Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:40:26
|
|
|
|
minavb
|
Ja sam otisla izdepilirana, nisu me ni pipnuli.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:41:11
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam se obrijala u cetvrtak,a porodili su me u ponedeljak carskim rezom i nisu me ponovo brijali,samo donji stomak jer ja to nisam uradila posto nisam znala da li cu na carski.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:42:03
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Legneš, digneš guzu, udene ti gumeno crevo koje je drugim krajem zabodeno u bokal sa toplom sapunicom koji visi na stalku. Posle toga zaboraviš brijanje u potpunosti, ne zanima te ni da li je bio nov žilet. Ajoj Crevo unutra, dostojanstvo van- kroz prozor... Tako bi meni bilo...
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:44:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa nije prijatno, ali dostojanstvo se ne gubi tako...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:45:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma nije taj klistir tako strašan. Bzvz je osećaj, i to je to.
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:46:42
|
|
|
|
malenac76
|
pravi spa centar iz nocne more nema sta a tek kad odes u onaj njihov wc hahahah nadam se da cu stici do wc-a bez da ostavim trag za sobom hahaha necu ni da mislim o tim predporodjajnim radostima ..moje dvije prijateljice nisu stigli klistirati ni obrijati kao je brzo isao porodjaj..i nistaaa im nije falilo :) tad dr nisu smetale dlake
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:46:58
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Pa nije prijatno, ali dostojanstvo se ne gubi tako...
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:47:27
|
|
|
|
vukosava
|
E sad ja imam jedno glupo pitanje, o kakvom brijanju/depilaciji se radi? Jer vam tu celu pipi briju pred bilo koju vrstu porodjaja? Mene ovde niko pipnuo nije, rez mi je iznad regije gde imam dlake... a za prirodni me nisu dirali...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:47:45
|
|
|
|
malenac76
|
ih taman da se lijepo olaksam poslije 9 mjeseci borbe za zatvorom i tvrdom stolicom
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:49:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je kompletna enigma, Vuko, zašto mi broiju celu pi-pi, ako će bebu da izvade kroz stomak. Mislim da sam čak i pitala, ali da nisam dobila odgovor, ili sam dobila neki tipa "Procedura!"
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:51:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Vuko, "do glave".
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:52:23
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: minavb Svako operativno polje se brija, tj velika regija oko mesta na kom se pravi rez, mora biti glatka i dezinfikovana. Obzirom da se radi o abdomenu, pravila nalazu da sve okolo mora biti glatko i dezinfikovano. Svoj brijac mozete poneti, sestra vas po protokolu i iz ljubaznosti pita d ali zelite da vas ona sredi, i vi svakako to mozete odbiti. IZVORNA PORUKA: minavb Mozda je vreme da se neke procedure za preoprativnu pripremu i postoperativnu negu menjaju, ali dok se ne promene, radi se kako je propisano. Prestace i ovde da birjaju kad tad, nema potrebe da se iscudjavamo oko toga. Tako se radilo, radi se, jednog dana verovatno nece. Kada, ko zna. Prvo treba da uvedu sestrinski proces, poboljsaju tretman, skrate dijagnostiku, smanje korupciju, pa ce valjda doci na red i brijanje Ako niste savrseno izbrijane, ali ste obrijane, svakako vas nece ponovo brijati. Sve i da vas brijaju, klistiranje je mnogo neprijatnije.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:53:44
|
|
|
|
vukosava
|
Wow, nisam imala pojma majke mi. Srecom se ne porodih tu. Propustila sam najvecu "zabavu" i klistir i da me briju po pipi. Ja sam inace prilicno cosava, izmedju pipi i pupka imam samo one jako male svetle dlake kao sto se imaju bilo gde drugo gde se ne brije/ ne depilise... To mi nisu dirali... A kroz maglu se secam da su me u NS brijali na suvo pred operaciju slepog creva, desni gornji cosak moje pipi iako je rana bila daleko od toga. Ali kakva je higijena u nasim bolnicama i nedostatak klimatizacije nista me ne cudi...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:54:18
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Pa nije prijatno, ali dostojanstvo se ne gubi tako... Kako ko, meni bi bilo na granici... Ovde te pod prekrivacem uvek pregledaju, ne koriste drzace za noge (opet ih smatraju nedostojanstvenim) osim za usivanje, nema vizite da te zagleda cela prva smena, ne moras tako bez gaca ikom da se posle porodjaja prezentujes i da krijes ako nemas mrezaste itd... I jos da ne pominjem sto su zene pisale da su ih gole na hodniku ostavljali itd...nije tema...
