|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
21.1.2012 23:26:55   
Ivanka 75
A ja sam kao dete pila tek izmuženo mlekouser posted image  (nemojte mi se smejati, molim vas) kako mije samo bilo slatko...
Al te krave u planini cele godine, organske 100%!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 751
21.1.2012 23:27:50   
MarijaBg
Ok preradjevine, njih ne mozes da strpas u lonac i prokuvas. Ja isto jedem domaci sir, a detetu dajem sve kupovno, ali mleko?! Objasnite mi logiku, mozda me ubedite user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 752
21.1.2012 23:28:24   
bubulence

IZVORNA PORUKA: limunada

Bubulence upravu si,jeste zdravije ad al nije ni kravlje toliko nezdravo.Kad pogledate danas je sve sto unesemo nezdravo,pa cak i to voce koje prskaju.Nikola je pio AD i od sestog meseca pije moju kravicu a sad mu dam i pravo kravlje mleko iz sela od urednih ljudi,moji od njih vec dugo kupuju.Obozava mleko user posted image

eto, a nikolica je jedno zdravo i napredno detence...
i ni jedna majka nece svom detetu dati nesto sto ne valja....
i mrzim kada neko citira moja post i onda mi soli pamet! ne kazem da sam uvek u pravu, naravno da nisam, ali molim pojedine osobe da i one shvate da nisu popile svu pamet sveta (zao mi je samo sto znam da ce se prozvati one koje ni najmanje nisam zelela da uvredim), a nazalost ne mogu ni za jednu njihovu recenicu da kazem da je pametna...
laku noc mame, odoh ja kod mm, ja tako lecim nervozuuser posted image

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 753
21.1.2012 23:32:22   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Zasto Tash? Mleko iz tetrapaka je isto mleko od krave user posted image

Zato što sam sigurna da je ono iz tetrapaka testirano.

Na sta testirano??? puno je antibiotika i hormona!!!
Pitaj nekog tehnologa koji radi u mlekari. Ja znam jednog nazalost. A ne volim domace mleko, nego pijem iz tetrapaka :( Nikako da se nateram da pocnem da ga i ja pijem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 754
21.1.2012 23:34:47   
Ivanka 75

Ok preradjevine, njih ne mozes da strpas u lonac i prokuvas. Ja isto jedem domaci sir, a detetu dajem sve kupovno, ali mleko?! Objasnite mi logiku, mozda me ubedite user posted image

Nema logike, svi mi radimo onako kako mislimo da je najbolje.
Moje dete je letos probalo "seljački" sir i navukla se na njega. Kad smo se vratili kući muku sam mučila dok nije počela da jede ovaj odavde, velika je razlika mleko tj mrs sa Zlatibora i niškog kraja, trava je drugačija.
Isto tako i mleko. Imala je 10 meseci kad je probala domaće kisleo mleko moje ujne sa sela. Jela ga svaki dan kao obrok. A posle, kupovno ni da lizne danima, ljuto dete, traži seoskouser posted image
Za to mleko i sir sam sigurna da je 100% zdravo jer, prvo, nema asfalta kilometrima unaokolo pa da trava bude zagađena olovom iz njega; drugo, krave su same u planini ceo dan, samo se uveče ode do njih zapregom da ih pomuzu.
A kad vidim koje pare dajem na mleko koje je čista voda kad ga skuvam a ono sa sela, masno, ima kajmak, tuga me uhvati.
Opet, to isto kupovno mleko i sir će jesti ceo život  pa nek se navikava na njega, a ono zdravo, pa, barem 2 puta godišenje, za raspustuser posted image

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 755
21.1.2012 23:44:24   
Didy

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Zasto Tash? Mleko iz tetrapaka je isto mleko od krave user posted image

Zato što sam sigurna da je ono iz tetrapaka testirano.

Na sta testirano??? puno je antibiotika i hormona!!!
Pitaj nekog tehnologa koji radi u mlekari. Ja znam jednog nazalost. A ne volim domace mleko, nego pijem iz tetrapaka :( Nikako da se nateram da pocnem da ga i ja pijem...

Ja isto svojoj deci neću davati kravlje do godinu dana. Svekrva Stefanu donese "domaće" mleko, kao provereno, a ja mu dam iz tetrapaka. Skoro da se i ja gadim da pijem to "domaće", a žao mi da ga prospem. Kaže mm kad je jednom otišao kod tih ljudi, a krave leže na sopstvenim govnima debljine 10 cm.user posted image Toliko o prirodnom i domaćem ambijentu!

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 756
21.1.2012 23:50:43   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Didy

a krave leže na sopstvenim govnima debljine 10 cm.user posted image Toliko o prirodnom i domaćem ambijentu!

