|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
22.1.2012 0:33:14   
minavb
I 2010 je postojao UHTST. Problem je što se uglavnom prepisuju stare knjige i udžbenici, ne prate se novi standardi, istraživanja, i onda naiđemo a podatke koji nas dovedu u zabludu. Imam i svojih knjiga, udžbenika u kom su poglavlja, od reči do reči prepisana iz izdanja iz kojih je moj otac učio na fakultetu, a sad već ima novih studija koje iznose neke sasvim druačije podatke.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 776
22.1.2012 0:36:07   
minavb
IZVORNA PORUKA: Macaki

mina, obicna kravica moze 3 dana, ona na kojoj pise sveze mleko u uzem tetrapaku moze 7 dana. sta je sa mlekom u flasama, na kojima pise nije potrebno kuvati? znaci, sve to je sigurnije nego mleko u kesi? meni nekako mleko u tetrapaku mirise, oseca mi se kao da nije kuvano. user posted image ne volim taj miris uopste.

Kako to misliš kuvano? Mleko se ne kuva u fabrikama, ono se pasterizuje i steriliše. Imlekovo mleko Belo se steriliše filtracijom. Njegov ukus je najsličniji sveže pomuženom, a opet je sterilno i ne treba da se kuva.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 777
22.1.2012 0:45:36   
isidora88
mateja pije iskljucivo dugotrajno mleko od 3,2 mm user posted image
poceo je sa nekih 10 meseci da pije kravlje jer je odbijao AD mleko,jedva da je bio 10 ml po obroku,kravljeg sada pije oko 150ml.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 778
22.1.2012 0:48:38   
Jeca*
da povežem teme:

klik

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 779
22.1.2012 9:49:52   
Anoniman
ja ta u flasama na kojima pise da nije potrebno kuvati ipak skuvam.  

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 780
22.1.2012 9:54:51   
minavb
Naravno, radiš kako misliš da je najbolje, ali zaista nema potrebe. Vanja pije starilisano i nikad ga ne kuvam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 781
22.1.2012 9:58:08   
lesica
A ja to mleko u plasticnim flasama nikako ne volim (doduse kao ni bilo sta drugo u plastici).
Salu na stranu,Mina je lepo napisala kako se konzervira mleko (pasterizacija/sterilizacija) i sto se mene tice sterilisano mleko je potpuno sigurno i moje dete to pije.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 782
22.1.2012 10:18:07   
branki*
ja za spremanje koristim uglavnom "zutu kravicu" sa 3,2%ml.masti i ne prokuvavam ga prethodno,samo zagrejem do zeljene temperature.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 783
22.1.2012 10:22:10   
snješka
Moja djeca piju domaće kravlje mlijeko koje razblažim sa malo vode.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 784
22.1.2012 12:46:36   
Ana RR
A zašto razblažujete mleko?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 785
22.1.2012 20:14:52   
boba 11
I moji piju domace kravlje mleko i pili su kozije dok je komsija imao ali kolko znam samo kad se daje deci tj bebama pre 6 meseci mora se razblaziti a starijoj deci nema potrebeuser posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 786
23.1.2012 10:03:14   
snješka
Ma razblažim ga malo, npr. na 2 l naspem 2 dl vode, samo zato jer smatram da je ipak prejako za malu djecu. Ne znam možda griješim, ali ga ipak malo razblažim.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 787
23.1.2012 21:07:40   
Yula
Koliko sam ja uspela da shvatim, deci se bas savetuje punomasno mleko, ono od 3,2% masnoce, jer im je bas vazna ta masnoca. E sad, jedni pricaju ovako, jedni onako, najbolje je cuti sa vise strana, po mogucstvu i od vise doktora, pa uraditi onako po svom osecaju.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 788
23.1.2012 21:10:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Koliko sam ja uspela da shvatim, deci se bas savetuje punomasno mleko, ono od 3,2% masnoce, jer im je bas vazna ta masnoca. E sad, jedni pricaju ovako, jedni onako, najbolje je cuti sa vise strana, po mogucstvu i od vise doktora, pa uraditi onako po svom osecaju.

