|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
11.6.2012 13:32:37   
srbijanka
Meni je isto uradjena ac po preporuci genetskog savetovalista u gradskoj bolnici, razlog povisena beta hcg, losi double i tripl testovi. Rezultate jos cekam.
Da napomenem da mi je izmerena beta u istom danu varirala za skoro 10.000 mIU/ml kod tripl testa (radjena u drzavnoj i priv lab.).
Svakako sam se odlucila na AC, jer ne bih bila mirna do kraja trudnoce.
Naravno, u sledecoj trudnoci sigurno necu raditi ni dabl ni tripl, vec odmah CVS ili AC.

(odgovor članu sladja77)
Direktna veza do poruke: 1201
12.6.2012 12:19:06   
Clara83
Srbijanka puno sreće, kad stižu rezultati? Biće to jedna zdrava bebica videćeš!!!!

(odgovor članu srbijanka)
Direktna veza do poruke: 1202
12.6.2012 12:41:11   
2002m
Srbijanko,prvo da ti pozelim puno srece.Men je isto povisen beta hcg Mom 2,31.U 16 nedelji me ceka tripl.Koje vrednosti su bile kod tebe?

(odgovor članu Clara83)
Direktna veza do poruke: 1203
12.6.2012 22:05:04   
srbijanka
Devojke zahvaljujem se na podrsci, rezultati stizu za oko 2 nedelje, javljam rezultat cim saznam user posted image

@ 2002m bila je 3,2 Mom na double testu, mnoooogo vise nego tebi.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1204
13.6.2012 9:07:19   
2002m
Da li si radila tripl? Kako nas samo traumiraju sa tim testovima,uzasuser posted image

Direktna veza do poruke: 1205
13.6.2012 11:10:42   
srbijanka
Jesam, beta mi je bila 2,9 Mom u drzavnoj laboratoriji, a u privatnoj 1.6 Mom (u drzavnoj su pogresili nedelju trudnoce).
Kazem ti, meni su zbog takve bete u gradskoj bolnici odmah zakazali amnio (rezultat priv.lab. zna samo moj priv.lekar), i samo su se zakacili za taj rezultat bete i rizik za T21. Niko mi nije posmatrao ukupan rizik koji je u principu bio OK i na double i triple testu. Pri tom, nemam ni rizik godina - 31 punim za dva meseca.
Iskreno, ja sam se psihicki rasteretila od kako sam uradila AC. Shvatila sam da ukoliko je ne uradim, sansa da poludim do kraja trudnoce je 1:1, sto je mnogo veci rizik od svih ostalih koje sam vidjala po ovim silnim testovima user posted image
Nemoj se kidati, to ti je moj savet i sacekaj triple.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1206
13.6.2012 16:35:57   
sladja77
Srbijanka, ne sekiraj se ti testovi su cista glupost. Bice sve ok

Direktna veza do poruke: 1207
23.6.2012 15:24:06   
pinky
Drage moje, evo i mog iskustva sa dabl testom. Bhcg je iznosila 6.95 mom corr, a rizik na dauna 1:132, da bi rezultat amniocenteze pokazao normalan ženski kariotip. Tako da se nemojte brinuti zbog loših rezultata testova, to su ipak samo statistike....

(odgovor članu sladja77)
Direktna veza do poruke: 1208
23.6.2012 18:25:10   
2002m
pinkyuser posted image user posted image cestitam na dobrim rezultatima i zdravoj devojcici.

(odgovor članu pinky)
Direktna veza do poruke: 1209
25.6.2012 16:12:46   
srbijanka
Evo i meni su stigli rezultati amniocenteze, sve je ok i devojcica je user posted image

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1210
25.6.2012 19:02:55   
Sanchy
Super...user posted image

Direktna veza do poruke: 1211
25.6.2012 22:20:37   
Clara83
Srbijanka, Pinky cestitke za zdrave bebice.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1212
27.6.2012 18:10:10   
božana
Molim one žene koje su radile vađenje horionskih čupica kod genetičara Aleksandra Ljubića u Jevremovoj u Beogradu da mi se jave i prenesu svoja iskustva iz razloga što hoću da zakažem kod njega vađenje horionskih čupica.

(odgovor članu Clara83)
Direktna veza do poruke: 1213
28.6.2012 21:29:44   
crazymama
i ja cestitam na dobrim rezultatima, jer znam kakav je osecaj iscekivanje istih :)

bozana, ljubic vazi za velikog strucnjaka, ja bi imala poverenja u njega da sam na tvom mestu.

