|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
5.9.2012 20:26:43   
Anoniman
Hvalauser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1076
5.9.2012 20:56:39   
milenatea
hvala maslacak punooouser posted image

radila sam hormone 28.08. a dobila 01.09 (nakon 47 dana).user posted image , a dr je prvo napisala da se sve radi 2dc i posle presvrljala rekla videcemo hajde sada da bude 28 da vidimo sto ne dobijas pa cemo posle videti sta dalje. znaci, da i ona zna da mora 2 ili 3 dana.

u ponedeljak idem kod doktorke endokrinologa, i pitacu je da radim sledeceg ciklusa 2 dan.

sutra idem kod ginekologa i ponecu i njemu rezultate da vidim sta ce i on reci. pozdrav veliki

Direktna veza do poruke: 1077
5.9.2012 21:08:59   
Maslacak15
Milenatea,
a pa dobro, ako si tako brzo dobila, onda su mozda vec bili u padu pred dobijanje. Sigurno da ih treba ponoviti pocetkom ciklusa. U svakom slucaju folikulometrija nebi bila losa, kao i vadjenje serijsko estradiola (posto imas dugacke cikluse ne moze da se radi samo 14 og dana kao u klasicnom ciklusupred ovulaciju) da se vidi ima li ovulacije uopste ili su ciklusi anovulatorni. Budi bez brige, naci ce se resenjeuser posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1078
5.9.2012 21:11:26   
milenatea
nadam se draga, hvala jos jednom punoooo,samo mi je bitno da dr zna sta radi

Direktna veza do poruke: 1079
6.9.2012 11:25:02   
pilence83
maki radila sam i prolaktin, ali čekam rezultate. AMH mi je 5.43 a referentne vrednostu su od 0.50-5.30. malo je uvećan ali mislim da mije mnogo strašno.

Direktna veza do poruke: 1080
10.9.2012 17:02:50   
Anoniman
U laboratoriji nisu hteli da mi rade testosteron u podne, rekoše da se radi samo rano ujutruuser posted image

Elem, ako neko može da mi rastumači ove rezultate. bila bih jako zahvalna, radila sam ih 3. DC:

FSH 7,22
Ref. vrednosti
folikularna faza 2,8-11,3
ovulatorna faza 5,8-21,0
lutealna faza 1,2-9,0
postmeno faza 21,7-153
Th kontracept. do 4,9

LH 10,6
Ref. vrednosti
folikularna faza 1,1-11,6
ovulatorna faza 17-77
lutealna faza 1,0-14,7
postmeno faza 11,3-39,8
Th kontracept. do 8,0

Progest. 0,979
Ref. vrednosti
folikularna faza 1,0-3,8
ovulatorna faza 1,5-5,5
lutealna faza 3,0-68,0
sred. lutealna f. 19,0-76,0
postmeno faza do 3,2
Th oral. kontr. 1,1-2,9

Estradiol <20,00
Ref. vrednosti
folikularna faza do 160
periovulatorna f. 34-40
lutealna faza 27-246
postmeno bez th do 30
postmeno sa th do 93
Th kontracept. do 102

Prepisala sam ceo nalaz pošto se ja tu ništa ne razumemuser posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 10.9.2012 17:05:33 >

(odgovor članu pilence83)
  Direktna veza do poruke: 1081
10.9.2012 21:12:27   
milenatea
Nedja,koliko sam ja skapirala citajuci od prve do poslednje stranice i prvi i drugi deo user posted image
lh ne sme da bude veci od fsh ali to ce ti reci bolje maslacak. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1082
10.9.2012 22:08:55   
Anoniman
Hvala milanateauser posted image Ja kod ginekologa čekam po 10-15 dana da zakažem, ne mogu dotle da izdržim da ne znam kakvi su rezultati. Nadam se da će neko znati da mi rastmači.

