Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:46:21
|
|
|
|
jovicaa
|
pa sta ako su slinavi?? nemaju sifilis, nego sline! i mene boli grlo 200 dana godisnje, pa sta.. bitno je da se ne razbole
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:48:12
|
|
|
|
Jeca*
|
jutros sam slusala vaspitacicu iz druge grupe kako nekom tati govori da njegovo dete jako često piški poslednjih dana i da ga obavezno prokontrolišu. Tako da oni sve vide. Znači sline se tolerišu ako nema temp i ponaša se normalno, proliv se ne toleriše ako je dete stalno na noši jer to nije humano ni za dete niti ona može da bude non stop oko jednog deteta, ali ja verujem da Olga nije vratila takvo dete u kolektiv
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:48:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Moje dete momentalno , svaki put, neizostavno, uz sve mere preduzete, dobije upalu uha cim je slinav par dana, tako da bezim od slinave dece kad god mogu :) A i od sifilisa isto tako :)
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:48:59
|
|
|
|
mihi
|
Ja sam razočarana higijenom u vrtiću tj deca su slinava u tim slinam se nalaze bakterije i virusi prema tome dete kome vidno cure sline ne bi moglo u vrtić po meni. Drugo spavanje u ne zna se čijoj posteljini svaki dan i to me nervira strašno. Šta vredi što je vrtić nov ima solarne ploče, termoizmenjivačke sonde za hlađenje i grejanje kad se ne poštuju osnovni higijenski principi.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:50:23
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa pa sta ako su slinavi?? nemaju sifilis, nego sline! i mene boli grlo 200 dana godisnje, pa sta.. bitno je da se ne razbole Ko kaže da se ne razbole, razboleće se druga deca.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:50:44
|
|
|
|
boba 11
|
Proveri na orl,ja sam primetila da slabije cuje pre tri godine i nakraju se ispostavilo da se od silnih upala krajnika i usiju nakupio sekret koji je uticao na sluh.Posle vadjenja krajnika i cevcice u uhu nema vise upala
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:51:04
|
|
|
|
jovicaa
|
ali ja verujem da Olga nije vratila takvo dete u kolektiv user posted image ne znam, sumnjiva je
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:51:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma prvo i osnovno - drzavni vrtici lice na stado ovcica s cobaninom - nije normlano ocekivati da ce jedna osoba uspesno zabavljati, cuvati i obrazovati 10toro dece. I jos nesto -primetila sam da bukvalno sva deca koju znam a idu u drzavni vrticu imaju naviku da odmah prijave da je nesto njihovo, tipa, priblizi se moj sin njihovoj knjizi, odmah se vice "TO JE MOJE". Ne znam cemu ih uce tamo, uopste...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:52:24
|
|
|
|
jovicaa
|
i onda svaki put kada ti detetu procuri malo nos, pa makar to bilo i tri puta mesecno, ti svaki put uzimas bolovanje? jadni mi obicni smrtnici ninicak koji saljemo svoju decu u drzavni vrtic, jadni mi.