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:54:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, bre, pa nije to tako blizu, posebno što vsu većinom vodoravni šavovi.
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:58:16
|
|
|
|
minavb
|
Ma kod nas gore nego u Avganistanu. Tash, moj rez je skroooooz nisko, bas blizu. Ja inace ne volim dlake, pa i da su drugaciji propisi, opet bi se glatka pojavila u bolnici.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:58:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: gae_gr Pa nije prijatno, ali dostojanstvo se ne gubi tako... Kako ko, meni bi bilo na granici... Ovde te pod prekrivacem uvek pregledaju, ne koriste drzace za noge (opet ih smatraju nedostojanstvenim) osim za usivanje, nema vizite da te zagleda cela prva smena, ne moras tako bez gaca ikom da se posle porodjaja prezentujes i da krijes ako nemas mrezaste itd... I jos da ne pominjem sto su zene pisale da su ih gole na hodniku ostavljali itd...nije tema... Ja sam 6 im po meseci trudnoće provela u bolnici. Gde se sve radi što si pobrojala, al nekako smatram da moje dostojanstvo počiva na mojim delima ne na bolničkim uslovima. Da se dostojanstvo tako gubi ovde bismo svi bili uniženi...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:58:56
|
|
|
|
vukosava
|
Znaci kad ti pocne pravi porodjaj pod onim trudovima prvo sto ces da viknes muzu je: "Fataj brijac i ozezi!" Ja bih u tom slucaju pre na brazilsku, nema leba da bi me taj neko ogulio kako treba tim ziletima njihovim...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 22:58:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Mozda po nekoj novoj proceduri uvedu i brijanje muza ako prisustvuje
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:01:41
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Zenetina Mozda po nekoj novoj proceduri uvedu i brijanje muza ako prisustvuje Hehe, za bebu, kao bebe svi da budu, i sestre i doktori Ko od majke rodjeni, sve glatko da sljapka...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:01:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Zenetina Mozda po nekoj novoj proceduri uvedu i brijanje muza ako prisustvuje Samo bradu i brkove ili tuto kompleto? Kad smo kod toga ja mm nisam ni videla bez brade i brkova sem na slikama iz detinjstva Mogli bi da uvedu da se malo nasmejem i ja...
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:02:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ma kod nas gore nego u Avganistanu. Tash, moj rez je skroooooz nisko, bas blizu. Ja inace ne volim dlake, pa i da su drugaciji propisi, opet bi se glatka pojavila u bolnici. I meni je, baš je ispod plitkog, plitkog bikinija, ali mene draga obrijaše od šupka do pupka, a čak i da su hteli da seku kod šupka, ne bi mogli jer su mi noge bile skupljene na operacionom stolu, zato kažem da ne kapiram. Noge nisam oset_ila, nisam mogla da ih pomeram, mltaim njima tokom operacije pa da kažeš da bi letele dlake svuda, pri tom, koje crne dlake ako sam se obrijala prethodni dan!? A i šupak mi nisu našricali jodom, dakle, nisu ga dezinfikovali, šta su ga onda brijali!?
< Poruku je uredio Tash -- 23.5.2012 23:04:04 >
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:05:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Tutto completo! A prvo bikini zona
|
|
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:06:48
|
|
|
|
minavb
|
Jbg, mozda si dopala saka nekoj opsesivno kompulsivnoj sestri, ili je mozda neki fetis u pitanju.
|
|
RE: Brijanje/depilacija u trudnoći 23.5.2012 23:07:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: minavb Ma kod nas gore nego u Avganistanu. Tash, moj rez je skroooooz nisko, bas blizu. Ja inace ne volim dlake, pa i da su drugaciji propisi, opet bi se glatka pojavila u bolnici. I meni je, baš je ispod plitkog, plitkog bikinija, ali mene draga obrijaše od šupka do pupka, a čak i da su hteli da seku kod šupka, ne bi mogli jer su mi noge bile skupljene na operacionom stolu, zato kažem da ne kapiram. Noge nisam oset_ila, nisam mogla da ih pomeram, mltaim njima tokom operacije pa da kažeš da bi letele dlake svuda, pri tom, koje crne dlake ako sam se obrijala prethodni dan!? A i šupak mi nisu našricali jodom, dakle, nisu ga dezinfikovali, šta su ga onda brijali!?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?