|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka
9.9.2012 11:08:19   
Anoniman
Stetice, samo hrabro do kraja. Bolje sad, nego kasnije. Jole i Veki su ti vec sve lepo rekle. On nek se samoubija kol'ko hoce, a ti ces sebi da izgradis lep zivot bez mesta za njega user posted image

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 951
9.9.2012 11:09:32   
madamme
Stetice.....uopste se nisam nadala da cu ovo da procitam....user posted image

draga moja, jako mi je zao.....secas se kako je malapufika uhvatila muza u prevari a on se mucenik pojeo ziv da se pomire....nije ni jeo ni nista....ali da neko digne ruku na ZENSKO....jao, jao....

Stetice...saljem ti podrsku i snagu. Budi hrabra i ne donosi odluke na precac...neka stvar malo legne...pa, polako...

grlim teuser posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 952
9.9.2012 11:50:08   
lanajelena
Stetice draga digni glavu gore ti si dala sve od sebe,naici ce neko ko ce vise da te postujeuser posted image

(odgovor članu madamme)
Direktna veza do poruke: 953
9.9.2012 12:00:23   
Figaro88
Stetice drzi se i nemoj da mu dozvolis vise da te tako povredjuje,ni fizicki ni psihicki.Nacices ti nekog ko ce umeti da te postuje i ceni ono sto imauser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 954
9.9.2012 14:47:51   
mtajcica83
Stetice, i od mene imas podrsku...Svaka cast sto si odmah reagovala posle nasilja..i sto si se odlucila da odes od njega.Ya to treba imati hrabrosti...I ja prolazim kroz slican period....

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 955
9.9.2012 16:54:00   
Štetica
Hvala vam drage moje,nekako mi je lakse kada podelim to sa vama.
Volela bih da pojedine glave mogu da otvorim i da vidim sta se u tim mozgovima deseva kad mogu takve stvari da rade. Ja sam uvek govorila(kad se iznerviram,a i njegovoj majci) da je on od onih sto su navikli da nerade nista i imaju sve. Mama i tata su mu sve obezbedili,da se sinovi(nazalost sada samo on) nemuce,uvek je imao dobra kola,isao gde je hteo,radio sta je hteo. Uslove za zivoot smo imali fantasticne,dve kuce u velikom dvoristu,nas dvoje sami,svekijevci zive 300metara dalje,kad god je sta falilo njegovi su doturali i sakom i kapom,nije radio skoro nista.
Danas sam rekla svekrvi da kad bude dosao veterinar da vakcinise kera za besnilo nek da i njemu jednu vakcinu,jer je "besan" od onoga neka sine mama ce,neka sine tata ce,nemoj ti da se mucis.

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 956
9.9.2012 17:01:15   
Štetica
Mtajcica imas moju podrsku sta god da odlucis da uradis,samo nemoj da dozvolis da se izivljava na tebi,jer ti tvom detetu trebas zdrava i normalna za ceo zivot. Citala sam neke tvoje postove,tako da su mi neke stvari jasne,a i zivela sam u Cg 6god,pa mi je taj mentalitet ljudi relativno poznat,u vecini slucajeva je zena ta koja je uvek kriva i kad nije,jer bogati tu je musko Bogom dano stvorenje. Kad dodje sa broda pokusajte da razgovarate i resite problem,ako nemoze normalnim putem onda svak na svoju stranu.

Direktna veza do poruke: 957
9.9.2012 17:33:46   
Štetica
Mtacice,ja sam imala godinu dana a brat tri,kad su se moji razveli,jeste bilo tesko detinjstvo,rastrzanost izmedju njih dvoje,ali bar nismo gledali svadje i zlostavljanje ni u jednom pogledu. Ako si rascistila sama sa sobom da vise nemozes da zivis sa tim covekom,a finansijski i stambeno si zbrinuta,onda on moze da ti pljune pod prozor. Ako njemu nije stalo do sopstvenog deteta,nemora ni da ga vida ali alimentaciju mora da placa,hteo nehteo,jer ipak je to i njegovo dete. Ja sam za to da se svako nasilje prijavi nadleznim sluzbama,jer muskima jedino tako moze doci iz du... u glavu da oni nisu bog i batina. A sto se starateljstva nad Andrijom tice,ono je 100%tvoje,jer on na brodu provodi dosta vremena,tako da tu nema neke velike price.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 958
10.9.2012 1:08:46   
sojcica
Draga moja stetice,mnogo mi je zao,smatram da ni jedna zena,kriva ili ne,ne zasluzuje batine.I ako smatram da nije pametno davati savete,dacu sebi za pravo da ti kazem isto sto i Jole,BEZI odatle,BEZI i ne okreci se.To ne pricam iz svog licnog iskustva,vec iz iskustva moje majke.Zivela je sa moji ocem(alkoholicarem) skoro sedamnaest godina.Posle svakog samara zaklinjao se da nece vise nikad,posle svakog obecanja bivao je sve nasilniji.Zelim ti puno hrabrosti da istrajes.