< Poruku je uredio jovicaa -- 12.10.2012 13:53:12 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:53:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 Proveri na orl,ja sam primetila da slabije cuje pre tri godine i nakraju se ispostavilo da se od silnih upala krajnika i usiju nakupio sekret koji je uticao na sluh.Posle vadjenja krajnika i cevcice u uhu nema vise upala Ma sve je to ok, provberavali smo u toku druge i trece godine, sad vec znamo sta nam je ciniti :) I tacno je to sto kaze mihi - neko dete je samo slinavo, a drugo ima temperaturu 39.5, ne vidim cemu eksperimentisanje. Za mene nije normalno da dete izlazem virusima 365 dana u godini da bih mu popravila imunitet, ne vidim kako se to desava.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:54:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa i onda svaki put kada ti detetu procuri malo nos, pa makar to bilo i tri puta mesecno, ti svaki put uzimas bolovanje? jadni mi obicni smrtnici ninicak koji saljemo svoju decu u drzavni vrtic, jadni mi. Ili muz ili ja ostajemo kod kuce, a kad bas ne moze ni jedno ni drugo, onda angazujemo komsinicu po potrebi - sjajna je zena, uglavnom je uvek tu kad je stani - pani. Meni je istinski zao dece koja idu u drzavni vrtic ovde u NSu.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:57:39
|
|
|
|
*Alexx*
|
Sad si, vala, lupila i ostala živa. IZVORNA PORUKA: ninicak Ma prvo i osnovno - drzavni vrtici lice na stado ovcica s cobaninom - nije normlano ocekivati da ce jedna osoba uspesno zabavljati, cuvati i obrazovati 10toro dece. I jos nesto -primetila sam da bukvalno sva deca koju znam a idu u drzavni vrticu imaju naviku da odmah prijave da je nesto njihovo, tipa, priblizi se moj sin njihovoj knjizi, odmah se vice "TO JE MOJE". Ne znam cemu ih uce tamo, uopste...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 13:59:22
|
|
|
|
boba 11
|
Cinjenica je da ima dosta nedostataka drzavni vrtic ali moja deca bas puno uce u vrticu imam i dokaze u vidu slika crteza vezbanki...Ali ima i razlicitih vaspitaca.Sto se tice higijene ne bih komentarisala ali ne verujem da i u privatnom vrticu posle svakog deteta ide spremacica da sterilise koristene nose,solje...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:00:12
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Sad si, vala, lupila i ostala živa. IZVORNA PORUKA: ninicak Ma prvo i osnovno - drzavni vrtici lice na stado ovcica s cobaninom - nije normlano ocekivati da ce jedna osoba uspesno zabavljati, cuvati i obrazovati 10toro dece. I jos nesto -primetila sam da bukvalno sva deca koju znam a idu u drzavni vrticu imaju naviku da odmah prijave da je nesto njihovo, tipa, priblizi se moj sin njihovoj knjizi, odmah se vice "TO JE MOJE". Ne znam cemu ih uce tamo, uopste... ja htedoh da zamolim da se ovako ne generalizuju stvari jer naš državni vrtić je fenomenalan i decu uče baš baš mnogo čemu
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:00:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ninicak Meni je istinski zao dece koja idu u drzavni vrtic ovde u NSu. I meni je. Jesi potpisala Peticiju? (Imaš u temi Radosno detinjstvo)
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:02:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Sad si, vala, lupila i ostala živa. IZVORNA PORUKA: ninicak Ma prvo i osnovno - drzavni vrtici lice na stado ovcica s cobaninom - nije normlano ocekivati da ce jedna osoba uspesno zabavljati, cuvati i obrazovati 10toro dece. I jos nesto -primetila sam da bukvalno sva deca koju znam a idu u drzavni vrticu imaju naviku da odmah prijave da je nesto njihovo, tipa, priblizi se moj sin njihovoj knjizi, odmah se vice "TO JE MOJE". Ne znam cemu ih uce tamo, uopste... A ti inace zivis sa mnm pa znas?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:02:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: ninicak Meni je istinski zao dece koja idu u drzavni vrtic ovde u NSu. I meni je. Jesi potpisala Peticiju? (Imaš u temi Radosno detinjstvo) Nisam, kakva peticija?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:03:03
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa i onda svaki put kada ti detetu procuri malo nos, pa makar to bilo i tri puta mesecno, ti svaki put uzimas bolovanje? jadni mi obicni smrtnici ninicak koji saljemo svoju decu u drzavni vrtic, jadni mi. Jovice ne znam čemu taj sarkazam i pokušaj da nešto što nije u redu predstaviš kao normalno? Stvarno mislim da nije u redu da moje dete unosi St. pneumoniae iz slina drugog deteta. Skrenula sam pažnju vaspitačici da opomene roditelje takve dece. Sledeće je da ću ići kod rukovodioca vrtića, sanitarna inspekcija......
