Yula
|
Pozdrav zene, da se i ja javnem ovde, pa da predjem na temu ishrana dece od 1-2 godine, jer smo pre nedelju dana napunili godinicu . Moram odmah da se pohvalim da je moje detence vrlo brzo savladalo vestinu samostalnog hranjenja i bas sam iznenadjena kako to dobro radi. Sada voce jede potpuno sam, bilo da je krupnije ili sitnije. Uveiko jedemo kajsije, breskve, a od juce i tresnje. Necu mu ih uvoditi tri dana, kao skoro sve namirnice do sada, vec samo dva dana, pa vec je veliki Sutra ce prvi put jesti pasulj i to zaprzen, ne zelim da mu neka nasa nacionalna jela kvarim i dajem ih kao buckurise, od malo zaprske verujem da mu nece biti nista. Planiram da sipam malo vise corbice, par zrnaca pasulja, malo gnjecnem, mada mozda ostavim i cela zrnad jer kuvamo neki zeleni pasulj koji kupujemo zamrznut i on je veoma mekan. Takodje cu mu ubaciti i malo hleba, odnosno, zadrobiti Tako sam ja obozavala da jedem kao klinka. Gae, hvala ti puno za ideju za cufte i mocarelu! Mozza je maltene potpuno neslana i mislim da ce se mom Lakiju bas dopasti s obzirom da mlecno obozava. Polako cu ga prevoditi na normalnu ishranu, nesto slicno onome sto i mi jedemo, peceno, przeno, ali cu svakako zadrzati svakodnevno jedenje povrca i to kuvanog na pari. Planiram da mu uskoro uvedem i potaz, to je corba od povrca - skuvas gomilu raznovrsnog povrca ( po izboru ), zacinis i sameljes stapnim mikserom. Ovde to deci daju za veceru, pa cu i ja videti da mu katkada to dajem. Imaju da se kupe i gotove u tetra-paku, ali preferiram da sama i dalje kuvam za mog bebirona. Ostaje nam da uvedemo jos: pirinac ( to smo stavili na stand by jer je malac ranije pokazao blagu reakciju na njega ), celer, paskanat ( ova dva nikako da mi stignu na red ), ribu, cimet i ostale zacine, citruse i bobicasto voce kao i neke egzoticnije vocke i povrcke. Imam gomilu nedoumica i razbijam glavu kakav raspored obroka sada da napravim bebi, iscitavam od pocetka temu ishrana dece od 1-2 godine i prikupljam informacije. O svemu tome cu pisati na pomenutoj temi, a nadam se da se vidimo tamo.