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 1214
30.6.2012 11:57:29   
božana

IZVORNA PORUKA: crazymama

bozana, ljubic vazi za velikog strucnjaka, ja bi imala poverenja u njega da sam na tvom mestu.

Znam da važi za velikom stručnjaka, zato i idem privatno kod njega jer imam poverenja.Međutim, interesuje me da li boli, neki kažu boli, neki kažu da ne ne boli nego da je osećaj neprijatan pa me zato interesuju iskustva onoh kojima je dr.Ljubić radio ovaj postupak.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1215
15.7.2012 14:24:53   
tanjicak79
Evo i ja da podelim svoje iskustvo sa amniocenteze.
U 13. nedelji trudnoće sam radila double test u Gradskoj bolnici, KBC Zvezdara i ultrazvučni markeri su bili o.k. ali je Free betahCG bio 2,72 Mom, a PAPP-A 0,41 MoM i zbog toga mi je genetsko savetovalište predložilo i zakazalo amniocentezu, takođe, u KBC Zvezdara. Prema double testu T.21 Risk je bio 1:225, a rizik za moje godine (32) 1:390.
Sama amniocenteza nije nikakva strašna procedura i ne treba trudnice da se plaše. Sve se brzo završava ako je beba u odgovarajućem položaju. Procedura u gradskoj bolnici je da se ostaje jedan dan u bolnici, dobija se preventivno antibiotik, a preporučuju da se pije utrogestan 2 puta na dan (koji vam vaši trebaju doneti ili ga pripremite unapred, pa ponesite sa sobom).
Sledeći dan pre otpusta urađen mi je kontrolni ultrazvuk da se proveri da li je sa bebom sve u redu i da li je količina plodove vode dovoljna.
Moja glavna zamerka je što ne posavetuju malo detaljnije trudnicu o daljem mirovanju kod kuće. A mislim da minimum 10-ak dana se treba odmirovati, iako u najvećem broju slučajeva ne bude nikakvih komplikacija i kad se trudnica odmah vrati svojim svakidašnjim aktivnostima.
Moji rezultati su bili gotovi posle 15 dana, ali mi nije javljeno telefonom (iako sam ostavila kontakt telefon), a ja sam čekala da prođe 3 nedelje i tada sam prvi put zvala i saznala da su rezultati odavno gotovi.
Naravno, sve je bilo u redu - 46,XX normalan ženski kariotip.
Eto to je bilo to.

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 1216
18.7.2012 21:44:31   
božana
Ovim putem bi htela da pohvalim profesora Aleksandra Ljubića iz Specijalne ginekološke bolnice sa porodilištem "Jevremova" u Beogradu na besprekorno urađenoj biopsiji horionskih čupica koju mi je danas radio.Može reći ko šta hoće, ali kada Ljubić radi zaista ne boli, postupak je trajao oko 2 minute, a nalaze dobijam za 2 dana.Takođe, moram da pohvalim i osoblje bolnice zbog njihove ljubaznosti i efikasnosti.

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1217
23.7.2012 20:45:32   
crazymama
bozana, jesu stigli rezultati?
i ako nije tajna, koliko kosta to kada s eradi u jevremovoj privatno?

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 1218
15.8.2012 19:49:42   
biki984
Pozdrav svim trudnicama i buducim mamama.Nova sam na forumu,citala sam vase komentare i iskustva i kao i mnoge od vas imam dilemu vezanu za amniocentezu. Posle loseg rezultata double testa (ne znam sta je konkretno lose nisu mi objasnili), genetsko savetovaliste Kbc Zvezdara me upucuje na amnio koju su mi zakazali za 22.08. Ne dvoumim se, hocu da uradim,ali da li bi me neko posavetovao da li ici tamo ili privatno?Vidim da su privatno ti prvi nalazi brzo gotovi i da se mnogo manje ceka. Da li mogu da izvadim plodovu vodu u Kbc i da nosim u privatnu laboratoriju na analizu, sutra cu da zovem da pitam..mozda neko vec zna?