Moje zastave,uvek su iste boje,nad njima ljubav caruje.Moje zastave, nikad na pola koplja,ljubav se ne predaje

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 959
10.9.2012 8:36:54   
sanji
Evo i ja da vam pružim veliku podršku!!!!!! Imam iskustva sa takvim stvarima, ne lično, ali jako blisko! Moja sestra je primila jedan šamar, uzvratila istom merom i ostavila ga bez razmišljanja istog dana i naravno zadržala sina koji je tad imao tek 2 godine. Nikad se nije pokajala iako je bilo teških trenutaka. Jače smo mnogo nego što mislimo i smatram da nasilnicima ne treba opraštati. One koje imaju decu treba da znaju da za njih isto važi. Deca u nenormalnim okolnostima mnogo više pate nego kod razvoda. Nije lepo ni jedno ni drugo ali zarad njih birajte od dva zla manje! Držim vam fige da imate dovoljno hrabrosti da se izborite za sebe i želim vam puno sreće u budućnosti sa nekim normalnim čovekom koji će znati da ceni ono što ima! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu sojcica)
Direktna veza do poruke: 960
10.9.2012 9:33:43   
Anoniman
Sta se to ljudima desi pa se pretvore u takvu stoku?

Ovo se i ja pitam.
Mislim, sigurno se nije zaljubila u takvog čoveka. Šta je razlog što ljudi tako polude? user posted image

Lili, žao mi je, uopšte nisam imala pojma o svemu ovome, a sada gledam datume, ja sam bila na moru tada, zato i nisam znala. Drži se. user posted image

mtajcice, Štetice user posted image

Kuda ide ovaj svet?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 961
10.9.2012 12:09:25   
Anoniman
Štetice, samo hrabro i beži što dalje od nasilnika! Želim ti da nađeš novu ljubav, nekog ko će te voleti, poštovati i čuvati kako zaslužuješ!

Mtajcice, Liliana user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 962
1.10.2012 16:16:51   
mtajcica83
Ja sam svaki dan na RR ponekada pisem u nekoj temi, ali ovu iybjegavam jer bar malo da ne mislim na ovo sto me ceka sada kada se mm vrati sa broda.Ja jos uvijek nisam podnijela zahtjev...Cekam on da dodje da sjednemo, poraygovaramo normalno(mada milsim da od toga nece biti nista, ali dobro)...Uglavnom ovdje(milsim na ljude kojima sam rekla kako stvaro stoje) pojedini smatraju da sam ja kriva za sve, zaboga on plovi i njemu je jako tesko i treba da ga razumijem i da shvatim da mu nije lako...Pa sve ja to znam da nije lako odvojiti se od porodice na 6 mjeseci pa onda dodjes na 2 mjeseca doma i sve tako..sve ja to znam i ako je imao od koga razumijevanje i podrsku uvijek, to je bilo od mene,,I moj otac je bio( ijos uvijek) je pomorac pa se nesto ne sjecam da je moja mama ovakve stvari prolazila, ta vrijedjanja, psovke od njega dok je bio na brod..Kasnije su se razveli ali totalno druga stvar je u pitanju bila razlog razvoda..Oduzih ja...a ne volim da smaram, uglavnom eto cekam njega pa cu opet pokusati na civilizovan nacin da pricam sa njim.,da se proces vise pokrene...

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 963
1.10.2012 16:49:14   
Mery78
ja sam razvedena, mislim ovo sad mi je drugi brak....moje iskustvo: mislila sam da je jako tesko biti sam sa dvoje dece, medjutim ziv covek se sve navikne i brzo uveri da moze sam sve, jer smo mi zene psihicki jace. nisam kopetentna da savetujem ali ne treba trpeti muke u braku, zlostavljanja ili ponizavanja, niko od nas nije rodjen da pati....ako se odlucite za razvod, budite jake i nikada nikome (u najgorem slucaju tom vec bivsem muzu) ne pokazujte da vam je tesko, uvek udahnite duboko i pomislite ,,ja to mogu,, posle 8 godina samoce sam se drugi put udala i rodila jos jedno dete,ali (ne daj Boze) da neto krene naopako, sad znam sta me ceka, svoju decu sa sobom i opet iz pocetka user posted image kako god, samo budite jake i ako nekako mogu da pomognem tu sam

< Poruku je uredio Mery78 -- 1.10.2012 16:50:37 >

Direktna veza do poruke: 964
3.10.2012 16:36:20   
MicinaMama
Ne planiram se razvoditi od supruga,heheh barem ne josuser posted image ,ali interesuje me zna li neko kako to funkcionise kada dvoje zive u inostranstvu ali vencani su u srbiji ili bosni.Gde bi se tu po pravilu trebao desavati razvod u srbiji i bosni ili u mestu gde zive(inostranstvo)?