Sveže pomuženo mislim da ima oko 4-5%, 3,2 je obrano a ono što sve češće pijemo je ispošćeno user posted image . Ali ja sam i dalje protiv kravljeg mleka za bebe...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 789
23.1.2012 21:42:07   
Yula
Pricaj mi o tome, moje dete izgleda da ima alergiju na kravlje mleko. Mrzelo me da se ukljucujem u raspravu, ali negde kod price o tome kako je alergija na km marketing, doslo mi bilo da kukam. Ja nisam mogla doktore da ubedim da mom detetu smeta kada ja pijem kravlje mleko, ili kada jedem mlecno, a sisao je! Trazila sam da mi daju recept za specijalno, da bi mi socijalno placalo deo cene, ali oni svi navrli kako su male sanse za tako nesto, da nstavim da dojim. Ja sam zelela da dojim bebu bar do I godinice em mi je to bilo najlakse, em je malac obozavao da sisa, ali nisam smela ad rizikujem da ga dovodim vise u kontakt sa raznim alergenima preko mog mleka. Nikada me niko nije nagovarao od doktora da dajem ad mleko umesto sisanja, naprotiv, nisam mogla da ih ubedim da sisanje mojoj bebi smeta jer preko mog mleka dobija sve namirnice koje ja jedem.
Da ne idem dalje u off, tek kada sam saznala za tu pojavu kod beba da alergijom reaguju na km, tek onda sam cula za more slucajeva dece alergicne na kasein iz mleka! I to ne samo dece vec i odraslih ljudi. U tim adaptiranim mlekima je kasein prilicno razbijen, u nekima vise, nekima manje, ali je ipak hranljivije i zdravije od obicnog, neobradjenog kravljeg mleka. To kazem ja koja dedetu izskljucivo kuvam kasice, iskljucivo mu dajem mleko iz staklenih flasica, mikrotalasna je letela iz stana kada sam se porodila ( ni ranije je nisam nikada korsitila ), znaci, bas vodim racuna da izbegavam sve stetno i vestacko. Treba biti veoma oprezan sa kravljim mlekom, cak i kada je adaptirano mlkeo u pitanju, a o obicnom kravljem da i ne govorim. To vam kazem iz najbolje namere, a kako ko hoce neka radi.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 790
24.1.2012 0:31:24   
Anoniman
i sta je jos tako super u mleku da moooora da se pije user posted image

kakao user posted image
navika je cudo.
bolje da im dajete kozije nego kravlje. imala sam tu (ne)srecu da mi otac, kao tehnolog, obilazi i Novosdsku mlekaru i "Neoplantu". ZNAM sta ima i u virslama i parizeru i u mleku, a ipak svesno jedem i pijem sve to, samo iz ciste navike da je mleko zdravo a virsle jako ukusne user posted image . za moje dete ... ne znam. volece virsle kao i ja bas zato sto ih nece jesti i kad odraste prosledicu mu informacije da sam odluci.
mislim da ce mleko piti.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 791
21.2.2012 15:17:45   
pahulja76
andrijana ce za 2 ned. da napuni 18 mes. pa bih probala da joj dam kravlje mleko (mada da se ja pitam davala bih joj nestle junior 1+ do 2.god.), da li treba da joj razblazujem u pocetku ili ne?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 792
21.2.2012 15:20:27   
mombg

IZVORNA PORUKA: pahulja76

andrijana ce za 2 ned. da napuni 18 mes. pa bih probala da joj dam kravlje mleko (mada da se ja pitam davala bih joj nestle junior 1+ do 2.god.), da li treba da joj razblazujem u pocetku ili ne?

Koliko znam, u tom uzrastu nema potrebe da se razblazuje.

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 793
21.2.2012 15:26:35   
pahulja76
iako ga ranije nije pila? nego, minavb, ako vidis ovu porukicu ti znas da smo bili na op. zbog ciste na jetri i da nam je otklonjena zucna kesa, rekla si mi da pazim sa mahunarkama, kozicom voca, dal kravlje mleko moze da joj "skodi" il to nema veze sa ovim?! ps.odavno nisam kuckala sa "mojim" rr-jkama user posted image

(odgovor članu mombg)
Direktna veza do poruke: 794
21.2.2012 15:30:47   
lesica
Pahuljo user posted image nadam se da ste pahuljica malena i ti dobro. A sto se tice mleka i ja sam mojoj L odmah dala nerazblazeno jer nam je tako njena dr rekla,oko godinu dana smo uveli.