Direktna veza do poruke: 1083
10.9.2012 22:38:51   
milenatea
na zalost sve cekamo i ja sam takva evo i ja cekam da mi protumace, ginekolog mi ne daje terapiju jer imam smanjen estradiol i progesteron, danas sam ceo dan visila na endokrinologiji da bi mi kazali da dodjem u petak posle podne. i moja ti je preporuka da ides kod endokrinologa uporedo sa ginekologom. nerviranjem nista neces postici, ja ti to kazem, a i sama sam takva user posted image pozzz user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1084
10.9.2012 23:00:15   
Anoniman
Meni za ovo niko nije dao upute. JA sam osetila da sa mojim organizmom nešto nije uredu, jer je počeo da odbija saradnju, i krenula sama, privatno, da odrađujem hormone. Da sam čekala kod doktora, otišlo bi mi pola mladosti, jer imam utisak da ja uvek idem kod lekara koji su više na odmoru i bolovanju nego što rade, a kad rade gužve su neverovatne. Sad sam ovo odradila, zakažem kod ginekologa da vidi rezultate, pa ću videti šta dalje. Koliko sam ja čitala na netu, kada je LH veći za više od 2,5 nego FSH, to ukazuje na pcos, a oni se, ako sam dobro razumela, leče ili kontraceptivnim pilulama ili trudnoćom. Kako god bilo, nadam se da nije ništa, a isto želim i tebiuser posted image

Direktna veza do poruke: 1085
10.9.2012 23:11:04   
milenatea
i ja sam sama trazila ginekologu da odradim hormone jer me je samo kljukao pilulama, kad ih pijem osecam se odlicno, cim prestanem uzas blagi mi je sa organizmom, nervozna sam, kasni mi, i 1000 stvari, naravno on mi nije dao jer "nema osnova dok ne pokusavamo god dana", a gde je tu vreme provedeno na pilulama, a vec imam 28god. pa ja lepo odem kod lekara opste prakse i "nafilujem pricu" , ona mi da uput za endokrinologa i tako uzmem i ja stvar u svoje ruke. i ja mislimda nam nista nije toliko strasno picemo lekice i bice sve ok. odgovorice ti uskoro ko se vise razume. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1086
10.9.2012 23:16:50   
Anoniman
pcos, a oni se, ako sam dobro razumela, leče ili kontraceptivnim pilulama ili trudnoćom

Yeeeeeees. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1087
10.9.2012 23:18:54   
Anoniman
Eh, ako je to, onda ćemo morati tu bebu malo da ubrzamo, pošto ja nisam za pilule baš, ako ne mora.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1088
10.9.2012 23:21:30   
Anoniman
Nisam sigurna da na takve jajnike možeš praviti bebu.
Meni su prvo prepisali antibebi pilule, pa rekli da ih pijem 6m (ako se dobro sećam), i da ako nakon toga budem htela da budem trudna da prekinem da ih pijem.
Nakon porođaja, opet krenule ciste, a ja krenula antibebi. Onda opet prestala kada sam htela da budem trudna.
Drugi porođaj, ciste se nisu bile pojavile ali ja krenula opet sa antibebi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1089
10.9.2012 23:26:09   
Anoniman
Uf...ma nadam se da nije nšta strašno, neću da se štrecam prevremeno, mada znam kakav sam baksuz. Al, dobro, i ako budem morala da ih pijem, nije smak sveta, ako će pomoći, a nadam se da hoće.
Čita, šta pišš pa sam se zabrojala i sve kontam da ćeš napisati da si opet prestala da ih piješuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1090
12.9.2012 16:54:50   
momaka
stigli rezultati hormona TSH 8,1 T3 1,6 T4 148,6 FSH 2.8 LH5,8 PRL 130,3 TESTESTERON ISPOD 0.1 PROGESTERON 0.4 ESTRADIOL ISPOD 10,0 RADILA SAM 4 DAN MECE

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1091
13.9.2012 18:16:48   
tackic
Pošto sam nova na forumu, može li neko da mi protumači rezultate?