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:04:53
|
|
|
|
Olga75
|
e devojke , tema je negativna energija a ne privatni vs drzavno zabaviste ajde prebacite se tamo molim vas a sad odoh po moje kakano dete
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:06:09
|
|
|
|
Olga75
|
evo i tema KLIK
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:06:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihi, ja razumem o čemu pišeš, ali ne vidim rešenje. Roditelji koji rade kod privatnika ne mogu da uzimaju svaki čas bolovanje jer će dobiti otkaz vrlo brzo. Ako nemaju babe i dede na raspolaganju ni pare za dadilju što važi za 90% populacije, šta onda? Sem da povedu dete sa sobom na posao, mada im ni to nije dozvoljeno...
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:06:55
|
|
|
|
boba 11
|
Cula sam pricu za jednu vaspitacicu kako pita drugu kako resava problem sa previse dece u kolektivu.Ova kaze da otvori prozore i sutra dan pola dece upala usiju.Ajd nek mi neko kaze da je ova osoba trebala biti vaspitac pre je trebala da cuva stoku na livadi i njih bi mi bilo zao
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:07:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Beograđanke, u NS grad subvencioniše državni vrtić, te roditelji plaćaju 2-3000 mesečno. U to ime falsifikuju se papiri o zaposlenju, i neke mame (po mom viđenju stvari većina) sedi kod kuće i gleda španske sapunice (ups, sada su turske aktuelne). Liste čekanja od 2000 dece, od čega 800 dece nema šanse da se upiše! Do nedavno su se dobijali extra bodovi na razvedene roditelje i podstanarstvo. Ja znam ženu koja nezaposlena sedi kod kuće, falsifikovala je papire o zaposlenju i papire o podstanarstvu! Ovo što se dešava u NS nije OK! Ja sam ogorčena, i pljujem Radosno detinjstvo kada god mogu! Imam drugaricu čije dete ide u R.D. od jaslene, i ona je prezadovoljna, tako da, definitivno je do vaspitačica. Ali ja sam prebacivala dete iz objekta u objekat, i eto, ja sam tako kura*e sreće, da je moje dete vrištalo u oba objekta, u prvom je naučio dve recitacije i nacrtao 3 crteža, a iz dugog je za godinu dana došao jednom sa plastelinom pod noktima i jednom umazan od flomastera. Kada god dođeš, oni su ili na terasi (imao je 4god) ili pred TV! Od kada sam ga prebacila u privatni, moje dete u 16h pita "Što si VEĆ došla?"
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:08:02
|
|
|
|
jovicaa
|
to nije sarkazam nego pitanje, ozbiljno te pitam, zato sto me zanima, sta onda, da li svaki put uzimas bolovanje, cim se zakaslje i malko zaslini. a drugi deo je bio upucen ninicak, zato sto ne mogu da verujem sta je napisala za drzavne vrtice, zaista neumesno. inace ja sam jako zadovoljna nasim drzavnim vrticem, dete mi dolazi kuci cisto i zadovoljno i mnogo je napredovao od kad ide u vrtic. isto tako ne iskazuje nikakav bunt kada ga ostavljamo tamo. vaspitacice nam uvek kazu da li je jeo, sta je radio i sl. kad se setim koliko sam bila skepticna... nisam ni u snovima ocekivala da cu ovoliko biti zadovoljna, zaista!
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - I... 12.10.2012 14:09:59
|
|
|
|
*Alexx*
|
Da se razumemo, bilo bi IDEALNO kad bi samo i isključivo zdrava deca išla u vrtić. To za sobom povlači da tu decu ima ko da čuva kod kuće, tj. da roditelji mogu da uzmu bolovanje kad im treba. To je, u našoj zemlji, jednostavno nemoguće. To je možda moguće roditeljima koji rade u državnoj službi, ali u privatnom sektoru je to nemoguće. Samim tim, ja ne mogu da se ljutim na roditelje koji dovode slinavu decu u vrtić jer ih potpuno razumem. Nervira me ova konverzacija "državni vrtići su krš" jer NISU i ta generalizacija ne valja. Ima krševa u vaspitačicama i u državnim i u privatnim vrtićima.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?