Nina777
|
Jaoj sve sam probala, mislim da je to krenulo kad je mu je bio zapusen nos, pre leta i vrucina. Kao manji je sve lepo jeo, onda je poceo malo da negoduje na povrce ali je prolazilo nekako uz Baby TV, uz hranjenje po sat vremena a onda je prestao da jede skroz. Zanimam ga, dubim na glavi, nosimo napolje, odvedemo ga negde gde ima dece da ih gleda, ma nista ne vredi, zapecati usta, lupi rukom po kasicici i to odleti na sve strane... Kad me ne mrzi ja skuvam ili mu nudim kupovnu. U oba slucaja to zavrsi u kanti. Lakse mi je i da mu nudim kupovnu, kad otvorim stavim u frizider pa probam sutra ponovo. Kupovali smo stalno Hipp pa sam sad presla na Juvitanu, jeftinije je a bacam u svakom slucaju. Pokusavala sam i sa nasom hranom kad mi jedemo ali nece (pite, kuvano jelo, makarone, przeno meso...), samo dodje omirise i okrene glavu ili pocne da mlati rukom. A sad sve zna, kad mu donosim voce ili baby dessert ili jogurt u casici otvori usta i pre nego sto otvorim casicu. Nece nista ni svojom rukom da jede, plazmu mu dam ponekad iz svoje ruke i lepo je jede a kad probam da mu stavim u njegovu ruku samo je baci i produzi dalje. Isla sam i u savetovaliste, pa je dogovor bio da mu nudim samo slano dok ne pocne da jede, kao jesce kad ogladni, ali ni to nije vredelo, samo je plakao i vukao se po kuci zamnom, kacio mi se o noge, nije mogao ni lepo da spava, vristao, ali da otvori usta nece. Kad setamo napolju ja samo gledam u ostale bebe koje sede u kolicima i same grickaju plazmu, smoki, grisine. On nije, cini mi, se premrsav jer jede uvece pahuljice a i ujutru mu stavim pahuljice u voce, mada je izgubio malo na kilazi poslednjih dva meseca. Aktivniji je i sigurno mu vise hrane treba. Juce sam uspela da ga prevarim i pojeo je pola sargarepe i komadic piletine umesane u jabuku, danas cemo opet videti, prolazi mi vreme u smisljanju kako da ga prevarim. Ne znam koja nacija u svojoj kuhinji dosta ima tih slatko slanih kombinacija pa da trazim recepte
|