|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koje AD mleko koristite
21.5.2012 0:00:21   
Vila Dobrila
Pa ništa, potroši ovu kutiju pa se vrati na obični. Malo opreznije mućkaj taj bubble Bebalac user posted image , češće pauziraj u hranjenju nek se izpodriguje i to je to. 

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 876
21.5.2012 0:40:43   
Anoniman
Peco, ako iščitaš temu unazad, neke su se mame već žalile na neka mleka koja pene, no sad se ne sećam ni gde ni ko a ni na koje mleko, a sa telegona ne mogu da pregledam lao celu temu.

(odgovor članu Vila Dobrila)
  Direktna veza do poruke: 877
21.5.2012 8:06:33   
Anoniman
peco, mi ne pijemo bebalac, ali probaj da ne muckas jako nego onako da vrtis samo malo. inace, treba ti vise od dva dana da bi se osetio efekat mleka.
ili stvarno promeni mleko. M je u pocetku pila aptamil i bio joj je super, ali je onda odjednom poceo da stvara zatvor i morali smo da promenimo. trebalo je nekih 10ak dana da se osete efekti.

(odgovor članu peca)
  Direktna veza do poruke: 878
21.5.2012 9:03:44   
cockic
peco ja koristim bebelac za lenu ali obican 1,primetila sam da i on peni ali jako
malo mozda jedan prst iznad kolicine mleka.e sad da li je to puno ne znam ali
ja leni ne dajem tu penu kad dodje do kraja tecnosti i krene da vuce penu cuje se da
nema vise mleka.ali kazem ta kolicina pene je jako mala.

ja jos ne planiram da joj menjam mleko,za sad videcu kasnije mada ona pije
mozda nekih 200- 300 ml formule dnevno a sve ostalo sisa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 879
28.5.2012 0:34:19   
madre
ja sam planirala da bogi do 3. rodjendana pije nestle junior, ali smo po savetu dr probali da mu damo kravicu zbog tvrde stolice. ima jako tvrdu stolicu i to traje duuugo, sigurno godinu dana... ja sam mislila da je to kod njega jednostavno tako, ali nije. kravica mu super prija i bas lepo kaki. ja prosto ne mogu da verujem da je u tome bio problem!
dajem mu onu kravicu za kafu, sa 3,8 % masti i bas je lepo prihvatiouser posted image

i jos nesto, cini mi se mnogo vazno! on je do skoro pio ad mleko i ujutru i uvece... radili smo krvnu sliku pre dva meseca i imao je jako poviseno gvozdje ( za muskarce ref. vred. su 8-26, a on je imao 30,5) kojim je ad mleko dodatno obogaceno (sto mi se naravno svidja). tad sam mu ukinula to jutarnje mleko, pa je do pre neki dan pio samo pred spavanje. cekam da prodje jos neko vreme pa da ponovo vadimo krv. nisam sigurna da je mleko u pitanju, ali posto on meso ne jede, kao ni spanac, cveklu... nisam imala na sta drugo da posumnjam.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 880
28.5.2012 9:38:34   
Lilla
Je li neka mama probala da daje bebi Hipp formulu? Do juce smo pili Nan 2, ali uzeh u radnji prije par dana ono novo pakovanje Hipp Combiotic 2, i nekako mi je skroz cudan kada ga muckam. Kao da po flasici ostaju sitne, providne truncice masnoce, kao rastopljeni maslac user posted image I gusci je od Nana, vidim da bas mora dobro da povuce da bi nesto izaslo. I jos nesto, da li ga ima dole kupiti? Jos malo cemo na odmor i bicemo dole skoro 2 mjeseca pa da ne vucem odavde pakete dohrane u slucaju da nastavimo sa njim.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 881
28.5.2012 9:41:09   
Modessty
Lila a što bi davala to mleko kad možeš da daš već kravlje mleko? I to ono 2.8 ili slabije za početak. Uopšte ti više ne trebaju formule i veštačka mleka.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 882
28.5.2012 9:50:26   
Lilla
Preporuka je da sa kravljim cekamo do godine, pa sam tako planirala i da uradim user posted image Jel imaju Hipp Combiotic dole po radnjama?

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 883
28.5.2012 9:51:40   
Modessty
a što do godine?! Jel ti dete alergično?