Ovde kada se dvoje razvode dete po pravilu ide majci ako je sve u redu,ali eto mm mi kaze da dete ide ocu ako majka nema zaposljenje?Da li je to istina i da li dete pripada onom roditelju koji je bolje situiran??

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 965
3.10.2012 16:41:11   
Anoniman
U Srbiji mala deca uvek idu majci osim u slučaju da je majka mentalno teško obolela, teški narkoman ili alkoholičar te nije sposobna da brine o deci, bez obzira na imovinsko stanje i zaposlenje. Starija deca se pred sudom izjašnjavaju kod kog roditelja žele da žive po razvodu.

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 966
7.10.2012 16:21:07   
Anoniman
Trebam realno sagledavanje stvari. Dakle, ne moramo se smarati tešenjem, zagrljajčićima i sličnim user posted image , jer su emocije s moje strane odavno izostale, znam šta želim, presekla sam i sada potuno pragmatično sakupljam informacije o razvodu koji je predamnom.

Dakle, napustila sam zajednički stan pre 7 dana, sa detetom. Dete je maloletno, a napuštanju stana i supruga prethodila je svađa u kojoj smo razmenili niz uvreda i bla bla. Ja sam jednostavno presekla, spakovala se sa detetom i otišla kod roditelja, ne iz hira, već mi je ta svađa bila kap koja je prelila čašu - odavno nema emocija među nama, nemamo zajedničkih interesovanja, svađamo se i razilazimo se odavno a naše zajedništvo je bilo prisilno samo zbog deteta koje oboje obožavamo (on je zaista divan otac). Brak se ne može spasiti jer sam pokušavala na milion načina, zbog deteta, ali sam na kraju odlučila da ne mučim sebe sa čovekom prema kojem više ništa ne osećam i sa kojim se konstantno svađam, a to je i za dete najgore.
On je u prvi mah burno reagovao na moj odlazak i odvođenje deteta, ali je već sutra dan prestao da zove i da bilo kako komunicira sa nama. Nije se raspitivao o detetu 5 dana, kažem, nikakva komunikacija, ni preko sms-a. Ja sam s tim ok, meni ni ne treba da me uznemirava, samo me iznenađuje što za dete uopšte ne pita. No dobro.
Zaposlena sam, ali pošto roditelji žive u drugom, dosta manjem gradu, moraću da nađem novi posao u gradu mojih roditelja. U gradu u kojem živim ne mogu a i ne želim da ostanem, jer finansijski ne bih mogla da izdržim (plaćanje stana, režija, dadilje, vrtića) što bi mi bio dodatni izvor stresa, bila bih sama u tom gradu a svaki vid podrške (koju u tom gradu nemam) mi zlata vredi. Zato planiram da sa detetom odem kod roditelja, gde će prvenstveno mom detetu biti super - neće biti po vrtićima i neće je dadilje čuvati, već će biti u malom prigradskom naselju sa zelenilom, uz baku, deku, na svom, bez gazdarica, bez sputavanja i nervoze.
E sad, par stvari me muči, a sad ćete vi meni reći da li se nerviram bez veze ili imam pravo na tu nervozu:
- odlaskom ostavljam dobar posao a onaj posao koji bih eventualno mogla naći neće biti ni približno dobar kao sadašnji,
- život sa roditeljima - ma koliko me podržavali, plašim se generacijskog jaza i evntualnog neslaganja, vremenom (svi smo mi dragi gosti na par dana, ali kada donesemo svoje probleme i pretresamo ih na duže, hm...)
- moja budućnost i budućnost mog deteta u maloj sredini (da li da brinem?) - mesto u koje dolazim je mrtvo u svakom smislu.