Pa podrazumeva se da se krava prvo opere pre nego što se pomuzeuser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 757
21.1.2012 23:53:09   
Anoniman
user posted image

Kada zamislim kravu u štali (čak i ako zanemarim govna), tetku na hoklici koja muze u neku metalnu kantu... pozli mi.
Izvinjavam se, to bi bio prizor sa filma, jer uživo nikada nisam videla nekoga da muze kravu, čak sam i samu kravu videla možda 3x u životu.
Ja volim sve što je zapakovano. Testirano, ili makar piše na njemu da je testirano (što ne znam ne može da me boli).

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 758
21.1.2012 23:56:45   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Tash

user posted image

Kada zamislim kravu u štali (čak i ako zanemarim govna), tetku na hoklici koja muze u neku metalnu kantu... pozli mi.
Izvinjavam se, to bi bio prizor sa filma, jer uživo nikada nisam videla nekoga da muze kravu, čak sam i samu kravu videla možda 3x u životu.
Ja volim sve što je zapakovano. Testirano, ili makar piše na njemu da je testirano (što ne znam ne može da me boli).

Dođi u moju nedođiju od sela da se nadišete svežeg vazduha i najedete pršute, i pijete mleko, naravnouser posted image
Da plastimo i gonimo ovce na livadu, sedimo na kamenoj ogradi i jedemo kupineuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 759
21.1.2012 23:57:48   
Didy
Tash, tužno je što i u mlekare stiže i takvo mleko. Prićala mi poznanica kako njena baka u selu u Srbiji ima dogovor s mlekarom za otkup. Siđe ujutro i nekad čeka cisternu iz mlekare do poslepodne na 35 stepeni, mleko uskisne. Oni dođu, naspu neko sra*e iz kesice, mleko zašišti, zapeni, oni pomešaju sa onim prethodnim mlekom, zahvale se i odu. I to se nije jednom desilo.
Ne znaš šta je manje zlo kad tako gledaš.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 760
22.1.2012 0:00:30   
Anoniman
Ja imam tu nesreću da sam baš tipično gradsko dete. Nemam nikoga na selu, i baba i deda su mi u gradu. Moja mama voli da kaže da sam "beton dete koje jede isključivo veštačko", i to je istina. Pored sve domaće šunke, kobasice, kulena, ja jedem prašku šunku i parizer. I ne mogu da zamislim da pijem domaće mleko, tek izmuženo iz krave.
U svakom slučaju, hvala na pozivu. user posted image user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
  Direktna veza do poruke: 761
22.1.2012 0:00:56   
Didy
Inače, ja sam odrasla na domaćem mleku, moja baka je imala nekoliko krava, ali kaže mama da je strogo pazila od koje će krave dati nama deci mleko da pijemo. 

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 762
22.1.2012 0:02:24   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: Tash

Ja imam tu nesreću da sam baš tipično gradsko dete. Nemam nikoga na selu, i baba i deda su mi u gradu. Moja mama voli da kaže da sam "beton dete koje jede isključivo veštačko", i to je istina. Pored sve domaće šunke, kobasice, kulena, ja jedem prašku šunku i parizer. I ne mogu da zamislim da pijem domaće mleko, tek izmuženo iz krave.
U svakom slučaju, hvala na pozivu. user posted image user posted image

Kad ti dosadi beton, tu smouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 763
22.1.2012 0:02:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Didy

Tash, tužno je što i u mlekare stiže i takvo mleko. Prićala mi poznanica kako njena baka u selu u Srbiji ima dogovor s mlekarom za otkup. Siđe ujutro i nekad čeka cisternu iz mlekare do poslepodne na 35 stepeni, mleko uskisne. Oni dođu, naspu neko sra*e iz kesice, mleko zašišti, zapeni, oni pomešaju sa onim prethodnim mlekom, zahvale se i odu. I to se nije jednom desilo.
Ne znaš šta je manje zlo kad tako gledaš.

Ma hej, ja ne kažem da je tetrapak zdraviji. Nemam pojma dal je zdraviji, ja sam ekonomista. user posted image Samo kažem da je meni savest mirnija kada kupim tetrapak, i da ne želim deci da dajem domaće mleko, i ruku ću odseći onome ko to bude pokušao da uradi. user posted image

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 764
22.1.2012 0:03:47   
Anoniman
s' obzirom da je moje dete izgleda reagovalo na ad, ja tek pojma nemam sta cu joj dati i kada kada budem prestajala da je dojim. ali otom potom.

sto se tice tetrapaka, ja nekako mislim da je "sigurnije" mleko iz kese, koje se kuva. mozda gresim. ali sta ima u tom tetrapaku, kad moze toliko dugo da stoji. evo npr. kravica moze nedelju dana da stoji otvorena!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 765
22.1.2012 0:05:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

s' obzirom da je moje dete izgleda reagovalo na ad, ja tek pojma nemam sta cu joj dati i kada kada budem prestajala da je dojim. ali otom potom.

