|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: oggt i insulin
14.5.2012 10:05:29   
little_one
Da budemo nacisto, ja sam shvatila da je njena pocetna vrijednost inzulina 2 a krajnja 39.6 a to nije ni blizu pocetne vrijednosti. Ipak dobra je stvar sto se cini mi se nakon nekog vremena taj inzulin vrati na tako nizak nivo. Opet, najbolje ce endokrinolog procijeniti ali mislim da ovdje itekako ima razloga da se sumnja na blazi oblik inzulinske rezistencije ali i tako mala odstupanja znaju da prave problem. KOd mene je inzulin bio malo iznad gornje granice i terapija mi je pomogla u rekordnom roku.

P.S. Zmajce, odgovorila sam ti na pp user posted image

(odgovor članu hocukusurnecuzvaku)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: ogtt i insulin
19.5.2012 9:37:19   
Zemunka85
Da li je potrebno ovo raditi ukoliko je glukoza u rezultatima KS uvek u granicama normale?
Ni ovo mi niko nije pominjao da se treba proveriti :-)

Pa, mogu li ja to sama ili nema potrebe?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 452
19.5.2012 16:20:34   
little_one
Kod inzulinske rezistencije najcesce glukoza bude u granicama ili cak i jako nisko, jer koliko sam shvatila inzulin radi na tome da obori secer u krvi pa samim tim cesto oni koji imaju problema sa viskom inzulina pate i od toga da se tresu od gladi i to iznenadno. Mada, meni se to nije desavalo cesto. Tako da sama glukoza iz KS nije pokazatelj da je inzulin dobar.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 453
19.6.2012 17:17:25   
Zoja83
Hej drage moje trudilice user posted image
Ja evo danas podigla rezultate OGTT testa i to samo jedan dio jer se za sve u KC ceka vise od mjesec dana.
Kaze mi dr. da mu se ne svidja secer zadnji sat vremena pa misli i da insulinemije nece biti dobre
ogtt 0' 4.7 ref,vred. 3.6-5.8
ogtt 30 6.3
ogtt 60' 5.5
ogtt 120 5.2
ogtt 180 3.2

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 454
19.6.2012 17:23:31   
Zoja83
Sada sam nasla ovde da je neko napisao ,kada se radi insulinemija pole prvog vadjenja se doruckuje??? To meni niko u klinickom nije rekao..I jos nesto..dr. mi je nagovijestio da bi mi prepisao metformin ako se potvrdi rezistencija..Jel mislite da bih trebala da se obratim i endokrinologu posto vidim da vecina vas pominje metformin?

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 455
19.6.2012 20:05:07   
Anoniman
evo i mene kod vas, iako nemam problema sa zatrudnjivanjem..

trebalo bi da uskoro odradim ogtt sa insulinemijama, jer sam imala u par navrata povisen secer. po simptomima koje sam citala, ja bih rekla da je mozda i insulin problem.

e sad, meni u poslednje vreme bude nekako bas lose kada pojedem nesto slatko, glava me zaboli i srce mi jace lupa.
sad mi je malo i frka da radim taj test, jer ga necu raditi u DZ nego u privatnoj laboratoriji.

inace, radila sam ga u toku trudnoce, samo glikemoje, bez insulina, sve je bilo ok.. i dobro sam podnela.

zna li neko postoji li neki rizik kada se taj test radi, da li je opasno? user posted image

(odgovor članu Zoja83)
  Direktna veza do poruke: 456
20.6.2012 20:24:38   
ksenija81
Da li neko zna koliko se ne sme jesti pre vadjenja krvi za insulinemiju? Mislim da li ima nesto kao od 6 popodne ili nema veze?

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 457
20.6.2012 21:02:06   
World
nemoj da jedes posle 6 popodne i nemoj taj dan da jedes nesto puno slatko ili tesko bas...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 458
20.6.2012 21:04:50   
World

IZVORNA PORUKA: Zoja83

Sada sam nasla ovde da je neko napisao ,kada se radi insulinemija pole prvog vadjenja se doruckuje??? To meni niko u klinickom nije rekao..I jos nesto..dr. mi je nagovijestio da bi mi prepisao metformin ako se potvrdi rezistencija..Jel mislite da bih trebala da se obratim i endokrinologu posto vidim da vecina vas pominje metformin?

ako radis istovremeno ogtt onda ne jedes jer posle prvog vadjenja popijes glukozu... ako radis sam insulin, onda pojedes nesto i nakon 2 sata od jela vadis krv opet.. bar sam ja tako stalno radila....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 459
20.6.2012 21:14:43   
Nataša1
Macaki, uglavnom trudnice teško podnose OGTT, ali većini žena skroz je ok. U svakom slučaju, obično u laboratoriji pripaze na tebe, pitaju te da li ti je ok, obilaze te...