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 884
28.5.2012 9:54:20   
Lilla
Preporuka je da se bebama do godinu dana ne daje kravlje mlijeko, uglavnom zbog toga jer je slabo sa zeljezom, ali ima tu i nekih drugih stvari, ali ne bih da lupam bezze, nisam strucna pa bolje da pojasni neko ko bolje zna, mozda Mina user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 885
28.5.2012 10:01:31   
Modessty
kako se menjaju stvari iz meseca u mesec! Tako kad je danilo imao 10 meseci rekli su nam da je trebalo sa šest da proba nešto sa glutenom. Rekoh super ajd da vratim vreme unazad! A nama su sa njegovih 6 mes rekli do desetog meseca nikako gluten!
Mi smo sa 6 meseci odmah batalili ta veštačka mleka (koja je pio kao dohranu uz dojenje). I odmah je prihvatio kravicu 2,8.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 886
28.5.2012 10:08:14   
jance

IZVORNA PORUKA: Lilla

Je li neka mama probala da daje bebi Hipp formulu? Do juce smo pili Nan 2, ali uzeh u radnji prije par dana ono novo pakovanje Hipp Combiotic 2, i nekako mi je skroz cudan kada ga muckam. Kao da po flasici ostaju sitne, providne truncice masnoce, kao rastopljeni maslac user posted image I gusci je od Nana, vidim da bas mora dobro da povuce da bi nesto izaslo. I jos nesto, da li ga ima dole kupiti? Jos malo cemo na odmor i bicemo dole skoro 2 mjeseca pa da ne vucem odavde pakete dohrane u slucaju da nastavimo sa njim.

ima ga i ovde npr u Merkatoru sam videla. Ogi mi je jedno vreme koristio HIPP Combiotic 1, isto je bio mastan dosta. ja sam ga morala praviti ovako: prvo stavim potrebnu kolicinu merica u flasicu, pa onda zalijem sa malo vriuce vode i dooobro razmutim, pa onda dodajem jos malo vruce vode pa onda hladnu do zeljene kolicine i temperature. HIPP mora da se razredjuje u vrucoj vodi inace ima grudvice i bude uzasno gust, jedva nam je preko varijabilne cucle prolazio.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 887
28.5.2012 10:34:25   
Lilla
Hvala ti jance. U ovom nisam primjetila grudice, ali vidim da je gusto i da povuce 2-3 puta prije nego proguta, sto znaci da bas pomalo izlazi, pa mi ga zao. Probat cu da ga rastopim prvo u toplijoj vodi pa onda dospem mlaku. Inace uvijek zagrijem fino vodu jer H pije bas toplo mlijeko, ali eto, za ovo izgleda treba jos toplija.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 888
28.5.2012 10:48:29   
jance
vruca. ali stvarno vruca da bude, nekih 40-50ml vruce pa onda dodajes ostalo hladu koliko treba da bude zeljene temperature.

i ne znam koju flasicu koristis ali moj savet ti je da uzmes onu varijabilnu cuclu, sa X ili Y izrezom, kroz takve lakse prolaze te guste dohrane. jedino sto se one brzo razvale. cisto da mu bude lakse, jer se nama desavalo: umoran je pa jos treba da vuce jako pa povilejni i nece da vuce, place jer je gladan, a preumoran je da ulaze napor da jace vuce kroz cuclu. zato sam se i vratila na NAN, previse mi bilo posla i menjanja nacina pripreme, sredjivanja novih cucli i tako to.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 889
28.5.2012 10:57:16   
Lilla
Vec neko vrijeme koristim Dr. Brown flasicu ali u kombinaciji sa Meda cuclama. Jedino njih voli (da, da, moje dijete je komplikovano). I sve sam preobila da mu nadjem istu takvu cuclu sa X prorezom za guste tecnosti, i corak. Nece tako jer mu onda prebrzo ide user posted image A da ne govorim o avent-ovim cuclama koje samo grize i ujeda kao lud a nece da vuce. Nista, probat cu tako kao sto si ti rekla, valjda bude bolje user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 890
28.5.2012 11:05:07   
jance
ako bas nikako drugacije nebude islo, probaj onaj starinski nacin "prosirivanja rupe" na cucli. uzmes neku deblju iglu u apoteci (sterlnu) pa je zagrejes sa upaljacem pa tako lagano prosiris rupicu ako me razumes. ja to nisam radila ali sam videla da je puno zena to uradilo kad su presle na 2 ili 3 dohrane koje su dosta gusce...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 891
28.5.2012 11:13:45   
Lilla
I mm mi je predlagao da prosirimo rupu na cucli iglom user posted image Prvo cu probati sa vrucom vodom pa ako bude isto onda igla. A ako i tako ne bude islo onda se vracamo na Nan, iako mi se cini da mu se bas svidja Hipp.