Davaćeš formulu za decu alergičnu na mleko. user posted image To je najmanja briga.

Laku noć ženice. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 766
22.1.2012 0:06:06   
Didy
I nikad nam nije dala tek izmuženo, uvek prokuvano. Moja sreća (ili nesreća) je u tome što ja ne podnosim mlečnu kiselinu i uopšte ne jedem mlečne proizvode, a na silu sam pila mleko u trudnoći sa Sofijom, jer mi je sa Stfanom falilo kalcijuma. Kad kažem na silu, to je bilo mleko s plazmom, s čokolinom, puding, griz u koji sam dodavala čokoladu za kuvanje. ne podnosim ni ukus ni miris mleka, morala sam da ga maskiram.
Vidim da ni Stefan nije lud za mlekom, ni za mlečnim proizvodima. Sir je izbacio, jogurt odnedavno, mleko mu nudim svaki dan za večeru i za doručak, popije u proseku 1dl za dva dana. Onda mu pravim griz, puding, maskiram samo da bi nekako uneo bar nešto iz te grupe namirnica.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 767
22.1.2012 0:07:30   
MarijaBg
Tash, isto i ja, nisam videla kravu uzivo do pre koju godinu. Nazalost. A da vidis kako se sad primam na sve domace, organsko... A da vidis gde sad zivim, ne bi verovala, iz cista mira sam se preselila iz Bg-a kod mm u maaali gradic usred Srbije. I mnogo mi lepo sto mi dete raste na cistom vazduhu i sto ce piti domace kravlje mleko user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 768
22.1.2012 0:15:28   
minavb
IZVORNA PORUKA: Macaki

s'' obzirom da je moje dete izgleda reagovalo na ad, ja tek pojma nemam sta cu joj dati i kada kada budem prestajala da je dojim. ali otom potom.

sto se tice tetrapaka, ja nekako mislim da je "sigurnije" mleko iz kese, koje se kuva. mozda gresim. ali sta ima u tom tetrapaku, kad moze toliko dugo da stoji. evo npr. kravica moze nedelju dana da stoji otvorena!!!

Gresis. Pisala sam mnogo puta o tome, ali evo opet-mleko u kesi je pasterizovano tj tretirano na nizim temperaturama pa se mikroorganizmi i njihove spore delimicno unistavaju. Mleko u tetrapaku je sterilisano na visokim temperaturama i u posebnim uslovima, mikroorganizmi i njihove spore su totalno unisteni i ovakvo mleko dugo traje.
Nidak, ali nikad ne bih popila sveze izmuzeno mleko bez termicke obrade.

< Poruku je uredio minavb -- 22.1.2012 0:17:11 >

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 769
22.1.2012 0:20:34   
MarijaBg
Citiram iz Bebi kuvara:
Dugotrajno mleko - Mleko konzervisano na ovaj nacin higijenski je bezbedno, dugo se odrzava u ispravnom stanju i ima stabilniji sastav nego pasterizovano ili sveze mleko. Medjutim, bioloska vrednost mu je smanjena i nije preporucljivo koristiti ga za redovnu ishranu deteta.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 770
22.1.2012 0:23:46   
simke
IZVORNA PORUKA: Olga RR

i sta je jos tako super u mleku da moooora da se pije user posted image

Nama je dr savetovala kad je imao 1,5 godinu da pređemo na jogurtuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 771
22.1.2012 0:26:14   
minavb
Opet netačno. Ne znam koje je reizdanje tog kuvara, i koje je godine izašlo prvo izdanje. Sterilisano, tj dugotrajno mleko se tretira UHTST postupkom, tj ultra high temperature short time, što znači da je mleko jako kratko izloženo visokim temperaturama. OVkakav postupak ne utiče na promenu sastava, čak ni majlerove reakcije ne stignu da se dese. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 772
22.1.2012 0:28:51   
MarijaBg
Verujem ti Mina, izdanje je iz 2010.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 773
22.1.2012 0:29:45   
Anoniman
mina, obicna kravica moze 3 dana, ona na kojoj pise sveze mleko u uzem tetrapaku moze 7 dana. sta je sa mlekom u flasama, na kojima pise nije potrebno kuvati? znaci, sve to je sigurnije nego mleko u kesi? meni nekako mleko u tetrapaku mirise, oseca mi se kao da nije kuvano. user posted image ne volim taj miris uopste.

(odgovor članu simke)
  Direktna veza do poruke: 774
22.1.2012 0:31:50   
Didy
Macaki, najsigurnije je to u užem tetrapaku, ako sam dobro razumela. Ova što piše da nije potrebno kuvati su na manjim temperaturama, a ova što se kuvaju na još manjim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here