Ja nisam imala neki problem, malo mi je teško pala ta glukoza na želudac i bila sam žedna, ali već posle pola sata, tojest posle drugog vađenja krvi bude sve OK. Samo što dugo traje. Ponesi novine, knjigu... user posted image Srećno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 460
20.6.2012 21:44:31   
nina26
ako radis sam insulin, onda pojedes nesto i nakon 2 sata od jela vadis krv opet.. bar sam ja tako stalno radila....

World draga ovo je totalno pogresnouser posted image

Mene su 2 puta vracali jer nije bio dobro uradjen test Ogtt sa insulinom, jer su mi radili samo 3 merenja, a da bi se utvrdila tacna vrednost insulina mora da se radi 5 puta:

0''
pa se popije glukoza od 100/75mg (ovo ce vam reci tacno endokrinolog)
30''
60''
90''
120''

Samo je ovaj nacin meredovan i naravno da se ne jede nista u toku testa.

I da, prethodan dan izbegavajte slatko, i rano vecerajte. Sve vreme tokom vadjenja treba mirovati, znaci ne set_ati po labu, nego ustajati samo kad je red da se da krv.

Ti si verovatno radila samo nataste pa si pojela nesto i posle 2h ti vadili opet krv, a to se u ovom slucaju ne radi tako.

< Poruku je uredio nina26 -- 20.6.2012 21:45:49 >

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 461
22.6.2012 1:11:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nataša1

Macaki, uglavnom trudnice teško podnose OGTT, ali većini žena skroz je ok. U svakom slučaju, obično u laboratoriji pripaze na tebe, pitaju te da li ti je ok, obilaze te...

Ja nisam imala neki problem, malo mi je teško pala ta glukoza na želudac i bila sam žedna, ali već posle pola sata, tojest posle drugog vađenja krvi bude sve OK. Samo što dugo traje. Ponesi novine, knjigu... user posted image Srećno!

draga, hvala na odgovoru!
ja sam ga radila u trudnoci i dobro sam ga podnela. sad mi je frka da ga radim, jer mi bude lose kad god pojedem nesto slatko. sumnjam na neki problem sa secerom, zato bih ga i radila. ako se usudim, nije mi bas svejedno.

koje simptome ste imale vi koje imate IR (sem problema sa zacecem)?

< Poruku je uredio Macaki -- 22.6.2012 1:12:23 >

(odgovor članu Nataša1)
  Direktna veza do poruke: 462
3.7.2012 11:25:56   
Anoniman
evo mojih rezultata (radila sam sa 75 gr glukoze)

glukoza:
0' - 5.3 (ref<6.1)
60' - 7.0 (ref<10.0)
120' - 6.3 (ref<8.6)

insulin:
0' - 4.67 (ref 2.6-24.9)
60' - 60.4
120' - 63.08

dobila sam dijagnozu hiperinsulinemija i uput za endokrinologa. moja dr smatra da sve mogu da regulisem ishranom i da cu proci bez lekova. dobila sam savet da jedem na sat i po dva i da izbacim slatkise iz ishrane. kaze dr da osobe sa hiperinsulinemijom imaju predispoziciju da dobiju dijabetes za 2,5, 10 godina.. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 463
3.7.2012 11:50:02   
daca77
Macaki, a od lekova nista nisi dobila?
Ja sutra radim ogtt sa insulinemijama i C-peptidom.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 464
3.7.2012 12:00:20   
Anoniman
nisam jer jos nisam ni isla kod endokrinologa. jutros sam samo mojoj dr internisti pokazala rezultat i dobila uput za endokrinologa... ali se zakazuje i ko zna koliko cu cekati.

< Poruku je uredio Macaki -- 3.7.2012 12:01:33 >

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 465
4.7.2012 0:01:26   
Anoniman
zenice drage, jel vama koje imate IR preporucena i dijeta ili samo lekovi ?
moze li mi neko napisati kakva ishrana se preporucuje (sem sto je neophodno da se izbace slatkisi)..
kakve simptome imate, sem problema sa zacecem?
ja imam redovne cikluse, nemam policisticne jajnike, niti problem sa kilazom.. ali eto imam IR user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 466
4.7.2012 11:18:48   
daca77
Upravo sam se vratila sa klinike i bas bezveze...glukozu mere pomocu obicnog kucnog aparata, a rezultati insulina za 2-3 nedelje.
Glukoza>
0 5,3,
1h 10,6
2h 9.
Definitivno mi sa secerom i insulinom nije u redu.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 467
6.7.2012 15:30:58   
Anoniman
daco, jesi li ti isla kod dr? kako toliko dugo cekas na rezultat insulina?
ja idem sledece srede.. user posted image
citala sam malo po netu, znate li vi da je IR jako opasna, za 12-14 god vodi u diabet, naravno ako se ne promeni nacin ishrane.user posted image