Direktna veza do poruke: 795
21.2.2012 15:33:42   
pahulja76
lesice user posted image
odlicno smo obe, a ona je postala prava vragolanka user posted image

a kod dr tek idemo u maju ili junu da bih je pitala a dotle bih vec probala sa mlekom pa zato pitam sve vas....

< Poruku je uredio pahulja76 -- 21.2.2012 15:34:43 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 796
30.3.2012 10:08:31   
Anoniman
Ne zanima me čija baba je živela 100 godina iako je pila kravlje mleko kao beba. Zanimaju me samo naučne činjenice. Ako neko može da mi da naučno potkrepljen argument zašto je dobro da beba pije kravlje mleko bila bih mi zahvalna, u suprotnom nemamo o čemu da razgovaramo.

Moj deda imao 190 kg i nije imao ni povišen holesterol, ni trigliceride a ni šećer. To nikako nije dokaz da gojaznost i loša ihrana ne izazivaju masnu jetru i dijabetes, već samo pokazuje da je bio stećan koliko je bio težak. Neću da sedim i da čekam da vidim hoće li moje dete biti srećne ruke ili će da mu ipak nešto fali.

Mnogi od nas su u nekom trenutku svog života imali seksualne odnose bez ikakve zaštite, pa ne verujem da će iko od nas da kaže detetu: mama probala bez kondoma i nije dobila nikakvu pulnu bolest pa nema potrebe ni ti da koristiš bilo kakvu vrstu kontracepcije. Na to se svodi svaki argument: i mi smo pili pa nam ništa ne fali.

Dakle, ako ima negde neko istraživanje koje je pokazalo da je kravlje mleko dobro za bebe, molila bih da me neko prosvetli, da ne ugrožavam svom detetu zdravlje ad mlekom. Do tad hvala Nestleu za NAN.

Direktna veza do poruke: 797
30.3.2012 10:19:37   
lesica
Nemo se nerviras GG,moja L bi jos bila na ad mleku da nije krenula da ga pljuje,pa nas je dr prebacila na kravicu.
E sad,i ad mleko je kravlje mleko ali posebno prilagodjeno deci i njihovim potrebama. Ovo sad pisem kao tehnolog user posted image Naime,prosto receno-ad mleko (ovo se ne odnosi na mleka posebno pravljena za decu sa alergijama) se pravi od kravljeg mleka koje se dobija od krava koje su strogo kontrolisane da ne primaju hormone i antibiotike. Pa onda se to mleko obradjuje tako da se smanjuje/povecava kolicina proteina zavisno za koji su uzrast bebe predvidjena i na kraju se dodaju vitamini,minerali,mikroelementi,probiotici i sl. u onoj meri koliko je potrebno pravilan razvoj.
Tako da suma sumarum,ja sam apsolutno ZA ad mleko.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 798
30.3.2012 10:25:22   
Anoniman
user posted image

Izludeše me više sa pričom o kravljem mleko (neadaptiranom)! Ako neko želi da igra na sreću sa zdravljem svog deteta njegovo je pravo, al ne dozvoljavam da me neko ubeđuje da je to baš tako dobro za dete a da pri tom nema ni jedan argument sem preživele babe.

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 799
30.3.2012 10:26:48   
Olga75
ja mleko ne volim i nisam ga pila vise od 25 godina i do tada su me terali
zvercica mleko ne voli , popije ga samo sa neskvikom ali pije jogurt , jede sir , pavlaku , kiselo mleko
ako je zbog Ca to se dobije i iz kiselomlecnih proizvoda ,ako je zbog mlece masti i to se dobije iz kiselomlecnih proizvoda
cinjenica je da mleko opterecuje bebine bubrege i jetru
ali nikoga necu ubedjivati u nista
ako mame misle da je mleko dobrobit za dete neka ga forsiraju
ako misle da je stetno neka ga ne daju detetu user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 30.3.2012 10:27:36 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here