FSH 9,5 mIu/mL
LH 5,9 mIU/mL
PROLACTIN 492 mU/L
ESTRADIOL 199 pmoi/L
PROGESTERON 2,22 nmol/L
TESTOSTERON 0,99 nmol/L
ANDROSTENDION 6,72 nmol/l

Hvala

(odgovor članu Biksi79)
Direktna veza do poruke: 1092
13.9.2012 18:23:38   
tackic
i ja isto tragam za rezultatima,slicni su ti kao moji osim sto mi je LH manji duplo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1093
14.9.2012 23:21:22   
milenatea
bila sam kod dr i imam smanjen estradiol i progesteron i nemam ovulaciju. dala mi je da ponovim drugog dana ciklusa fsh, lh, estrogen i progesteron. dalje pracenje da nastavi ginekolog. user posted image

(odgovor članu tackic)
Direktna veza do poruke: 1094
29.9.2012 16:23:05   
*Maki*
Maslačak imam opet dilemu,molim te za mišljenje, AMH prvi put radjen u avgustu ove godine 3,6 po drugi put pre nedelju dana 4,3,laboratorije su isto razlicite. (ref.vr. od 0,5-5,3) Uz to mi je FSH velik 12 pa sam zbog toga radila kontrolu jer je doktor posumnjao da je greska pri analizi,ustvari posto sam jako slabo reagovala na prejaku stimulaciju u vto postupku, cudi ga taj dobar AMH kod mene. Imam malu endometriozu na levom jajniku i levi jajovod zatvoren,da te podsetim, nista kod mene nije logicno vise :) Buni me taj jako dobar AMH visoki FSH i slaba reakcija na stimulaciju 7 jajnih celija,6 oplodjenih a dug protokol suprefact+75 menopura. Svi se isčudjuju kada vide koju sam stimulaciju imala :( a meni nista niti nus pojave niti dobra reakcija,mislis li da se treba pokusati sa drugacijom stimulacijom?

Direktna veza do poruke: 1095
29.9.2012 17:21:05   
Maslacak15
Maki draga,
Visok AMH je uvek dobra vest. E sad zasto je tvoj FSH malo povisen, o tome smo vec pricale komplikovano je tacno znati razlog. Mozda ima veze i sa endometriozom. Mislim da treba otvoreno da porazgovaras sa lekarima pre sledeceg pokusaja. Uvek postoji opcija da probas kratak protokol i moze lako da se desi da na njega bolje odreagujes. Premda 7 jajnih celija nije tako ni malo, slazem se uobicajeno je vise narocito za taj tip stimulacije, ali se tek sa 4 i manje govori o "low response". Mislim da je vazno da resis problem trombofilije i da ces pod terapijom konacno stici do zeljenog cilja. Drzim fige i pozdravljam te punouser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1096
29.9.2012 17:46:10   
*Maki*
Svi mi kazu da ne brinem,da nije strasno ali se opet pitanja preplicu u mojoj glavi user posted image Mnogo ti hvala draga Maslačak :)

Direktna veza do poruke: 1097
29.9.2012 19:49:14   
maksmin
da li neko moze da mi pomogne oko rezultata ogtt sa insulinemijama, postavila sam ih na toj temi, ali vidim da se ona slabo koristi u poslednje vreme! hvala!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1098
29.9.2012 20:18:35   
maksmin
Maslacak, na 34. str. imas moje rezultate hormona 2. dc, al samo ovaj osnovni horm. status. Jos jednom hvala!!!

Ja se trpim i cekam, ali jos ga nema. user posted image . A dr ginekologije mi je radila ultrazvuk krajem juna i rekla da sam na sredini ciklusa, toliko o tome koliko je pogodila user posted image . Posle je bila na odmoru, a sad u septembru ja nisam mogla malo vise da je smaram posto sa imala dosta obaveza. krecem od ponedeljka!!!

< Poruku je uredio maksmin -- 29.9.2012 20:25:43 >

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 1099
29.9.2012 20:29:48   
Maslacak15
maksmin draga,
Da veliki visak testosterona 3x iznad granice i jace posto je i referentna vrednost od 1ng malo velikodusno postavljena. Sve iznad 0,5 endokrinolozi smatraju relativno hiperandrogenih. Sigurno je testosteron kriv za malo poremecen odnos LH i FSH (2:1) sto je odlika policisticnih jajnika. Stvarno mislim da je prioritet videti odakle testosteron znaci uraditi androstenedion, DHEAS, 17-oh progesteron, SHBG..... Sigurno ti je doktorka dala detaljno uput... A umesto siofora mozes sama da korigujes ishranu, smanjih ugljene hidrate (hleb brasno secere). To je uvek dobro kod hiperandrogenih stanja. I nemoj da se brines, moguce je da je problem lako resiv. Ne mora da bude nista komplikovano. user posted image

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here