|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: oggt i insulin
31.3.2012 12:39:45   
hanka
Maki dobices metformin i to je to
Ne brini nista

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 426
31.3.2012 12:44:03   
anirez
Pozz za sve

Imam jedno pitanje, neki me svrab uhvatio po tijelu i ja odem u kliniku, naprave mi secer on 8,1. kaze sad da se javim u bolnicu u ponedeljak da radim taj ogtt test

Ono sto me zanima je da li je ta glukoza gadna za popit? Postala sam gadljiva u trudnoci, smeta mi najobicniji kaladont pa nezz kak da to popijem

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 427
31.3.2012 12:44:26   
*Maki*
Hvala ti Nina za odgovor,doktor u laboratoriji mi je rekao da je rezultat u redu ali viidm da ima odstupanja od ref.vrednosti,nemam PCOS,prolaktin mi je ranije bio visok i sada su mi horomoni malo uzburkani ali sta sam sve popila zadnje 2 godine nije ni cudo.Mogu da ti napisem vrednosti pa baci pogled ako te ne mrzi

Hanka,hvala draga za odgovor,treba da zovem doktorku da joj kazem rezultate pa cu vam javiti sta je rekla

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 428
31.3.2012 12:58:20   
hanka
anirez da je grozna jeste ali ne tako strasno pijes na ex user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 429
31.3.2012 13:00:57   
nina26
Anirez, meni je jedan mikrobiolog rekao kako lakse da podneses tu glukozu. Ponesi slobodno u lab malo limuna i iscedi u tu casu koju ti daju malo limuna, promesaj i bice ti lakse da ga popijesuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 430
2.4.2012 16:48:53   
*Maki*
Kazu da mi je rezultat u redu user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 431
2.4.2012 17:48:20   
Maslacak15
Naravno daje u redu Makiuser posted image user posted image Rezultat ti je skolski primer lepog odgovora na stimulaciju glukozom.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 432
2.4.2012 21:30:32   
*Maki*
Otkud znam,ja kad vidim da bilo sta ide preko referentne vrednosti poludim od brige,jos sam i ishranu korigovalauser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 433
3.4.2012 16:00:29   
monini

IZVORNA PORUKA: *Maki*

Kazu da mi je rezultat u redu user posted image

bravooo maki user posted image samo napred !!! sve se resava,jedno po jednouser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 434
3.4.2012 16:39:44   
*Maki*
user posted image user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 435
3.4.2012 21:10:15   
daca77
Maslacak, gnjavicu te malo, jer vidim da odlicno poznajes materiju. Na svoju ruku sam pre 2 god.odradila Ogtt i rezultat je bio sl.:
Glukoza:
0h 4,7 refer.vrednosti 4,2-6,4
1h 10,3 refer.vrednosti <8,88
2h 9,6 refer.vrednosti <6,66