Hvala user posted image

< Poruku je uredio Lilla -- 28.5.2012 11:14:13 >

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 892
28.5.2012 11:17:25   
jance
a i verovatno ti je duze sit od HIPPa, barem je sa majstorom bilo tako.... on ima u sebi vise skroba, tako pise na pakovanju : jer daje sitost.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 893
28.5.2012 11:27:49   
peca
Mi smo batalili onaj beblac ec i vratili se na obican user posted image Pa ako mi dodje da stvarno promenim mleko to ce biti neko skroz trece, a mozda i nece biti potrebe za tim user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 894
28.5.2012 12:40:41   
Anoniman
Lilla, mi pijemo hipp i ja sam ranije pisala kako u srbiji hipp nije isti kao ovde i teze se rastvara (i malo je drugacije boje). treba bas topla voda. a sa 6 meseci se ionako menjaju cucle na flasici.
modessty, i mi smo pitali, vise iz znatizelje, za kravlje mleko i dr je rekao da se ne uvodi jer nije dovoljno hranljivo.

(odgovor članu Lilla)
  Direktna veza do poruke: 895
28.5.2012 12:47:41   
Lilla
Kseno, mi nismo u Srbiji. Zivim u Svedskoj, tako da mislim da koristis isti Hipp kao mi. A cucla je za 6+ uzrast, ali eto, ipak malo teze prolazi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 896
2.6.2012 21:34:56   
smeskicTB
bebelac peni..obican..u odnosu na nan definitivno..aptamil je izmedju..
na nanu iako se napravi pena, nekako se slegne..

sto se tice rupica na cucli..meni su laktacijske sestre busile za A, jer je bio malen, nejak..ali su ih u bolnici naucili da piju s atri rupe..radi brzine hranjenja..
uglavnom..savetovali su me tako sa iglom, sterilnom..medjutim, nama nije palilo jer se brzo ohladi..onda je suprug grejao spajalicu..pa smo onda iksuvavali..
no, poslednji put mi u bolnici sterilnom iglom kao zasekose po dve crtice sa svake strane..kao na onoj cuculi koja je za gustu hranu i ima cetiri zareza..i tako svako moze da uradi..prakticno sterilnu iglu kao nozic iskoristite..
i da..na nuk cuclama silikonskim je veca rupica m nego na kaucuk m velicine.

nama je A ojacao posle operacije pa za sirenjem rupice nema vise potrebe..cak smo sada na silikonskoj cucli:)

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 897
2.6.2012 21:37:56   
peca
Smeskic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Obican bebelac ne peni, zapeni malko kad jako muckas, i brzo padne pena, a onaj bebelac ec peni za sve pare user posted image

Mi tek pre neki dan poceli da pijemo sve obroke 150 a o na vec hoce vise user posted image

< Poruku je uredio peca -- 2.6.2012 21:38:53 >

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

Direktna veza do poruke: 898
14.6.2012 13:25:10   
Guardian
Mi smo prešli na Novalac 2, mleko je stvarno izuzetno i patronažna nam reče da ga mnogi pedijatri preporučuju.

Hteli smo Nan, ali kako smo krenuli sa Novalacom, a njoj prija, ne bih da menjam detetu sad.

Direktna veza do poruke: 899
14.6.2012 13:57:24   
red3lilu
Sad ću ja tu da upadnem..
Jel se Humana više ne proizvodi ili nije više popularna? Vidim da je niko ne spominje...
Što se tiče bušenja rupa... ja sam koristila i koristiću aventove flašice, imaju specijalno dizajniranu cuclu koja ima prorez i oko proreza zadbeljani prstenčić. Kad se flašica zatvori i stegne onda iz proreza curi u kapljicama, a kada se još jednom dotegne (kao malo otpusti pa ponovo zatvori) onda tečnost ide jače a npr. idealno je i kasnije kad se u mleko dodaje mleveni keks, griz isl...

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here