(odgovor članu daca77)
  Direktna veza do poruke: 468
9.7.2012 22:28:47   
reve84
Drage sapatnice...:)

Na moju srecu pronadjoh vas i sve mi je dosta jasnije..ipak bih vas zamolila za komentar mojih rezulatata OGTT-a sa insulinemijom i hormona.

TSH 6.77 uz normalne vrednosti fth i normalan titar antitela
prolaktin 210
C peptid 3.0 i insulin 13.2 vrednost u 240 min insulin 10.0 i C peptid 3.2,
300 min, insulin 10.2 C peptid 2.5

Glukoza

0- 4.6
30- 9.1
60- 8.5
90- 9.1
120- 8.2
180- 5.0
240- 3.1
300- 3.7

LH 7.17
FSH 4.4

Test sam radila u Dragisa Misovic i relativno sam ga dobro podnela jer mi je sve vreme u pauzama izmedju vadjenja bila ukljucena infuzija tako da sam imala blagu drhtavicu.

Inace vec 2 godine pokusavam da ostanem user posted image ali za sada bezuspesno ...:( Inace PCOS, ciklusi na 2-3 meseca, pojacana maljavost, akne, viska 15-ak kilograma...

Molim vas za neki komentar! Hvala puno unapred!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 469
9.7.2012 23:41:36   
Anoniman
reve, 5 sati je trajalo merenje? user posted image
ja mogu samo da ti kazem da su ti rezultati glukoze i insulina dobre, bar koliko se ja razumem.
ne znam za ove ostale hormone, pisu li ti negde referentne vrednosti?
sad gledam moj rezultat hormona stitne zlezde, meni pise da je za tsh od 0.3-5.5. sad ne znam da li je to za sve isto ili zavisi od laboratorije..
pise da je za C peptid od 0.35-1.17, onda izgleda da je to kod tebe poviseno. samo ne znam sta to znaci.. user posted image
nadam se da ce se javiti neko ko vise zna...
user posted image

(odgovor članu reve84)
  Direktna veza do poruke: 470
10.7.2012 0:02:44   
reve84
Hvala Macaki!!
5 sati je trajalo...tako je dr endokrinolog trazila...idem sutra kod nje pa cu videti sta dalje..ali ko ce docekati jutro :)

Valjda ce se jos neko sa slicnim iskustvom! :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 471
10.7.2012 0:23:48   
Anoniman
nema na cemu. i nisam ti bas pomogla..
ajde javi sta ti je doktorka rekla. ja idem u sredu!

(odgovor članu reve84)
  Direktna veza do poruke: 472
10.7.2012 10:42:57   
reve84
Dijagnoza: Blaga insulinska rezistencija
Terapija: Glucophage 2x 1000 mg ujutru i uvece

A za TSH i uvecanu stitnu zlezdu mi nije dala nista vec samo da pratimo svakih 6 meseci, sto me brine jer sam citala Contesine postove i videla sta TSH cini ovulacijama ali moja dr kaze da je to OK.
Za ostala pitanja tipa hoce li mi terapija srediti ciklus i pomoci oko user posted image ostala sam uskracena odgovora. Nije mi nesto ulila poverenje.
Vidim da devojke krecu sa manjim dozama koje je postepeno povecavaju a meni je dala odmah max dozu. Da li je to OK?

Hvala puno unapred!

Pozdrav!! :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 473
10.7.2012 12:51:41   
Anoniman
a na osnovu cega IR, jel vrednosti c peptida? jel ti pominjala dijetu?

(odgovor članu reve84)
  Direktna veza do poruke: 474
10.7.2012 14:13:18   
reve84
Draga Macaki veruj mi da nemam pojma... nije bila raspolozena da mi objasni svoju dijagnozu..
Bukvalno sam napisala ono sto je ona meni...Jeste ali umereno, nista drasticno zbog leka koji bi sam trebalo da pokrene proces gubitka tezine. Ne znam...nije mi bas jasno...zato molim i ostale devojke da se jave... :(

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Neodlucna
Mara17

Koje ime je najlepše?

Andrej (34%)

Mateja (23%)

Dimitrije (21%)

Nemanja (21%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here