroz povrće i tvrde sireve.

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 848
27.10.2012 20:02:11   
jovicaa
inace i mi furamo jogurt, mleko samo recimo u plazmi i sl...
jogurt je ipak bolji izbor od mleka.
bas odavno smo mleko zamenili jogurtom, kiselim mlekom. mislim dajemo mu ponekad ali bas retko mleko.
ni ja ga ne pijem, vise volim jogurt.
ali to nema mnogo veze sa gore pomenutom pricom...
inace marija i ja sam cula tu pricu o dojenju, posebno zato sto oni moraju da imaju svuda isti standard a u nekim zemljama nema ni pijece vode, pa je bolje za bebice da sisaju do druge godine. mada ja kontam da ne uzimaju bas nesto puno korisno iz mleka nakon godinu dana, ali ako dete voli da sisa i majci nije tesko sto da ne.. ne skodi sigurno, ako majka pazi na to sta unosi naravno.

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.10.2012 20:05:40 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 849
27.10.2012 20:20:09   
Janncica
Ovde je ipak bilo reci o detetu koje ima nedelju dana i kravljem mleku.
Moja sveki ima krave....Mi smo cerki od godinu dana poceli da dajemo kravlje mleko. Nekako mi bilo sigurnije adaptirano. I kad smo poceli davali smo iskljucivo od mlade krave(prvotelke) koja se skoro otelila. Mada veterinar koji dolazi leci te krave mi je jednom prilikom rekao da dete od 6 meseci(ako podnosi laktozu) moze da pije kravlje mleko. Jer na moje uzasavanje kako krava jede svasta nesto prskano(ko ce ga znati) ,kaze da krava ima jaku zeludacnu kiselinu i da kad pojede nesto,i prevari ostane samo jako malo stetnih tih materija,koje se izgube kuvanjem. E sad...da l je u pravu ili ne,nemam pojma. Ja cu i drugom tek od godinu dana da uvedem kravlje(sto je sigurno,sigurno je) user posted image
Mada,sto kaze moja zaova(koja je deci davala od 2 meseca razblazeno kravlje mleko) Krave ne pusi,ne pije ,ne nervira se...sigurno joj je mleko bolje od mog.user posted image Budala...user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here