|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
30.3.2012 10:29:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gae_gr

user posted image

Izludeše me više sa pričom o kravljem mleko (neadaptiranom)! Ako neko želi da igra na sreću sa zdravljem svog deteta njegovo je pravo, al ne dozvoljavam da me neko ubeđuje da je to baš tako dobro za dete a da pri tom nema ni jedan argument sem preživele babe.

user posted image
Ima mnogo prica o njima user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 801
30.3.2012 10:32:15   
lesica

IZVORNA PORUKA: lesica

Ja sam imala nameru da L do trece godine pije AD mleko,medjutim gospodjica je od nekih punih 9 meseci krenula da odbija,i onda smo u dogovoru sa njenom dr malo menjali (mozda hoce drugo itd) i kada smo shvatili da nema sile da je nateram da pije mleko,dr je rekla prebacujemo na kravlje-oko 11 punih joj je uvedeno i prihvatila je.
I dalje ostajem pri tome da ukoliko dete(malo starija beba-oko godinu dana)ne odbija AD ne treba da se prebacuje na kravlje. Naravno sa izuzetkom toga ukoliko roditelji nisu u mogucnosti da priuste AD (mada je i to diskutabilno-meni bi cenovno doslo isto koliko ona pije mleka) onda bar najranije da krenu sa uvodjenjem oko 9 meseci,kada su vec uveli kiselomlecne proizvode i lagano prvo kroz kasice pa tek onda kompletna zamena.

Ovo je moj post od pre par meseci,i uvek cu stajati iza njega.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 802
30.3.2012 13:51:07   
coka11
Moj sin je sisao do 7.meseca, posle  smo pili Bebalac a sada hocu da pređem na kravlje. Kada mu dajem sa čokolinom ili žitaricama pije bez problema, ali samo mleko neće nikako. Ali mi nije jasno, jel sme da se meša sa ad mlekom ili ne? Kako da mu dam kad neće ni da pomiriše samo mleko? Čak ni sa Neskvikom neće.

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 803
17.4.2012 9:41:47   
dejana007
moj nikola napunio godinu dana pre 5 dana user posted image pa me zanima dal da mu dam kravlje mleko i kako da krenem? npr da mu ujutru napravim neku kasicu s mlekom? odmah da stavim 150ml? ako ima alergiju kako bi trebao da raguje? imam milion pitanja :)

p.s

inace pije milupino mleko 2 bez proplema. mislila da mu jednom uzmem 3 pa tek onda kravlje, ali me zanima kako su vasa deca reagovala.

< Poruku je uredio dejana007 -- 17.4.2012 9:42:41 >

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 804
17.4.2012 9:51:41   
jance
dejana, mislim da si sama sebi odgovorila vec, napravis mu ujutru kasicu sa malo mleka i posmatras u toku 24h : dali se pojavljuju neke crvene tacke (krugovi) na obrazima, osip na nekim delovima tela, do sada nepostojeca crvenila na pregibima, tezak zatvor ili jak proliv pracen bolovima u stomaku?

coko, ne, ne mesas ga sa AD mlekom, ili AD ili obicno, i probaj razlicite proizodjace, prijateljicina mala npr nije htela domace kravlje ni da okusi a Dukat mleko punomasno je volela...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 805
17.4.2012 9:56:30   
pepeljuga
Postepeno ubaci u spremanje hrane pa ako nema reakcija, uvodis dalje. V je pio Nestle Nan do godinu i po dana, ali samo zato sto je njega vise voleo da pije nego kravlje, posle vise nije hteo njega pa smo presli na kravlje a sad vise nece ni kravlje. Opusteno, uvodi postepeno i prati reakcije deteta, nigde ne zuris a on je vec veliki dasa. Da iskoristim i da vam cestitam rodjendan od pre 5 dana user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 806
17.4.2012 10:02:39   
dejana007
hvala pepeljuga :) kako postepeno? npr mesam 50ml kravljeg a ostalo ad mleko ili?