Evo, ako mi verujete, ništa ve više ne brine. Sada samo želim da se definitivno preselim, da predam papire i da završim priču. Osećam se spokojno i smireno kod roditelja, tu su mi prijatelji i imam osećaj kako napokon radim pravu stvar za sebe. Onih par sitnica koje me muče želim da prokomentarišem sa vama, iako znam da ću za ljubav i sreću mog deteta prihvatiti svaki kompromis vezano za diskutabilne stavke.
Hvala!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 967
7.10.2012 16:29:23   
Anoniman
- To što trenutno ne možeš da nađeš dobar posao, ne znači da nećeš moći kasnije
- Izdržaćete neko vreme, i to ne mora da bude trajno rešenje, uz malo tolerancije sve se može, ipak si ti njihova, i oni tvoji, i malo se svi ujedete za jezik kad je najteže, pa može da funkcioniše
- Život u maloj sredini je super kad je dete malo. A posle, ako ti se ne bude dopadalo, a dete već malo poodraste, možete se preseliti u neko veće mesto, malo rizikovati, možda možeš da nađeš neki bolji posao tamo, možda upoznaš nekoga....sad detetu sigurno neće biti loše. a o budućnosti, tako dalekoj, ne moraš sada da mozgaš, sve to dođe na svoje. Ako je tebi biolo dobro (pretpostavljam da ti je to rodno mesto), biće i detetu. Ako ne bude, rešičete i to.

I želim ti svu sreću, deluješ kao hrabra i odlučna žena, i ako je već došlo do razlaza, nadam se da će sve proteći što bezbolnije za sveuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 968
7.10.2012 16:47:10   
Anoniman
Upravo tako ,samo mi je zao sto ja nemam takvu hrabrost i odlucnost,a iste probleme

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 969
7.10.2012 21:26:23   
Anoniman
Hello, prva anonimna calling user posted image

Volela bih da mi neko objasni sledeće: razgovaram malopre sa drugaricom (udata i majka jednog klinca) i ona me totalno ubije komentarom da sam luda što se razvodim zbog par uvreda i zbog toga što smo prestali da se volimo. Kaže, daj, ženo, pa i ja i x (njen muž) se ne volimo, sad je sve svelo na suživot, tako je to u braku user posted image Pa mi pokazala prstom na još 4-5 udatih žena u kafiću, kaže, ona prva, tamo desno, vara muža već 5 godina, ona druga se razvodila u vraćala sto puta, treća se mlati s mužem bar jednom nedeljno, a ti se razvodiš zbog toga što se ne volite? I šta ćeš onda ovde u ovoj vuko*ebini, da čekaš princa?
Smorila sam se. da, ja se razvodim jer ne volim. Ne želim da čekam da se počnemo mlatiti i varati. I da, dolazim u vuko*ebinu da dočekam, jednog dana, princa.
Da li je moguće da takvi brakovi postoje i traju oko mene? Da li sam ja luda ili je lud svet? Razaram porodicu zbog nedostatka ljubavi, pa šta je meni?
Recite mi da je svet prolupao dok ne počnem da preispitujem svoje odluke.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 970
7.10.2012 21:43:22   
Anoniman
A šta je brak bez ljubavi? Samo trpljenje i žrtvovanje živaca, vremena, snova, želja... Mnogo se više odričeš ostajući u braku bez ljubavi nego odlazeći iz njega.

Moja sestra od strica se porodila, rodila sina koga otac nije hteo da prizna, razišli su se dok je bila trudna, napustila je dobar posao u velikom gradu i otišla u rodni grad kod roditelja. Ima tome 6 godina, nije bilo ni malo lako, odvikli su se bili i njeni roditelji i ona od zajedničkog života, trpeli su se, nekad svađali nekad gunđali, ona našla jedan pa drugi posao, sad evo dve godine kako je na trećem, odličnom poslu, kupila je garsonjeru, preselila se, ima svoja 4 zida i upoznala je divnog čoveka, ponovo oseća leptiriće.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 971
7.10.2012 21:53:13   
Anoniman
Osećam se loše posle tog razgovora sa drugaricom. Osećam se loše posle situacije od večeras gde sam morala da molim sadašnje ukućane da smanje ton na TV-u jer uspavljujem dete. I kažem, ne plaši me ništa, samo adaptacija na "novu" porodicu, novu sredinu. I na ljude koji žive bez ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 972
7.10.2012 21:53:26   
twinss
bolje srecan razvod nego nesrecan brak!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 973
7.10.2012 22:18:11   
Olga75
Anonimna I , sta da ti kazem , da li ti mozes i dalje da zivis sa tim covekom , razvod je manje - vise konacno resenje i odluku mozes doneti samo ti
ja znam dosta parova koji zive kao cimeri i ne zale se, dosta njih koji su se razveli sa uzasnim skandalom , neke koji su se mirno razisli a da niko nije primetio nista
ne znam , svaki slucaj je za sebe
mogu samo da ti kazem sta bih ja uradila user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu twinss)
Direktna veza do poruke: 974
7.10.2012 22:20:56   
branki*
joooj,ja ne znam ni za sebe sta bih uradila!stvarno.u svakom slucaju,nedja je jako fino iznela svoje vidjenje,slazem se.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here