Hvala unapred na svim savetima, skroz sam zbunjena i nekako nesigurna

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1219
15.8.2012 20:07:09   
oxy7
Ja sam radila dva puta, oba puta je bilo kratko i bezbolno. Naravno da je čekanje rezultata stresno, ali se ipak nisam mnogo dvoumila. Kod nas je privatno 500 eura. Prvi put mi je radio prof.Ljubić, drugi put ginekolog koji mi je vodio trudnoću i u oba slučaja sam bila prezadovoljna.
Ja sam za, jer mi je lakše bilo da sacekam rezultate i onda se opustim, nego da se do kraja trudnoće preispitujem.

(odgovor članu biki984)
Direktna veza do poruke: 1220
16.8.2012 10:31:36   
New Mom
biki, dobrodošla!user posted image
Nema potrebe da se bojiš ako si se opredelila da radiš AC, postupak je kratak i nije bolan, malo jedino neprijatan.
Ja ne znam da ti odgovorim za Zvezdaru i uopšte BG, ali verovatno može da se izvadi pl.voda i nosi negde privatno. Ja sam ovde u NS tako radila jer nisam želela dugo da čekam (prvi put sam dobila rezultat 10.og dana, drugi put 8.og).
Pročitaj nazad postoje, verujem da je neko pisao.
U svakom slučaju, srećno!user posted image I javi rezultate!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 1221
17.8.2012 10:54:19   
božana

IZVORNA PORUKA: biki984

Pozdrav svim trudnicama i buducim mamama.Nova sam na forumu,citala sam vase komentare i iskustva i kao i mnoge od vas imam dilemu vezanu za amniocentezu. Posle loseg rezultata double testa (ne znam sta je konkretno lose nisu mi objasnili), genetsko savetovaliste Kbc Zvezdara me upucuje na amnio koju su mi zakazali za 22.08. Ne dvoumim se, hocu da uradim,ali da li bi me neko posavetovao da li ici tamo ili privatno?Vidim da su privatno ti prvi nalazi brzo gotovi i da se mnogo manje ceka. Da li mogu da izvadim plodovu vodu u Kbc i da nosim u privatnu laboratoriju na analizu, sutra cu da zovem da pitam..mozda neko vec zna?

Ako želiš da radiš privatno nema potrebe da vadiš plodovu vodu u Kbc i da nosiš u kaboratoriju.Idi u "Jevremovu" u Beogradu, tamo će da ti izvade plodovu vodu.Preporučujem ti profesora Ljubića da ti on radi amniocintezu.

(odgovor članu biki984)
Direktna veza do poruke: 1222
17.8.2012 14:29:01   
tanjicak79
IZVORNA PORUKA: biki984

Biki, ja sam radila amnio u KBC Zvezdara. Imaš post na prethodnoj strani. Meni je amniocentezu obavio dr Zarije Zarić za koga sam čula da je od skora u penziji.
Ako si već odlučila da ti tamo uzmu uzorak plodove vode, ja ti preporučujem da ti oni i odrade analizu na njihovom odseku za humanu genetiku i prenatalnu dijagnostiku, jer imaju dobre stručnjake i relativno novu opremu. A na stranu to što ne plaćaš ništa i možeš te parice da prištediš za svoju bebicu.

(odgovor članu biki984)
Direktna veza do poruke: 1223
18.8.2012 9:26:22   
Jecky
biki984,
slobodno mozes da uradis amnio u kbc Zvezdara. Ja sam tamo uradila i sve je proslo u najboljem redu. Zasto bi se maltretirala i da placas i da saljes uzorke, kad u Zvezdari sve to mozes da uradis bez ikakvog cimanja i straha. Oni imaju svoju laboratoriju i ne ceka se dugo na rezultat...oko 15 dana. I dobro je to sto te ostavljaju ceo dan i noc da lezis tamo da te prate cisto predostroznosti radi. U svakom trenutku mozes da pitas doktora sve sto te zanima, ako budes imala bilo kakvih nedoumica nakon intervenicije.. A dobijes lepo i dorucak i rucak i veceru user posted image
Takodje, iz soba u kojima se lezi imas izlaz na veliku zastakljenu terasu i tu trudnice izlaze da popiju kafu, caj, sok, (cak i da zapale pljuguuser posted image ) i lepo se ispricaju..
Meni je bas bilo fino tamo, mogu da kazem da sam se lepo provela user posted image

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1224
21.8.2012 14:04:53   
jbojana1980
Ja sutra radim AC u Nišu. Pošto se ostaje do uveče, šta mi treba da ponesem user posted image

(odgovor članu Jecky)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here