a Insulin:
0h 4,4 refer.vrednosti 0,7-25
1h 63,7
2h 83,2
Javila se endokrinologu koja mi je rekla da pratim 2 nedelje kretanje secera-ujutru, onda 2h nakon jela i da to belezim, pa da se javim na kontrolu. Uradila sam to i ona mi je rekla da je sve u redu i da nije potrebna terapija, jer je odmah posumnjala u tacnost ogtt. Sta ti mislis o svemu? Sada sam na kontracepciji i ne mogu da proverim hormone.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 436
3.4.2012 21:51:09   
Maslacak15
Daco 77,
Problem je u vrednosti posle 2 sata. Ni insulin ni glukoza se nisu vratili blizu pocetne vrednosti, kao sto bi trebalo da bude slucaj. Znaci nije samo u pitanju hiperinsulinemija, da proizvodis vise insulina nego sto bi trebalo, njega cak i nema nesto specijalno mnogo (80 bi bilo ok posle sat vremena posle 2 je previse), nego je nivo secera visi nego sto bi bilo pozeljno. E sad ne znam zasto je tvoja doktorka posumnjala u tacnost i verovatno su rezulati posle jela su bili ok. Mozda tvoje telo ima problema da se izbori sa tako velikim opterecenjem kao sto je OGTT test a pod normalnim okolnostima nema hiperglikemije. Tvoja pocetna vrednost glukoze 4,7 je stvarno super. Mogla da ponovis test, dve godine je dosta vremena. Mislim da ogtt moze da se radi i tokom uzimanja kontracepcije, ne vidim sto bi imalo uticaja. Puno pozdrava!!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 437
4.4.2012 7:41:57   
daca77
Maslacak, hvala puno...
Definitivno mi nije prijala glukoza u ovoj koliciniuser posted image , jer kada sam pratila secer u toku dana, sve je bilo ok. Npr.pojedem, sto sada nikada to ne jedem, kroasan kiflu sa eurokremom i dam krv  1h posle, vrednost glukoze je bila 5,7, sto je po meni ok. Posle 2h mi je uvek bila od 5,7-5,9...ujutru naste od 4,5-4,9.
Ponovicu sigurno ogtt, ali sam mislila da jedan mesec odvojim i uradim sve hormone kako bi se stvorila neka slika o trenutnom stanju.

Direktna veza do poruke: 438
19.4.2012 12:23:19   
World
nalaz od juce, nakon 2,5 mjeseca siofora i dijete...

glukoza

0' 5.10
30' 11.70
60' 8.60
120' 3.70

insulin

0' 13.80
30' 163.9
60' 131.8
120' 9.1

s tim sto mi je na trecem vadjenju serum lipemican?! i nije mi jasno otkud sad to.....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 439
19.4.2012 16:59:28   
Maslacak15
Caos World,
Pa ok je test!! Insulinski odgovor jeste malo jak ali se lepo spusti.Posle dva sata sve je tip top.user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 440
19.4.2012 21:23:37   
plačljiva
Drage moje,preporučite mi dobrog endokrinologa u Beogradu?user posted image

Direktna veza do poruke: 441
19.4.2012 22:19:07   
zmajče
plačljiva ja sam tek od nedavno u priči zbog štitne a treba i ovaj test oggt i insulinsku rezistenciju da radim,pa su mi stoga preporučili doktori dobre endokrinologe na VMA dr.Kiković cena pregleda je 2600din, i dr Šumarac sa KCS privatno cena 5400 inače Šumarac u KCS jako teško se zakazuje a Kiković je jako fin i stručan. Lično sam bila i kod jednog i kod drugog isto su mi rekli vezano za moj slučaj. Sama odaberi isrećno

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 442
20.4.2012 7:49:52   
World
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Caos World,
Pa ok je test!! Insulinski odgovor jeste malo jak ali se lepo spusti.Posle dva sata sve je tip top.user posted image

hvala maslacak.. user posted image

vidim da se popravio, a s obzirom da sam uspjela nekako ostati trudna user posted image i da sam jos na sioforu, samo da potvrdim da je vjerovatno to bio moj problem... a little one me jedva nagovorila da uradim uopste ogtt jer sam mislila da je sve u redu... user posted image

anirez glukoza jeste mnooogo gadna, ali kad nisam ja povratila neces ni ti.. samo moras sto brze popiti jer se stvrdne.... a mozda si dosad vec i uradila.... user posted image

< Poruku je uredio World -- 20.4.2012 7:50:54 >

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Direktna veza do poruke: 443
20.4.2012 9:13:49   
jelenka
devojke jel ima neka od vas da pije ili je pila gluformin od 500mg? pijem ga mesec dana i unakazila sam se koliko sam se ugojila apetit imam nenormalan neznam sta cu raditi samo mislim sta cu jesti. a cula sam da se od njega mrsavi a kod mene je kontra efekat.user posted image user posted image user posted image

uzas....