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 807
17.4.2012 10:07:00   
pepeljuga
Ja nisam mesala sa AD, od deset meseci do godinu dana sam mu spremala hranu sa kravljim a uvece i ujutru je pio AD, kad sam pokusala da mu dam da pije kravlje, imao je vise od godinu dana, pa sam mislila da nema nikakve potrebe da mesam ili razblazujem nego sam mu dala obicno mleko (jedino sto ga on nije hteo pa je nastavio da pije AD). Po meni, nema potrebe za tim mesanjem, ako ima alergiju, ima, pojavice se i na par kapi, svejedno.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

Direktna veza do poruke: 808
17.4.2012 10:36:45   
dejana007
hvala puno, ovo mi je mnogo pomoglo user posted image user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 809
17.4.2012 12:18:29   
Anoniman
Ako je beba alergična na proteine kravljeg mleka, reagovaće i na obično ad mleko. Takve bebe piju specijalne formule, i reaguju i na pirinčane cerealije sa ad mlekom, i na obična ad mleka.
Ja bih uvodila kravlje mleko isto kao i sve ostale namirnice, 3 dana, i gotovo.
Starijem detetu sam prosto sipala 2,5 deci u flašicu i gotovo. Ovo mlađe je atopičar, njemu ne bih tako sigurno, posebno što je potvrđena alergija na kazein.

Direktna veza do poruke: 810
18.4.2012 9:37:31   
dejana007
hvala tash na objasnjenju user posted image sad cu mu dati po prvi put :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 811
18.4.2012 9:40:48   
minavb
Vanja je mislim već od 7 meseci jeo kravlje u kašama a sa 10 pio kravicu. Sipala u flašicu, ugrejala i dala mu. Mi smo poseban slučaj pošto je razvio averziju prema AD mleku. Kravlje pije lepo, mada malo. Nije alergičan i nema intoleranciju. Kad ima proliv, dam mu kravicu bez laktoze.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 812
19.4.2012 13:14:40   
dejana007
i moj nikola je juce i za dorucak i za veceru kravlje i super je poneo user posted image sada idemo dalje tj za koji dan da mu dam da pije cisto user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 813
19.4.2012 13:19:21   
tijatija
imam jedno pitanje.Dali je moguce da je neko alergican na mleko a na mlecne proizvode nije user posted image jogurt, kajmak sir i ostalo

Direktna veza do poruke: 814
19.4.2012 13:27:58   
lesica
Tija,pre ce biti da je u pitanju ne podnosenje laktoze(mlecnog secera) jer njega u mleku ima dok u ostalim mlecnim proizvodima ga ima jako malo,da ne kazem zanemarljivo. Bar mislim da je tako.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 815
19.4.2012 13:29:55   
Anoniman
Rekla bih da je mogućeuser posted image Jedan deo laktoze se tokom fermentacije menja u mlečnu kiselinu, a neki proteini mleka se razgrađuju, pa mislim da, ako je problem netolerancija laktoze ili alergija na neki protein koji se razgrađuje, može da se desi da dete nije alergično na ml. proizvode. Znam da, kad mame uvode ml. proizvode deci koja su alergična na mleko, mleko uvode poslednje, a jogurt i kiselo mleko prve.

