Anoniman
|
evo tablica.. mozda ti pomognu! one namirnice koje imaju najveci glikemijski indeks izbegavaj, one sa srednjim jedi povremeno, a one sa najnizim mozes slobodno. ИЗБЕГАВАТИ!!!! Намирнице са ВИСОКИМ ГИ Глукоза (декстроза) 100 Пиво 110 Кромпир печени 95 Кромпиров скроб 100 Бели хлеб 90 Пиринчано брашно 95 Мед 90 Пире од кромпира 90 Корнфлекс и кокице 85 Кувани бели пиринач 85 Кувани корен целера 85 Експандирани пиринач 85 Кувана шаргарепа 85 Бело пшен.брашно 85 Кувани паштрњак 85 Parboiled пиринач 85 Кувани боб 80 Пиринчано млеко са шећ 75 Крофне 75 Колачи, кекс са шећером 70 Бундева 75 Кока кола и слични напит 70 Лубеница 75 Кроасан 70 Урме 70 Чипс 70 Меласа,шећерни сируп 70 Бели шећер 70 Чоколада са шећером 70 Смеђи шећер 70 Палента, качамак 70 Јаворов сируп 65 Кус-кус и гриз 65 Цвекла кувана 65 Џем са шећером 65 Дуња кувана,са шећером 65 Ананас, конзерва 65 Ражани хлеб (30%ражи) 65 Суво грожђе 65 Кукуруз шећерац 65 Банана, зрела 65 Мајонез индустријски 65 Кестен 65 Црвени пиринач 55 Сладолед са шећером 65 Тестенина-бело брашно 55 Диња 60 Суши 55 Овсена каша 60 Тестенина од дурум пшенице, јако кувана 55 Булгур пшеница, кувана 55 Папаја 55 ПОВРЕМЕНО ЈЕСТИ!!! Намирнице са СРЕДЊИМ ГИ Басмати пиринач 50 Сок од јабуке без шећера 50 Хлеб од интегралног брашна 50 Интегрални пиринач 50 Тестенина од дурум пшенице кувана ал денте 50 Бонжита без шећера 50 Мусли без шећера 50 Киви 50 Банана, незрела 45 Грожђе, свеже 45 Кокос 45 Брусница 45 Интегрално брашно 45 Сок од поморанџе,свеж 45 Јечам, цело зрно 45 Сок од грејпфрута, свеж 45 Ражано брашно 45 Сок од парадајза са шећ. 45 Ананас, свеже воће 45 Тестенина од интегралног брашна, кувана ал денте 40 Хељда (каша, брашно, хлеб) 40 Боб 40 Суве кајсије 40 Суве шљиве 40 Овсене пахуљице 40 Суве смокве 40 Кикирики путер, без шећ. 40 Тахини (паста од сусама) 40 ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ, КОЛИЧИНЕ – КОЛИКО ХОЋЕШ Намирнице са НИСКИМ ГИ Азуки пасуљ 35 Јабука, свежа 35 Леблебије 35 Поморанџа, свежа 35 Кинески резанци од пасуља 30 Хлеб од 100% интегралних житарица 35 Смокве, свеже 35 Сладолед са фруктозом 35 Киноа 35 Брескве 35 Сок од парадајза 35 Нар 35 Суви парадајз 35 Шљиве 35 Грашак, свежи 35 Дуња 35 Млеко: кравље обрано и необрано, у праху, сојино, бадемово, овсено 30 Јогурт (кравље и сојино млеко) 35 Сир са сурутком кварк (?) 30 Бели пасуљ,суви 30 Боранија 30 Цвекла, сирова 30 Шаргарепа, сирова 30 Грејпфрут 30 Кајсија 30 Мандарина 30 Бели лук 30 Џем без шећера 30 Сочиво 30 Трешње 25 Парадајз 30 Купине и дудиње 25 Крушке 30 Боровнице и малине 25 Суви грашак 25 Црна чоколада 70% какао 25 Семенке, разне 25 Кикирики путер, незаслађ. 25 Јагоде 25 Сојино брашно 25 Фруктоза 20 Патлиџан 20 Прокељ, карфиол, краставци, празилук, црни лук, купус, кељ, броколи, целер, маслине, кисели купус, спанаћ, тиквице, ротквице, паприка, соја, зелена салата, печурке 15 Лешници, бадеми, ораси, кикирики, пистаћи, лимун, рибизле, ђумбир, авокадо, 15
|