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 444
20.4.2012 9:29:38   
Maslacak15
Draga Jelenka,
Gluoformin ima smisla samo ako je pracen i odgovarajucom promenom u ishrani. Znaci smanjenje unosenja secera skroba, uopste ugljenih hidrata. Princip rada gluoformina je da olaksava transport secera u celije, ali ako se unosi mnogo glukoze hranom to je kontraprodutivnouser posted image

(odgovor članu jelenka)
Direktna veza do poruke: 445
20.4.2012 9:40:05   
mazinjo
pijem 2 x 1000 i nisam se ugojila nisam nesto ni pretjerano omrsavila ,tako da ne nzam sta je kod tebe,bice da je Maslacak u pravu mozda si pretjerala sa ishranom

< Poruku je uredio mazinjo -- 20.4.2012 9:42:57 >

(odgovor članu jelenka)
Direktna veza do poruke: 446
20.4.2012 10:19:48   
jelenka
joj boze pojela bi masno cebe,imam potrebu za slatkisima cak mi bude i lose podrhtavam. jedino da izbcim skroz secer i testenine.
inace cu biti kao user posted image user posted image user posted image user posted image . nikada nisam bila debela bas mi smeta 5 kg sam se ugojila i to mi se bas vidi. hvala vam

Direktna veza do poruke: 447
13.5.2012 18:34:35   
zmajče
pozdrav svima
Radila sam danas ogtt i insulinsku rezistenciju sa 75g glukoze, pa bih molila za mišljenje i tumačenje rezultata

glukoza pre opterećenja...... 5.0 mmo/l ref: 3.9-5.8
glukoza posle 30min............ 8,0 mmo/l
posle 60min............ 6.6 mmo/l
posle 90min............ 5.9 mmo/l
posle 120min.......... 5.3 mmo/l

insulin na tašte.......................manje od 2uIU/ml ref:manje od 27
insulin posle 30min................. 33.5
posle 60min................. 57.1
posle 90min................. 46.6
posle 120min............... 39.6

hvala vam unapred, nešto me ovaj insulin zabrinjava nije se vratio ni blizu početne vrednosti

(odgovor članu jelenka)
Direktna veza do poruke: 448
13.5.2012 19:35:51   
hocukusurnecuzvaku
drage devojke,da se upisem i u ovu temu user posted image
Meni je pre skoro godinu i po dana ustanovljena insulinska rezistencija,endokrinolog mi je prepisala Siofor 2x1000mg,imala sam stravicne probleme da se naviknem na njega,kasnije u konsultaciji sa ginekologom pocela sam da pijem Glucophage 2x1000mg,i mogu vam reci da sam pocela da mrsavim,apetit mi se smanjio i regulisala mi se stolica,posto sam imala problem sa tim.Tako da ga iz mog iskustva toplo preporucujem user posted image

Mozda nam je potrebno da idemo pogresnim putem zivota,da bi pravi put upoznali...
Mozda treba prvo ici ulicom suza,da bi smo pronasli nas osmeh..
Mozda moramo tugu i bol podneti,da bi smo na kraju upoznali sta je SRECA!

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 449
13.5.2012 19:41:18   
hocukusurnecuzvaku
Zmajce,glikemija ti je dobra,kao i insulini,meni je prva vrednost insulina bila preko 45,a referentna vrednost je do 27,objasnila mi je endokrinolog,da ako je prva vrednost insulina visoka,bice i svaka naredna dvostruko ili trostruko,tako da su tvoji rezultati ok,ali naravno otidji kod endokrinologa,cisto da bi bila mirna.

Mozda nam je potrebno da idemo pogresnim putem zivota,da bi pravi put upoznali...
Mozda treba prvo ici ulicom suza,da bi smo pronasli nas osmeh..
Mozda moramo tugu i bol podneti,da bi smo na kraju upoznali sta je SRECA!

(odgovor članu hocukusurnecuzvaku)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Da li vas nerviraju ankete ?
zvezdica009

DA (26%)

NE (74%)

Ukupan broj glasova: 148

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here