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 816
19.4.2012 13:35:29   
minavb
Ja bih rekla da je u tom slučaju pre reč o intoleranciji, nego o alergiji. AKo je dete alergično na proteine surutke ili kazein, biće alergično na sve mlečne proizvode, ili prehramnbene proizvod eu kojima se ovi proteini nalaze kao sastojak.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 817
19.4.2012 23:04:55   
Yula
Bila je jedna ucesnica na temi alergija na pkm, zaboravila sam nick, nece mi zameriti, i njeno dete je imalo alergiju na pkm. Vremenom ju je preraslo i to su valjda ustanovili tako sto je dete pocelo bez problema da jede mlecne proizvode i da pije formulu, cini mi se da je bila hipoalergena, sto nikako nije isto sto i specijalna formula ( Allernova, alfare i slicno koje su hidrolizati kazeina ). Jednoga dana otac mu je dao da pije obicno kozje mleko, i detetu je buknuo ekcem na istim mestima kao u vreme kada je imao alergiju. Kako to objasnjavate?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 818
14.5.2012 14:52:41   
ivana70a
ja imam u planu da uvedem kravlje tek nakon godinu dana.
kako se inace uvodi? znam da treba najmasnije, necu ni ja bas Kravicu, mi pijemo Dukat svakako...
trenutno smo na Humani 2, mozda i jeste vreme da predjemo na Humanu3,ali to su mleka sa ukusima voca, ne znam sta ce mi to. tako da se nadam da ne gresim ako ostanemo na Humani 2 do kravljeg...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 819
14.5.2012 19:21:19   
Nensi*
Do kog uzrasta deca treba da piju kravlje mleko sa 3,2% mm? Kad prelaze na manje mm?

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 820
14.5.2012 19:24:40   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: ivana70a

ja imam u planu da uvedem kravlje tek nakon godinu dana.
kako se inace uvodi? znam da treba najmasnije, necu ni ja bas Kravicu, mi pijemo Dukat svakako...
trenutno smo na Humani 2, mozda i jeste vreme da predjemo na Humanu3,ali to su mleka sa ukusima voca, ne znam sta ce mi to. tako da se nadam da ne gresim ako ostanemo na Humani 2 do kravljeg...

Ja sam Vuku uzimala te sa ukusom voca,ali ja nisam primetila neku znacajnu razliku od obicne. A kad budes uvodila kravlje,u pocetku mesaj sa Humanom,da ne odbije cisto kravlje. Vuk je tada pio 210ml Humane,pa sam na svaka 2-3 dana smanjivala Humanu za jednu mericu,napravim 180ml Humane,pa stavim 30ml kravljeg,pa posle 2-3 dana stavim 150ml Humane i 60ml kravljeg i tako sve dok potpuno nije presao na kravlje,lepo ga je prihvatio,nismo imali nikakvih problema.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 821
14.5.2012 19:40:28   
MicinaMama
Ja sam svom detetu uvela kravlje mleko od prve godine,do tada je pila adaptovano.Ja dajem obicno kravlje mleko demi-ecrem ja mislim da je to polu-masno mleko...e sada da li je to 2,8 u srbiji.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 822
14.5.2012 19:58:52   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: Nensi*

Ja sam Vuku uzimala te sa ukusom voca,ali ja nisam primetila neku znacajnu razliku od obicne. A kad budes uvodila kravlje,u pocetku mesaj sa Humanom,da ne odbije cisto kravlje. Vuk je tada pio 210ml Humane,pa sam na svaka 2-3 dana smanjivala Humanu za jednu mericu,napravim 180ml Humane,pa stavim 30ml kravljeg,pa posle 2-3 dana stavim 150ml Humane i 60ml kravljeg i tako sve dok potpuno nije presao na kravlje,lepo ga je prihvatio,nismo imali nikakvih problema.

ja reko da nije to neka tecna kasa ili sta vec, a mogli su bas da naprave "normalno" ad mleko a ne ovako da lupam glavu...
probacu sa kravljim da mesam kasice za pocetak, a kada budem htela da dajem da pije , probacu ovaj tvoj nacin... hvala

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 823
14.5.2012 19:59:28   
ivana70a
aL sam ga citirala user posted image

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 824
14.5.2012 20:05:48   
Figaro88
Mi smo uveli sa punih jedanaest meseci.Sa pet ipo je imala reakciju na formulu,presli smo na neku humanu koja je i za odrasle i za decu dok joj nije prestao proliv i povracanje,pa onda na hipoalergenu,pa opet na obicnu i da bi bili sigurni da nema alergiju doktorka je rekla da joj uvodimo polako i pratimo,posle nije vise htela formulu.Kada pije mleko onda joj dajem 3,2%,kada joj pravim nesto koristim 0,5%...

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here